Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

CNN ocenio da li je letovanje u Hrvatskoj dobra ideja: "Kao da su odvojeni od sveta" VIDEO

Podeli

Kada je reč o letovanju, mnogi biraju sam početak ili kraj leta kao idealno vreme za odmor, što je naročito tako zbog preteranih gužvi za vreme jula i augusta. CNN je sada izdvojio deo Hrvatske gde se nećete suočiti sa ovom vrstom problema, bar ne u očekivanoj količini.

CNN je posebno istakao jedan deo Hrvatske kao idealan ako želite da odmorite bez da preterano brinete hoće li vas zateći ogromna gužva ili plaže koje su od početka do kraja prekrivene peškirima. Reč je o Zadarskom arhipelagu.

On se sastoji od 300-tinjak ostrva uz zadarsku obalu, među kojima su najveća i naseljena ostrva arhipelaga Dugi otok, Ugljan i Pag, dok je većina njih nenaseljena te je do njih čak i teško doći. Upravo zato, tu se nalaze brojne neotkrivene lepote, bistro more i netaknuta priroda.

"Obala i ostrva oko Zadra u Hrvatskoj nude iskustvo koje je 'odvojeno od sveta', tačnije gušće naseljenih mesta na jugu poput Splita, Dubrovnika i ostrva Hvara", prenosi CNN.

Naročito su istakli prelepa ostrva Silba i Olib koji nude fantastične plaže, a koje izgledaju kao sa razglednica Kariba.

Silba je jedno od najmanjih naseljenih ostrva u Hrvatskoj, a poznat je po tome što je to "ostrvo bez automobila". Budući da je dugo samo 8,5 kilometara, bez problema ćete ga obići peške ili biciklom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 714 idi na stranu