Ranko
pre 2 godine
JetLag Warriors , nadam se da čitate ovo. :)
Srećan put!
Ponedeljak, 17.01.2022.
12:58
Izvor: B92
pre 2 godine
JetLag Warriors , nadam se da čitate ovo. :)
Srećan put!
pre 2 godine
Još malo pa će biti i meka za isposnike !
pre 2 godine
poznat je po posnom cevapu,
i vegetarijanskom pecenju ispod saca
pre 2 godine
Kako da ne, a od svih u njemu dostupnih ćevapa, doslovce su dobri (jestivi) samo oni koje si kupiš u Lidlu i ispečeš sam kod kuće...
(realni optimist, 17. januar 2022 21:47)
Vidi se da si Srbiju video samo na mapi.
pre 2 godine
beograd i vegetarijanci?Radim u hotelu sa 5* u bg...Ima dva vegetarijanska jela u jelovniku...Sta se desava kad odu u Skadarliju?
pre 2 godine
Опште је познато да оно што ни сматрани да је добро у исхрани, те да се код нас добро једе је заправо врло лоша храна са становишта здравља. Масна, презачињена, са пуно меса, и то оног канцерогеног сушеног црвеног, бурек, сва могућа нездрава теста. Воћа и поврћа врло мало, рибе једино на славама. Значи, једна ствар је да ли је То укусна храна, а деуга да ли је здрава. Наша кухиња је само дно-дна. Зато између осталог живимо просечни 65-70 година, пријатно.
(Милош Радунковић, 17. januar 2022 22:30)
Ne bih se složio ;)
pre 2 godine
Za dobru kuhinju nebitno na kojoj destinaciji se nalazi su potrebne dobre namernice i znanje tj kreativitet kuvara. Srbija ima i jedno sapmo treba love i kraj priče.
pre 2 godine
@Npr kada ste proslednji put kupili ukusan paradajz ili kupus u prodavnici
(ja, 17. januar 2022 21:50)
pa to se i ne kupuje u prodavnici...
(matori, 17. januar 2022 23:47)
A gde kupiš, na pijaci? Mislim da nisi svestan da tako uneseš koncentrovanu hemiju. Pakovanja hemije su uglavnom litarska / kilogramska, a ta količina ne obično za hektar. Proizvođač ima mozda 10 ari i pretpostavi šta radi sa ostatkom hemije. Plus pitanje je da li je ispoštovao karencu.
pre 2 godine
Na Happy Cow mozete naci 8 vegi lokacija u Beogradu.
U Cirihu 40.
(Dragan, 17. januar 2022 23:15)
A sta ce nama vise od 8 ? U Srbiji se jede meso 95 % a kod njih je trend zato i 40 radi biznisa i onda zatvaraju za recimo 5-10 godina.U swe Malme kada je bio trend prvih talas tih veganskih restorana nisu trajali duze od 5-6 godina i kraj.evo sada opet neki blesavi talas vegana pa vegetarijana i sta jos ne znam medju mlade ljude to je sada cool ali ne dugotrajno.Pa srbi jedu vegetarijasnku hranu vekovima za razliku od njih, Dovoljno reci Sv Nikola gde je sve manje vise vege i ima prostora za sve grane vegana sto znaci da mi imamo puno vise iskustva sto se tice vegetariske hrane !
Zivim na zapad ceo zivot i mogu reci da imamo definitivno mocnu kuhinju i brzo ucimo nove stvari.
pre 2 godine
Ima u okolini i gratis trave,a ako zađu u planine odlične pašnjake!
pre 2 godine
„Srpska“ kuhinja (uglavnom iskopirana), gde su jedini začini so i biber i eventualno aleva paprika? Teško da to nekoga pleni ukusom. Možda cenom po proždranim kalorijama.
pre 2 godine
Опште је познато да оно што ни сматрани да је добро у исхрани, те да се код нас добро једе је заправо врло лоша храна са становишта здравља. Масна, презачињена, са пуно меса, и то оног канцерогеног сушеног црвеног, бурек, сва могућа нездрава теста. Воћа и поврћа врло мало, рибе једино на славама. Значи, једна ствар је да ли је То укусна храна, а деуга да ли је здрава. Наша кухиња је само дно-дна. Зато између осталог живимо просечни 65-70 година, пријатно.
(Милош Радунковић, 17. januar 2022 22:30)
I sta ce ti vise samo zauzimas mesto sledecoj turi .Samo baksuzi hoce da zive zauvek
pre 2 godine
@Пребранац, кисели купус, љута папричица, кајмак, сир, ајвар, урнебес, печурке на жару, уштипци, проја, туршија, ораснице, сува пита...
Od toga što si nabrojao samo je prebranac glavno jelo, ostalo su predjela/prilozi/salate/dezerti. I to upravo opisuje koliko je, ustvari, izbor loš. Misliš da će neko uzeti tanjir turšije za obrok?
pre 2 godine
Beograd raj za vegetarijance... a ujedno i vazdušna banja!
pre 2 godine
Sve mi je jasno kakva je lista u pitanju kada je Atina na prvom mestu. Taj grad video nije grcke kuhinje
pre 2 godine
Slažem se s vama povodom manjka ribe i povrća na našoj trpezi, ali smatram da ono što ste primetili ima veze sa podnebljem, starinskim načinom života naspram modernog, i mnogim drugim faktorima.
Ne verujem da je vaš ili moj predak baš vrteo roštilj ispred kuće svaki put kad mu se prohte, pre samo 100 godina se na našem Balkanu nije meso jelo svakodnevno. Morate da uzmete u obzir i potrošnju mesa nekoga ko radi u polju (zapitajte se da li su postojali gojazni seljaci) i nekoga kome posao podrazumeva da sedi.
Meso samo po sebi nije kancerogeno, već zdravo, ali ovo što ste rekli za bureke i prerađevine je skroz tačno. Dodajem - količina je takođe veliki problem.
Niko ko konzumira parče kuvanog mesa nedeljno nije dobio rak. Onaj ko pije pivo kad stigne, jede samo ćevape i burek a vlakna u voću i povrću vidi samo na fotografiji naravno da će da ima posledice.
pre 2 godine
Ovo istraživanje nisu radili vegetarijanci.
pre 2 godine
Mila majko! Koliko li su platili da se ovo napiše.
Upozorio sam prijateljicu iz Kanade koja je vegetarijanac, a želela je da dođe u Srbiju da će biti teško, ali stvarno sam joj najdobronamernije rekao, ali rekla je da ipak želi.
Bilo je gore nego što sam mislio. Ajde to što je bilo teško objasniti da ne može riba, da ne mogu kojekakvi sosevi i moče i još što šta - to stvarno jesam očekivao, ali oni osudjivački pogledi, omalovažavanje, komentari sa strane kad misle da ne razumemo tipa "ovde došla da nas uči" ili "ova pametna belosvetska pita jel burek na masti ili ulju". To se valjda u ove liste ne računa
pre 2 godine
Znači sve više je Kineza u gradu, a sve manje Srba!
pre 2 godine
@Npr kada ste proslednji put kupili ukusan paradajz ili kupus u prodavnici
(ja, 17. januar 2022 21:50)
pa to se i ne kupuje u prodavnici...
pre 2 godine
pa pravoslavni postači su preteče vegetarijanaca
pre 2 godine
Pa kad ne znate da napravite dobar roštilj. Dođite na jug gde ima dobar roštilj i doduše samo dva padeža.
pre 2 godine
Na Happy Cow mozete naci 8 vegi lokacija u Beogradu.
U Cirihu 40.
pre 2 godine
Možda je neko od tur. agencija pokušao da dovede siromašnije Zapadnjake da se ubiju od hrane za male pare? Sigurno su svi nabrojeni gradovi dobre destinacije u kojima se dobro i jeftino jede ali previse je reci da su to najbolje destinacije. Jer teško da se bilo ko može porediti sa ponudom Pariza, Londona, Milana, Rima i citave Italije, Beča, Berlina itd. Možda mi imamo dobru hranu za malo para ali nemamo ni blizu izbor i ponudu kakvu oni imaju. Ali nije lose iskoristiti ovu reklamu i osvježiti pinudu, doraditi je fino je prezentirati i zaraditi. Dobro turistima dobro nama. U korona koja traje već 2 god. trško je ugostiteljima i treba ih malo reklamirati i ohrabriti, malo potrošiti. Neki se baš trude i imaju dobru ponudu.
pre 2 godine
Ovo se neko šali??
(lilly was here, 17. januar 2022 21:09)
Што би се шалио? У Београду имаш пијацу или продавницу здраве хране на сваких неколико стотина метара, то нисам видео нигде у Европи. Притом су цене смешне за Западњаке. Такође има традиционалних посних куваних јела по обичним ресторанима, има и неколико стриктно вегетаријанских ресторана, 90% хране у пекарама је посно, гомила посних производа у буквално свакој самопослузи...
pre 2 godine
Ovo se neko šali??
(lilly was here, 17. januar 2022 21:09)
Пребранац, кисели купус, љута папричица, кајмак, сир, ајвар, урнебес, печурке на жару, уштипци, проја, туршија, ораснице, сува пита...
pre 2 godine
Опште је познато да оно што ни сматрани да је добро у исхрани, те да се код нас добро једе је заправо врло лоша храна са становишта здравља. Масна, презачињена, са пуно меса, и то оног канцерогеног сушеног црвеног, бурек, сва могућа нездрава теста. Воћа и поврћа врло мало, рибе једино на славама. Значи, једна ствар је да ли је То укусна храна, а деуга да ли је здрава. Наша кухиња је само дно-дна. Зато између осталог живимо просечни 65-70 година, пријатно.
pre 2 godine
А-ха….. како да не- ћевпчинице, месо и бургери на сваком ћошку.
pre 2 godine
Naravno da smo najbolji.
pre 2 godine
A sto ne bi bio, nasa posna kuhinja je izuzetna.
pre 2 godine
"Internet portal Uswitch je napravio listu najboljih evropskih prestonica za ljubitelje hrane, a u samom vrhu se nalazi i srpska prestonica. "
Kako da ne, a od svih u njemu dostupnih ćevapa, doslovce su dobri (jestivi) samo oni koje si kupiš u Lidlu i ispečeš sam kod kuće...
pre 2 godine
Ovo se neko šali??
pre 2 godine
Zgadili smo se mlevenog mesa.
pre 2 godine
Mi i povrće smo posvadjani godinama.
pre 2 godine
Ovo se neko šali??
(lilly was here, 17. januar 2022 21:09)
Zašto bi se šalio, Beograd stvarno ima šta da ponudi što se tiče kvalitetnih restorana. U poslednjih 10ak godina konkurencija je ozbiljna, a, kvalitet stvarno na nivou svetskih metropola. Za Prag smo recimo francuzi + italijani na kvadrat. Voće i meso su nam još uvek ali kako stoje stvari ne zadugo daleko ukusniji nego u većini eu zemalja, dok za povrće to bas ne bi moglo da se kaže jer proizvodimo sorte nametnute sa zapada, cali ipak sa nešto lošijom tehnologijom. Npr kada ste proslednji put kupili ukusan paradajz ili kupus u prodavnici
pre 2 godine
Ovo se neko šali??
pre 2 godine
Ovo se neko šali??
(lilly was here, 17. januar 2022 21:09)
Пребранац, кисели купус, љута папричица, кајмак, сир, ајвар, урнебес, печурке на жару, уштипци, проја, туршија, ораснице, сува пита...
pre 2 godine
Ovo se neko šali??
(lilly was here, 17. januar 2022 21:09)
Што би се шалио? У Београду имаш пијацу или продавницу здраве хране на сваких неколико стотина метара, то нисам видео нигде у Европи. Притом су цене смешне за Западњаке. Такође има традиционалних посних куваних јела по обичним ресторанима, има и неколико стриктно вегетаријанских ресторана, 90% хране у пекарама је посно, гомила посних производа у буквално свакој самопослузи...
pre 2 godine
Опште је познато да оно што ни сматрани да је добро у исхрани, те да се код нас добро једе је заправо врло лоша храна са становишта здравља. Масна, презачињена, са пуно меса, и то оног канцерогеног сушеног црвеног, бурек, сва могућа нездрава теста. Воћа и поврћа врло мало, рибе једино на славама. Значи, једна ствар је да ли је То укусна храна, а деуга да ли је здрава. Наша кухиња је само дно-дна. Зато између осталог живимо просечни 65-70 година, пријатно.
pre 2 godine
Mi i povrće smo posvadjani godinama.
pre 2 godine
Možda je neko od tur. agencija pokušao da dovede siromašnije Zapadnjake da se ubiju od hrane za male pare? Sigurno su svi nabrojeni gradovi dobre destinacije u kojima se dobro i jeftino jede ali previse je reci da su to najbolje destinacije. Jer teško da se bilo ko može porediti sa ponudom Pariza, Londona, Milana, Rima i citave Italije, Beča, Berlina itd. Možda mi imamo dobru hranu za malo para ali nemamo ni blizu izbor i ponudu kakvu oni imaju. Ali nije lose iskoristiti ovu reklamu i osvježiti pinudu, doraditi je fino je prezentirati i zaraditi. Dobro turistima dobro nama. U korona koja traje već 2 god. trško je ugostiteljima i treba ih malo reklamirati i ohrabriti, malo potrošiti. Neki se baš trude i imaju dobru ponudu.
pre 2 godine
Zgadili smo se mlevenog mesa.
pre 2 godine
Ovo se neko šali??
(lilly was here, 17. januar 2022 21:09)
Zašto bi se šalio, Beograd stvarno ima šta da ponudi što se tiče kvalitetnih restorana. U poslednjih 10ak godina konkurencija je ozbiljna, a, kvalitet stvarno na nivou svetskih metropola. Za Prag smo recimo francuzi + italijani na kvadrat. Voće i meso su nam još uvek ali kako stoje stvari ne zadugo daleko ukusniji nego u većini eu zemalja, dok za povrće to bas ne bi moglo da se kaže jer proizvodimo sorte nametnute sa zapada, cali ipak sa nešto lošijom tehnologijom. Npr kada ste proslednji put kupili ukusan paradajz ili kupus u prodavnici
pre 2 godine
@Npr kada ste proslednji put kupili ukusan paradajz ili kupus u prodavnici
(ja, 17. januar 2022 21:50)
pa to se i ne kupuje u prodavnici...
pre 2 godine
Na Happy Cow mozete naci 8 vegi lokacija u Beogradu.
U Cirihu 40.
pre 2 godine
A sto ne bi bio, nasa posna kuhinja je izuzetna.
pre 2 godine
Pa kad ne znate da napravite dobar roštilj. Dođite na jug gde ima dobar roštilj i doduše samo dva padeža.
pre 2 godine
А-ха….. како да не- ћевпчинице, месо и бургери на сваком ћошку.
pre 2 godine
pa pravoslavni postači su preteče vegetarijanaca
pre 2 godine
"Internet portal Uswitch je napravio listu najboljih evropskih prestonica za ljubitelje hrane, a u samom vrhu se nalazi i srpska prestonica. "
Kako da ne, a od svih u njemu dostupnih ćevapa, doslovce su dobri (jestivi) samo oni koje si kupiš u Lidlu i ispečeš sam kod kuće...
pre 2 godine
Naravno da smo najbolji.
pre 2 godine
@Пребранац, кисели купус, љута папричица, кајмак, сир, ајвар, урнебес, печурке на жару, уштипци, проја, туршија, ораснице, сува пита...
Od toga što si nabrojao samo je prebranac glavno jelo, ostalo su predjela/prilozi/salate/dezerti. I to upravo opisuje koliko je, ustvari, izbor loš. Misliš da će neko uzeti tanjir turšije za obrok?
pre 2 godine
Mila majko! Koliko li su platili da se ovo napiše.
Upozorio sam prijateljicu iz Kanade koja je vegetarijanac, a želela je da dođe u Srbiju da će biti teško, ali stvarno sam joj najdobronamernije rekao, ali rekla je da ipak želi.
Bilo je gore nego što sam mislio. Ajde to što je bilo teško objasniti da ne može riba, da ne mogu kojekakvi sosevi i moče i još što šta - to stvarno jesam očekivao, ali oni osudjivački pogledi, omalovažavanje, komentari sa strane kad misle da ne razumemo tipa "ovde došla da nas uči" ili "ova pametna belosvetska pita jel burek na masti ili ulju". To se valjda u ove liste ne računa
pre 2 godine
@Npr kada ste proslednji put kupili ukusan paradajz ili kupus u prodavnici
(ja, 17. januar 2022 21:50)
pa to se i ne kupuje u prodavnici...
(matori, 17. januar 2022 23:47)
A gde kupiš, na pijaci? Mislim da nisi svestan da tako uneseš koncentrovanu hemiju. Pakovanja hemije su uglavnom litarska / kilogramska, a ta količina ne obično za hektar. Proizvođač ima mozda 10 ari i pretpostavi šta radi sa ostatkom hemije. Plus pitanje je da li je ispoštovao karencu.
pre 2 godine
Slažem se s vama povodom manjka ribe i povrća na našoj trpezi, ali smatram da ono što ste primetili ima veze sa podnebljem, starinskim načinom života naspram modernog, i mnogim drugim faktorima.
Ne verujem da je vaš ili moj predak baš vrteo roštilj ispred kuće svaki put kad mu se prohte, pre samo 100 godina se na našem Balkanu nije meso jelo svakodnevno. Morate da uzmete u obzir i potrošnju mesa nekoga ko radi u polju (zapitajte se da li su postojali gojazni seljaci) i nekoga kome posao podrazumeva da sedi.
Meso samo po sebi nije kancerogeno, već zdravo, ali ovo što ste rekli za bureke i prerađevine je skroz tačno. Dodajem - količina je takođe veliki problem.
Niko ko konzumira parče kuvanog mesa nedeljno nije dobio rak. Onaj ko pije pivo kad stigne, jede samo ćevape i burek a vlakna u voću i povrću vidi samo na fotografiji naravno da će da ima posledice.
pre 2 godine
„Srpska“ kuhinja (uglavnom iskopirana), gde su jedini začini so i biber i eventualno aleva paprika? Teško da to nekoga pleni ukusom. Možda cenom po proždranim kalorijama.
pre 2 godine
Kako da ne, a od svih u njemu dostupnih ćevapa, doslovce su dobri (jestivi) samo oni koje si kupiš u Lidlu i ispečeš sam kod kuće...
(realni optimist, 17. januar 2022 21:47)
Vidi se da si Srbiju video samo na mapi.
pre 2 godine
beograd i vegetarijanci?Radim u hotelu sa 5* u bg...Ima dva vegetarijanska jela u jelovniku...Sta se desava kad odu u Skadarliju?
pre 2 godine
poznat je po posnom cevapu,
i vegetarijanskom pecenju ispod saca
pre 2 godine
Beograd raj za vegetarijance... a ujedno i vazdušna banja!
pre 2 godine
Još malo pa će biti i meka za isposnike !
pre 2 godine
Ima u okolini i gratis trave,a ako zađu u planine odlične pašnjake!
pre 2 godine
Ovo istraživanje nisu radili vegetarijanci.
pre 2 godine
Sve mi je jasno kakva je lista u pitanju kada je Atina na prvom mestu. Taj grad video nije grcke kuhinje
pre 2 godine
Znači sve više je Kineza u gradu, a sve manje Srba!
pre 2 godine
Na Happy Cow mozete naci 8 vegi lokacija u Beogradu.
U Cirihu 40.
(Dragan, 17. januar 2022 23:15)
A sta ce nama vise od 8 ? U Srbiji se jede meso 95 % a kod njih je trend zato i 40 radi biznisa i onda zatvaraju za recimo 5-10 godina.U swe Malme kada je bio trend prvih talas tih veganskih restorana nisu trajali duze od 5-6 godina i kraj.evo sada opet neki blesavi talas vegana pa vegetarijana i sta jos ne znam medju mlade ljude to je sada cool ali ne dugotrajno.Pa srbi jedu vegetarijasnku hranu vekovima za razliku od njih, Dovoljno reci Sv Nikola gde je sve manje vise vege i ima prostora za sve grane vegana sto znaci da mi imamo puno vise iskustva sto se tice vegetariske hrane !
Zivim na zapad ceo zivot i mogu reci da imamo definitivno mocnu kuhinju i brzo ucimo nove stvari.
pre 2 godine
Опште је познато да оно што ни сматрани да је добро у исхрани, те да се код нас добро једе је заправо врло лоша храна са становишта здравља. Масна, презачињена, са пуно меса, и то оног канцерогеног сушеног црвеног, бурек, сва могућа нездрава теста. Воћа и поврћа врло мало, рибе једино на славама. Значи, једна ствар је да ли је То укусна храна, а деуга да ли је здрава. Наша кухиња је само дно-дна. Зато између осталог живимо просечни 65-70 година, пријатно.
(Милош Радунковић, 17. januar 2022 22:30)
Ne bih se složio ;)
pre 2 godine
Опште је познато да оно што ни сматрани да је добро у исхрани, те да се код нас добро једе је заправо врло лоша храна са становишта здравља. Масна, презачињена, са пуно меса, и то оног канцерогеног сушеног црвеног, бурек, сва могућа нездрава теста. Воћа и поврћа врло мало, рибе једино на славама. Значи, једна ствар је да ли је То укусна храна, а деуга да ли је здрава. Наша кухиња је само дно-дна. Зато између осталог живимо просечни 65-70 година, пријатно.
(Милош Радунковић, 17. januar 2022 22:30)
I sta ce ti vise samo zauzimas mesto sledecoj turi .Samo baksuzi hoce da zive zauvek
pre 2 godine
Za dobru kuhinju nebitno na kojoj destinaciji se nalazi su potrebne dobre namernice i znanje tj kreativitet kuvara. Srbija ima i jedno sapmo treba love i kraj priče.
pre 2 godine
JetLag Warriors , nadam se da čitate ovo. :)
Srećan put!
pre 2 godine
Опште је познато да оно што ни сматрани да је добро у исхрани, те да се код нас добро једе је заправо врло лоша храна са становишта здравља. Масна, презачињена, са пуно меса, и то оног канцерогеног сушеног црвеног, бурек, сва могућа нездрава теста. Воћа и поврћа врло мало, рибе једино на славама. Значи, једна ствар је да ли је То укусна храна, а деуга да ли је здрава. Наша кухиња је само дно-дна. Зато између осталог живимо просечни 65-70 година, пријатно.
pre 2 godine
"Internet portal Uswitch je napravio listu najboljih evropskih prestonica za ljubitelje hrane, a u samom vrhu se nalazi i srpska prestonica. "
Kako da ne, a od svih u njemu dostupnih ćevapa, doslovce su dobri (jestivi) samo oni koje si kupiš u Lidlu i ispečeš sam kod kuće...
pre 2 godine
А-ха….. како да не- ћевпчинице, месо и бургери на сваком ћошку.
pre 2 godine
Ovo se neko šali??
pre 2 godine
Naravno da smo najbolji.
pre 2 godine
Ovo se neko šali??
(lilly was here, 17. januar 2022 21:09)
Пребранац, кисели купус, љута папричица, кајмак, сир, ајвар, урнебес, печурке на жару, уштипци, проја, туршија, ораснице, сува пита...
pre 2 godine
Ovo se neko šali??
(lilly was here, 17. januar 2022 21:09)
Што би се шалио? У Београду имаш пијацу или продавницу здраве хране на сваких неколико стотина метара, то нисам видео нигде у Европи. Притом су цене смешне за Западњаке. Такође има традиционалних посних куваних јела по обичним ресторанима, има и неколико стриктно вегетаријанских ресторана, 90% хране у пекарама је посно, гомила посних производа у буквално свакој самопослузи...
pre 2 godine
Ovo se neko šali??
(lilly was here, 17. januar 2022 21:09)
Zašto bi se šalio, Beograd stvarno ima šta da ponudi što se tiče kvalitetnih restorana. U poslednjih 10ak godina konkurencija je ozbiljna, a, kvalitet stvarno na nivou svetskih metropola. Za Prag smo recimo francuzi + italijani na kvadrat. Voće i meso su nam još uvek ali kako stoje stvari ne zadugo daleko ukusniji nego u većini eu zemalja, dok za povrće to bas ne bi moglo da se kaže jer proizvodimo sorte nametnute sa zapada, cali ipak sa nešto lošijom tehnologijom. Npr kada ste proslednji put kupili ukusan paradajz ili kupus u prodavnici
pre 2 godine
Pa kad ne znate da napravite dobar roštilj. Dođite na jug gde ima dobar roštilj i doduše samo dva padeža.
