Izvor: Blic.rs

Kao i prethodnih godina, i ove se pred početak turističke sezone, kada potencijalni turisti žele da rezervišu letovanje, javljaju lažni oglasi za smeštaj u Grčkoj.

U fejsbuk grupi pod nazivom Grčka info objavljeno je upozorenje u kome se članovi upozoravaju da su prevaranti već krenuli da deluju!

"Izvesni Josip (sa bosanskim dijalektom) izdaje nepostojeću tek renoviranu vilu na Mikonosu za 110 evra dnevno. Vila koju oglašava ne postoji na Mikonosu, uzeo je fotografije sasvim druge vile na Korzici. Ljudi su već počeli da mu pišu i traže informacije, tako da vodite računa" navode administratori Grčka info i dodaju da je pisano i prethodnih godina o tome i upozoravaju na još nešto.

"Ne uplaćujte nikome ništa na Western Union ili Revolut-a. Preko Revolut nikada, a preko Westerna isključivo osobama koje žele pre uplate da vam potvrde svoj identitetitet"

Takođe, zahvalili su se svima koji im šalju ovakva upozorenja jer tako zajedno pomažu ostalima da ne nasednu na laži i prevare.

U prilog ovom upozorenju objavljena je i prepiska u kojoj Josip pita koliko osoba dolazi, zatim koliko je staro dete da bi "čisto znali ako treba da pripreme poseban krevetić ili igračke", i fotografije luksuzne "Ville Revellata".

"Ne treba igračke", odgovorio je potencijalni turista.

"U redu, šta god Vam treba ili želite tamo imati slobodno recite"

Na pitanje koliko treba da se plati kapara odgovorio je "Pola iznosa, a pola na mjestu".

I zatim je pitao da li žele da plate putem Western Uniona ili Revolut IBAN računa?

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.