Dobra, ali teška zimska sezona; "Vratili su se"

Dobra zimska sezona, ali teška zbog nepredvidive situacije sa koronavirusom, visokih cena energenata i inflacije koja umanjuje profit, navode u velikim bugarskim skijalištima.

Izvor: B92

Subota, 26.03.2022.

12:19

Dobra, ali teška zimska sezona;
Foto: Profimedia

Skijališta u Banskom i Pamporovu biće zatvorena 10. aprila, kraj sezone na Vitoši se očekuje 15. aprila, zatvaranje Maljovice biće 17. aprila, ali će objekti raditi vikendom i u Borovcu do kraja aprila.

Na svim skijalištima posetioci su uživali u velikoj količini snega, ali je na Vitoši tokom cele zimske sezone problem stvarao vetar, koji je periodično zaustavljao ski-usluge.

Masovno otkazivanje rezervacija u popularnom skijalištu; "Blizu smo dešavanja"

"Imali smo preko 90 odsto turista uglavnom iz Bugarske", poručuju iz Maljovice.

Prema rečima Malina Bistrina iz Banskog, "osim Bugara, koji su naši najjači turisti, dolazili su i turisti iz Izraela, Velike Britanije, manje turskih gostiju, iz balkanskih zemalja, ali su se, nažalost, Rusi povukli sredinom sezone, krajem februara"

Blagovesta Tomova iz Unije hotelijera Borovec je zadovoljna: "Vratili su se gosti iz Velike Britanije. Imali smo goste iz Severne Makedonije, Srbije, Grčke, Kosova i, naravno, mnogo gostiju iz Bugarske.”

Marijan Beljakov iz Pamporova otkriva: "Svi čarter programi koje smo imali od prošle godine su nastavljeni, a pokazalo se i da je u sadašnjoj situaciji interesovanje za ski usluge mnogo veće od očekivanog, iako nije bilo velikih broj unapred rezervisanih prijava za skijaške noći."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: