Foto: Rina
Foto: Rina

Kinezi "okupirali" Zlatar: Kad sam ugledala meandre Uvca izgledalo je kao raj FOTO

Podeli

Nakon skoro dve godine pauze kineski turisti ponovo se u velikom broju vraćaju jednoj od svojih omiljenih turističkih destinacija - Srbiji. Sve je više gostiju ovog proleća upravo iz Kine, a među atrakcijama koje najčešće posećuju jeste Specijalani rezervat prirode Uvac u blizini Nove Varoši.

"Ovo je fenomenalno. Ostala sam bez teksta videvši svu ovu lepotu koja se pruža pred nama. Kad smo se popeli na vidikovac i ugledali meandre delovalo je kao da sam stigla u raj. Uvac smo posetili po preporuci prijatelja i zaista smo oduševljeni. Deca su svakako najviše uživala u džip turama, jer se do ovog udaljdnog vidikovca samo na taj način može stići", kaže za RINU turistkinja iz Kine.

Kad nisu mogli u Rim, Pariz ili Beč i Zlatar je bio dobra turistička destinacija

Kinezi uživaju u pogledu na beloglave supove u niskom letu

Da je sve više grupnih poseta kineskih državljana u ovom delu Srbije potvrđuje i Danilo Paunović koji se bavi organizovanjem prevoza turista od centra Zlatara do vidikovca. Ono za šta su posebno zainteresovanu jeste krstarenje Uvačkim jezerom, koje je za njih nezaboravan doživljaj, jer neretko tokom krstarenja uživaju i u niskom letu veličanstvenih beloglavih supova.

Foto: Rina
Foto: Rina

"Skoro svaki dan po jedna grupa turista iz Kine stigne na Zlatar sa željom da se kroz džip ture provoza divljim i nepristupačnim predelima ili žele da krstare Uvački jezerom. Ne mogu da sakriju svoje oduševljenje tokom vožnje, a mi se trudimo da im pokažemo koliko smo u mogućnosti sve prirodne lepote našeg kraja. Najviše su odušeljveni krstarenjem, a zanima ih sve vezano za beloglave supove", rekao je Danilo.

Sve lepote reke Uvac: Prirodno dobro prve kategorije

Krstarenje Uvačkim jezerom i meandrima Uvca u jednom smeru podrazumeva plovidbu u dužini od 16 kilometara. Putnici se prilikom obilaska Ledene pećine iskrcavaju, a potom i pešačke preko 1.000 metara kako bi stigli do vidikovca sa kog puca neverovatan pogled na čuvene meandre Uvca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 742 idi na stranu