Dve najpopularnije jesenje destinacije među srpskim turistima

Jesenja sezona već traje, a nas je zanimalo koje su destinacije su trenutno najtraženije. U razgovoru sa predstavnicima nekoliko turističkih agencija, zaključili smo da najveće interesovanje vlada za Tursku i Egipat.

Izvor: B92

Utorak, 19.10.2021.

18:46

Dve najpopularnije jesenje destinacije među srpskim turistima
Istanbul Foto: Shutterstock/Seqoya

Situacija sa pandemijom se stalno menja, pa se u skladu s merama i uslovima ulaska, menjala i formirala turistička ponuda ove sezone.

"Situacija se promenila, sužena je ponuda u skladu sa merama koje zemlje sprovode ka nama, tako se i širi paleta gradova i putovanja. Ona je mnogo uža, ali se otvaraju razne mogućnosti", rekla je za B92.net Nevena iz Filip Travela.

Iako većina srpskih turističkih agencija u svojim katalozima ima i bogatu ponudu domaćih destinacija, čini nam se da su ubedljivo najtraženije destinacije ove jeseni Turska i Egipat.

"Trenutno je najposećeniji Istanbul, za koji imamo svakodnevne ture, potom Rim, koji se polako vraća u žižu interesovanja iako će biti potrebno još vremena da se zaista vrati, tu je i Barselona", kažu iz Filip Travela dodajući da vlada veliko interesovanje i za Egipat, pa da tako imaju i dalje aktuelne čarter letove za Hurgadu, za oktobar i novembar, a da je popularan i Kipar.

Iz agencije Fibula Air Travel su za portal B92.net rekli da su takođe trenutno najaktuelnija jesenja putovanja u Istanbul i Egipat, kao i da su već sada krenule rezervacije za naredno leto, za Grčku, Tursku i Egipat.

"Imamo nekoliko organizovanih jednodnevnih i šoping izleta (Solun, Beč, Sarajevo, Parndorf...) kao i višednevnih tura za Istanbul, ali
i najtraženiji aranžman u našoj ponudi - Kapadokija. Definitivno je jedna od najtraženih destinacija ove jeseni, jer se pored nje posećuje i Ankara, Konja, Bursa i Pamukale, a hoteli su na bazi polupansiona i sa 4 i 5 zvezdia", rekla nam je Maja Mladenović iz Barcino toursa potvrdivši da apsolutni favoriti ove jeseni Turska i Egipat.

Među srpskim turistima su popularne zemlje u okruženju, pa se tako na spisku većine turističkih agencija nalaze višednevne ture po Albaniji, Severnoj Makedoniji, Rumuniji, Mađarskoj, BiH, Sloveniji, kao i Austriji i Grčkoj.

Pripreme za Novu godinu

Turističke agencije već pripremaju aranžmane za Novu godinu. Na spisku su uglavnom evropski gradovi, a među njima trenutno dominiraju Pariz, Solun i Atina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: