Ponedeljak, 06.02.2023.

11:30

Egzotična, čudna, nezamisliva: Ovo su najgora jela na svetu

Izvor: index.hr

Egzotièna, èudna, nezamisliva: Ovo su najgora jela na svetu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

jagodinac

pre 1 godinu

zaista ne razumem ove koji u ovom kontekstu pominju pihtije?!
o ukusima ne treba raspravljati ali pihtije.....
ja recimo nisam neki ljubitelj iznutrica pa je prvo što mi pada na pamet švargla.
i krvavica mi je odvratna ali npr. crevca na žaru su mi vrh dok su vruća...
volim i spremam i kavurmu i teleću glavu u škembetu....
sve je ovde stvar ukusa i tradicije

Splavar

pre 1 godinu

@ Vec kada spominjete kavurmu i pihtije, to nismo mi izmislili. U francuskoj ih prodaju u marketima i popularni su.
(djenka, 06. februar 2023 17:59)

Nisam bio u Francuskoj ili Rusiji, al ih kupujem u ruskim marketima u Majamiju. Neko ranije pomene kako Italijani ne bi voleli skembice, ali znam da vole tripe, bar ih tako zovu urugvajski, argentinski i cileanski italijani. Licno bih uvek pojeo dobro spremljene iznutrice od bifteka ili krmenadle. Muka je naci kad spremiti, najlakse ispeci meso il dzigericu, ali pravi specijaliteti su ovi sto smo pomenuli. Vecina ovih stvari s liste meni bas deluje primamljivo, izgleda da su je sastavili ljubitelji brze hrane

u magnovenju

pre 1 godinu

Jeo sam balut (kuvani pačji fetus) i gadno je jedino vizuelno jer se mogu uočiti delovi nesuđenog pačeta, a ukus je kao kuvano jaje.

fenomen

pre 1 godinu

Odojče na ražnju I kad je vec skoro gotovo pojacati vatru i premazati odojče sa jako hladnom i slanom vodom da bi se dobila hrskava kora. Mislim to mi se svidja a za ove svetske specijalitete mi svejedno.

Petar

pre 1 godinu

Kakava je glupost. Ako se neko jelo u negde u nekom delu svata sprema i jede, onda je to zato sto se tim ljudima to svidja i njima je ukusno. Dakle, ne može neko suditi da je neko jelo ukusno a drugo ne. Sve je stvar ukusa, kulture, podneblja. U ostalom, ovaj pisac ocigledno nije bas mnogo video sveta kada je napravio ovaj spisak. Pa na youtube se mogu naci gomila jela koja su neverovatna, ali ljudi ih jedu sa apetitom. Mozda su neko zapadnjaku cudna i neukusna, ali nekom drugom su "prste da polizes"

Јабучило

pre 1 godinu

Šta bi bilo bolje ne ponuditi gostu da ga ne uvredim. Ali to je verovatno veoma visoki nivo gimnastike sivih ćelija.
(Unuk ribolovca na Loznicu, 06. februar 2023 14:47)

Гост се нуди домаћим специјалитетима. Шницлу може да једе свуда.

Unuk ribolovca na Loznicu

pre 1 godinu

Ми Срби смо народ који је у стању да више мрзи своје него било кога другог, не мислим само за овај коментар него уопште. Веома лоша особина код нашег народа.
(Иди, 06. februar 2023 13:11)

MI Srbi smo narod koji je u stanju da sve meri prema sebi. Tolerancija nula. Važno je po svaku cenu braniti svoje, kavurmu, crevca, Novaka, narodnjake, Mladića...
Reč ide o jelima koja se ne sviđaju strancima a ne lokalcima. Ako se ovde svi dave u škembićima i pihtijama, to uopšte ne znači da će one da se sviđaju nekom zalutalom u našu kujnu Italijanu, Brazilcu ili Japancu. Ovo nije test Šta ja volim da jedem u svojoj zemlji, već test malo višeg nivoa Šta bi bilo bolje ne ponuditi gostu da ga ne uvredim. Ali to je verovatno veoma visoki nivo gimnastike sivih ćelija.

Јабучило

pre 1 godinu

Онај филипински мућак изазива нелагоду. И можда она скандинавска риба "врло оштрог мириса". Остало варира од просечног до примамљивог (рецимо, италијански шкембићи, чешка кобасица и шпански ушећерени бадем)..

Иди

pre 1 godinu

(Sir Fred, 06. februar 2023 12:09)

Ми Срби смо народ који је у стању да више мрзи своје него било кога другог, не мислим само за овај коментар него уопште. Веома лоша особина код нашег народа.

GoranH

pre 1 godinu

Siguran sam da ljudi koji su ocenjivali nikad ništa od ovog nisu probali. To su oni što ne jedu pihtije a i ne znaju kakav ukus imaju. Psiha je moćna stvar.

Јабучило

pre 1 godinu

Онај филипински мућак изазива нелагоду. И можда она скандинавска риба "врло оштрог мириса". Остало варира од просечног до примамљивог (рецимо, италијански шкембићи, чешка кобасица и шпански ушећерени бадем)..

GoranH

pre 1 godinu

Siguran sam da ljudi koji su ocenjivali nikad ništa od ovog nisu probali. To su oni što ne jedu pihtije a i ne znaju kakav ukus imaju. Psiha je moćna stvar.

Unuk ribolovca na Loznicu

pre 1 godinu

Ми Срби смо народ који је у стању да више мрзи своје него било кога другог, не мислим само за овај коментар него уопште. Веома лоша особина код нашег народа.
(Иди, 06. februar 2023 13:11)

MI Srbi smo narod koji je u stanju da sve meri prema sebi. Tolerancija nula. Važno je po svaku cenu braniti svoje, kavurmu, crevca, Novaka, narodnjake, Mladića...
Reč ide o jelima koja se ne sviđaju strancima a ne lokalcima. Ako se ovde svi dave u škembićima i pihtijama, to uopšte ne znači da će one da se sviđaju nekom zalutalom u našu kujnu Italijanu, Brazilcu ili Japancu. Ovo nije test Šta ja volim da jedem u svojoj zemlji, već test malo višeg nivoa Šta bi bilo bolje ne ponuditi gostu da ga ne uvredim. Ali to je verovatno veoma visoki nivo gimnastike sivih ćelija.

Иди

pre 1 godinu

(Sir Fred, 06. februar 2023 12:09)

Ми Срби смо народ који је у стању да више мрзи своје него било кога другог, не мислим само за овај коментар него уопште. Веома лоша особина код нашег народа.

Јабучило

pre 1 godinu

Šta bi bilo bolje ne ponuditi gostu da ga ne uvredim. Ali to je verovatno veoma visoki nivo gimnastike sivih ćelija.
(Unuk ribolovca na Loznicu, 06. februar 2023 14:47)

Гост се нуди домаћим специјалитетима. Шницлу може да једе свуда.

Petar

pre 1 godinu

Kakava je glupost. Ako se neko jelo u negde u nekom delu svata sprema i jede, onda je to zato sto se tim ljudima to svidja i njima je ukusno. Dakle, ne može neko suditi da je neko jelo ukusno a drugo ne. Sve je stvar ukusa, kulture, podneblja. U ostalom, ovaj pisac ocigledno nije bas mnogo video sveta kada je napravio ovaj spisak. Pa na youtube se mogu naci gomila jela koja su neverovatna, ali ljudi ih jedu sa apetitom. Mozda su neko zapadnjaku cudna i neukusna, ali nekom drugom su "prste da polizes"

Splavar

pre 1 godinu

@ Vec kada spominjete kavurmu i pihtije, to nismo mi izmislili. U francuskoj ih prodaju u marketima i popularni su.
(djenka, 06. februar 2023 17:59)

Nisam bio u Francuskoj ili Rusiji, al ih kupujem u ruskim marketima u Majamiju. Neko ranije pomene kako Italijani ne bi voleli skembice, ali znam da vole tripe, bar ih tako zovu urugvajski, argentinski i cileanski italijani. Licno bih uvek pojeo dobro spremljene iznutrice od bifteka ili krmenadle. Muka je naci kad spremiti, najlakse ispeci meso il dzigericu, ali pravi specijaliteti su ovi sto smo pomenuli. Vecina ovih stvari s liste meni bas deluje primamljivo, izgleda da su je sastavili ljubitelji brze hrane

fenomen

pre 1 godinu

Odojče na ražnju I kad je vec skoro gotovo pojacati vatru i premazati odojče sa jako hladnom i slanom vodom da bi se dobila hrskava kora. Mislim to mi se svidja a za ove svetske specijalitete mi svejedno.

u magnovenju

pre 1 godinu

Jeo sam balut (kuvani pačji fetus) i gadno je jedino vizuelno jer se mogu uočiti delovi nesuđenog pačeta, a ukus je kao kuvano jaje.

jagodinac

pre 1 godinu

zaista ne razumem ove koji u ovom kontekstu pominju pihtije?!
o ukusima ne treba raspravljati ali pihtije.....
ja recimo nisam neki ljubitelj iznutrica pa je prvo što mi pada na pamet švargla.
i krvavica mi je odvratna ali npr. crevca na žaru su mi vrh dok su vruća...
volim i spremam i kavurmu i teleću glavu u škembetu....
sve je ovde stvar ukusa i tradicije

Unuk ribolovca na Loznicu

pre 1 godinu

Ми Срби смо народ који је у стању да више мрзи своје него било кога другог, не мислим само за овај коментар него уопште. Веома лоша особина код нашег народа.
(Иди, 06. februar 2023 13:11)

MI Srbi smo narod koji je u stanju da sve meri prema sebi. Tolerancija nula. Važno je po svaku cenu braniti svoje, kavurmu, crevca, Novaka, narodnjake, Mladića...
Reč ide o jelima koja se ne sviđaju strancima a ne lokalcima. Ako se ovde svi dave u škembićima i pihtijama, to uopšte ne znači da će one da se sviđaju nekom zalutalom u našu kujnu Italijanu, Brazilcu ili Japancu. Ovo nije test Šta ja volim da jedem u svojoj zemlji, već test malo višeg nivoa Šta bi bilo bolje ne ponuditi gostu da ga ne uvredim. Ali to je verovatno veoma visoki nivo gimnastike sivih ćelija.

Иди

pre 1 godinu

(Sir Fred, 06. februar 2023 12:09)

Ми Срби смо народ који је у стању да више мрзи своје него било кога другог, не мислим само за овај коментар него уопште. Веома лоша особина код нашег народа.

GoranH

pre 1 godinu

Siguran sam da ljudi koji su ocenjivali nikad ništa od ovog nisu probali. To su oni što ne jedu pihtije a i ne znaju kakav ukus imaju. Psiha je moćna stvar.

fenomen

pre 1 godinu

Odojče na ražnju I kad je vec skoro gotovo pojacati vatru i premazati odojče sa jako hladnom i slanom vodom da bi se dobila hrskava kora. Mislim to mi se svidja a za ove svetske specijalitete mi svejedno.

u magnovenju

pre 1 godinu

Jeo sam balut (kuvani pačji fetus) i gadno je jedino vizuelno jer se mogu uočiti delovi nesuđenog pačeta, a ukus je kao kuvano jaje.

Јабучило

pre 1 godinu

Šta bi bilo bolje ne ponuditi gostu da ga ne uvredim. Ali to je verovatno veoma visoki nivo gimnastike sivih ćelija.
(Unuk ribolovca na Loznicu, 06. februar 2023 14:47)

Гост се нуди домаћим специјалитетима. Шницлу може да једе свуда.

Јабучило

pre 1 godinu

Онај филипински мућак изазива нелагоду. И можда она скандинавска риба "врло оштрог мириса". Остало варира од просечног до примамљивог (рецимо, италијански шкембићи, чешка кобасица и шпански ушећерени бадем)..

Splavar

pre 1 godinu

@ Vec kada spominjete kavurmu i pihtije, to nismo mi izmislili. U francuskoj ih prodaju u marketima i popularni su.
(djenka, 06. februar 2023 17:59)

Nisam bio u Francuskoj ili Rusiji, al ih kupujem u ruskim marketima u Majamiju. Neko ranije pomene kako Italijani ne bi voleli skembice, ali znam da vole tripe, bar ih tako zovu urugvajski, argentinski i cileanski italijani. Licno bih uvek pojeo dobro spremljene iznutrice od bifteka ili krmenadle. Muka je naci kad spremiti, najlakse ispeci meso il dzigericu, ali pravi specijaliteti su ovi sto smo pomenuli. Vecina ovih stvari s liste meni bas deluje primamljivo, izgleda da su je sastavili ljubitelji brze hrane

jagodinac

pre 1 godinu

zaista ne razumem ove koji u ovom kontekstu pominju pihtije?!
o ukusima ne treba raspravljati ali pihtije.....
ja recimo nisam neki ljubitelj iznutrica pa je prvo što mi pada na pamet švargla.
i krvavica mi je odvratna ali npr. crevca na žaru su mi vrh dok su vruća...
volim i spremam i kavurmu i teleću glavu u škembetu....
sve je ovde stvar ukusa i tradicije

Petar

pre 1 godinu

Kakava je glupost. Ako se neko jelo u negde u nekom delu svata sprema i jede, onda je to zato sto se tim ljudima to svidja i njima je ukusno. Dakle, ne može neko suditi da je neko jelo ukusno a drugo ne. Sve je stvar ukusa, kulture, podneblja. U ostalom, ovaj pisac ocigledno nije bas mnogo video sveta kada je napravio ovaj spisak. Pa na youtube se mogu naci gomila jela koja su neverovatna, ali ljudi ih jedu sa apetitom. Mozda su neko zapadnjaku cudna i neukusna, ali nekom drugom su "prste da polizes"