Izvor: pun kufer

Kad je reč o Veneciji, automobilom do centra grada gotovo uopšte i ne možete pa je dobro malo više vremena posvetiti odabiru adekvatnog smeštaja.

Venecija je jedno od najromantičnijih mesta na svetu, no nije tajna da je smeštaj u ovom prekrasnom gradu vrlo skup. Međutim, kao i u većini turističkih destinacija, postoji mnogo mogućnosti za pronalaženje pristupačnog i povoljnog smeštaja. Ako planirate da posetite Veneciju, ne brinite: postoje mnogi smeštajni objekti koji nude različite opcije, uključujući besplatan parking.

Ovo je popularni grad, ne samo za romantične izlete, već i za porodična, grupna i putovanja u poslovne svrhe. Bez obzira na razlog poseta, odabir smeštaja može biti ključan za ugodan boravak u ovom prekrasnom gradu.
Pre nego što krenete u Veneciju, važno je razmisliti o smeštaju sa sigurnim, a poželjno je i besplatnim parkingom. Prednost takvog smeštaja je očita, ali većina objekata s besplatnim parkingom je često jako udaljena od središta grada.

Kad je reč o Veneciji, automobilom do centra grada gotovo uopšte i ne možete pa je dobro malo više vremena posvetiti odabiru adekvatnog smeštaja. Ako putujete s puno prtljaga, hotel pokraj Piazze San Marco će biti najgora moguća opcija za vas.

Gde je najbolji smeštaj?

Svako će planove skrojiti prema vlastitim preferencijama, ali mi bismo vam preporučili smeštaj izvan grada. Mestre je grad u kopnenom delu Venecije i služi kao ulazna vrata za istraživanje jednog od najromantičnijih i najlegendarnijih gradova Italije. Za razliku od Venecije, koja je izgrađena na više od stotinu malih otoka povezanih mostovima, Mestre se može pohvaliti širokim avenijama i modernom arhitekturom, što ga čini savršenom bazom za turiste koji žele više prostora za lutanje.

Prevozna mreža u Mestreu je impresivna, s redovnim vozovima koji ga povezuju s drugim italijanskim gradovima poput Rima i Firence. Upravo to čini Mestre idealnom lokacijom za one koji žele jednostavan pristup obližnjim atrakcijama, a najvažnije od svega, glavna stranica Mestre je povezana s centrom Venecije vozom koji će vas za desetak minuta dovesti do odredišta, a kartu ćete platiti svega 1,4 evra u jednom smeru po osobi.

Ovde ćete pronaći mnoštvo hotela i hostela kao što su Elite Spa Hotel, aO Hotel Venezia Mestre ili Leonardo Royal Hotel. Većina hotela vam može ponuditi i parking u garaži po ceni od 13 evra na više (zavisno od hotela), no dobra vest je da se javni parking vikendom ne naplaćuje, što znači da svoje vozilo možete ostaviti na ulici na gradskom parkingu potpuno besplatno. Iako se na prvu čini da ga nema, prostora za parkiranje ipak ima na svakom uglu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.