1. Jao, da mi je pobeći iz ove magle, tuge jesenje, depresivnih ljudi..
  Pa makar se pentrala na nekom magarcu.
  Samo da se sklonim..
  (Jasna, 23. novembar 2022 13:53)

  # Link komentara

 2. (Domagoj, 22. novembar 2022 23:09)

  Mislila sam na javni prevoz, voz ili autobus. Nema ništa direktno iz Sevilje, moralo bi preko Kordobe, a to onda traje satima. Mada ni iz Malage koliko vidim nije ništa bolje. Naravno da je kolima najzgodnije, navigacija nije problem, nego muž nije bio poneo vozačku dozvolu. :(
  (Vrdalama, 23. novembar 2022 08:13)

  # Link komentara

 3. @domagoj
  Setenil je baš mali, a navigaciju zna da zbuni jer je taj mali centrić i ulica koja je ispod stene praktično i fizički ispod puta kojim se dolazi u mestašce. Inače se do mesta dolazi uskim seoskim putevima gde je samo mimoilaženje automobila otežano.
  kroz selo protiče rečica i parking je sa te druge strane gde postoji takođe manji deo koji se nalazi ispod stene Prošli smo celim kanjonom peške do mostića za bukvalno 10 minuta gde se prelazi u taj centar mesta koji je skroz ispod ogromne stene. Baš prelepo i čudno ići glavnom ulicom gde su prodavnice i kafići a gde iznad umesto neba se nalazi "plafon" od kamena.
  Ronda je već ozbiljan gradić do kojeg se dolazi širokim ozbiljnijim putem i mnogo se lakše nalazi. prelepa je i često se pojavljuje u raznim serijama i filmovima. "Cia u Berlinu" je snimala nekoliko epizoda...jurili su se kolima baš oko te čuvene koride. Mislim da je u toj areni i nastala moderna korida ali nisam siguran da se i dalje održavaju borbe s bikovima. Ulaz je 10 eura i svakako je preporuka da se uđe jer vredi svaki evro (Italijani bi to naplatili 3x više)
  (lignjoslab, 23. novembar 2022 04:34)

  # Link komentara

 4. @Vrdalama, ne bih se složio. U Rondu sam krajem ovog ljeta došao upravo iz Seville rent a carom koji sam pokupio u Malagi i bilo je prilično lako je naći, kao i sve ostale gradove u Andaluziji (i ceste su generalno vrlo dobre do odlične).
  I to sam koristio Google navigaciju na svom telefonu, ne onu od auta.
  Za vrijeme posjeta Rondi bio je upravo veliki festival i bilo je živo.
  Problem je jedino manji bio naći najinteresantnije dijelove Setenile, mjestašca nedaleko od Ronde gdje su kućice i barovi nadsvođeni stijenama. Tu ako pratiš centar mjesta putem Google mapa ćeš zalutati uskim cestama do vrha mjesta a najinteresanntiji dio je izgleda bio na samom ulazu, postoji fizički putokaz ali nije najasniji.
  (Domagoj, 22. novembar 2022 23:09)

  # Link komentara

 5. Nemojte pogrešiti kao ja i očekivati da u Rondu lako možete da odete iz Sevilje. Daleko je i komplikovano. Mnogo je bolje ići iz Malage.
  (Vrdalama, 22. novembar 2022 19:37)

  # Link komentara

 6. Davno sam citao, ne mogu da se setim, da li je ovo mesto i most opisano u "za kim zvona zvone". Dogadjaj kad fasisti streljaju ljude. Moze li neko da odgovori ?
  (Kizilyildiz, 22. novembar 2022 18:07)

  # Link komentara

 7. predivan gradic, bio sam prosle godine. Sve preporuke za posetu ako imate priliku, lepse je nego na slikama. Steta sto jos uvek organizuju borbe bikova al ajd. Blizu je i Setenil de las Bodegas, ako ste vec tamo.
  (braca mužjak,braca alfa mužjak, 22. novembar 2022 17:05)

  # Link komentara