Utorak, 06.12.2022.

13:18

Influenserka nije puštena na let zbog debljine: "Bila sam ponižena pred ljudima na aerodromu"

Izvor: B92

Influenserka nije puštena na let zbog debljine: "Bila sam ponižena pred ljudima na aerodromu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

155 Komentari

Sortiraj po:

Aleks_PR

pre 1 godinu

Nije mi jasan momenat da je stigla istim(slicnim) avionom a da ne moze da se vrati jer odjednom ne moze da stane u sediste ili da se veze.. Jel to znaci da je klopa bila tako dobra u Libanu da se nabacilo dodatnih par desetina kilograma?!! :D
(milos, 7. decembar 2022 16:36)

Kad je letela Er Fransom bilo je slobodnih mesta pa je mogla sedeti u dva sedista, iako je platila jedno. Let Katar Ervejza je bio overbooked (economy) pa zato njena debela guza nije mogla stati u jedno sediste.

Komša

pre 1 godinu

Visoka je 1,70 m i ima 150 kg. Čisto da imate predstavu kolika je.
(absolutezero, 7. decembar 2022 17:53) 

Znači - visoka 175 cm i isto toliko široka.
Kod kuće u toaletu ima dve kade - drugačije ne može da se uparkira.

sumo

pre 1 godinu

Još uvek nije u mojoj kategoriji. Zato ja letim samo privatnim avionom, pilot i ja. Naravno, ja imam fotelju u centru aviona, da ne bih pravila disbalans. Crknite, hejteri

Gospar

pre 1 godinu

Kad sam prije 6 godina letio iz Frankfurta u Dubrovnik s Lufthansom bio je skoro potpuno isti slučaj ali je u pitanju bio muškarac. Njega jesu pustili u avion, ali je doslovno zauzimao dva mjesta, a drugo je bilo rezervirano za jednu gospođu. Drugi problem je bio što se taj gospodin zbog svoje glomaznosti uopće nije mogao vezati pojasom pa kapetan nije htio preuzeti odgovornost za gospodinovu sigurnost. Na koncu je izašao iz aviona jer smo zbog njega kasnili preko 20 minuta.

Panzer

pre 1 godinu

Fat acceptance movement treba pod hitno zabraniti, jer promovise nezdravo stanje gojaznosti. Punije osobe su ok, ali ovde je rec o prekomernoj gojaznosti. Inace, u velikom broju slucajeva je njihov izbor, tacnije nije zdravstveni problem u pitanju. Ako je neko debeo, to u velikom broju slucajeva ukazuje na nedostatak kontrole.

shambho

pre 1 godinu

Malo više tolerancije, empatije i ljubavi nikako ne može biti pogrešno.
(Neko iz mase, 7. decembar 2022 13:00)

"Dzo" ova pojela i toleranciju i empatiju i ljubav. je ostavis na samo s friziderom ili hladnjakom rasipe ih.

Čeki opinionista del cazzo

pre 1 godinu

Solomonsko rešenje bi bilo da je kupila kartu i za sedište pored njenog ....

Koštalo bi manje od 2900 eura , taman za onoliko koliko košta kurs engleskog jezika u Brazilu i dobra kura mršavljenja...

Influrnser/ka samo na maternjem, portugalskom jeziku ?

Bruka.

m

pre 1 godinu

Nije mi jasan momenat da je stigla istim(slicnim) avionom a da ne moze da se vrati jer odjednom ne moze da stane u sediste ili da se veze.. Jel to znaci da je klopa bila tako dobra u Libanu da se nabacilo dodatnih par desetina kilograma?!! :D
(milos, 07. decembar 2022 16:36)

nemoj biti glup, nije tesko...

podrska Qatar Airways-u

pre 1 godinu

Mislim da ona ne moze da prodje kroz vrata aviona, a kamoli da stigne do njoj minijaturnog sedista! A ocigledno nije influentna cim su je izbacili...

Stef

pre 1 godinu

Imaju oni produžni za pojas za vezivanje. A Kako je doletela tako može I da se vrati. Nego je natrčala na neku budalu koja je odlučila da za nju nema letenja. Sve će to Qatar airways kroz nos da plati. A ti da nije fer da se ona preliva na drugo sedište- to Je tačno. Treba svi na vagicu I karta da se plaća po masi.

Pera Srbin

pre 1 godinu

Avion ima dozvoljenu težinu pri pokretanju , zato se meri težina prtljaga i broje putnici.
Ako si dvostruko teži preopterećuješ mašinu.

milos

pre 1 godinu

Nije mi jasan momenat da je stigla istim(slicnim) avionom a da ne moze da se vrati jer odjednom ne moze da stane u sediste ili da se veze.. Jel to znaci da je klopa bila tako dobra u Libanu da se nabacilo dodatnih par desetina kilograma?!! :D

Sandra9

pre 1 godinu

Nije sve uvek diskriminacija. Pre mesec dana na letu za Njujork preko Amsterdama, do mene je sedeo tip koji nikako ne moze da smesti u sediste. Inace, smo u onom srednjem redu koji ima 4 sedista. Pola njegovih "bokova" je bilo na mom sedistu. Pored toga je sve vreme jeo, prosipao hranu i sokove po nama (i svaki put se izvinjavao, ali opet)... Inace, let je trajao nekih 10 sati, neprijatno iskustvo za nas koji smo sedeli do njega, a ni njemu sigurno nije bilo uzivanje.

AlexP

pre 1 godinu

Čega je ova infuenserka?? Verovatno kako da se brzo i sigurno ugojite!
(AlexP, 07. decembar 2022 14:29)
Sram te bilo za komentar.
(vlada, 7. decembar 2022 14:49)

Evo sramim se i za nju :)

Antikroasan

pre 1 godinu

Zamislite samo da sedi pored vas ( a to je pa nemoguće sa takvim gabarita zadnjice) pa onda postujte. Zabole Qatar airways za korektnost ili ne.
Ovo je praktično i finansijski pitanje. Nikoga nije briga da li je ona ili nije kit.

Комша

pre 1 godinu

Ево сад замислите да она седи поред вас, и пола њеног сала се прелива преко вас јер су седишта у економској класи доста узана. Уместо да се позабави својом обесном килажом и здрављем, она се љути због дискриминације. Није то дискриминација, то је разум, јер сутра би неко тужио компанију што је морао да седи поред ње.

Komša

pre 1 godinu

Kakav avion ,taksista mora da vozi nešto 4x4 sa bar 200 konja da povuče ovako nešto.
Zamišljam našeg taksistu koji se zeznuo da je poveze - vozi jadan i računa koliko ce da rikne za amortizaciju.

Maksita

pre 1 godinu

Ovde ima jedna stavka o kojoj se malo misli - liftovi, avioni i slicno kada su projektovani, nosivost je racunata u odnosu na PROSECNU tezinu od 80kg po osobi. Zamislite sad da u avion koji ima projektovanu nosivost od 300 ljudi x 80kg dodje 150 ovakvih influenserki i traze svoja prava da se ukrcaju. Bez sale, u Americi je jedan manji avion pao prilikom poletanja, a kasnijom istragom se ustanovilo da je uzrok bio to sto je 80% putnika bilo DUPLO teze od predvidjenog.
Znam da je ovde samo jedna osoba u pitanju, ali ako je ona vec odlucila da izgleda i tezi toliko, onda mora da shvati da ne moze bas sve u njenom zivotu da vazi kao za ljude po "standardima"

kopiranosatvitera

pre 1 godinu

Nisam neko ko vređa zbog izgleda. Ne zanima me kako ko izgleda. Imam drugaricu koja je sa velikom težinom. Nikada joj ništa nisam rekla za to jer se plašim da je ne uvredim a znam da i ona sve zna da bi trebala da smrša. Ali ovo je bolest. Ne znam što se vređa. Zauzela bi 2 sedišta a platila bi jedno. Nije ok promovisati prekomernu težinu.

Nerealno realan

pre 1 godinu

Čega je ova infuenserka?? Verovatno kako da se brzo i sigurno ugojite!
(AlexP, 07. decembar 2022 14:29)

Sram te bilo za komentar.
(vlada, 07. decembar 2022 14:49)

Zbog? Devojka mlada, sa apsolutno previše kilograma... Kakav ona "influes" može da ostavi na nekog nije mi jasno.

Toni

pre 1 godinu

Ja sam isto bio ponižen prije par mjeseci, za 3 kg viška u kuferu su me natjerali da ga otvaram i prebacujem to u ruksak ispred 300 ljudi.
Isto ovo sam im rekao pokazujući na lika duplo težeg od mene koji plaća istu kartu.
(Dubrovnik, 7. decembar 2022 12:41)

Da sam ti minus iz sledećeg razloga - šta ima ti da upireš prstom u nekoga ako je taj kupio kartu regularno i oni mu dozvoljavaju ukrcaj? Ako si frajer - plati overweight fare za kofer i putuj.

Mila

pre 1 godinu

Pitate se kako ona sa tolikom težinom može da bude influenserka? Eno, pun je instagram takvih žena koje objavljuju snimke u donjem vešu, kako se oblače, pričaju da imaju samopouzdanje i vole sebe. I dobijaju hiljade lajkova, srca, podrške!

majstor

pre 1 godinu

Samo zamisljam kako sedim pored ove u avionu nekoliko sati...za sebe kaze da je debela , a ovamo plus sajz influenserka...sedi jedan.

Nina

pre 1 godinu

@Neko iz mase, 7. decembar 2022 13:00

Pola karte za bebu se naplacuje jer je ipak prevoze od tacke A do tacke B, tj usluga prevoza joj je pruzena samo ne i usluga da ima svoje sediste.

Sto se influenserke tice, nije stvar u empatiji, stvar je u tome sto ona ne moze da stane u svoje sediste, koje je STANDARDNO, takav mu je opis i takvo je sediste ona platila i to sediste ima svoje dimenzije u koje se ne ona ne uklapa i samim tim nije mogla biti ni pustena u avion jer kao prvo, ne moze bezbedno da veze pojas, kao drugo, osoba ili osobe koje sede pored nje su platile svoje sediste a ona bi ulazila u njihov prostor sto itekako moze da smeta ljudima na letu koji traje 10 sati. Mozda je sa drugim prevoznikom platila neko vece sediste, ono koje ima dodatni prostor ili prosto su sedista drugih dimenzija kod drugog prevoznika, ali ako je posada procenila da ona ne moze bezbedno da se smesti u svoje sediste koje je platila onda je to njen propust. Npr u Diznilendu, vi mozete platiti i najskuplju ulaznicu ali necete moci da se vozite na odredjenim atrakcijama ako niste odredjene visine, npr preniski ste ili previsoki i to vam pise na ulazu u tu atrakciju, i dzaba vam karta.

Dacha

pre 1 godinu

Ne gojis se od bolesti, ne gojis se od hormona.. Gojis se od nezdrave hrane, prevelikim unosom kalorija. Probusi kasiku.
(Vlad, 07. decembar 2022 12:32)

Delom jesi u pravu, ali samo delom. Ima jos kako do metabolizma. Evo ti primer mog brata i mene. Jedem bukvalno duplo vise od njega. Ne treniram nista. On se vise krece od mene, plus trci i pliva. Ne jede brzu hranu, slatkise minimalno. I opet ima 25 kg vise od mene i blago je ugojen. Sad ti meni to objasni.

Korvin

pre 1 godinu

Sve ja razumem, ali kako to da joj nisu ponudili da kupi dva sedišta, nego baš mora prva klasa i tolika cena za kartu?
(Maraja, 07. decembar 2022 10:30)

Kao što je neko napisao dole u komentarima, čak iako ima dva sedišta, ne može da se veže. Ako si ikad letela avionom onda znaš da avion može da uleti u džep nižeg pritiska što dovodi da avion izgubi i do 300 metara visine za sekundu. Zbog inercije sve što nije privezano teži da zadrži svoju pređašnju poziciju. Drugim rečima, ona će poleteti gore i udariti u prostor za odlaganje malog prtljaga. U zavisnosti koliko je pad bio može da ima ili veliku traumu glave ili čak i smrtonosnu povredu.
Drugo, za cenu karte, jbg to je cena za prvu klasu i tamo su sedišta dovoljno široka da može da se veže.

Steve

pre 1 godinu

Ima pravo na besplatan smestaj po utvrdjenim pravilima

Posto je uspela doputovati, to znaci da nema veze sa njom to sto je katar ervejz
nije hteo pustiti.
Svakako i zbog toga po medjunarodno utvrdjenim pravilima ima pravo na besplatan smestaj i prevoz.

Kartu je platila uredno jos pre nego sto je krocila u avion prvi put i posto joj je kofer tezine do ili manje od 20kg, tu njene obaveze prestaju, naravno ako se nije neprikladno obukla.

Lana

pre 1 godinu

Ja bih se prva pobunila da mi osoba poput nje zauzme pola sedišta za koje sam platila pozamašan iznos i da se mučim 10 sati sedeći stešnjena pored. Međutim, sedišta aviona su zbijena da se zaradi što više i ne odgovaraju čak ni osobama preko 180 visine i težine preko 80-90 kg, a takvih ima gooooomila. Prosečna visina i težina su se promenule i avioindustrija treba prati...

stanislav sr

pre 1 godinu

Sasvim ispravno. Ako neko misli da je poniženje, samo neka zamisli da sedi pored nje u avionu satima.
I kava je ona "influenserka"? Svašta nazivom svetu.

una

pre 1 godinu

Delom jesi u pravu, ali samo delom. Ima jos kako do metabolizma. Evo ti primer mog brata i mene. Jedem bukvalno duplo vise od njega. Ne treniram nista. On se vise krece od mene, plus trci i pliva. Ne jede brzu hranu, slatkise minimalno. I opet ima 25 kg vise od mene i blago je ugojen. Sad ti meni to objasni.
(Dacha, 07. decembar 2022 13:34)


steta za njega, ali eto , on je blago ugojen.. doticna ima 250kg vise, kako to objasniti. nije stitna sigurna sam, mada je mozda rikla naknadno

samo kažem

pre 1 godinu

@obrad zavisi ko je 80kg i ko je 120kg. Ako imaš ženu od 1.60 i 120kg i muškarca od 2m i 120kg nije isto. Prva će se prelivati u drugo sedište i smatra se debelom, a muskarac nije debeo nego visok. Ovde je problem sto se žena preliva na drugo sedište.

Neko iz mase

pre 1 godinu

Pa kad zauzima dva sedišta kako da joj naplate samo jedno?
(njoka, 07. decembar 2022 10:07)

A zašto onda naplaćuju pola karte za bebe? Bebe ne zauzimaju ni jedno sedište jer ne postoji rezervacija sedišta za njih, već sam u obavezi da držim bebca u krilu.

Ovo jeste diskriminacija, jer nigde, pri kupovini karte, ne stoje dimenzije sedišta i dozvoljena veličina dupeta. Samim tim je avio kompanija dužna da mi plaćenu uslugu isporuči, u suprotnom se krši ugovor i statut same kompanije, pa je sama dužna da povrati novac i plati adekvatnu odštetu, pa i da preuzme dodatne troškove.

A i ne mogu da razumem ovakve pogrdne komentare i broj pluseva koje dobijaju. Da li je moguće da smo tako netolerantna nacija? Sramno je rugati se tuđem izgledu. Ja prvi nemam nikakvo pozitivno mišljenje o influenserima, ali to je najverovatnije jer mi je svrha tog zanimanja potpuno neshvatljiva. Ali, ako su ljudi zadovoljni vole svoj posao i još zarade na tome, zašto da ne.

Malo više tolerancije, empatije i ljubavi nikako ne može biti pogrešno.

mrk

pre 1 godinu

Ne gojis se od bolesti, ne gojis se od hormona.. Gojis se od nezdrave hrane, prevelikim unosom kalorija. Probusi kasiku.
(Vlad, 7. decembar 2022 12:32)

jedem isto, cak i manje kao pre 10 godina. imam 37 godina sad i 30 kila vise nego tad. mojne mi to sa kasikom.

Marko

pre 1 godinu

Šta treba, viljuškarom da je ubacuju. Platila jednu kartu a zauzima tri mesta a tolika joj je i masa. Pa sad nastavi da se prežderavaš...

Aca

pre 1 godinu

Drugi put kupi dve ili tri karte odnosno plati za dva ili 3 sedista. Naravno da su trebali da ti zabrane ulaz u avion. Kako bi inace seo onaj ko je platio i imao kartu za sediste do tvog? Uostalom, nije avion za svakoga.

Tor

pre 1 godinu

Prvo, nakrenula bi avion na jednu stranu, koliko si teska. Dakle, predstavljas opasnost po sve putnike. Drugo, ne mogu dva sedišta da se uzmu, zbog pojasa i administrativnih stvari. Trece, zeno, ako si bolesna, idi leci se, pa neces imati tih problema. I cetvrto, da li si ti svesna, da kad malo ostaris jos, neces moci ni da se kreces sa tom kilazom pa ces biti poluinvalid. Pored koga ce uvek neko morati da bude. Dodji sebi....

Zoran

pre 1 godinu

Diplomirana Plus-sajz influenserka, master studije završila sa desetkom a leti u economy i ne zna engleski. Može da ih tuži...

Svaki papan zna da je ovo priča za lajkove odnosno dislajkove i ništa više.

Svetski putnik

pre 1 godinu

Ima pravo na besplatan smestaj po utvrdjenim pravilima

Posto je uspela doputovati, to znaci da nema veze sa njom to sto je katar ervejz
nije hteo pustiti.
Svakako i zbog toga po medjunarodno utvrdjenim pravilima ima pravo na besplatan smestaj i prevoz.

Kartu je platila uredno jos pre nego sto je krocila u avion prvi put i posto joj je kofer tezine do ili manje od 20kg, tu njene obaveze prestaju, naravno ako se nije neprikladno obukla.
(Steve, 7. decembar 2022 11:46) 

Nije bas tako, po uslovima tarife mora u tom slucaju da plati dodatno sediste, sto pise na sajtu sigurno i morala je da prihvati uslove pre kupovine karte. To se zove denied boarding i da nije infuenserka, sama bi snosila troskove, ovako ostaje da se vidi.

Mogla je bar bazican engleski da nauci, pa da ne mora i majka sa njom da ostaje, a svakako mi je zao zbog neprijatnosti.

Dubrovnik

pre 1 godinu

Ja sam isto bio ponižen prije par mjeseci, za 3 kg viška u kuferu su me natjerali da ga otvaram i prebacujem to u ruksak ispred 300 ljudi.
Isto ovo sam im rekao pokazujući na lika duplo težeg od mene koji plaća istu kartu.

Toni

pre 1 godinu

Kad je već tako krenulo, dobro bi bilo da avio kompanije to ozvaniče, i da se kod kupovine karte navede širina u struku ili nešto slično. Ako postoje sigurnosni razlozi, šta da se radi. Neki su već počeli da kupuju po dvije karte za let, prosto - treba mu. Evo neki dan čitam kako je jedan kupio kartu za dva sjedišta, ali dobio raspareno :)

antibot

pre 1 godinu

A ne smeta ti sto ponizavas svoje telo tom kilazom?
Cak i da to stavimo na stranu, nije te sramota sto si "influenserka", pa si jos krenula negde, a znas samo brazilski/portugalski?

N1vaders

pre 1 godinu

Sve ja razumem, ali kako to da joj nisu ponudili da kupi dva sedišta, nego baš mora prva klasa i tolika cena za kartu?
(Maraja, 07. decembar 2022 10:30)

Jer je ekonomska bila puna i nije bilo dva sjedala jedno pored drugog? Jer pojas ne može da dohvati drugo sjediste?

danko68

pre 1 godinu

@ Obrad
razlika u tezini kofera i tezini putnika je ta da putnik sam ulazi u avion, a kofere moraju aerodromski radnici da podizu i ubacuju u avion. Ko je taj posao radio zna da su i 20 kg previše. S druge strane potpuno je ispravno da (pre)teški ljudi više placaju, jer su im potrebna veca sedišta.To je vec uvedeno u mnogim avio kompanijama.

kognitivna disonanca

pre 1 godinu

@samosvesna građanka:

Utjecaljka, ako je na YT ili Instagramu, a ukolliko se radi o OnlyFans, onda je utjecaljka prcaljka.

D¿on Wick

pre 1 godinu

Bez šale.... sumljam da moze da se zakopca. Mozda preko dva sedista i u ranac fazonu. Da dodje do turbulence i nju onoliku izbaci sa sedista... ja mislim da ono, ko na bowlingu. Počisti jedno tri reda. To ne da je smesno nego opasno.

Nazovimo stvari pravim imenom

pre 1 godinu

Sama se ponizila time što je dopustila sebi da bude ovoliko debela. To je to, ne pomažu nikakvi eufemizmi, suština je nemilosrdna.

Profesor Dušan

pre 1 godinu

trebala je da kupi kartu u 1.klasi, tj.da doplati razliku od ekonomske do 1.klase i da ne drami toliko. i nije problem u Novcu jer ovde putuju 4 osobe , dakle ovo je samo teranje inata ....

...

pre 1 godinu

Auuuu, ova da se ukrcala avion bi se nagnuo na jednu stranu. Pilot ne bi smeo da uključi autopilota već bi morao non stop da vrši korekcije u letu. A za njeno influensersko ne-znam-engleski-ne-znam-arapski te sam ponižena i imam ogromne troškove... pa ništa od toga ne bi bilo da si platila za prvu klasu i sela na trosed. Za šta je ona ovakva influenserka (drugim rečima ne radi ništa) u Brazilu? Za mangulice?

Steve

pre 1 godinu

Ima pravo na besplatan smestaj po utvrdjenim pravilima

Posto je uspela doputovati, to znaci da nema veze sa njom to sto je katar ervejz
nije hteo pustiti.
Svakako i zbog toga po medjunarodno utvrdjenim pravilima ima pravo na besplatan smestaj i prevoz.

Kartu je platila uredno jos pre nego sto je krocila u avion prvi put i posto joj je kofer tezine do ili manje od 20kg, tu njene obaveze prestaju, naravno ako se nije neprikladno obukla.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Plus sajz influenserka!? Još ne znam precizno značenje treće reči pa da izmislim odgovarajuću srpsku, ali sam još ranije shvatila šta znače prve dve i već tad našla odgovarajuće: odvratno debela(...) Ne verujem da je iko od aerodromskog osoblja rekao da je debela, ubeđena sam da su jadnici i jadnice morali da se dugo dooo-brooo preznojavaju dok smišljaju (odvratne mi) politički korektne reči.

Aleksandar

pre 1 godinu

Ko su ljudi na koje ona utiče i kako ona može da utiče na bilo koga osim na onog ko hoće da ima 300 kila kao ona pa da mu prica sta da zdere.

Djordje

pre 1 godinu

Ne volim da se zezam sa debelim ljudima a narocito ovako bolesno gojaznim slucajevima ali ovde jednostavno nije realno da moze da koristi normalno sediste na redovnoj avio liniji, mislim da se u USA vec naplacuje ovakvim osobama dva sedista kad procene slucaj, nista manji problem nemaju ni dvometrasi na low cost letovima, jednostavno ne uklapa se :)

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Plus sajz influenserka!? Još ne znam precizno značenje treće reči pa da izmislim odgovarajuću srpsku, ali sam još ranije shvatila šta znači prve dve i već tad našla odgovarajuće: odvratno debela(...) Ne verujem da joj je iko od aerodromskog osoblja rekao da je debela, ubeđena sam da su jadnici i jadnice morali da se dugo dooo-brooo preznojavaju dok smišljaju (odvratne mi) politički korektne reči.

Obrad

pre 1 godinu

Konačno da neko pozabavi ovim problemom. Zašto ja sa 80 kila plaćam istu kartu kao i osoba koja ima 120? A pri tome imamo prava na istu količinu prtljaga, koji se meri i naplaćuje po kilogramu.
Bilo bi pošteno reči da se karta plaća za prevoz 120 kila tereta po sedištu, pa kako kome bude...

bgd011

pre 1 godinu

Plus sajz??? Ljudi molim vas ..plus sajz je 10-15kg viska, a ne 100kg.

Devojko pa ti samu sebe diskriminises, sto rece vec neko ..u sliku bre ne mozes da stanes, a ne u sediste. Da se desila ne daj boze neka nesreca u avionu, prilikom kocenja..sletanja/poletanja, zbog tvoje obesti se povredis tuzila bi aviokompaniju 100%...ako nista, arapske avio kompanije su naj politicki korektne u svakom smislu.

markonjero

pre 1 godinu

U pitanju je bezbednosni protokol a ne diskriminacija. Svi putnici moraju da sede i da budu vezani tokom poletanja i sletanja posto se najveci broj nesreca tada desava. Ako ona fizicki ne moze da stane u sediste, onda ne mogu da joj dozvole da bude na letu. Kada bi se nesto dogodilo i ona se povredila zato sto nije mogla da sedi i da bude vezana imala bi osnovu da ih tuzi za silne pare. Zasto bi avio kompanina sebe dovela u takav rizik da posle nekome mora da isplacuje milione?

wer

pre 1 godinu

- I really wouldn't go up there if I were you, it's really steep n tight...
- What exactly are you trying to say?
- What exactly am I tryin' to... That you're a herd of foo*in olyphants!

Ray, In Bruges
(Brkajlo, 7. decembar 2022 10:23)

a akcente slazem,
poput farel koline..

Mikri

hypatija

pre 1 godinu

Osoblje aviona je u pravu, ukoliko su im takvi propisi. Ona je došla Erfransom bez problema, a htela je da se vrati Katarervejzom što joj je onemogućeno. Kod kupovine karte trebalo je da se naglasi da NE primaju u avion osobe njenih dimenzija i onda verovatno ne bi bilo nikakvih problema. Ovako, uzeo sam ti pare ali sam se naknadno setio da ne može ... nije u redu.

Deep Throat

pre 1 godinu

Plus-sajz influenserka?!

Pa veća/teža je nego mali slon, kako da je puste u avion kad bi zauzela ne dva nego tri mjesta?!

Isto tako da se žali da je ne puste na vrtuljak u lunaparku ili da ne može u lift, ni na magnetnu rezonancu ne može tolika kolika je!

Stojko

pre 1 godinu

Da sam putnik i da imam kartu do nje obdio bih da sednem. Kupio sam kartu za sediste, celo, a ne da se guram pored nekog (iako mi nije jasno kako fizicki to da se izvede pored ovolike zapremine) kome zapravo trebaju dva sedista.

a

pre 1 godinu

Nije diskriminacija nego bezbednost. Ako si tolika da ne mozes da se smestis u sediste, to jeste problem. Ma bre i ja svasta citam i komentarisem

Brkajlo

pre 1 godinu

- I really wouldn't go up there if I were you, it's really steep n tight...
- What exactly are you trying to say?
- What exactly am I tryin' to... That you're a herd of foo*in olyphants!

Ray, In Bruges

nme

pre 1 godinu

..komentar jednog drugara da su debeli ljudi nekulturni me isprva pomalo zbunio ali vremenom ne samo da sam počeo da delim takvo mišljenje već počinjem i da ga branim
Kako bi reagovala da pored nje sedne neko ko ne menja odeću i ne kupa se već tri godine? Da li bi bila diskriminacija tražiti da se takva osoba odstrani iz aviona?? I on je odlučio da bude takav kakav jeste. Ne ugrožava nikoga

Građanin Toša

pre 1 godinu

Ja bih je pustio da se ukrca ali u prostor za prtljag. Ako se uzme u obzir da ona sama prevazilazi max dozvoljenu težinu putnika i ručnog prtljaga zajedno kao i činjenica da nijedno avionsko sedištenije baždareno za nilske konje, samo bi tako mogla da leti.

np

pre 1 godinu

Ljudi koliko god surovo zvucalo, osoba sa slike zauzima 2 sedišta i bukvalno ostali putnici ne bi mogli da stanu pored nje. Samo da naglasim da komentar nije sajivog karaktera.

NZZ

pre 1 godinu

Diskriminacija? Draga mlada damo razmisli kako je ljudima pored tebe?! Drugi put jednostavno kupi 2 ili još bolje tri karte, sjedišta jedna pored drugih (u slučaju da i dalje ne razumiješ problematiku). Ako već očigledno jedeš kao dva-tri odrasla čovjeka. Počni da misliš na druge kad već ne misliš na sebe.

samo kažem

pre 1 godinu

Najpre, niko iz kompanije joj sigurno nije rekao da je debela već da ne može da se ukrca zbog fizičke nemogućnosti da se smesti u sedište koje je rezervisala. Drugo, novinari bi trebalo da prestanu sa upotrebom ovih kvazi politički korektnih termina kao što je "plus sajz" za osobe koje očigledno imaju ozbiljnih zdravstvenih problema i ozbiljan višak kilograma kao posledicu istih.

XP

pre 1 godinu

Neće da prime kofer koji prelazi određenu težinu, zašto bi primili nju kao jednog putnika kad zauzima najmanje dva mesta, a teži kao tri putnika?

samo kažem

pre 1 godinu

Najpre, niko iz kompanije joj sigurno nije rekao da je debela već da ne može da se ukrca zbog fizičke nemogućnosti da se smesti u sedište koje je rezervisala. Drugo, novinari bi trebalo da prestanu sa upotrebom ovih kvazi politički korektnih termina kao što je "plus sajz" za osobe koje očigledno imaju ozbiljnih zdravstvenih problema i ozbiljan višak kilograma kao posledicu istih.

NZZ

pre 1 godinu

Diskriminacija? Draga mlada damo razmisli kako je ljudima pored tebe?! Drugi put jednostavno kupi 2 ili još bolje tri karte, sjedišta jedna pored drugih (u slučaju da i dalje ne razumiješ problematiku). Ako već očigledno jedeš kao dva-tri odrasla čovjeka. Počni da misliš na druge kad već ne misliš na sebe.

np

pre 1 godinu

Ljudi koliko god surovo zvucalo, osoba sa slike zauzima 2 sedišta i bukvalno ostali putnici ne bi mogli da stanu pored nje. Samo da naglasim da komentar nije sajivog karaktera.

XP

pre 1 godinu

Neće da prime kofer koji prelazi određenu težinu, zašto bi primili nju kao jednog putnika kad zauzima najmanje dva mesta, a teži kao tri putnika?

markonjero

pre 1 godinu

U pitanju je bezbednosni protokol a ne diskriminacija. Svi putnici moraju da sede i da budu vezani tokom poletanja i sletanja posto se najveci broj nesreca tada desava. Ako ona fizicki ne moze da stane u sediste, onda ne mogu da joj dozvole da bude na letu. Kada bi se nesto dogodilo i ona se povredila zato sto nije mogla da sedi i da bude vezana imala bi osnovu da ih tuzi za silne pare. Zasto bi avio kompanina sebe dovela u takav rizik da posle nekome mora da isplacuje milione?

Deep Throat

pre 1 godinu

Plus-sajz influenserka?!

Pa veća/teža je nego mali slon, kako da je puste u avion kad bi zauzela ne dva nego tri mjesta?!

Isto tako da se žali da je ne puste na vrtuljak u lunaparku ili da ne može u lift, ni na magnetnu rezonancu ne može tolika kolika je!

Stojko

pre 1 godinu

Da sam putnik i da imam kartu do nje obdio bih da sednem. Kupio sam kartu za sediste, celo, a ne da se guram pored nekog (iako mi nije jasno kako fizicki to da se izvede pored ovolike zapremine) kome zapravo trebaju dva sedista.

nme

pre 1 godinu

..komentar jednog drugara da su debeli ljudi nekulturni me isprva pomalo zbunio ali vremenom ne samo da sam počeo da delim takvo mišljenje već počinjem i da ga branim
Kako bi reagovala da pored nje sedne neko ko ne menja odeću i ne kupa se već tri godine? Da li bi bila diskriminacija tražiti da se takva osoba odstrani iz aviona?? I on je odlučio da bude takav kakav jeste. Ne ugrožava nikoga

a

pre 1 godinu

Nije diskriminacija nego bezbednost. Ako si tolika da ne mozes da se smestis u sediste, to jeste problem. Ma bre i ja svasta citam i komentarisem

hypatija

pre 1 godinu

Osoblje aviona je u pravu, ukoliko su im takvi propisi. Ona je došla Erfransom bez problema, a htela je da se vrati Katarervejzom što joj je onemogućeno. Kod kupovine karte trebalo je da se naglasi da NE primaju u avion osobe njenih dimenzija i onda verovatno ne bi bilo nikakvih problema. Ovako, uzeo sam ti pare ali sam se naknadno setio da ne može ... nije u redu.

Građanin Toša

pre 1 godinu

Ja bih je pustio da se ukrca ali u prostor za prtljag. Ako se uzme u obzir da ona sama prevazilazi max dozvoljenu težinu putnika i ručnog prtljaga zajedno kao i činjenica da nijedno avionsko sedištenije baždareno za nilske konje, samo bi tako mogla da leti.

Nazovimo stvari pravim imenom

pre 1 godinu

Sama se ponizila time što je dopustila sebi da bude ovoliko debela. To je to, ne pomažu nikakvi eufemizmi, suština je nemilosrdna.

Djordje

pre 1 godinu

Ne volim da se zezam sa debelim ljudima a narocito ovako bolesno gojaznim slucajevima ali ovde jednostavno nije realno da moze da koristi normalno sediste na redovnoj avio liniji, mislim da se u USA vec naplacuje ovakvim osobama dva sedista kad procene slucaj, nista manji problem nemaju ni dvometrasi na low cost letovima, jednostavno ne uklapa se :)

N1vaders

pre 1 godinu

Sve ja razumem, ali kako to da joj nisu ponudili da kupi dva sedišta, nego baš mora prva klasa i tolika cena za kartu?
(Maraja, 07. decembar 2022 10:30)

Jer je ekonomska bila puna i nije bilo dva sjedala jedno pored drugog? Jer pojas ne može da dohvati drugo sjediste?

Комша

pre 1 godinu

Ево сад замислите да она седи поред вас, и пола њеног сала се прелива преко вас јер су седишта у економској класи доста узана. Уместо да се позабави својом обесном килажом и здрављем, она се љути због дискриминације. Није то дискриминација, то је разум, јер сутра би неко тужио компанију што је морао да седи поред ње.

Sandra9

pre 1 godinu

Nije sve uvek diskriminacija. Pre mesec dana na letu za Njujork preko Amsterdama, do mene je sedeo tip koji nikako ne moze da smesti u sediste. Inace, smo u onom srednjem redu koji ima 4 sedista. Pola njegovih "bokova" je bilo na mom sedistu. Pored toga je sve vreme jeo, prosipao hranu i sokove po nama (i svaki put se izvinjavao, ali opet)... Inace, let je trajao nekih 10 sati, neprijatno iskustvo za nas koji smo sedeli do njega, a ni njemu sigurno nije bilo uzivanje.

Nina

pre 1 godinu

@Neko iz mase, 7. decembar 2022 13:00

Pola karte za bebu se naplacuje jer je ipak prevoze od tacke A do tacke B, tj usluga prevoza joj je pruzena samo ne i usluga da ima svoje sediste.

Sto se influenserke tice, nije stvar u empatiji, stvar je u tome sto ona ne moze da stane u svoje sediste, koje je STANDARDNO, takav mu je opis i takvo je sediste ona platila i to sediste ima svoje dimenzije u koje se ne ona ne uklapa i samim tim nije mogla biti ni pustena u avion jer kao prvo, ne moze bezbedno da veze pojas, kao drugo, osoba ili osobe koje sede pored nje su platile svoje sediste a ona bi ulazila u njihov prostor sto itekako moze da smeta ljudima na letu koji traje 10 sati. Mozda je sa drugim prevoznikom platila neko vece sediste, ono koje ima dodatni prostor ili prosto su sedista drugih dimenzija kod drugog prevoznika, ali ako je posada procenila da ona ne moze bezbedno da se smesti u svoje sediste koje je platila onda je to njen propust. Npr u Diznilendu, vi mozete platiti i najskuplju ulaznicu ali necete moci da se vozite na odredjenim atrakcijama ako niste odredjene visine, npr preniski ste ili previsoki i to vam pise na ulazu u tu atrakciju, i dzaba vam karta.

D¿on Wick

pre 1 godinu

Bez šale.... sumljam da moze da se zakopca. Mozda preko dva sedista i u ranac fazonu. Da dodje do turbulence i nju onoliku izbaci sa sedista... ja mislim da ono, ko na bowlingu. Počisti jedno tri reda. To ne da je smesno nego opasno.

antibot

pre 1 godinu

A ne smeta ti sto ponizavas svoje telo tom kilazom?
Cak i da to stavimo na stranu, nije te sramota sto si "influenserka", pa si jos krenula negde, a znas samo brazilski/portugalski?

bgd011

pre 1 godinu

Plus sajz??? Ljudi molim vas ..plus sajz je 10-15kg viska, a ne 100kg.

Devojko pa ti samu sebe diskriminises, sto rece vec neko ..u sliku bre ne mozes da stanes, a ne u sediste. Da se desila ne daj boze neka nesreca u avionu, prilikom kocenja..sletanja/poletanja, zbog tvoje obesti se povredis tuzila bi aviokompaniju 100%...ako nista, arapske avio kompanije su naj politicki korektne u svakom smislu.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Plus sajz influenserka!? Još ne znam precizno značenje treće reči pa da izmislim odgovarajuću srpsku, ali sam još ranije shvatila šta znači prve dve i već tad našla odgovarajuće: odvratno debela(...) Ne verujem da joj je iko od aerodromskog osoblja rekao da je debela, ubeđena sam da su jadnici i jadnice morali da se dugo dooo-brooo preznojavaju dok smišljaju (odvratne mi) politički korektne reči.

AlexP

pre 1 godinu

Čega je ova infuenserka?? Verovatno kako da se brzo i sigurno ugojite!
(AlexP, 07. decembar 2022 14:29)
Sram te bilo za komentar.
(vlada, 7. decembar 2022 14:49)

Evo sramim se i za nju :)

Profesor Dušan

pre 1 godinu

trebala je da kupi kartu u 1.klasi, tj.da doplati razliku od ekonomske do 1.klase i da ne drami toliko. i nije problem u Novcu jer ovde putuju 4 osobe , dakle ovo je samo teranje inata ....

Aleksandar

pre 1 godinu

Ko su ljudi na koje ona utiče i kako ona može da utiče na bilo koga osim na onog ko hoće da ima 300 kila kao ona pa da mu prica sta da zdere.

Komša

pre 1 godinu

Kakav avion ,taksista mora da vozi nešto 4x4 sa bar 200 konja da povuče ovako nešto.
Zamišljam našeg taksistu koji se zeznuo da je poveze - vozi jadan i računa koliko ce da rikne za amortizaciju.

Obrad

pre 1 godinu

Konačno da neko pozabavi ovim problemom. Zašto ja sa 80 kila plaćam istu kartu kao i osoba koja ima 120? A pri tome imamo prava na istu količinu prtljaga, koji se meri i naplaćuje po kilogramu.
Bilo bi pošteno reči da se karta plaća za prevoz 120 kila tereta po sedištu, pa kako kome bude...

samo kažem

pre 1 godinu

@obrad zavisi ko je 80kg i ko je 120kg. Ako imaš ženu od 1.60 i 120kg i muškarca od 2m i 120kg nije isto. Prva će se prelivati u drugo sedište i smatra se debelom, a muskarac nije debeo nego visok. Ovde je problem sto se žena preliva na drugo sedište.

Maksita

pre 1 godinu

Ovde ima jedna stavka o kojoj se malo misli - liftovi, avioni i slicno kada su projektovani, nosivost je racunata u odnosu na PROSECNU tezinu od 80kg po osobi. Zamislite sad da u avion koji ima projektovanu nosivost od 300 ljudi x 80kg dodje 150 ovakvih influenserki i traze svoja prava da se ukrcaju. Bez sale, u Americi je jedan manji avion pao prilikom poletanja, a kasnijom istragom se ustanovilo da je uzrok bio to sto je 80% putnika bilo DUPLO teze od predvidjenog.
Znam da je ovde samo jedna osoba u pitanju, ali ako je ona vec odlucila da izgleda i tezi toliko, onda mora da shvati da ne moze bas sve u njenom zivotu da vazi kao za ljude po "standardima"

danko68

pre 1 godinu

@ Obrad
razlika u tezini kofera i tezini putnika je ta da putnik sam ulazi u avion, a kofere moraju aerodromski radnici da podizu i ubacuju u avion. Ko je taj posao radio zna da su i 20 kg previše. S druge strane potpuno je ispravno da (pre)teški ljudi više placaju, jer su im potrebna veca sedišta.To je vec uvedeno u mnogim avio kompanijama.

stanislav sr

pre 1 godinu

Sasvim ispravno. Ako neko misli da je poniženje, samo neka zamisli da sedi pored nje u avionu satima.
I kava je ona "influenserka"? Svašta nazivom svetu.

Antikroasan

pre 1 godinu

Zamislite samo da sedi pored vas ( a to je pa nemoguće sa takvim gabarita zadnjice) pa onda postujte. Zabole Qatar airways za korektnost ili ne.
Ovo je praktično i finansijski pitanje. Nikoga nije briga da li je ona ili nije kit.

Nerealno realan

pre 1 godinu

Čega je ova infuenserka?? Verovatno kako da se brzo i sigurno ugojite!
(AlexP, 07. decembar 2022 14:29)

Sram te bilo za komentar.
(vlada, 07. decembar 2022 14:49)

Zbog? Devojka mlada, sa apsolutno previše kilograma... Kakav ona "influes" može da ostavi na nekog nije mi jasno.

Korvin

pre 1 godinu

Sve ja razumem, ali kako to da joj nisu ponudili da kupi dva sedišta, nego baš mora prva klasa i tolika cena za kartu?
(Maraja, 07. decembar 2022 10:30)

Kao što je neko napisao dole u komentarima, čak iako ima dva sedišta, ne može da se veže. Ako si ikad letela avionom onda znaš da avion može da uleti u džep nižeg pritiska što dovodi da avion izgubi i do 300 metara visine za sekundu. Zbog inercije sve što nije privezano teži da zadrži svoju pređašnju poziciju. Drugim rečima, ona će poleteti gore i udariti u prostor za odlaganje malog prtljaga. U zavisnosti koliko je pad bio može da ima ili veliku traumu glave ili čak i smrtonosnu povredu.
Drugo, za cenu karte, jbg to je cena za prvu klasu i tamo su sedišta dovoljno široka da može da se veže.

majstor

pre 1 godinu

Samo zamisljam kako sedim pored ove u avionu nekoliko sati...za sebe kaze da je debela , a ovamo plus sajz influenserka...sedi jedan.

una

pre 1 godinu

Delom jesi u pravu, ali samo delom. Ima jos kako do metabolizma. Evo ti primer mog brata i mene. Jedem bukvalno duplo vise od njega. Ne treniram nista. On se vise krece od mene, plus trci i pliva. Ne jede brzu hranu, slatkise minimalno. I opet ima 25 kg vise od mene i blago je ugojen. Sad ti meni to objasni.
(Dacha, 07. decembar 2022 13:34)


steta za njega, ali eto , on je blago ugojen.. doticna ima 250kg vise, kako to objasniti. nije stitna sigurna sam, mada je mozda rikla naknadno

Zoran

pre 1 godinu

Diplomirana Plus-sajz influenserka, master studije završila sa desetkom a leti u economy i ne zna engleski. Može da ih tuži...

Svaki papan zna da je ovo priča za lajkove odnosno dislajkove i ništa više.

Pera Srbin

pre 1 godinu

Avion ima dozvoljenu težinu pri pokretanju , zato se meri težina prtljaga i broje putnici.
Ako si dvostruko teži preopterećuješ mašinu.

Tor

pre 1 godinu

Prvo, nakrenula bi avion na jednu stranu, koliko si teska. Dakle, predstavljas opasnost po sve putnike. Drugo, ne mogu dva sedišta da se uzmu, zbog pojasa i administrativnih stvari. Trece, zeno, ako si bolesna, idi leci se, pa neces imati tih problema. I cetvrto, da li si ti svesna, da kad malo ostaris jos, neces moci ni da se kreces sa tom kilazom pa ces biti poluinvalid. Pored koga ce uvek neko morati da bude. Dodji sebi....

Aca

pre 1 godinu

Drugi put kupi dve ili tri karte odnosno plati za dva ili 3 sedista. Naravno da su trebali da ti zabrane ulaz u avion. Kako bi inace seo onaj ko je platio i imao kartu za sediste do tvog? Uostalom, nije avion za svakoga.

Brkajlo

pre 1 godinu

- I really wouldn't go up there if I were you, it's really steep n tight...
- What exactly are you trying to say?
- What exactly am I tryin' to... That you're a herd of foo*in olyphants!

Ray, In Bruges

Lana

pre 1 godinu

Ja bih se prva pobunila da mi osoba poput nje zauzme pola sedišta za koje sam platila pozamašan iznos i da se mučim 10 sati sedeći stešnjena pored. Međutim, sedišta aviona su zbijena da se zaradi što više i ne odgovaraju čak ni osobama preko 180 visine i težine preko 80-90 kg, a takvih ima gooooomila. Prosečna visina i težina su se promenule i avioindustrija treba prati...

Toni

pre 1 godinu

Kad je već tako krenulo, dobro bi bilo da avio kompanije to ozvaniče, i da se kod kupovine karte navede širina u struku ili nešto slično. Ako postoje sigurnosni razlozi, šta da se radi. Neki su već počeli da kupuju po dvije karte za let, prosto - treba mu. Evo neki dan čitam kako je jedan kupio kartu za dva sjedišta, ali dobio raspareno :)

Mila

pre 1 godinu

Pitate se kako ona sa tolikom težinom može da bude influenserka? Eno, pun je instagram takvih žena koje objavljuju snimke u donjem vešu, kako se oblače, pričaju da imaju samopouzdanje i vole sebe. I dobijaju hiljade lajkova, srca, podrške!

Marko

pre 1 godinu

Šta treba, viljuškarom da je ubacuju. Platila jednu kartu a zauzima tri mesta a tolika joj je i masa. Pa sad nastavi da se prežderavaš...

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Plus sajz influenserka!? Još ne znam precizno značenje treće reči pa da izmislim odgovarajuću srpsku, ali sam još ranije shvatila šta znače prve dve i već tad našla odgovarajuće: odvratno debela(...) Ne verujem da je iko od aerodromskog osoblja rekao da je debela, ubeđena sam da su jadnici i jadnice morali da se dugo dooo-brooo preznojavaju dok smišljaju (odvratne mi) politički korektne reči.

kopiranosatvitera

pre 1 godinu

Nisam neko ko vređa zbog izgleda. Ne zanima me kako ko izgleda. Imam drugaricu koja je sa velikom težinom. Nikada joj ništa nisam rekla za to jer se plašim da je ne uvredim a znam da i ona sve zna da bi trebala da smrša. Ali ovo je bolest. Ne znam što se vređa. Zauzela bi 2 sedišta a platila bi jedno. Nije ok promovisati prekomernu težinu.

Svetski putnik

pre 1 godinu

Ima pravo na besplatan smestaj po utvrdjenim pravilima

Posto je uspela doputovati, to znaci da nema veze sa njom to sto je katar ervejz
nije hteo pustiti.
Svakako i zbog toga po medjunarodno utvrdjenim pravilima ima pravo na besplatan smestaj i prevoz.

Kartu je platila uredno jos pre nego sto je krocila u avion prvi put i posto joj je kofer tezine do ili manje od 20kg, tu njene obaveze prestaju, naravno ako se nije neprikladno obukla.
(Steve, 7. decembar 2022 11:46) 

Nije bas tako, po uslovima tarife mora u tom slucaju da plati dodatno sediste, sto pise na sajtu sigurno i morala je da prihvati uslove pre kupovine karte. To se zove denied boarding i da nije infuenserka, sama bi snosila troskove, ovako ostaje da se vidi.

Mogla je bar bazican engleski da nauci, pa da ne mora i majka sa njom da ostaje, a svakako mi je zao zbog neprijatnosti.

Dubrovnik

pre 1 godinu

Ja sam isto bio ponižen prije par mjeseci, za 3 kg viška u kuferu su me natjerali da ga otvaram i prebacujem to u ruksak ispred 300 ljudi.
Isto ovo sam im rekao pokazujući na lika duplo težeg od mene koji plaća istu kartu.

podrska Qatar Airways-u

pre 1 godinu

Mislim da ona ne moze da prodje kroz vrata aviona, a kamoli da stigne do njoj minijaturnog sedista! A ocigledno nije influentna cim su je izbacili...

Čeki opinionista del cazzo

pre 1 godinu

Solomonsko rešenje bi bilo da je kupila kartu i za sedište pored njenog ....

Koštalo bi manje od 2900 eura , taman za onoliko koliko košta kurs engleskog jezika u Brazilu i dobra kura mršavljenja...

Influrnser/ka samo na maternjem, portugalskom jeziku ?

Bruka.

...

pre 1 godinu

Auuuu, ova da se ukrcala avion bi se nagnuo na jednu stranu. Pilot ne bi smeo da uključi autopilota već bi morao non stop da vrši korekcije u letu. A za njeno influensersko ne-znam-engleski-ne-znam-arapski te sam ponižena i imam ogromne troškove... pa ništa od toga ne bi bilo da si platila za prvu klasu i sela na trosed. Za šta je ona ovakva influenserka (drugim rečima ne radi ništa) u Brazilu? Za mangulice?

m

pre 1 godinu

Nije mi jasan momenat da je stigla istim(slicnim) avionom a da ne moze da se vrati jer odjednom ne moze da stane u sediste ili da se veze.. Jel to znaci da je klopa bila tako dobra u Libanu da se nabacilo dodatnih par desetina kilograma?!! :D
(milos, 07. decembar 2022 16:36)

nemoj biti glup, nije tesko...

Panzer

pre 1 godinu

Fat acceptance movement treba pod hitno zabraniti, jer promovise nezdravo stanje gojaznosti. Punije osobe su ok, ali ovde je rec o prekomernoj gojaznosti. Inace, u velikom broju slucajeva je njihov izbor, tacnije nije zdravstveni problem u pitanju. Ako je neko debeo, to u velikom broju slucajeva ukazuje na nedostatak kontrole.

Toni

pre 1 godinu

Ja sam isto bio ponižen prije par mjeseci, za 3 kg viška u kuferu su me natjerali da ga otvaram i prebacujem to u ruksak ispred 300 ljudi.
Isto ovo sam im rekao pokazujući na lika duplo težeg od mene koji plaća istu kartu.
(Dubrovnik, 7. decembar 2022 12:41)

Da sam ti minus iz sledećeg razloga - šta ima ti da upireš prstom u nekoga ako je taj kupio kartu regularno i oni mu dozvoljavaju ukrcaj? Ako si frajer - plati overweight fare za kofer i putuj.

Dacha

pre 1 godinu

Ne gojis se od bolesti, ne gojis se od hormona.. Gojis se od nezdrave hrane, prevelikim unosom kalorija. Probusi kasiku.
(Vlad, 07. decembar 2022 12:32)

Delom jesi u pravu, ali samo delom. Ima jos kako do metabolizma. Evo ti primer mog brata i mene. Jedem bukvalno duplo vise od njega. Ne treniram nista. On se vise krece od mene, plus trci i pliva. Ne jede brzu hranu, slatkise minimalno. I opet ima 25 kg vise od mene i blago je ugojen. Sad ti meni to objasni.

kognitivna disonanca

pre 1 godinu

@samosvesna građanka:

Utjecaljka, ako je na YT ili Instagramu, a ukolliko se radi o OnlyFans, onda je utjecaljka prcaljka.

mrk

pre 1 godinu

Ne gojis se od bolesti, ne gojis se od hormona.. Gojis se od nezdrave hrane, prevelikim unosom kalorija. Probusi kasiku.
(Vlad, 7. decembar 2022 12:32)

jedem isto, cak i manje kao pre 10 godina. imam 37 godina sad i 30 kila vise nego tad. mojne mi to sa kasikom.

Stef

pre 1 godinu

Imaju oni produžni za pojas za vezivanje. A Kako je doletela tako može I da se vrati. Nego je natrčala na neku budalu koja je odlučila da za nju nema letenja. Sve će to Qatar airways kroz nos da plati. A ti da nije fer da se ona preliva na drugo sedište- to Je tačno. Treba svi na vagicu I karta da se plaća po masi.

shambho

pre 1 godinu

Malo više tolerancije, empatije i ljubavi nikako ne može biti pogrešno.
(Neko iz mase, 7. decembar 2022 13:00)

"Dzo" ova pojela i toleranciju i empatiju i ljubav. je ostavis na samo s friziderom ili hladnjakom rasipe ih.

Gospar

pre 1 godinu

Kad sam prije 6 godina letio iz Frankfurta u Dubrovnik s Lufthansom bio je skoro potpuno isti slučaj ali je u pitanju bio muškarac. Njega jesu pustili u avion, ali je doslovno zauzimao dva mjesta, a drugo je bilo rezervirano za jednu gospođu. Drugi problem je bio što se taj gospodin zbog svoje glomaznosti uopće nije mogao vezati pojasom pa kapetan nije htio preuzeti odgovornost za gospodinovu sigurnost. Na koncu je izašao iz aviona jer smo zbog njega kasnili preko 20 minuta.

wer

pre 1 godinu

- I really wouldn't go up there if I were you, it's really steep n tight...
- What exactly are you trying to say?
- What exactly am I tryin' to... That you're a herd of foo*in olyphants!

Ray, In Bruges
(Brkajlo, 7. decembar 2022 10:23)

a akcente slazem,
poput farel koline..

Mikri

Neko iz mase

pre 1 godinu

Pa kad zauzima dva sedišta kako da joj naplate samo jedno?
(njoka, 07. decembar 2022 10:07)

A zašto onda naplaćuju pola karte za bebe? Bebe ne zauzimaju ni jedno sedište jer ne postoji rezervacija sedišta za njih, već sam u obavezi da držim bebca u krilu.

Ovo jeste diskriminacija, jer nigde, pri kupovini karte, ne stoje dimenzije sedišta i dozvoljena veličina dupeta. Samim tim je avio kompanija dužna da mi plaćenu uslugu isporuči, u suprotnom se krši ugovor i statut same kompanije, pa je sama dužna da povrati novac i plati adekvatnu odštetu, pa i da preuzme dodatne troškove.

A i ne mogu da razumem ovakve pogrdne komentare i broj pluseva koje dobijaju. Da li je moguće da smo tako netolerantna nacija? Sramno je rugati se tuđem izgledu. Ja prvi nemam nikakvo pozitivno mišljenje o influenserima, ali to je najverovatnije jer mi je svrha tog zanimanja potpuno neshvatljiva. Ali, ako su ljudi zadovoljni vole svoj posao i još zarade na tome, zašto da ne.

Malo više tolerancije, empatije i ljubavi nikako ne može biti pogrešno.

Aleks_PR

pre 1 godinu

Nije mi jasan momenat da je stigla istim(slicnim) avionom a da ne moze da se vrati jer odjednom ne moze da stane u sediste ili da se veze.. Jel to znaci da je klopa bila tako dobra u Libanu da se nabacilo dodatnih par desetina kilograma?!! :D
(milos, 7. decembar 2022 16:36)

Kad je letela Er Fransom bilo je slobodnih mesta pa je mogla sedeti u dva sedista, iako je platila jedno. Let Katar Ervejza je bio overbooked (economy) pa zato njena debela guza nije mogla stati u jedno sediste.

Steve

pre 1 godinu

Ima pravo na besplatan smestaj po utvrdjenim pravilima

Posto je uspela doputovati, to znaci da nema veze sa njom to sto je katar ervejz
nije hteo pustiti.
Svakako i zbog toga po medjunarodno utvrdjenim pravilima ima pravo na besplatan smestaj i prevoz.

Kartu je platila uredno jos pre nego sto je krocila u avion prvi put i posto joj je kofer tezine do ili manje od 20kg, tu njene obaveze prestaju, naravno ako se nije neprikladno obukla.

sumo

pre 1 godinu

Još uvek nije u mojoj kategoriji. Zato ja letim samo privatnim avionom, pilot i ja. Naravno, ja imam fotelju u centru aviona, da ne bih pravila disbalans. Crknite, hejteri

milos

pre 1 godinu

Nije mi jasan momenat da je stigla istim(slicnim) avionom a da ne moze da se vrati jer odjednom ne moze da stane u sediste ili da se veze.. Jel to znaci da je klopa bila tako dobra u Libanu da se nabacilo dodatnih par desetina kilograma?!! :D

Komša

pre 1 godinu

Visoka je 1,70 m i ima 150 kg. Čisto da imate predstavu kolika je.
(absolutezero, 7. decembar 2022 17:53) 

Znači - visoka 175 cm i isto toliko široka.
Kod kuće u toaletu ima dve kade - drugačije ne može da se uparkira.

Steve

pre 1 godinu

Ima pravo na besplatan smestaj po utvrdjenim pravilima

Posto je uspela doputovati, to znaci da nema veze sa njom to sto je katar ervejz
nije hteo pustiti.
Svakako i zbog toga po medjunarodno utvrdjenim pravilima ima pravo na besplatan smestaj i prevoz.

Kartu je platila uredno jos pre nego sto je krocila u avion prvi put i posto joj je kofer tezine do ili manje od 20kg, tu njene obaveze prestaju, naravno ako se nije neprikladno obukla.

Steve

pre 1 godinu

Ima pravo na besplatan smestaj po utvrdjenim pravilima

Posto je uspela doputovati, to znaci da nema veze sa njom to sto je katar ervejz
nije hteo pustiti.
Svakako i zbog toga po medjunarodno utvrdjenim pravilima ima pravo na besplatan smestaj i prevoz.

Kartu je platila uredno jos pre nego sto je krocila u avion prvi put i posto joj je kofer tezine do ili manje od 20kg, tu njene obaveze prestaju, naravno ako se nije neprikladno obukla.

Neko iz mase

pre 1 godinu

Pa kad zauzima dva sedišta kako da joj naplate samo jedno?
(njoka, 07. decembar 2022 10:07)

A zašto onda naplaćuju pola karte za bebe? Bebe ne zauzimaju ni jedno sedište jer ne postoji rezervacija sedišta za njih, već sam u obavezi da držim bebca u krilu.

Ovo jeste diskriminacija, jer nigde, pri kupovini karte, ne stoje dimenzije sedišta i dozvoljena veličina dupeta. Samim tim je avio kompanija dužna da mi plaćenu uslugu isporuči, u suprotnom se krši ugovor i statut same kompanije, pa je sama dužna da povrati novac i plati adekvatnu odštetu, pa i da preuzme dodatne troškove.

A i ne mogu da razumem ovakve pogrdne komentare i broj pluseva koje dobijaju. Da li je moguće da smo tako netolerantna nacija? Sramno je rugati se tuđem izgledu. Ja prvi nemam nikakvo pozitivno mišljenje o influenserima, ali to je najverovatnije jer mi je svrha tog zanimanja potpuno neshvatljiva. Ali, ako su ljudi zadovoljni vole svoj posao i još zarade na tome, zašto da ne.

Malo više tolerancije, empatije i ljubavi nikako ne može biti pogrešno.

mrk

pre 1 godinu

Ne gojis se od bolesti, ne gojis se od hormona.. Gojis se od nezdrave hrane, prevelikim unosom kalorija. Probusi kasiku.
(Vlad, 7. decembar 2022 12:32)

jedem isto, cak i manje kao pre 10 godina. imam 37 godina sad i 30 kila vise nego tad. mojne mi to sa kasikom.

Steve

pre 1 godinu

Ima pravo na besplatan smestaj po utvrdjenim pravilima

Posto je uspela doputovati, to znaci da nema veze sa njom to sto je katar ervejz
nije hteo pustiti.
Svakako i zbog toga po medjunarodno utvrdjenim pravilima ima pravo na besplatan smestaj i prevoz.

Kartu je platila uredno jos pre nego sto je krocila u avion prvi put i posto joj je kofer tezine do ili manje od 20kg, tu njene obaveze prestaju, naravno ako se nije neprikladno obukla.

Stef

pre 1 godinu

Imaju oni produžni za pojas za vezivanje. A Kako je doletela tako može I da se vrati. Nego je natrčala na neku budalu koja je odlučila da za nju nema letenja. Sve će to Qatar airways kroz nos da plati. A ti da nije fer da se ona preliva na drugo sedište- to Je tačno. Treba svi na vagicu I karta da se plaća po masi.

Dacha

pre 1 godinu

Ne gojis se od bolesti, ne gojis se od hormona.. Gojis se od nezdrave hrane, prevelikim unosom kalorija. Probusi kasiku.
(Vlad, 07. decembar 2022 12:32)

Delom jesi u pravu, ali samo delom. Ima jos kako do metabolizma. Evo ti primer mog brata i mene. Jedem bukvalno duplo vise od njega. Ne treniram nista. On se vise krece od mene, plus trci i pliva. Ne jede brzu hranu, slatkise minimalno. I opet ima 25 kg vise od mene i blago je ugojen. Sad ti meni to objasni.

hypatija

pre 1 godinu

Osoblje aviona je u pravu, ukoliko su im takvi propisi. Ona je došla Erfransom bez problema, a htela je da se vrati Katarervejzom što joj je onemogućeno. Kod kupovine karte trebalo je da se naglasi da NE primaju u avion osobe njenih dimenzija i onda verovatno ne bi bilo nikakvih problema. Ovako, uzeo sam ti pare ali sam se naknadno setio da ne može ... nije u redu.

milos

pre 1 godinu

Nije mi jasan momenat da je stigla istim(slicnim) avionom a da ne moze da se vrati jer odjednom ne moze da stane u sediste ili da se veze.. Jel to znaci da je klopa bila tako dobra u Libanu da se nabacilo dodatnih par desetina kilograma?!! :D

NZZ

pre 1 godinu

Diskriminacija? Draga mlada damo razmisli kako je ljudima pored tebe?! Drugi put jednostavno kupi 2 ili još bolje tri karte, sjedišta jedna pored drugih (u slučaju da i dalje ne razumiješ problematiku). Ako već očigledno jedeš kao dva-tri odrasla čovjeka. Počni da misliš na druge kad već ne misliš na sebe.

samo kažem

pre 1 godinu

Najpre, niko iz kompanije joj sigurno nije rekao da je debela već da ne može da se ukrca zbog fizičke nemogućnosti da se smesti u sedište koje je rezervisala. Drugo, novinari bi trebalo da prestanu sa upotrebom ovih kvazi politički korektnih termina kao što je "plus sajz" za osobe koje očigledno imaju ozbiljnih zdravstvenih problema i ozbiljan višak kilograma kao posledicu istih.

sumo

pre 1 godinu

Još uvek nije u mojoj kategoriji. Zato ja letim samo privatnim avionom, pilot i ja. Naravno, ja imam fotelju u centru aviona, da ne bih pravila disbalans. Crknite, hejteri

Obrad

pre 1 godinu

Konačno da neko pozabavi ovim problemom. Zašto ja sa 80 kila plaćam istu kartu kao i osoba koja ima 120? A pri tome imamo prava na istu količinu prtljaga, koji se meri i naplaćuje po kilogramu.
Bilo bi pošteno reči da se karta plaća za prevoz 120 kila tereta po sedištu, pa kako kome bude...

antibot

pre 1 godinu

A ne smeta ti sto ponizavas svoje telo tom kilazom?
Cak i da to stavimo na stranu, nije te sramota sto si "influenserka", pa si jos krenula negde, a znas samo brazilski/portugalski?

Toni

pre 1 godinu

Ja sam isto bio ponižen prije par mjeseci, za 3 kg viška u kuferu su me natjerali da ga otvaram i prebacujem to u ruksak ispred 300 ljudi.
Isto ovo sam im rekao pokazujući na lika duplo težeg od mene koji plaća istu kartu.
(Dubrovnik, 7. decembar 2022 12:41)

Da sam ti minus iz sledećeg razloga - šta ima ti da upireš prstom u nekoga ako je taj kupio kartu regularno i oni mu dozvoljavaju ukrcaj? Ako si frajer - plati overweight fare za kofer i putuj.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Plus sajz influenserka!? Još ne znam precizno značenje treće reči pa da izmislim odgovarajuću srpsku, ali sam još ranije shvatila šta znače prve dve i već tad našla odgovarajuće: odvratno debela(...) Ne verujem da je iko od aerodromskog osoblja rekao da je debela, ubeđena sam da su jadnici i jadnice morali da se dugo dooo-brooo preznojavaju dok smišljaju (odvratne mi) politički korektne reči.

Nazovimo stvari pravim imenom

pre 1 godinu

Sama se ponizila time što je dopustila sebi da bude ovoliko debela. To je to, ne pomažu nikakvi eufemizmi, suština je nemilosrdna.

Brkajlo

pre 1 godinu

- I really wouldn't go up there if I were you, it's really steep n tight...
- What exactly are you trying to say?
- What exactly am I tryin' to... That you're a herd of foo*in olyphants!

Ray, In Bruges

Aca

pre 1 godinu

Drugi put kupi dve ili tri karte odnosno plati za dva ili 3 sedista. Naravno da su trebali da ti zabrane ulaz u avion. Kako bi inace seo onaj ko je platio i imao kartu za sediste do tvog? Uostalom, nije avion za svakoga.

np

pre 1 godinu

Ljudi koliko god surovo zvucalo, osoba sa slike zauzima 2 sedišta i bukvalno ostali putnici ne bi mogli da stanu pored nje. Samo da naglasim da komentar nije sajivog karaktera.

XP

pre 1 godinu

Neće da prime kofer koji prelazi određenu težinu, zašto bi primili nju kao jednog putnika kad zauzima najmanje dva mesta, a teži kao tri putnika?

Mila

pre 1 godinu

Pitate se kako ona sa tolikom težinom može da bude influenserka? Eno, pun je instagram takvih žena koje objavljuju snimke u donjem vešu, kako se oblače, pričaju da imaju samopouzdanje i vole sebe. I dobijaju hiljade lajkova, srca, podrške!

Deep Throat

pre 1 godinu

Plus-sajz influenserka?!

Pa veća/teža je nego mali slon, kako da je puste u avion kad bi zauzela ne dva nego tri mjesta?!

Isto tako da se žali da je ne puste na vrtuljak u lunaparku ili da ne može u lift, ni na magnetnu rezonancu ne može tolika kolika je!

Stojko

pre 1 godinu

Da sam putnik i da imam kartu do nje obdio bih da sednem. Kupio sam kartu za sediste, celo, a ne da se guram pored nekog (iako mi nije jasno kako fizicki to da se izvede pored ovolike zapremine) kome zapravo trebaju dva sedista.

D¿on Wick

pre 1 godinu

Bez šale.... sumljam da moze da se zakopca. Mozda preko dva sedista i u ranac fazonu. Da dodje do turbulence i nju onoliku izbaci sa sedista... ja mislim da ono, ko na bowlingu. Počisti jedno tri reda. To ne da je smesno nego opasno.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Plus sajz influenserka!? Još ne znam precizno značenje treće reči pa da izmislim odgovarajuću srpsku, ali sam još ranije shvatila šta znači prve dve i već tad našla odgovarajuće: odvratno debela(...) Ne verujem da joj je iko od aerodromskog osoblja rekao da je debela, ubeđena sam da su jadnici i jadnice morali da se dugo dooo-brooo preznojavaju dok smišljaju (odvratne mi) politički korektne reči.

Dubrovnik

pre 1 godinu

Ja sam isto bio ponižen prije par mjeseci, za 3 kg viška u kuferu su me natjerali da ga otvaram i prebacujem to u ruksak ispred 300 ljudi.
Isto ovo sam im rekao pokazujući na lika duplo težeg od mene koji plaća istu kartu.

Komša

pre 1 godinu

Kakav avion ,taksista mora da vozi nešto 4x4 sa bar 200 konja da povuče ovako nešto.
Zamišljam našeg taksistu koji se zeznuo da je poveze - vozi jadan i računa koliko ce da rikne za amortizaciju.

Pera Srbin

pre 1 godinu

Avion ima dozvoljenu težinu pri pokretanju , zato se meri težina prtljaga i broje putnici.
Ako si dvostruko teži preopterećuješ mašinu.

nme

pre 1 godinu

..komentar jednog drugara da su debeli ljudi nekulturni me isprva pomalo zbunio ali vremenom ne samo da sam počeo da delim takvo mišljenje već počinjem i da ga branim
Kako bi reagovala da pored nje sedne neko ko ne menja odeću i ne kupa se već tri godine? Da li bi bila diskriminacija tražiti da se takva osoba odstrani iz aviona?? I on je odlučio da bude takav kakav jeste. Ne ugrožava nikoga

kognitivna disonanca

pre 1 godinu

@samosvesna građanka:

Utjecaljka, ako je na YT ili Instagramu, a ukolliko se radi o OnlyFans, onda je utjecaljka prcaljka.

Tor

pre 1 godinu

Prvo, nakrenula bi avion na jednu stranu, koliko si teska. Dakle, predstavljas opasnost po sve putnike. Drugo, ne mogu dva sedišta da se uzmu, zbog pojasa i administrativnih stvari. Trece, zeno, ako si bolesna, idi leci se, pa neces imati tih problema. I cetvrto, da li si ti svesna, da kad malo ostaris jos, neces moci ni da se kreces sa tom kilazom pa ces biti poluinvalid. Pored koga ce uvek neko morati da bude. Dodji sebi....

majstor

pre 1 godinu

Samo zamisljam kako sedim pored ove u avionu nekoliko sati...za sebe kaze da je debela , a ovamo plus sajz influenserka...sedi jedan.

Комша

pre 1 godinu

Ево сад замислите да она седи поред вас, и пола њеног сала се прелива преко вас јер су седишта у економској класи доста узана. Уместо да се позабави својом обесном килажом и здрављем, она се љути због дискриминације. Није то дискриминација, то је разум, јер сутра би неко тужио компанију што је морао да седи поред ње.

m

pre 1 godinu

Nije mi jasan momenat da je stigla istim(slicnim) avionom a da ne moze da se vrati jer odjednom ne moze da stane u sediste ili da se veze.. Jel to znaci da je klopa bila tako dobra u Libanu da se nabacilo dodatnih par desetina kilograma?!! :D
(milos, 07. decembar 2022 16:36)

nemoj biti glup, nije tesko...

wer

pre 1 godinu

- I really wouldn't go up there if I were you, it's really steep n tight...
- What exactly are you trying to say?
- What exactly am I tryin' to... That you're a herd of foo*in olyphants!

Ray, In Bruges
(Brkajlo, 7. decembar 2022 10:23)

a akcente slazem,
poput farel koline..

Mikri

Građanin Toša

pre 1 godinu

Ja bih je pustio da se ukrca ali u prostor za prtljag. Ako se uzme u obzir da ona sama prevazilazi max dozvoljenu težinu putnika i ručnog prtljaga zajedno kao i činjenica da nijedno avionsko sedištenije baždareno za nilske konje, samo bi tako mogla da leti.

Aleksandar

pre 1 godinu

Ko su ljudi na koje ona utiče i kako ona može da utiče na bilo koga osim na onog ko hoće da ima 300 kila kao ona pa da mu prica sta da zdere.

Svetski putnik

pre 1 godinu

Ima pravo na besplatan smestaj po utvrdjenim pravilima

Posto je uspela doputovati, to znaci da nema veze sa njom to sto je katar ervejz
nije hteo pustiti.
Svakako i zbog toga po medjunarodno utvrdjenim pravilima ima pravo na besplatan smestaj i prevoz.

Kartu je platila uredno jos pre nego sto je krocila u avion prvi put i posto joj je kofer tezine do ili manje od 20kg, tu njene obaveze prestaju, naravno ako se nije neprikladno obukla.
(Steve, 7. decembar 2022 11:46) 

Nije bas tako, po uslovima tarife mora u tom slucaju da plati dodatno sediste, sto pise na sajtu sigurno i morala je da prihvati uslove pre kupovine karte. To se zove denied boarding i da nije infuenserka, sama bi snosila troskove, ovako ostaje da se vidi.

Mogla je bar bazican engleski da nauci, pa da ne mora i majka sa njom da ostaje, a svakako mi je zao zbog neprijatnosti.

N1vaders

pre 1 godinu

Sve ja razumem, ali kako to da joj nisu ponudili da kupi dva sedišta, nego baš mora prva klasa i tolika cena za kartu?
(Maraja, 07. decembar 2022 10:30)

Jer je ekonomska bila puna i nije bilo dva sjedala jedno pored drugog? Jer pojas ne može da dohvati drugo sjediste?

Marko

pre 1 godinu

Šta treba, viljuškarom da je ubacuju. Platila jednu kartu a zauzima tri mesta a tolika joj je i masa. Pa sad nastavi da se prežderavaš...

una

pre 1 godinu

Delom jesi u pravu, ali samo delom. Ima jos kako do metabolizma. Evo ti primer mog brata i mene. Jedem bukvalno duplo vise od njega. Ne treniram nista. On se vise krece od mene, plus trci i pliva. Ne jede brzu hranu, slatkise minimalno. I opet ima 25 kg vise od mene i blago je ugojen. Sad ti meni to objasni.
(Dacha, 07. decembar 2022 13:34)


steta za njega, ali eto , on je blago ugojen.. doticna ima 250kg vise, kako to objasniti. nije stitna sigurna sam, mada je mozda rikla naknadno

bgd011

pre 1 godinu

Plus sajz??? Ljudi molim vas ..plus sajz je 10-15kg viska, a ne 100kg.

Devojko pa ti samu sebe diskriminises, sto rece vec neko ..u sliku bre ne mozes da stanes, a ne u sediste. Da se desila ne daj boze neka nesreca u avionu, prilikom kocenja..sletanja/poletanja, zbog tvoje obesti se povredis tuzila bi aviokompaniju 100%...ako nista, arapske avio kompanije su naj politicki korektne u svakom smislu.

stanislav sr

pre 1 godinu

Sasvim ispravno. Ako neko misli da je poniženje, samo neka zamisli da sedi pored nje u avionu satima.
I kava je ona "influenserka"? Svašta nazivom svetu.

Panzer

pre 1 godinu

Fat acceptance movement treba pod hitno zabraniti, jer promovise nezdravo stanje gojaznosti. Punije osobe su ok, ali ovde je rec o prekomernoj gojaznosti. Inace, u velikom broju slucajeva je njihov izbor, tacnije nije zdravstveni problem u pitanju. Ako je neko debeo, to u velikom broju slucajeva ukazuje na nedostatak kontrole.

Toni

pre 1 godinu

Kad je već tako krenulo, dobro bi bilo da avio kompanije to ozvaniče, i da se kod kupovine karte navede širina u struku ili nešto slično. Ako postoje sigurnosni razlozi, šta da se radi. Neki su već počeli da kupuju po dvije karte za let, prosto - treba mu. Evo neki dan čitam kako je jedan kupio kartu za dva sjedišta, ali dobio raspareno :)

Profesor Dušan

pre 1 godinu

trebala je da kupi kartu u 1.klasi, tj.da doplati razliku od ekonomske do 1.klase i da ne drami toliko. i nije problem u Novcu jer ovde putuju 4 osobe , dakle ovo je samo teranje inata ....

Korvin

pre 1 godinu

Sve ja razumem, ali kako to da joj nisu ponudili da kupi dva sedišta, nego baš mora prva klasa i tolika cena za kartu?
(Maraja, 07. decembar 2022 10:30)

Kao što je neko napisao dole u komentarima, čak iako ima dva sedišta, ne može da se veže. Ako si ikad letela avionom onda znaš da avion može da uleti u džep nižeg pritiska što dovodi da avion izgubi i do 300 metara visine za sekundu. Zbog inercije sve što nije privezano teži da zadrži svoju pređašnju poziciju. Drugim rečima, ona će poleteti gore i udariti u prostor za odlaganje malog prtljaga. U zavisnosti koliko je pad bio može da ima ili veliku traumu glave ili čak i smrtonosnu povredu.
Drugo, za cenu karte, jbg to je cena za prvu klasu i tamo su sedišta dovoljno široka da može da se veže.

AlexP

pre 1 godinu

Čega je ova infuenserka?? Verovatno kako da se brzo i sigurno ugojite!
(AlexP, 07. decembar 2022 14:29)
Sram te bilo za komentar.
(vlada, 7. decembar 2022 14:49)

Evo sramim se i za nju :)

Čeki opinionista del cazzo

pre 1 godinu

Solomonsko rešenje bi bilo da je kupila kartu i za sedište pored njenog ....

Koštalo bi manje od 2900 eura , taman za onoliko koliko košta kurs engleskog jezika u Brazilu i dobra kura mršavljenja...

Influrnser/ka samo na maternjem, portugalskom jeziku ?

Bruka.

shambho

pre 1 godinu

Malo više tolerancije, empatije i ljubavi nikako ne može biti pogrešno.
(Neko iz mase, 7. decembar 2022 13:00)

"Dzo" ova pojela i toleranciju i empatiju i ljubav. je ostavis na samo s friziderom ili hladnjakom rasipe ih.

markonjero

pre 1 godinu

U pitanju je bezbednosni protokol a ne diskriminacija. Svi putnici moraju da sede i da budu vezani tokom poletanja i sletanja posto se najveci broj nesreca tada desava. Ako ona fizicki ne moze da stane u sediste, onda ne mogu da joj dozvole da bude na letu. Kada bi se nesto dogodilo i ona se povredila zato sto nije mogla da sedi i da bude vezana imala bi osnovu da ih tuzi za silne pare. Zasto bi avio kompanina sebe dovela u takav rizik da posle nekome mora da isplacuje milione?

danko68

pre 1 godinu

@ Obrad
razlika u tezini kofera i tezini putnika je ta da putnik sam ulazi u avion, a kofere moraju aerodromski radnici da podizu i ubacuju u avion. Ko je taj posao radio zna da su i 20 kg previše. S druge strane potpuno je ispravno da (pre)teški ljudi više placaju, jer su im potrebna veca sedišta.To je vec uvedeno u mnogim avio kompanijama.

...

pre 1 godinu

Auuuu, ova da se ukrcala avion bi se nagnuo na jednu stranu. Pilot ne bi smeo da uključi autopilota već bi morao non stop da vrši korekcije u letu. A za njeno influensersko ne-znam-engleski-ne-znam-arapski te sam ponižena i imam ogromne troškove... pa ništa od toga ne bi bilo da si platila za prvu klasu i sela na trosed. Za šta je ona ovakva influenserka (drugim rečima ne radi ništa) u Brazilu? Za mangulice?

Zoran

pre 1 godinu

Diplomirana Plus-sajz influenserka, master studije završila sa desetkom a leti u economy i ne zna engleski. Može da ih tuži...

Svaki papan zna da je ovo priča za lajkove odnosno dislajkove i ništa više.

samo kažem

pre 1 godinu

@obrad zavisi ko je 80kg i ko je 120kg. Ako imaš ženu od 1.60 i 120kg i muškarca od 2m i 120kg nije isto. Prva će se prelivati u drugo sedište i smatra se debelom, a muskarac nije debeo nego visok. Ovde je problem sto se žena preliva na drugo sedište.

Nina

pre 1 godinu

@Neko iz mase, 7. decembar 2022 13:00

Pola karte za bebu se naplacuje jer je ipak prevoze od tacke A do tacke B, tj usluga prevoza joj je pruzena samo ne i usluga da ima svoje sediste.

Sto se influenserke tice, nije stvar u empatiji, stvar je u tome sto ona ne moze da stane u svoje sediste, koje je STANDARDNO, takav mu je opis i takvo je sediste ona platila i to sediste ima svoje dimenzije u koje se ne ona ne uklapa i samim tim nije mogla biti ni pustena u avion jer kao prvo, ne moze bezbedno da veze pojas, kao drugo, osoba ili osobe koje sede pored nje su platile svoje sediste a ona bi ulazila u njihov prostor sto itekako moze da smeta ljudima na letu koji traje 10 sati. Mozda je sa drugim prevoznikom platila neko vece sediste, ono koje ima dodatni prostor ili prosto su sedista drugih dimenzija kod drugog prevoznika, ali ako je posada procenila da ona ne moze bezbedno da se smesti u svoje sediste koje je platila onda je to njen propust. Npr u Diznilendu, vi mozete platiti i najskuplju ulaznicu ali necete moci da se vozite na odredjenim atrakcijama ako niste odredjene visine, npr preniski ste ili previsoki i to vam pise na ulazu u tu atrakciju, i dzaba vam karta.

a

pre 1 godinu

Nije diskriminacija nego bezbednost. Ako si tolika da ne mozes da se smestis u sediste, to jeste problem. Ma bre i ja svasta citam i komentarisem

Lana

pre 1 godinu

Ja bih se prva pobunila da mi osoba poput nje zauzme pola sedišta za koje sam platila pozamašan iznos i da se mučim 10 sati sedeći stešnjena pored. Međutim, sedišta aviona su zbijena da se zaradi što više i ne odgovaraju čak ni osobama preko 180 visine i težine preko 80-90 kg, a takvih ima gooooomila. Prosečna visina i težina su se promenule i avioindustrija treba prati...

Nerealno realan

pre 1 godinu

Čega je ova infuenserka?? Verovatno kako da se brzo i sigurno ugojite!
(AlexP, 07. decembar 2022 14:29)

Sram te bilo za komentar.
(vlada, 07. decembar 2022 14:49)

Zbog? Devojka mlada, sa apsolutno previše kilograma... Kakav ona "influes" može da ostavi na nekog nije mi jasno.

Maksita

pre 1 godinu

Ovde ima jedna stavka o kojoj se malo misli - liftovi, avioni i slicno kada su projektovani, nosivost je racunata u odnosu na PROSECNU tezinu od 80kg po osobi. Zamislite sad da u avion koji ima projektovanu nosivost od 300 ljudi x 80kg dodje 150 ovakvih influenserki i traze svoja prava da se ukrcaju. Bez sale, u Americi je jedan manji avion pao prilikom poletanja, a kasnijom istragom se ustanovilo da je uzrok bio to sto je 80% putnika bilo DUPLO teze od predvidjenog.
Znam da je ovde samo jedna osoba u pitanju, ali ako je ona vec odlucila da izgleda i tezi toliko, onda mora da shvati da ne moze bas sve u njenom zivotu da vazi kao za ljude po "standardima"

Antikroasan

pre 1 godinu

Zamislite samo da sedi pored vas ( a to je pa nemoguće sa takvim gabarita zadnjice) pa onda postujte. Zabole Qatar airways za korektnost ili ne.
Ovo je praktično i finansijski pitanje. Nikoga nije briga da li je ona ili nije kit.

podrska Qatar Airways-u

pre 1 godinu

Mislim da ona ne moze da prodje kroz vrata aviona, a kamoli da stigne do njoj minijaturnog sedista! A ocigledno nije influentna cim su je izbacili...

Komša

pre 1 godinu

Visoka je 1,70 m i ima 150 kg. Čisto da imate predstavu kolika je.
(absolutezero, 7. decembar 2022 17:53) 

Znači - visoka 175 cm i isto toliko široka.
Kod kuće u toaletu ima dve kade - drugačije ne može da se uparkira.

Djordje

pre 1 godinu

Ne volim da se zezam sa debelim ljudima a narocito ovako bolesno gojaznim slucajevima ali ovde jednostavno nije realno da moze da koristi normalno sediste na redovnoj avio liniji, mislim da se u USA vec naplacuje ovakvim osobama dva sedista kad procene slucaj, nista manji problem nemaju ni dvometrasi na low cost letovima, jednostavno ne uklapa se :)

kopiranosatvitera

pre 1 godinu

Nisam neko ko vređa zbog izgleda. Ne zanima me kako ko izgleda. Imam drugaricu koja je sa velikom težinom. Nikada joj ništa nisam rekla za to jer se plašim da je ne uvredim a znam da i ona sve zna da bi trebala da smrša. Ali ovo je bolest. Ne znam što se vređa. Zauzela bi 2 sedišta a platila bi jedno. Nije ok promovisati prekomernu težinu.

Sandra9

pre 1 godinu

Nije sve uvek diskriminacija. Pre mesec dana na letu za Njujork preko Amsterdama, do mene je sedeo tip koji nikako ne moze da smesti u sediste. Inace, smo u onom srednjem redu koji ima 4 sedista. Pola njegovih "bokova" je bilo na mom sedistu. Pored toga je sve vreme jeo, prosipao hranu i sokove po nama (i svaki put se izvinjavao, ali opet)... Inace, let je trajao nekih 10 sati, neprijatno iskustvo za nas koji smo sedeli do njega, a ni njemu sigurno nije bilo uzivanje.

Gospar

pre 1 godinu

Kad sam prije 6 godina letio iz Frankfurta u Dubrovnik s Lufthansom bio je skoro potpuno isti slučaj ali je u pitanju bio muškarac. Njega jesu pustili u avion, ali je doslovno zauzimao dva mjesta, a drugo je bilo rezervirano za jednu gospođu. Drugi problem je bio što se taj gospodin zbog svoje glomaznosti uopće nije mogao vezati pojasom pa kapetan nije htio preuzeti odgovornost za gospodinovu sigurnost. Na koncu je izašao iz aviona jer smo zbog njega kasnili preko 20 minuta.

Aleks_PR

pre 1 godinu

Nije mi jasan momenat da je stigla istim(slicnim) avionom a da ne moze da se vrati jer odjednom ne moze da stane u sediste ili da se veze.. Jel to znaci da je klopa bila tako dobra u Libanu da se nabacilo dodatnih par desetina kilograma?!! :D
(milos, 7. decembar 2022 16:36)

Kad je letela Er Fransom bilo je slobodnih mesta pa je mogla sedeti u dva sedista, iako je platila jedno. Let Katar Ervejza je bio overbooked (economy) pa zato njena debela guza nije mogla stati u jedno sediste.