Foto: RINA
Foto: RINA

Grad na Đetinji zauzima svoje mesto na turističkoj mapi Srbije FOTO

Podeli

Simbol grada na Đetinji, srednjovekovni grad na brdu iznad Užica, tokom letnje sezone otvoren je svakoga dana, osim utorkom. To ranije nije bio slučaj, jer je ovo zdanje svim posetiocima za obilazak bilo dostupno samo vikendom.

"Sada se povećao broj turista koji biraju da obiđu Stari grad, broj poseta premašio je 1.500. Posetioci stižu iz čitave Srbije, ali i iz regiona. Njegova lepota privlači brojne prolaznike koji se voze magistralnim putem koji preko Užica vodi do Crnogorskog primorja. Još više gostiju očekuje se tokom jula i avgusta", kažu u užičkoj turističkoj organizaciji.

Stari grad je sagrađen u 15. veku i to na strmoj litici iznad reke Đetinje. Nekada je bio glavno srpsko uporište protiv Turaka, a danas je mesto koje uči istoriji i sa kog puca veličanstven pogled na čitav grad. U njegovu rekonstrukciju uloženo je više od 60 miliona dinara, a sve zarad poboljšanja turističke ponude Užica, koji ima veliki potencijal a koji još uvek nije dovoljno iskorišćen.

Foto: RINA
Foto: RINA

"Naš cilj jeste da i Užice bude ucrtano na turističku mapu Srbije, grad u kome se zadržava a ne samo prolazi ka Zlatiboru, Zlataru i Crnoj Gori. Nakon rekonstrukcije Starog grada u planu su i drugi veoma značajni projekti, Nihovom realizacijom biće zaokružena turistička ponuda, jer će pored Starog grada turisti i posetioci moći da vide i našu hidrocentralu na Đetinji, ali i da jedinstvenom u Srbiji Zelenom stazom stignu do Neolitskog naselja. I sve uz različite propratne sadržaje", rekao je za Rinu Dragoljub Stojadinović, zamenik gradonačelnice Užica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 757 idi na stranu