Foto: RINA
Foto: RINA

Izostala gužva na dve srpske planine: "Vremenske prilike nam nisu išle naruku"

Podeli

Nakon vaskršnjih i prvomajskih praznika turistički radnici na srpskim planinama sabiraju zaradu, ali i utiske. Opšti utisak je zadovoljavajući, ali ipak nije bilo kao prethodnih godina.

Posećenost na Zlataru i Tari bila je za oko 10 odsto manja nego tokom prošlih praznika. Moguće je da su neki od razloga bili unapred najavljeni loši vremenski uslovi, ali i eventualni strah od potencijalne krize zbog rata u Ukrajini.

Za jedan dan u kafiću skuvano 900 kafa, a Gold gondola za dva sata prevezla 750 putnika FOTO

Foto: RINA
Foto: RINA

"U odnosu na vaskršnje praznike kada građani mahom te dane provode kod kuće, Prvi maj je datum kada je potražnja uvek bila ogromna. Smeštaj se rezervisao danima unazad, a na Tari i u samoj Bajinoj Bašti bile su ogromne gužve. Ove godine bilo je dosta turista, smeštajni kapaciteti su skoro svi bili popunjeni, ali velikih gužvi zapravo nije bilo. Tara sa svim svojim lepotama odavno je prepoznata kao top turistička destinacija u Srbiji, stoga kad se vreme prolepša, očekuje se veći priliv gostiju", rekao je za Rinu Ranko Milanović iz NP Tara.

Foto: RINA
Foto: RINA

Na Zlataru je 80 odsto smeštajnih kapaciteta bilo popunjeno. Planina koja je prethodnih godina prepoznata kao idealno mesto za porodični, ali i aktivni odmor mnogo toga može da pruži posetiocima.

"Vremenske prilike nam nisu išle naruku. Mahom su na Zlatar stigli domaći gosti, a pupunjenost je u odnosu na prošlu godinu kada se danima unazad tražio krevet više sada bila nešto manja. Uveliko se pripremamo za letnju sezonu, kada je Zlatar prepun ljudi. Vožnja kvadovima, pešačenje, obilazak vidikovaca i krstarenje nekim od jezera omogućavaju svim posetiocima da na Zlataru provedu kvalitetno vreme", kaže Branko Pucarević, direktor TO Zlatar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 742 idi na stranu