Mauricijus otvara granice za turiste

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Mauricijusa zvanično je najavilo da ponovo otvara granice ostrva od 1. oktobra 2021. godine

Izvor: B92

Sreda, 22.09.2021.

14:44

Mauricijus otvara granice za turiste
Foto: Shutterstock/ leoks

Ova zemlja se može pohvaliti jednom od najvećih stopa potpune vakcinacije u Africi, a prema navodima ministarstva, Mauricijus otvara granice, pre svega, za vakcinisane posetioce.

Nevakcinisani turisti, takođe, mogu da putuju na Mauricijus. Međutim, oni moraju četrnaest dana da borave u određenom hotelskom objektu odobrenom od nadležnih organa.

10 razloga da posetite Mauricijus

Mauricijus se aktivno priprema za ponovno otvaranje granica, ali i nastavlja da primenjuje neophodne mere kako bi se osigurala bezbednost stanovništva i posetilaca.

Mauricijus i stopa imunizacije

Ova zemlja ima jednu od najvećih stopa potpune imunizacije u Africi, sa preko 60 odsto ukupnog stanovništva potpuno vakcinisanog (što je oko 82 odsto lokalnog odraslog stanovništva). Kampanja vakcinacije se nastavlja, a počev od septembra 2021. godine, uključuje se i omladina, tj. osobe mlađe od 18 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: