Malo ostrvo zovu "autentičnom Grčkom" FOTO

Lipsi je rangiran među deset najboljih alternativnih destinacija na svetu, prema Girovagate.com, jednom od najvećih turističkih blogova u Italiji.

Izvor: B92

Subota, 19.02.2022.

21:03

Malo ostrvo zovu
Foto: Xydas Yiannis/Shutterstock

Lista je prva koja je ove godine objavljena sa predlozima za sva godišnja doba sa ciljem da se Italijani vrate putovanjima nakon dve godine strogih ograničenja.
"Lipsi znači autentična Grčka", kaže autor poklona i potpredsednik Nacionalne unije italijanskih blogera Alesandro Bertini, koji je prethodno bio domaćin u opštini, koji dodaje da su na ostrvu Kalipso plaže, lokalne kuhinja, aktivnosti i morski izleti ostavljaju posetioca bez reči". Pored toga, na listi su Laponija, istorijska Sevilja, romantična Parma, Južna Holandija, Alpi, avanturistički Divlji zapad, bajkovita Toskana, zamkovi Transilvanije i Ankona.
"Lipsi je zadržao svoju snagu prošlog leta, premašivši 90% dolazaka u 2019. na vrhuncu, ne samo sa Grcima već i sa putnicima iz inostranstva. Posebno su nas Italijani uvek stavljali u vrh svojih preferencija, zahvaljujući našoj ciljanoj strategiji", kaže gradonačelnik Lipsija Fotis Magos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: