Izvor: Prva.tv

Bliži se sezona letnjih odmora, a direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić za televiziju Prva otkrio je gde Srbi najviše vole da letuju.

Kada su inostrane destinacije u pitanju, Seničić tvrdi da tu nema mnogo dileme.

"Popularne destinacije su Sardinija i Sicilija, Majorka i jug Španije. Uvek su interesantna Grčka ostva: Krit i Rodos. Za Španiju imamo veoma veliku potražnju, pogotovo za vreme Uskrsa. Direktne linije postoje na našem aerodromu sada i za Valensiju, Barselonu, Sevilju, sada je većinom sve dostupno", objašnjava Seničić.

Direktnor Nacionalne asocijacije turističkih agencija dotakao se i perioda korone, kao i aktuelnih vaučera za putovanja.

"Mislim da smo iz korone izašli na veoma dobar način, postakli smo ljude da malo bolje istraže Srbiju, zahvaljujući vaučerima. Već od sutra imamo na raspolaganju 1.000 vaučera od 5.000 dinara. Ovo je podsticaj svim našim turistima da posećuju i neka druga mesta u Srbiji, ne samo Zlatibor i Kopaonik", istakao je on.

Kako su u toku velika poskupljenja kada su putovanja u pitanju, Seničić je izdvojio jednu destinaciju koja je trenutno pristupačna za one sa ne tako "dubokim džepom".

"Crna Gora je jedna od najznačiji destinacija kada su naši turisti u pitanju. Aktuelan je privatan smeštaj, kao i hotelski. Crna Gora nije mnogo podigla cene, kada uzmemo u obzir ostale destinacije. Tako da, oni koji još uvek nisu odlučili, Crna Gora je odlična opcija, ljudi će biti oduševljeni kvalitetom smeštaja", objasio je.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.