Čaj 100, ćevapi 400 dinara - kakve cene očekuju turiste na Staroj planini?

Još malo je ostalo do završetka zimske sezone na Staroj planini, a mi vam predstavljamo aktuelne cene hrane i pića koje možete da očekujete ukoliko se odlučite da u poslednjem trenutku isprobate neku od ski-staze ove srpske lepotice.

Izvor: B92

Sreda, 09.03.2022.

10:33

Čaj 100, ćevapi 400 dinara - kakve cene očekuju turiste na Staroj planini?
Foto: Shutterstock/ddisq

Zimska sezona je na izmaku, te stoga će možda neki od vas iskoristiti "poslednji voz" da uživaju u zimskim radostima na nekoj od naših planina.

Ove godine se kao i uvek pisalo mnogo o cenama koje očekuju srpske turiste u našoj zemlji i u regionu i raspravljalo se da li su cene previsoke, da li uvek mora da se popije piće na samoj stazi ili u hotelu ili pak malo dalje od centra dešavanja možete da pronađete sasvim pristupačne lokale.

Čini se da su na Staroj planini cene u restoranima i više nego pristupačne, a to je za B92.net potvrdila i Katarina Cvetković.

Sezona na Kopaoniku u jeku, a cene? Parče pice 250, mala voda 240 dinara

Kako je podelila sa nama, u jednom manjem etno-restoranu na ovoj planini, kafu i čaj možete da popijete za 100 dinara, a espreso za 150 dinara.

Za guste sokove ćete izdvojiti 150, za gazirane 200 dinara, dok ćete za litar gazirane i negazirane vode dati 150 dinara.

Ukoliko nakon celodnevnog skijanja želite da nazdravite čašicom rakije, moraćete da izdvojite 120 dinara, dok ćete pola litra piva u proseku platiti između 150 i 200 dinara.

Što se tiče hrane, pileća čorba košta 200 dinara, kao i pomfrit.

Zimovanje u privatnom smeštaju na Staroj planini skuplje nego u Francuskoj - zašto?

Za 10 ćevapa morate da izdvojite 400 dinara, za pljeskavicu od 200 grama 250 dinara, pileći batak (250 gr) 500 dinara, dok ćete mešano meso za dve osobe platiti 1.400 dinara.

Kuvana jela u proseku košta između 300 i 400 dinara.

Za kraj naravno sledi dezert - parče kolača iznosi 100 dinara, dok porcija palačinki košta 200 dinara.

Rekli bismo da su cene i više nego pristupačne.

Kakvi su vaši utisci? Pišite nam u komentarima Pročitajte još i:

Koliko košta čaj na Jahorini? FOTO

Skijaši iskreno o uslovima na Kopaoniku: "Velike gužve, početnici, oprez!"

450 dinara čaj, isto toliko ceđena pomorandža, turisti: "Mi to ne moramo da platimo, ali..."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: