Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Robinzonova plaža u regionu: Komadić raja s tirkiznim morem koji se sakrio dalje od gužvi VIDEO

Podeli

Ostrvo Hvar krije brojne lepe uvale i plaže, ali oni koji traže mir nedaleko od samog grada teže će pronaći mesto za kupanje bez gužve. Srećom, uvala Mekićevica, koja se naziva i Robinson jedno je od takvih mesta na kojem ćete osim tirkiznog mora i hlada pronaći i mesto na kojem možete pojesti i popiti. Do Robinsona možete stići organizovanim prevozom, čamcem iz Hvara, ali i prošetati.

Od Križne luke će vam trebati nešto manje od pola sata, ali šetnja do Pokonjeg dola s pogledom na istoimeno ostrvo je zaista predivna. Put će vas odvesti dalje do još jedne plaže na kojoj se nalazi i restoran. Umesto japanki na noge stavite nešto stabilnije jer je potrebno nešto hodanja i po kamenju.

Na maloj šljunkovitoj plaži se iznajmljuju ležaljke, ali srećom ima i dovoljno mesta za spustiti peškir. Na stenama ćete pronaći hlad, a kad sunce upeče možete se i sakriti pod guste krošnje.

Na plaži pod maslinama možete da probate i tradicionalna jela poput brodeta, gregade ili buzare. Cene glavnih jela su oko 120 kuna što je 1.900 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 593 idi na stranu