pre 2 godine
pa pravoslavni postači su preteče vegetarijanaca
pre 2 godine
A sto ne bi bio, nasa posna kuhinja je izuzetna.
pre 2 godine
@Npr kada ste proslednji put kupili ukusan paradajz ili kupus u prodavnici
(ja, 17. januar 2022 21:50)
pa to se i ne kupuje u prodavnici...
pre 2 godine
Mi i povrće smo posvadjani godinama.
pre 2 godine
Zgadili smo se mlevenog mesa.
pre 2 godine
Možda je neko od tur. agencija pokušao da dovede siromašnije Zapadnjake da se ubiju od hrane za male pare? Sigurno su svi nabrojeni gradovi dobre destinacije u kojima se dobro i jeftino jede ali previse je reci da su to najbolje destinacije. Jer teško da se bilo ko može porediti sa ponudom Pariza, Londona, Milana, Rima i citave Italije, Beča, Berlina itd. Možda mi imamo dobru hranu za malo para ali nemamo ni blizu izbor i ponudu kakvu oni imaju. Ali nije lose iskoristiti ovu reklamu i osvježiti pinudu, doraditi je fino je prezentirati i zaraditi. Dobro turistima dobro nama. U korona koja traje već 2 god. trško je ugostiteljima i treba ih malo reklamirati i ohrabriti, malo potrošiti. Neki se baš trude i imaju dobru ponudu.
pre 2 godine
Na Happy Cow mozete naci 8 vegi lokacija u Beogradu.
U Cirihu 40.
pre 2 godine
Опште је познато да оно што ни сматрани да је добро у исхрани, те да се код нас добро једе је заправо врло лоша храна са становишта здравља. Масна, презачињена, са пуно меса, и то оног канцерогеног сушеног црвеног, бурек, сва могућа нездрава теста. Воћа и поврћа врло мало, рибе једино на славама. Значи, једна ствар је да ли је То укусна храна, а деуга да ли је здрава. Наша кухиња је само дно-дна. Зато између осталог живимо просечни 65-70 година, пријатно.
(Милош Радунковић, 17. januar 2022 22:30)
Ne bih se složio ;)
pre 2 godine
Na Happy Cow mozete naci 8 vegi lokacija u Beogradu.
U Cirihu 40.
(Dragan, 17. januar 2022 23:15)
A sta ce nama vise od 8 ? U Srbiji se jede meso 95 % a kod njih je trend zato i 40 radi biznisa i onda zatvaraju za recimo 5-10 godina.U swe Malme kada je bio trend prvih talas tih veganskih restorana nisu trajali duze od 5-6 godina i kraj.evo sada opet neki blesavi talas vegana pa vegetarijana i sta jos ne znam medju mlade ljude to je sada cool ali ne dugotrajno.Pa srbi jedu vegetarijasnku hranu vekovima za razliku od njih, Dovoljno reci Sv Nikola gde je sve manje vise vege i ima prostora za sve grane vegana sto znaci da mi imamo puno vise iskustva sto se tice vegetariske hrane !
Zivim na zapad ceo zivot i mogu reci da imamo definitivno mocnu kuhinju i brzo ucimo nove stvari.
pre 2 godine
Kako da ne, a od svih u njemu dostupnih ćevapa, doslovce su dobri (jestivi) samo oni koje si kupiš u Lidlu i ispečeš sam kod kuće...
(realni optimist, 17. januar 2022 21:47)
Vidi se da si Srbiju video samo na mapi.
pre 2 godine
Опште је познато да оно што ни сматрани да је добро у исхрани, те да се код нас добро једе је заправо врло лоша храна са становишта здравља. Масна, презачињена, са пуно меса, и то оног канцерогеног сушеног црвеног, бурек, сва могућа нездрава теста. Воћа и поврћа врло мало, рибе једино на славама. Значи, једна ствар је да ли је То укусна храна, а деуга да ли је здрава. Наша кухиња је само дно-дна. Зато између осталог живимо просечни 65-70 година, пријатно.
(Милош Радунковић, 17. januar 2022 22:30)
I sta ce ti vise samo zauzimas mesto sledecoj turi .Samo baksuzi hoce da zive zauvek
pre 2 godine
„Srpska“ kuhinja (uglavnom iskopirana), gde su jedini začini so i biber i eventualno aleva paprika? Teško da to nekoga pleni ukusom. Možda cenom po proždranim kalorijama.
pre 2 godine
Ima u okolini i gratis trave,a ako zađu u planine odlične pašnjake!
pre 2 godine
Za dobru kuhinju nebitno na kojoj destinaciji se nalazi su potrebne dobre namernice i znanje tj kreativitet kuvara. Srbija ima i jedno sapmo treba love i kraj priče.
pre 2 godine
poznat je po posnom cevapu,
i vegetarijanskom pecenju ispod saca
pre 2 godine
Još malo pa će biti i meka za isposnike !
pre 2 godine
Znači sve više je Kineza u gradu, a sve manje Srba!
pre 2 godine
Mila majko! Koliko li su platili da se ovo napiše.
Upozorio sam prijateljicu iz Kanade koja je vegetarijanac, a želela je da dođe u Srbiju da će biti teško, ali stvarno sam joj najdobronamernije rekao, ali rekla je da ipak želi.
Bilo je gore nego što sam mislio. Ajde to što je bilo teško objasniti da ne može riba, da ne mogu kojekakvi sosevi i moče i još što šta - to stvarno jesam očekivao, ali oni osudjivački pogledi, omalovažavanje, komentari sa strane kad misle da ne razumemo tipa "ovde došla da nas uči" ili "ova pametna belosvetska pita jel burek na masti ili ulju". To se valjda u ove liste ne računa
pre 2 godine
Beograd raj za vegetarijance... a ujedno i vazdušna banja!
pre 2 godine
beograd i vegetarijanci?Radim u hotelu sa 5* u bg...Ima dva vegetarijanska jela u jelovniku...Sta se desava kad odu u Skadarliju?
pre 2 godine
Slažem se s vama povodom manjka ribe i povrća na našoj trpezi, ali smatram da ono što ste primetili ima veze sa podnebljem, starinskim načinom života naspram modernog, i mnogim drugim faktorima.
Ne verujem da je vaš ili moj predak baš vrteo roštilj ispred kuće svaki put kad mu se prohte, pre samo 100 godina se na našem Balkanu nije meso jelo svakodnevno. Morate da uzmete u obzir i potrošnju mesa nekoga ko radi u polju (zapitajte se da li su postojali gojazni seljaci) i nekoga kome posao podrazumeva da sedi.
Meso samo po sebi nije kancerogeno, već zdravo, ali ovo što ste rekli za bureke i prerađevine je skroz tačno. Dodajem - količina je takođe veliki problem.
Niko ko konzumira parče kuvanog mesa nedeljno nije dobio rak. Onaj ko pije pivo kad stigne, jede samo ćevape i burek a vlakna u voću i povrću vidi samo na fotografiji naravno da će da ima posledice.
pre 2 godine
Ovo istraživanje nisu radili vegetarijanci.
pre 2 godine
Sve mi je jasno kakva je lista u pitanju kada je Atina na prvom mestu. Taj grad video nije grcke kuhinje
pre 2 godine
@Пребранац, кисели купус, љута папричица, кајмак, сир, ајвар, урнебес, печурке на жару, уштипци, проја, туршија, ораснице, сува пита...
Od toga što si nabrojao samo je prebranac glavno jelo, ostalo su predjela/prilozi/salate/dezerti. I to upravo opisuje koliko je, ustvari, izbor loš. Misliš da će neko uzeti tanjir turšije za obrok?
pre 2 godine
@Npr kada ste proslednji put kupili ukusan paradajz ili kupus u prodavnici
(ja, 17. januar 2022 21:50)
pa to se i ne kupuje u prodavnici...
(matori, 17. januar 2022 23:47)
A gde kupiš, na pijaci? Mislim da nisi svestan da tako uneseš koncentrovanu hemiju. Pakovanja hemije su uglavnom litarska / kilogramska, a ta količina ne obično za hektar. Proizvođač ima mozda 10 ari i pretpostavi šta radi sa ostatkom hemije. Plus pitanje je da li je ispoštovao karencu.
pre 2 godine
JetLag Warriors , nadam se da čitate ovo. :)
Srećan put!
35 Komentari
Sortiraj po: