Bosanci i Turci najbrojniji među turistima – koje srpske destinacije su najpopularnije?

Turizam u Srbiji nastavlja trend rasta, a verujemo da će zahvaljujući turističkim vaučerima koji se trenutno dele građanima naše zemlje broj domaćih turista ovog leta znatno porasti. Koja su bila najposećenija srpska turistička odredišta u maju?

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2022.

14:40

Bosanci i Turci najbrojniji među turistima – koje srpske destinacije su najpopularnije?
Kopaonik; Foto: Shutterstock/Veronika Kovalenko

U Srbiji je u maju ove godine broj dolazaka turista bio veći za 88,4 odsto, a broj noćenja za 56,1 odsto u odnosu na isti mesec 2021. godine, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Veliki uspeh i porast se ogleda i u broju noćenja domaćih turista, koji je bio veći za 33,3 odsto u maju, kao i broj noćenja stranih turista za 103,8 odsto.

Najposećenije turističke destinacije su manje-više uvek ist, te su i prošlog meseca najpopularniji bili: Beograd, Vrnjačka banja, Novi Sad, Subotica, Zlatibor, Sokobanja i Kopaonik.

Porastu noćenja stranih turista od 103,8 odsto doprineli su gosti iz Bosne i Hercegovine, Turske, Severne Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Nemačke, Slovenije. Grčke, Rusije i Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: