Ženu ujela zmija na plaži u Hrvatskoj: "Danima nisam mogla da stanem na nogu"

Odlazak na plažu prošle nedelje nije bio najlepše iskustvu za jednu Rumunku. Otišla je da se rashladi, a dočekalo je neprijatno iskustvo.

Izvor: B92, Dalmacijadanas.hr

Četvrtak, 30.06.2022.

09:59

Ženu ujela zmija na plaži u Hrvatskoj:
Foto: Shutterstock/Antonio Batinic

Kako piše Dalmacijadanas.hr, Monika iz Rumunije koja već neko vreme živi u Splitu otišla je na plažu Žnjan kako bi se opustila i okupala. Međutim, nije ni slutila da se na svega nekoliko metara od nje nalazi zmija.

Sve se dogodilo brzo u neposrednoj blizini tamošnjeg kafića.

"Sunčala sam se, a onda mi je zazvonio mobilni telefon i odlučila sam da se povučem u hladovini obližnjeg drveta. Pričala sam, a onda sam samo odjednom osetila jaku bol. Kada sam pogledala nogu, videla sam zmiju koja beži u obližnji grm", ispričala je za hrvatski portal Monika.

"Bilo je mnogo krvi. Ispostavilo se da me je zmija ugrizla ravno u venu. Tada me od adrenalina nije ništa bolelo. Uspela sam da uđem u auto i da se odvezem u bolnicu. Nakon pregleda, doktor mi je rekao da se ne radi o otrovnoj zmiji nakon čega mi je laknulo. Problem je što me zmija ugrizla ravno u venu i zbog čega je bilo tako mnogo krvi. Takođe mi je dezinfikovao ranu pošto zmijini zubi mogu da budu puni bakterija", ispričala je Rumunka.

Iako se nije radilo o zmiji otrovnici, usledilo je veliko oticanje noge.

"Danima nisam mogla da stanem na nogu. Noga mi je bila duplo veća od normalne veličine. Moram da kažem da je sve to vreme mnogo bolelo. Evo sada, desetak dana nakon ugriza, konačno dolazim sebi i mogu da se vratim svojim redovnim obavezama", rekla je ona.

Doktori nisu uspeli da po ugrizu zaključe o kojoj vrsti zmije se radi, ali u svakom slučaju, i ovaj događaj svedoči da opreza nikada nije dosta, pa čak ni na popularnoj gradskoj plaži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: