Četvrtak, 04.08.2022.

09:48

U Splitu vlada haos, Hrvati mole turiste da prestanu: "Ponašate se kao neandertalci"

Izvor: klix.ba

U Splitu vlada haos, Hrvati mole turiste da prestanu: "Ponašate se kao neandertalci" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

188 Komentari

Sortiraj po:

Trovach

pre 1 godinu

@miro Split...Da li si na prvom, drugom, ili trecem Braču? Salim se, ali idemo za 2 dana u Dubrovnik, a malo cemo se provozati i do Splita. Ja sam tamo bio davno, a supruga nikad. Jedini mi je cilj da pronadjem lokaciju Mestrove brijacnice. Na Poljudu sam vec bio i slikao se sa Kupom Marsala Tita, a tu utakmicu sam gledao u BG na Marakani.

Koki

pre 1 godinu

Sto se svadjate i jevcete ko hijene? Isti ste kao ovi divljacki turisti na koje se gospodja s pravom zali. Nikakve razlike, s tim sto vi potezete i teske teme o kojima ne znate nista, u vredjate svakig coveka na svetu. Jadnici hadni!

Драган

pre 1 godinu

Ти са запада, ти либерални екстремисти, то нема обзира ни према чему, ко пси и мачке, не смета им да се паре на сред улице.

Aj svi kući

pre 1 godinu

Ovo je neka čangrizava dalmoška, a ni turisti nisu bolji. A najgori smo mi što guramo noseve u tuđe probleme. To nam je u folkloru.

Tura

pre 1 godinu

Zato po Holandiji i Madjarskoj videh kako te civilizovane britance i njemce vezuju konpoljem u liniju da ih pokupe pijane i odvedu na aeodrom.

Sad u Hungaroringu videh sto smo mi balkanci za njemce i engleze, evropa. Ono samo jede pije i dernja se. Valjaju se u prasini pijani, spavaju na kisi.

Sto se mene tice, nikad ne moramo da budemo kao oni kulturni i jaki

Đo

pre 1 godinu

Uzalud vam trud svirači....
Opet će svi htjeti u SPLIT, prelijepi grad prepun života, sunca, mora, emocija i mnogobrojnih kulturnih i sportskih događanja, koncerata....Jučer je bio pun Poljud, Splitski festival , Ultra, traje Spitsko ljeto, Mediteran film festival, sutra su Sportske igre mladih pa Europsko prvenstvo u vaterpolu, pa Villareal na Poljudu, pa Svjetsko prvenstvo u piciginu na Bačvicama......

sremac

pre 1 godinu

Kao da je sad to nešto novo, uvek je toga bilo i biće. Naravno, sa druge strane, ljudi postaju tj. nove generacije, sve izopačenije.

Sto juznije to tuznije

pre 1 godinu

Da li se to zale oni Splicani koji lincuju i bacaju u more srpske vaterpoliste?
(Komsija, 04. avgust 2022 15:58)

A nemoj zezat. Onaj jedan je bio crnogorac.
(ajme, 4. avgust 2022 23:59)

A i on je dobrovoljno skocio u more kada je video da ne moze pobeci od svojih fanova koji su ga jurili zbog autograma.

ajme

pre 1 godinu

Da li se to zale oni Splicani koji lincuju i bacaju u more srpske vaterpoliste?
(Komsija, 04. avgust 2022 15:58)

A nemoj zezat. Onaj jedan je bio crnogorac.

glineni golubovi

pre 1 godinu

Mnogo smo mi krvi prolili za nasu domovinu da dozvolimo da nas levate neki koji ni vlastitu zemlju nisu sposobni sami osloboditi vec ste se sa visegodisnjeg ljetovanja na Krfu dok ste istovremeno zene i djecu ostavili na milost neprijatelju dovucarili za repovima francuskih konja. I vi nekog takvi oslobadjali jadovi.
(Mario, 04. avgust 2022 17:26)

Ti si baš izgoreo u mržnji.

Mi smo svoju zemlju oslobodili, a ono što tebe najviše boli - oslobodili smo i vas. Vojsku smo privremeno povukli pred napadom AU vojske, Nemačke vojske i bugarske vojske, gde je odnos snaga bio 5:1 u korist okupatora. nismo bili ni na kakvom letovanju, niti smo se vukli za nečijim konjima.

Šta tek reći o vama, zašto se vi letovali 4 godine od '91 do '95 i ostavili žene i decu na milost i nemilost Srbima u Krajini kada je odnos snaga bio 5:1 u vašu korist? Niste mogli ni da privirite u Krajinu do '95, nego vam je bilo potrebno da uvedu sankcije Srbiji da nateraju Miloševića da odustane od pomoći Krajini, pa ni to nije bilo dovoljno nego je morala i NATO avijacija da vam pomaže u oluji. I vi takvi nekog da oslobađate jadovi.

Mi smo bar nakon 4 godine porazili jačeg na kraju 1. svetskog rata. Vi ste posle 4. godine porazili 5 puta slabijeg. Jadovi.

'ajde sad paljba i da očistiš ta g...a za engleskim i nemačkim gazdama, kao svaki pravi konjušar, što ti je svi znamo porodična tradicija.

Deli

pre 1 godinu

Letujte “Srbi” kod ovog maria ,sto ga zanima šta mi pišemo ovde. Verovano je neka sirotinja,čim se bavi nama ,a ne sme oo svojoj vladi da pljuje . Pravi primerak.

Dux

pre 1 godinu

Da je Jugoslavija dobra ostavili biste taj naziv, ne biste se zvali Srbija.
(jednom nogom tu, drugom prema izlazu, 04. avgust 2022 17:44)

Hm, zato ste vi dobri-poslednja rupu na EU svirali od zemlje spala na šaku degenerika koji vam udjeljuju eure da preživite zimu. Epohalno kao i vaša kratka “istorija”.

Nedjo

pre 1 godinu

Mi malo stariji koji smo isli na exit od 2000. Pa od neke 2010. god su Britanci poceli da dolaze. Mogu samo da kazem da se exit deli na period pre I posle Britanaca. Takodje ako na trip adviceru gledate ocene nekih hotela videcete da su komentari tipa "dobar hotel nema Britanaca".
Drrugim recima Britanci su najveca stoka na planet.

Macak

pre 1 godinu

a lova kad se ostavi je ok
(kali the greek, 4. avgust 2022 18:55)

Nema tu frajeru nikakve love.. to je ista ekipa "Engleza" koja dolazi na Exit, recimo. Raspala i od Boga zaboravljena selendra i katuni sa severa Engleske, kupe jeftine ryan air karte i bukiraju najjeftiniji smestaj. Ujutro se naderu pastete iz Konzuma i onda locu rum za kolace (fino pise-rum) i vodku sto se zove VODKA ...uvece mozda na Exitu neki kuhani kukuruza na putu ka tvrdjavi, u Dalmaciji cvaknu neki pils.. i onda se valjaju kao svinje u brlogu.
Split mora otkaciti te tkzv partijanere, rastjerace im normalne goste a da ne govorimo sto ta bagra nema osjecaj za kulturu i istoriju mesta.
Ali i domaci politicari su krivi- zbog sitne love dopustii da se jedan Petrovaradin razvaljuje od te bagre i da ista zgadija baulja po Rivi i oko palace...
Pa u njihovoj zemlji ti partijaneri prave koncerte po livadama gde se odrzavaju sajmovi za prodaju stoke ( zaista).

Sima Kosmos iz dalekog svemira

pre 1 godinu

Sima Kosmos iz dalekog svemira, 4. avgust 2022 18:33) Hoćeš da kažeš da oni hoće zajedno ?
(Postglu, 4. avgust 2022 19:11)
Ne. pročitaj nekoliko puta dok ne shvatiš.
Dobar ti je nick, priliči ti.

Hrvatko

pre 1 godinu

Zaboravio sam jos napisati di ovaj iz pule nesto drobi o bosancima. Blazeni gosti su ti bosanci, srbi i makedonci. Za ove zapadnjake gospoda u svakom smislu te rijeci. I nek nemaju para ko norvezani ili englezi oni su olicenje kulture za sve ove nazovi platezne goste. Ovima englezima svabama treba im uzeti dusu di god se moze, odrat ih sto vise i sto bezobraznije jer ne zasluzuju nase more. Ali za nase ljude moraju postojati pristojne cijene. Ti stranci pa oni su toliko nekulturni, neuki, osnove opce kulture i znanja nemaju. Neki dan vozim norvezane i zena me potiho pita da li sam ikad cuo za norvesku? Pravim se blesav i kazem da nisam. Pokida se ziva da mi objasni di je. Onda englezi kontaju da je rusija iza dubrovnika pa da je litva dio bivse jugoslavije. Ne znam koliko je nas narod nepismen ali u mojih skoro 50 godina nisam sreo ni upola takve d*bile ko zapadnjake

i jare i pare

pre 1 godinu

Ništa neočekivano ako se zna da u Split dnevno sliječe desetak aviona iz Londona. U posezoni će biti znatno mirnije, u novembru - nažalost - i potpuno mirno. Pa kako ovdje kaže narod: taj se nije rodija ko bi nami ugodija.

chMario

pre 1 godinu

Istina boli.. A jugoslaven nikad. Pa i Tito ti se izjasnjavao kao Hrvat.
(Mario, 04. avgust 2022 19:30)

Pa boli te, nego šta, znaš da su srbi u svemu bolji, čak i u plivanju, a da ti ne smeš više tamo da kažeš da si srbin. A to što su vam nemci i amerikanci napravili državu i identitet, jer vi ni za šta niste sposobni sem da zavidite i mrzite, o tome možemo da popričamo kad se vidimo, hrabri moj druže.

omniameamecumporto

pre 1 godinu

Bili ste na strani Rusije, Engleske Francuske i Amerike jer su se i ovi uključili u prvi svjetski rat zbog bahate politike njemačke i šta. Šta ste dobili ništa a imao je taj vaš kralj planove i to velike. Želio je između ostaloga i pola Mađarske preko Pečuha, ali nije dobio ništa...koji saveznici a već onda su dvoje saveznika, Francuzi i Rusi bili vaša braća. Čitajte malo vlastitu povijest nemojte mitomaniti. Jel vam treba objašnjavati da vam nisu dali veliku Srbiju na koju ste mislili da imate pravo jer ste mislili da ste povijesno nešto. Zbog vas je pala carska Rusija, vjerojatno bi pala ali vi ste ubrzali , a lijepo su vas Rusi molili izbjegnimo rat mi nismo spremni ali vi ste upravo iz balkanskih ratova izašli i vama se ratovalo.

taxi driver

pre 1 godinu

@ SrbizCG
Nije baš tako. Ovdje se radi o mladoj populaciji koja doduše nije od nekih fensi restorana, ali zato ne štedi na koktelima u noćnim klubovima, ostavljajući veliku lovu....nakon čega slijedi njihov noćni show program....

Ivan

pre 1 godinu

Sećam se s kraja osamdesetih razgovora nekoliko starijih lokalaca u Šibeniku, u jednom restoranu. Žalili su se kako im je dosta svih tih seljaka iz Novog Sada, Sarajeva, Beograda, Praga. Maštali su finu gospodu iz Londona, Dublina, Berlina, Amsterdama. Pa eto ti ih, sad im se nasmeši, trpi, ribaj fekalije, skupljaj kondome po staroj gradskoj jezgri. Postojala je ipak određena kultura ponašanja u našoj bivšoj državi, a ondašnja milicija je jedva čekala neku budalu da se malo bahatije ponaša.

nisam ja, ja je

pre 1 godinu

A pare od tih "neandertalaca" ipak valjaju...?!
(zgizgi, 4. avgust 2022 14:38)

Ko je rekao da valjaju? Niko ne zeli ni neandertalce, ni njihove pare. Na zalost, ne postoje dozvole za turiste, pa da ti je oduzmu ako se pogrebes pred crkvom, kao sto ti oduzmu vozacku, ako se pijan zakucas u policijska kola, ili da dobijes 10 negativnih poena za malu nuzdu na javnom mestu (za veliku 20, druze), kao za prekoracenje brzine, ili za preticanje preko pune.

Pepa

pre 1 godinu

Bez ikakvih loših namera: neka mi neko objasni zašto ima toliko Hrvata na našim - srpskim portalima?! Ne smeta mi, nego - ne razumem, ja jednostavno nemam potrebu da posećujem hrvatske sajtove, o čemu se radi?

milan

pre 1 godinu

Nema spasa od omladine kojoj hormoni udare u glavu. Secam se sa gadjenjem samog sebe i isto tako gledam neke nove klince. Kao pusteni sa lanca, vicu, piju, uriniraju...

P76-er

pre 1 godinu

Da je Jugoslavija dobra ostavili biste taj naziv, ne biste se zvali Srbija.
(jednom nogom tu, drugom prema izlazu, 04. avgust 2022 17:44)

Da nije bilo ideje ludog kralja i da je poslušao savet velikog srbina nikad ne bi bilo jugoslavije, a vas bi bilo u tragovima...

Alex

pre 1 godinu

Mnogo smo mi krvi prolili za nasu domovinu da dozvolimo da nas levate neki koji ni vlastitu zemlju nisu sposobni sami osloboditi vec ste se sa visegodisnjeg ljetovanja na Krfu dok ste istovremeno zene i djecu ostavili na milost neprijatelju dovucarili za repovima francuskih konja. I vi nekog takvi oslobadjali jadovi.
(Mario, 04. avgust 2022 17:26)

Pa sto onda vi niste vladali tom Jugoslavijom kad ste tako bili spretni a mi jadni? Sto niste dali kralja? Sto je taj kralj bio u Beogradu a ne u Zagrebu? A nadji malo procitaj neku objektivnu istoriju majstore, Srbija da nije napravila tu Jugoslaviju svakako bi uzela prilicno Hrvatske, to svi Srbi i zamjeraju kralju. Dubrovnik i ekipa su rekli ako vi necete da se ujedinite sa njima, mi hocemo. Tako da da, toj Jugoslaviji dugujes drzavu jer da niste usli u nju svako bi uzeo ono sto mu pripada od to malo vase kukale zemlje. Slusaj nekog svog istoricara kao sto je Tvrtko Jakovina, prica isto ovo. Nemoj da od kompleksa gorite mnogo, opustite se. I mene bi bolelo da su mi Srbi napravili drzavu. A i da su mi preci fasisti i nacisti. Nije lako ali mora se napred nekako. Budi jak.

Mario

pre 1 godinu

Ovaj Mario koji se stalno pojavljuje na ovom portalu sa debilnim komentarima, boluje od jedne teške autoimune bolesti, tako svojstvene u Hrvata, a to je mržnja prema Srbima i svemu srpskom.

p.s. Inače, znam ko si i odakle se javljaš, nekada veliki Jugoslavenu.
(Smuleco, 4. avgust 2022 18:30)

Istina boli.. A jugoslaven nikad. Pa i Tito ti se izjasnjavao kao Hrvat.

Hrvatko

pre 1 godinu

Vozim taksi, otok pag, novalja, zadar taj djir. Sta sam sve vidio kako se stranci ponasaju i to vecinom englezi opcenito zapadnjaci gadi m8 se sve. Vozim dvije zenske i lika, pripiti englezi od poznate plaze zrce do novalje ni 5km. Vec sam usao u grad kad zenska odjednom kaze da stanem. Stao ona izasla i na sred ulice na stazi cucne i obavlja veliku nuzdu!! Ljudi prolaze boli nju briga ona s*re. Nit se obrisala n8t ocistila izmet nista vec cap nazad u auto. Od soka prvo nisam mogao doc k sebi, a onda sam ih istjerao sve van i natjero da sve ociste i izglancaju. Pa to nema ni u zoloskom vrtu. O povracanju u autu da ne pricam svako malo. Ni trunke odgoja. Uzas.

Max

pre 1 godinu

Nepravda je koristiti reč neandertalac u ovom negativnom kontekstu. Nisu to bile nikakve divlje primitivne zveri, i mešali se genetski sa drugim hominidima. Današnji čovek nosi koji procenat neandertalskog dnk.

Max Planck

pre 1 godinu

Ne znam da li je hrvatijancima pametno da druge nazivaju neandertalcima obzirom da je jedno od najvecih nalazista neandartalskih ostataka upravo na teritoriji na kojoj oni obitavaju (Husnjakovo brdo kod Krapine), tako da im je bojle da razmisle tko su im pretci.

omniameamecumporto

pre 1 godinu

Pa dobro, valjda je jasno svima da smo od Pacta Convente pod tuđim kraljevima, ali postojimo i djelujemo unutar te asocijacije. Evo kada ste vi Srbi ili pravoslavci što nije isto poturčeni ratovali protiv kršćana. Mi smo morali kod Siska namlatiti tog vašeg Hasan pašu Predojevića, da se jadan u Kupi utopio. Osvajanje Bihaća bilo mu je zadnje u životu.
Dok smo mi bili pod Habzburzima vas su Turci turčili i taj Hasan paša Predojević njihovo je remek djelo. Ako treba davati još malo povijesti pokažem ali ovo nije tema ali vi Srbi znate samo za Dušana Silnog, Miloša Velikog.... ako treba može par riječi i za njih.

zoran71

pre 1 godinu

Letovanje u Splitu 1986 sam upamtio ,razlupali nam hotel skroz kad je stigla policija ladno su nam rekli da su to narkomani i da im nemogu nista sad se izgleda izmenula situacija.

srbijanski srbin

pre 1 godinu

sta se komentatori zabrinuli za hrvatsku. imamo mi takvih problema i od nasih lokalaca i od turista. posebno beograd prednjaci u necistoci.

Sima Kosmos iz dalekog svemira

pre 1 godinu

(Mario, 4. avgust 2022 17:26)

Da ne raspravljamo mnogo. Sve najbolje i daleko vam lepa kuća. Komšijski što bolje, zajedno više nikad.

Nikola

pre 1 godinu

Upravo sam sa crnogorskog primorja nazad.. Moram reci da ima istine sto piše.. i moram nažalost naglasiti ako se uopšte smije… Ukrajinci su katastrofa po ponašanju… a pogotovu njihova bajata i divlja djeca… KATASTROFA!!
U Budvi su toliko odvratni da mi se više uopšte ne ide dolje…

kejdl

pre 1 godinu

Cekaj, bas sam skoro citao da je neki Jure, Mario ili Ante pisao ovde na srpskom portalu komentare kako oni ne cekaju vise te bedne i proste srbe vec svetsku ekskluzivu turizma! Ajde Jureante, izivajte sa metlama u rukama pa ribajte..

Pepa

pre 1 godinu

Oh Ives, kak si to lijepo rekla: dobrodošli ste mili stranci da nam ostavite devize, ali samo sa punim poštovanjem i prema našim, splitskim pravilima.

Smuleco

pre 1 godinu

Ostavljaju Vam ogromne pare, još im samo treba sada, da im vi delite lekcije o tome šta smeju, a šta ne smeju da rade na svom odmoru!:(

SrbizCg

pre 1 godinu

To su vam elitni gosti iz EU, ne kazem da su Rusi i Ukrajinci bolji ali barem ostave pare. Ovi iz Eu ne trose ni centa preko onog sto su uplatili plus ovo drugo sto rade....

genije

pre 1 godinu

@mario

A nije Vam valjala Jugoslavija gde ovoga nije bilo ni u tragovima? Srecno Vam bilo u liberalnom kapitalizmu i zdravo da ga nosite.
(Marko, 4. avgust 2022 14:12)
Ne, nije valjala! Ko je vas poznavao ni pakao mu nece tesko pasti.
(Mario, 04. avgust 2022 15:49)

Tito je bio hrvat ako nisi znao. Šta god ti nije valjalo (a proširio vas kud nigde bili niste, iako vam lijepa vaša NDH izgubila rat), javi se pokojniku sa reklamacijom.

Steva

pre 1 godinu

Mene ka Splićanina od kolina ovo uopće ne pogađa.
Jednostavno nisam u Splitu.
Koji pravi Splićanin nema kuću negdi na nekom otoku?
(miro split, 4. avgust 2022 17:19)

Ne brigaj se Miro, stići će ti radoznali turisti i do tebe da te razvesele i razonode samo da ti nama poživiš dovoljno dugo.

mario

pre 1 godinu

Lova do krova, to sve ide gazdi u Deutschland hahahahahaha.
(Danke Aufwiedersehen, 04. avgust 2022 17:40)
Možeš misliti kaže netko tko mota kablove za Nijemce haha. Inače samo da znaš najmanje su vlasnici na obali Nijemci većinom Hrvati.
Ali kad iz Srbije drugima govore o kulturi to je vrhunac ali evo par primjera na jednoj tv reporterka priča o čistoći voda u Srbiji, a ono iz nje na sred jezera iz čamca frajer mokri u jezero baš kultura, pa onda vidimo što ostane nakon proslave 1 maja zbilja kulturno ili kad drugima pričate o čistoći reportaža sa Dunava reporterka priča sa jednim alasom koji se žali kako je Dunav zagađen, a onda kamera prikaže kako se kanalizacija izljeva direktno u Dunav ili primjer onog Nijemca koji je plivao Dunavom, pa je kod Beograda morao izaći van jer je Dunav bio pun fekalija.
Pa eto sad vi i dalje dijelite drugima lekcije.

Smuleco

pre 1 godinu

Ovaj Mario koji se stalno pojavljuje na ovom portalu sa debilnim komentarima, boluje od jedne teške autoimune bolesti, tako svojstvene u Hrvata, a to je mržnja prema Srbima i svemu srpskom.

p.s. Inače, znam ko si i odakle se javljaš, nekada veliki Jugoslavenu.

zemljak

pre 1 godinu

osamdesetih sam bio kao momak na moru… bilo je dobrih zurka… mestanke nismo smeli da diramo :-)) ali nikad nam nebi palo na pamet neko lupanje ili divljanje… ljudi moji, danasnji klinci ne znaju sta su vaspitanke od policajca (nema veze od kojeg) a kad se zalis roditeljima, oni ce odgovoriti: trebo si jos da dobijes :-)))

Mario

pre 1 godinu

Naravno da nije valjala. Ali nije ni trebalo da postoji, već da mi dobijemo sve te zemlje koje smo MI oslobodili i dali vama. I to dva puta.
A vi ste za par decenija nakon NAŠEG oslobođenja izvršili najgori genocid posle nacističkog.
I vi imate m*** da za za nekoga kažete da ste poznavali nas i da je gore od pakla. Hrvatijnci su najgori i naj nemoralniji narod u Evropi sigurno, a i možda i na svetu. Bez stana i stida.
(Bender, 4. avgust 2022 16:08)

Gdje ste vi to i u kojim bitkama oslobadjali Hrvatsku. Navedi jednu! Ponadali ste se da ce u zajednickoj drzavi gdje ste vi drzali fige iza ledja nasa zemlja vama pripasti. To se ne zove oslobadjanje decko vec pokusaj prevare. Mnogo smo mi krvi prolili za nasu domovinu da dozvolimo da nas levate neki koji ni vlastitu zemlju nisu sposobni sami osloboditi vec ste se sa visegodisnjeg ljetovanja na Krfu dok ste istovremeno zene i djecu ostavili na milost neprijatelju dovucarili za repovima francuskih konja. I vi nekog takvi oslobadjali jadovi.

Zagor

pre 1 godinu

@pera ne lupetaj, putovao sam sigurno više od tebe - to ne menja činjenicu da nemam razumevanja za tako "pitom" narod koji mrzi i tebe Pero samo zato što si iz SRB (osim ako nisi croat). Elem, pozivaju se na kulturu a sami nisu poradili na istoj.

gradjanin

pre 1 godinu

"Kulturni" Englezi i Nemci, više rase.Gledala sam ih na Majorci,Zakintosu Kritu...Sljam od naroda,generalno.Samo nemojte da mi kažete da su to izuzetci, nešto mi je to previše izuzetaka.Takvim svojim stavom prema drugim narodima su osvajali svet,drskoscu i bezobrazlukom,svako u svojoj sferi bilo da je to politika,rat,ekonomija...Nisu zaslužili reč odbrane.

gagi4

pre 1 godinu

Mario, 04. avgust 2022 15:49)

Mарио синко, толико често си на овом порталу, да би комотно могао да почнеш да пишеш ћирилицом, неће ти твоји замерити и они су је научили.

Ivan ZG

pre 1 godinu

Vidim da je Srbima sada puno lakše nakon ovakvih vijesti. To si ponosan Srpski narod nikada ne bi dozvolio. Zato mi imamo 12 milijardi eura prihoda pa ćemo malo zaliječiti rane, a vama ostaje da se tjašite da je nama gore.
Vi ionako više volite da susjedu ckne krava nego da se vama oteli.
Samo u našem slučaju prije nego što je crknula, krava je ostavila 12 milijardi eura.

Hik

pre 1 godinu

"Ona su bez boje i mirisa a otrovnija od urina..., " vi možete samo flutat po dalmaciji ,istri i Dubrovniku. A i to je upitno zavisi koliko ti dopuste. Lp.

omniameamecumporto

pre 1 godinu

Nemaju svi lokalci koristi od turizma, to je na žalost uvijek tako. Zato se neki više ili manje bune. Dolaze neka nova vremena i trebati će donijeti neka nova pravila igre i kažnjavati one koji se nedolično ponašaju.
Vidim opet likovanje sa svih strana kao da je to samo hrvatski problem. Ima toga posvuda. Treba samo donijeti novu turističku strategiju i prilagoditi se. Izdržati ćemo . Treba ugrabiti 10-15 milijardi kad se već nude izdržati ćemo nekako braćo Srbi. Meni je mnogo drago što po splavovima gostuje kulturna klijantela i što vi tih problema nemate osim koji rigoleto kada padne tek da se malo prihrani mlađ.

Loreda

pre 1 godinu

I za te stvari postoji rješenje i to vrlo jednostavno. Nadam se da već za sljedeću sezonu naučiti nešto korisno isto ono kako je napravio Dubrovnik. Strogo ograničiti broj gostiju i strancima dignut cijene do neba. Dvije muhe jednim udarcem, manje gostiju, a veća zarada.

Bender

pre 1 godinu

@A nije Vam valjala Jugoslavija gde ovoga nije bilo ni u tragovima? Srecno Vam bilo u liberalnom kapitalizmu i zdravo da ga nosite.
(Marko, 4. avgust 2022 14:12)

Ne, nije valjala! Ko je vas poznavao ni pakao mu nece tesko pasti.
(Mario, 04. avgust 2022 15:49)

Naravno da nije valjala. Ali nije ni trebalo da postoji, već da mi dobijemo sve te zemlje koje smo MI oslobodili i dali vama. I to dva puta.
A vi ste za par decenija nakon NAŠEG oslobođenja izvršili najgori genocid posle nacističkog.
I vi imate m*** da za za nekoga kažete da ste poznavali nas i da je gore od pakla. Hrvatijnci su najgori i naj nemoralniji narod u Evropi sigurno, a i možda i na svetu. Bez stana i stida.

kens

pre 1 godinu

svaku noc po jedno urnisanje i povraćanje na desetke hiljada turista u Splitu.Ne smeta nikome,nek se provode.Split je oličenje cistoce i uredjenosti uporedujuci sa Atinom,Rimom,Solunom i drugim gradovima na obali

Hrvatska- Pula

pre 1 godinu

sportdetective, 4. avgust 2022 15:05) # Link

Bosanci sa Slovenskim tablicama, medusobno se zovu Meho, Denis i jedan je bio Mirzet ili Mirza, tako nesto...Oni su bili najglasniji kad su se poceli svadati, cuo sam imena. Citam vase komentare, mislim da niste shvatili, nisu to turisti. To su sumari. Ne spavaju po apartmanima, kucama za odmor, oni u sumi spavaju u kamp prikolicama i nocu se opijaju kod crkve. Turisti se u to doba obicno vracaju iz restorana, Pule, Rovinja....Ti sumari nisu turisti, ne trose nista, zive u kamp prikolicama, jedu pastete i sendvice, gdje naprave sendvic th ostave papir od salame, nocu bude cijelo selk, psovkama, svadama, muzikom, pjevanjem...

Mirta

pre 1 godinu

Ne znam šta mi je više neprihvatljivo: ono što se događa u Splitu ili komentari tipa " e, baš nam je drago". U Splitu prostakluk i obest, ovde zluradost i lupetanje...

VX

pre 1 godinu

Uživajte Splićani sa mladim turistima dok možete.

Kada dođu Srbi po svoju Dalmaciju biće mnogo većih problema koje mi Srbi kad idemo turistički u kontraofanzivu izazivamo.

Čuvajte mi do tad Split od cionističko-vatikansko-germsnsko-persijanskih isparenja...
(Ona su bez boje i mirisa a otrovnija od urina..., 4. avgust 2022 15:31)

Pa evo već ste u ofanzivi, kelneri i sobarice većinom svi iz Srbije. Totalna invazija, brate.

mario

pre 1 godinu

nije Vam valjala Jugoslavija gde ovoga nije bilo ni u tragovima? Srecno Vam bilo u liberalnom kapitalizmu i zdravo da ga nosite.
(Marko, 4. avgust 2022 14:12)
Naporni ste više sa ExYu jedino vi plačete za njom jer bi sada vjerojatno besplatno ljetovali.

Mario

pre 1 godinu

Uživajte Splićani sa mladim turistima dok možete.

Kada dođu Srbi po svoju Dalmaciju biće mnogo većih problema koje mi Srbi kad idemo turistički u kontraofanzivu izazivamo.

Čuvajte mi do tad Split od cionističko-vatikansko-germsnsko-persijanskih isparenja...
(Ona su bez boje i mirisa a otrovnija od urina..., 4. avgust 2022 15:31)

Sta, nabavili ste turbo traktore??

GoranH

pre 1 godinu

@A nije Vam valjala Jugoslavija gde ovoga nije bilo ni u tragovima? Srecno Vam bilo u liberalnom kapitalizmu i zdravo da ga nosite.
(Marko, 4. avgust 2022 14:12)

Ne, nije valjala! Ko je vas poznavao ni pakao mu nece tesko pasti.
(Mario, 04. avgust 2022 15:49)

Pitaj neke starije, ne lupetaj, ne brukaj se.

Hrvatska- Pula

pre 1 godinu

Pa dobro, šta izigravaš ti. Ovi koji pišaju i divljaju po Splitu i jesu Englezi i ostali zapadnjaci, tačnije zapadni huligani i narkomani, ali tebi je kao svakom lokalnom iskompleksiranom jadniku lakše da pogneš glavu pred njima i nadomestiš tu poniznost optužujući nekakve bivše zemljake iz BIH i Srbije zbog narodnjaka, ovog puta vrlo nadmeno i sa visine.

Druga stvar, moraš imati u vidu da Hrvatska nije elitna destinacija i ako se već baviš turizmom i živiš od njega, onda je tvoje da služiš, čistiš i ćutiš, a ne da olajavaš goste kakvi god da su.
(ne lupajte, 4. avgust 2022 16:12)

Postovani,
zao mi je sto nikad niste imali prilike doci u Istru u sezoni da vidite sto znaci turist. Onibse djele na tri klase. Prva je ona koja iznajmi kucu za odmor i da dvije tisuce eura za tjedan dana, druga je onan koji uzme sobu u hotelu, a treci je onaj koji iznajmi apartman. One koji u sumi zive u kamp prikllicama i koji se hrane pastetom i parizerom, necu ni navesti kao turiste. Prve tri klase u svojim kucama, sobama ili apartmanima borave samo preko noci. Danju rano ujutro idu na more i cijeli dan su na moru, iznajme jet ski, gliser 8li jedrilicu, neki idu turistickim brodovima u razgledavanje, navecer svi oni idu u Pilu, Rovinj...u restoran na vecere, ili neki koncert, predstavu...neki idu na korzo samo na pice. Svi se oni vracaju oko 00:00 sati i idu spavati. Zato Istra ima turiste od 40 na dalje . Nema ponude kao sto ima Zrce ili Split. Nas ne mozes usporediti sa Splitom!

ne lupajte

pre 1 godinu

Nakon njih ostanu razbijene boce, prazne limenke....Sta mislite kako to sve izgleda jednom njemcu, talijanu, belgijancu kad prode i vidi to. Sramota!
(Hrvatska- Pula, 4. avgust 2022 14:10)

Pa dobro, šta izigravaš ti. Ovi koji pišaju i divljaju po Splitu i jesu Englezi i ostali zapadnjaci, tačnije zapadni huligani i narkomani, ali tebi je kao svakom lokalnom iskompleksiranom jadniku lakše da pogneš glavu pred njima i nadomestiš tu poniznost optužujući nekakve bivše zemljake iz BIH i Srbije zbog narodnjaka, ovog puta vrlo nadmeno i sa visine.

Druga stvar, moraš imati u vidu da Hrvatska nije elitna destinacija i ako se već baviš turizmom i živiš od njega, onda je tvoje da služiš, čistiš i ćutiš, a ne da olajavaš goste kakvi god da su.

ikac klisa

pre 1 godinu

Spplicani nekom da kazu da su neandertalci?!
AHAHHAHAHAHH
Najprimitivniji ljudi na svetu a i sire.
Split iliti "ipak je on cetnik" grad.

Konfeder i EU

pre 1 godinu

(Ona su bez boje i mirisa a otrovnija od urina..., 4. avgust 2022 15:31) Bome, kad niste 90. sa cijelim narodom i JNA... :) :) :) kasno...

mario

pre 1 godinu

Hrvati našli nekom nešto da pričaju...
(NikolaBg, 04. avgust 2022 16:05)
Srbi se našli da nekome pričaju.

Šta nas briga za taj italijanski grad i italijansku obalu, trenutno okupiranu.
(bVb, 04. avgust 2022 16:26)
Bogme izgleda da su veliki problem ove visoke temperature.

Mentol

pre 1 godinu

I sredinom 80tih su Englezi i Švedjani palili tompuse dinarima po Istri! A da ne pričam za ostalo ponašanje! Tako da ste oduvek znali koga primate! Mi smo bili gospoda za njih koju ste proterali!

Ja*

pre 1 godinu

Треба да се лепо понашају али не у Хрватској њу треба тотачно уништити, јер нису ништа боље ни заслужили…

Васа

pre 1 godinu

Прошле године у Поречу један старији брачни пар из Аустрије почео на плажи да се љубака уз мало непристојних покрета. Онда је пришао локални пензионер и онако љутит на одличном немачком им одржао предавање да им више није пало на памет тако нешто.
Наравоученије: Мораш сам да се бориш за ред у својој земљи.

pera

pre 1 godinu

ne verujem koliko debila s komentarima podrske idiotima koji izigravaju turiste i to samo zato sto je u pitanju Hrvatska. A isti komentatori nisu presli preko granice u zivotu al daj da uvek imamo nesto da mrzimo

Jovan

pre 1 godinu

Jedan savet samo ogromne kazne novčane oni su osetljivi na džep, i za neke stvari robija, sve to na flajer i prilikom ulaska svakom flajer.
Kad jednom naplatiš uriniranje 2000€ na ulici, taj će i u wc 2 puta pogledati gde je i dal sme.

kimi

pre 1 godinu

evo i kod mene u Cirihu, u najelitnijem hotelu u gradu...čovek se mrtav 'ladan izurinirao u ukrasni šimšir pored samog ulaza u hotel...
Onaj čuvar u uniformi i šeširu koji je tu da otvori vrata limuzine, pomogne...se samo okrenuo i pravio da ga ne vidi..! Posle saznam da je taj dolazio i kasnije, trošio...zato mu niko reč nije rekao!
Anglosaksonska stoka, ne smeta im....a od nas se gnušaju!

tako i treba

pre 1 godinu

I onda kad vidim da mi hrvati dodju ovde da likuju o moru itd. To vam nije nista drugo nego morate da trpite teror svih svetskih baraba, u prevodu da uriniraju po vama za novac. Da ne iskoristim socniji termin.
(Alex, 4. avgust 2022 14:03)

Па они то воле. навикли људи, имали су 1.000 година праксе. Не умеју другачије.

sportdetective

pre 1 godinu

(Hrvatska- Pula, 04. avgust 2022 14:10) Nisu to bosanci sa slovenskim tablicama, tu sumu su kupili hrvati iz bosne(dervente) koji rade i zive u sloveniji. Ako zelis mogu ti dati imena i prezimena. Sad to sto ste vi zeleli da popravite demografsku sliku, pa ste svim hravtima iz BIH prodavali zemlju(sumu) u Istri, sad kad su ovi donjeli i svoju kulturu sa sobom sad vam to ne odgovara. Ne slusaju samo srbi cajke, hrvati koji zive i rade u sloveniji slusaju to i to samo tako, kao i sto se cajke vrte u klubovima u Zagrebu, Umagu, na Krku, Splitu, Makarskoj. Povezivati muziku sa jednim narodom je glupo. I uvek u negativnom smislu.

Djidji

pre 1 godinu

Neko mi je ukrao biciklo
Jer ga nisam dobro vezo lancom
Na biciklo ovde sam naviklo
Da se ne bi osećalo strancom
Kučiči po ulicama kaku
Cipelu sam umazo govancom
Oće da me grizaju u mraku
Da se ne bi osećalo strancom

Raff, ZG

pre 1 godinu

One koji nemaju kućni odgoj trebaju odgajati institucije i za taj odgoj ispostaviti im takav račun da se sjećaju do kraja života.

Ona su bez boje i mirisa a otrovnija od urina...

pre 1 godinu

Uživajte Splićani sa mladim turistima dok možete.

Kada dođu Srbi po svoju Dalmaciju biće mnogo većih problema koje mi Srbi kad idemo turistički u kontraofanzivu izazivamo.

Čuvajte mi do tad Split od cionističko-vatikansko-germsnsko-persijanskih isparenja...

Duki

pre 1 godinu

Da sto vise pojedu i popiju, a sto manje se istovare i ono drugo u fontani. Da pociste za sobom, a vi da pocistite njihove novcanike. Aaaah

n

pre 1 godinu

Hteli su elitni turizam, goste sa Zapada. Šta su tražili to su i dobili.
(Neutralni turista, 4. avgust 2022 14:31)

Da li je to neki sarkazam? Dalmacija nikad nije bila destinacija za elitni turizam, a što se ovih huligana koji je posećuju tiče, na istom su kulturološkom nivou kao i lokalci.

Mario

pre 1 godinu

@A nije Vam valjala Jugoslavija gde ovoga nije bilo ni u tragovima? Srecno Vam bilo u liberalnom kapitalizmu i zdravo da ga nosite.
(Marko, 4. avgust 2022 14:12)

Ne, nije valjala! Ko je vas poznavao ni pakao mu nece tesko pasti.

boki89

pre 1 godinu

o ovome sam bas pisao uzmu oni pare dobre ali je to ludilo sta prezive u tim turistickim gradovima od silne guzve i cekanja gde god se uputis do ovakvih aljkavih radnji.

R.I.P. Eurosong

pre 1 godinu

Pa takvi izgrednici se lepo uhapse, navede se iz koje dežave potiču, pa će to za buduće turiste tih država, takođe, biti loša "preporuka".
Uvek sam bio kulturan turista jer sam uvek želeo da svojim pozitivnim primerom pokažem i ukažem na kulturu države iz koje potičem. Na žalost nismo svi istih namera.

sebastijan

pre 1 godinu

Splićani su se već lanjske sezone imali priliku suočiti sa stilom i ponašanjem mlade party klijentele, kojoj su slijedom nekih okolnosti postali omiljena destinacija. Samo tada je zbog covid režima razulareno i incidentno ponašanje mladih turista (ali i mladih lokalaca) bilo prostorno ograničeno na "okupiranu" plažu Bačvice. Ove su godine, međutim, svi sadržaji noćne zabave ponovo aktivirani, uz napomenu da se u najvećoj mjeri nalaze u strogom centru grada. Pa imamo to što imamo. Neopravdano "zatečena" i uspavana gradska uprava napokon će trebati razmisliti o preusmjeravanu noćne zabave na dislocirane, periferne lokacije, odnosno o uvođenju rigoroznih sankcija za incidentno ponašanje i prekršaje. No, u tom slučaju, dok spavaju građani, policija i konunalni redari trebati će biti budni i aktivni. Sada međutim svi spavaju, odnosno oni koji imaju privilegiju da žive u Getu to tek pokušavaju...Jer noć je "njihova"....

Alex

pre 1 godinu

I onda kad vidim da mi hrvati dodju ovde da likuju o moru itd. To vam nije nista drugo nego morate da trpite teror svih svetskih baraba, u prevodu da uriniraju po vama za novac. Da ne iskoristim socniji termin.

Hrvatska- Pula

pre 1 godinu

To je katastrofa. Ja sam rodeni istrijan, zivim u jednom selu blizu Pule. To nisu turisti. Svaku noc dodu kod crkve , parkiraju 4-5 automobila i pustaju muziku na maksimum. Dodu u 00:00, a ostanu do 04:00. Piju, deru se, svadaju, glasno smiju...a narodnjaci full gas. Samo cujes, To garo...opleti! To su bosanci sa Slovenskim tablicama . Zive u sumi, kupili su 100 kvadrata sume, stavili kamp prikolicu i nocu dolaze u selo kod crkve. Zoves policiju oni ne izlaze na teren, rekao bi da se boje. Nakon njih ostanu razbijene boce, prazne limenke....Sta mislite kako to sve izgleda jednom njemcu, talijanu, belgijancu kad prode i vidi to. Sramota! Nitko u blizini ne moze spavati, a rade i dizu se u 06:00, tko moze izgurati dan. Ima male djece koja se bude, tesko zaspu....Sa uzmes stvari u ruke, optuzili bi te za napad, ispalo bi da napadamo turiste, goste... Vezane su nan ruke, a policija dno dna, ne sluze bas nicemu!

Vlasta Skokoglavac iz Kozjaka

pre 1 godinu

Mladost je razuzdana i neukrotiva. Se.u, pishaju i je.avaju gde stignu. Juče u Monaku na stepenistu prema dvorcu neko se istovario za sve pare. Ostavio za sobom i toalet papir da se zna da nije neka velika kuca. Tako gospodo iz Splita budućnost je stigla pa gledajte sta će te.

gagi4

pre 1 godinu

Bas sam juce odgledao jedan snimak iz centra Dubrovnika, gde dvoje Engleza imaju odnos na sred trga!? To su, valjda, te letnje Dubrovacke igre.

Darvin

pre 1 godinu

Dovoljno je nekoliko njih kazniti sa par stotina evra.
Ne mislim da sam izmislio toplu vodu, zna to i vlast u Splitu, ali se verovatno boje da bi to bila loša reklama.

gagi4

pre 1 godinu

Bas sam juce odgledao jedan snimak iz centra Dubrovnika, gde dvoje Engleza imaju odnos na sred trga!? To su, valjda, te letnje Dubrovacke igre.

Hrvatska- Pula

pre 1 godinu

To je katastrofa. Ja sam rodeni istrijan, zivim u jednom selu blizu Pule. To nisu turisti. Svaku noc dodu kod crkve , parkiraju 4-5 automobila i pustaju muziku na maksimum. Dodu u 00:00, a ostanu do 04:00. Piju, deru se, svadaju, glasno smiju...a narodnjaci full gas. Samo cujes, To garo...opleti! To su bosanci sa Slovenskim tablicama . Zive u sumi, kupili su 100 kvadrata sume, stavili kamp prikolicu i nocu dolaze u selo kod crkve. Zoves policiju oni ne izlaze na teren, rekao bi da se boje. Nakon njih ostanu razbijene boce, prazne limenke....Sta mislite kako to sve izgleda jednom njemcu, talijanu, belgijancu kad prode i vidi to. Sramota! Nitko u blizini ne moze spavati, a rade i dizu se u 06:00, tko moze izgurati dan. Ima male djece koja se bude, tesko zaspu....Sa uzmes stvari u ruke, optuzili bi te za napad, ispalo bi da napadamo turiste, goste... Vezane su nan ruke, a policija dno dna, ne sluze bas nicemu!

Vlasta Skokoglavac iz Kozjaka

pre 1 godinu

Mladost je razuzdana i neukrotiva. Se.u, pishaju i je.avaju gde stignu. Juče u Monaku na stepenistu prema dvorcu neko se istovario za sve pare. Ostavio za sobom i toalet papir da se zna da nije neka velika kuca. Tako gospodo iz Splita budućnost je stigla pa gledajte sta će te.

sportdetective

pre 1 godinu

(Hrvatska- Pula, 04. avgust 2022 14:10) Nisu to bosanci sa slovenskim tablicama, tu sumu su kupili hrvati iz bosne(dervente) koji rade i zive u sloveniji. Ako zelis mogu ti dati imena i prezimena. Sad to sto ste vi zeleli da popravite demografsku sliku, pa ste svim hravtima iz BIH prodavali zemlju(sumu) u Istri, sad kad su ovi donjeli i svoju kulturu sa sobom sad vam to ne odgovara. Ne slusaju samo srbi cajke, hrvati koji zive i rade u sloveniji slusaju to i to samo tako, kao i sto se cajke vrte u klubovima u Zagrebu, Umagu, na Krku, Splitu, Makarskoj. Povezivati muziku sa jednim narodom je glupo. I uvek u negativnom smislu.

R.I.P. Eurosong

pre 1 godinu

Pa takvi izgrednici se lepo uhapse, navede se iz koje dežave potiču, pa će to za buduće turiste tih država, takođe, biti loša "preporuka".
Uvek sam bio kulturan turista jer sam uvek želeo da svojim pozitivnim primerom pokažem i ukažem na kulturu države iz koje potičem. Na žalost nismo svi istih namera.

glineni golubovi

pre 1 godinu

Mnogo smo mi krvi prolili za nasu domovinu da dozvolimo da nas levate neki koji ni vlastitu zemlju nisu sposobni sami osloboditi vec ste se sa visegodisnjeg ljetovanja na Krfu dok ste istovremeno zene i djecu ostavili na milost neprijatelju dovucarili za repovima francuskih konja. I vi nekog takvi oslobadjali jadovi.
(Mario, 04. avgust 2022 17:26)

Ti si baš izgoreo u mržnji.

Mi smo svoju zemlju oslobodili, a ono što tebe najviše boli - oslobodili smo i vas. Vojsku smo privremeno povukli pred napadom AU vojske, Nemačke vojske i bugarske vojske, gde je odnos snaga bio 5:1 u korist okupatora. nismo bili ni na kakvom letovanju, niti smo se vukli za nečijim konjima.

Šta tek reći o vama, zašto se vi letovali 4 godine od '91 do '95 i ostavili žene i decu na milost i nemilost Srbima u Krajini kada je odnos snaga bio 5:1 u vašu korist? Niste mogli ni da privirite u Krajinu do '95, nego vam je bilo potrebno da uvedu sankcije Srbiji da nateraju Miloševića da odustane od pomoći Krajini, pa ni to nije bilo dovoljno nego je morala i NATO avijacija da vam pomaže u oluji. I vi takvi nekog da oslobađate jadovi.

Mi smo bar nakon 4 godine porazili jačeg na kraju 1. svetskog rata. Vi ste posle 4. godine porazili 5 puta slabijeg. Jadovi.

'ajde sad paljba i da očistiš ta g...a za engleskim i nemačkim gazdama, kao svaki pravi konjušar, što ti je svi znamo porodična tradicija.

Macak

pre 1 godinu

a lova kad se ostavi je ok
(kali the greek, 4. avgust 2022 18:55)

Nema tu frajeru nikakve love.. to je ista ekipa "Engleza" koja dolazi na Exit, recimo. Raspala i od Boga zaboravljena selendra i katuni sa severa Engleske, kupe jeftine ryan air karte i bukiraju najjeftiniji smestaj. Ujutro se naderu pastete iz Konzuma i onda locu rum za kolace (fino pise-rum) i vodku sto se zove VODKA ...uvece mozda na Exitu neki kuhani kukuruza na putu ka tvrdjavi, u Dalmaciji cvaknu neki pils.. i onda se valjaju kao svinje u brlogu.
Split mora otkaciti te tkzv partijanere, rastjerace im normalne goste a da ne govorimo sto ta bagra nema osjecaj za kulturu i istoriju mesta.
Ali i domaci politicari su krivi- zbog sitne love dopustii da se jedan Petrovaradin razvaljuje od te bagre i da ista zgadija baulja po Rivi i oko palace...
Pa u njihovoj zemlji ti partijaneri prave koncerte po livadama gde se odrzavaju sajmovi za prodaju stoke ( zaista).

Nedjo

pre 1 godinu

Mi malo stariji koji smo isli na exit od 2000. Pa od neke 2010. god su Britanci poceli da dolaze. Mogu samo da kazem da se exit deli na period pre I posle Britanaca. Takodje ako na trip adviceru gledate ocene nekih hotela videcete da su komentari tipa "dobar hotel nema Britanaca".
Drrugim recima Britanci su najveca stoka na planet.

kimi

pre 1 godinu

evo i kod mene u Cirihu, u najelitnijem hotelu u gradu...čovek se mrtav 'ladan izurinirao u ukrasni šimšir pored samog ulaza u hotel...
Onaj čuvar u uniformi i šeširu koji je tu da otvori vrata limuzine, pomogne...se samo okrenuo i pravio da ga ne vidi..! Posle saznam da je taj dolazio i kasnije, trošio...zato mu niko reč nije rekao!
Anglosaksonska stoka, ne smeta im....a od nas se gnušaju!

Васа

pre 1 godinu

Прошле године у Поречу један старији брачни пар из Аустрије почео на плажи да се љубака уз мало непристојних покрета. Онда је пришао локални пензионер и онако љутит на одличном немачком им одржао предавање да им више није пало на памет тако нешто.
Наравоученије: Мораш сам да се бориш за ред у својој земљи.

Alex

pre 1 godinu

I onda kad vidim da mi hrvati dodju ovde da likuju o moru itd. To vam nije nista drugo nego morate da trpite teror svih svetskih baraba, u prevodu da uriniraju po vama za novac. Da ne iskoristim socniji termin.

Hrvatko

pre 1 godinu

Vozim taksi, otok pag, novalja, zadar taj djir. Sta sam sve vidio kako se stranci ponasaju i to vecinom englezi opcenito zapadnjaci gadi m8 se sve. Vozim dvije zenske i lika, pripiti englezi od poznate plaze zrce do novalje ni 5km. Vec sam usao u grad kad zenska odjednom kaze da stanem. Stao ona izasla i na sred ulice na stazi cucne i obavlja veliku nuzdu!! Ljudi prolaze boli nju briga ona s*re. Nit se obrisala n8t ocistila izmet nista vec cap nazad u auto. Od soka prvo nisam mogao doc k sebi, a onda sam ih istjerao sve van i natjero da sve ociste i izglancaju. Pa to nema ni u zoloskom vrtu. O povracanju u autu da ne pricam svako malo. Ni trunke odgoja. Uzas.

gagi4

pre 1 godinu

Mario, 04. avgust 2022 15:49)

Mарио синко, толико често си на овом порталу, да би комотно могао да почнеш да пишеш ћирилицом, неће ти твоји замерити и они су је научили.

Ivan

pre 1 godinu

Sećam se s kraja osamdesetih razgovora nekoliko starijih lokalaca u Šibeniku, u jednom restoranu. Žalili su se kako im je dosta svih tih seljaka iz Novog Sada, Sarajeva, Beograda, Praga. Maštali su finu gospodu iz Londona, Dublina, Berlina, Amsterdama. Pa eto ti ih, sad im se nasmeši, trpi, ribaj fekalije, skupljaj kondome po staroj gradskoj jezgri. Postojala je ipak određena kultura ponašanja u našoj bivšoj državi, a ondašnja milicija je jedva čekala neku budalu da se malo bahatije ponaša.

P76-er

pre 1 godinu

Da je Jugoslavija dobra ostavili biste taj naziv, ne biste se zvali Srbija.
(jednom nogom tu, drugom prema izlazu, 04. avgust 2022 17:44)

Da nije bilo ideje ludog kralja i da je poslušao savet velikog srbina nikad ne bi bilo jugoslavije, a vas bi bilo u tragovima...

Darvin

pre 1 godinu

Dovoljno je nekoliko njih kazniti sa par stotina evra.
Ne mislim da sam izmislio toplu vodu, zna to i vlast u Splitu, ali se verovatno boje da bi to bila loša reklama.

Bender

pre 1 godinu

@A nije Vam valjala Jugoslavija gde ovoga nije bilo ni u tragovima? Srecno Vam bilo u liberalnom kapitalizmu i zdravo da ga nosite.
(Marko, 4. avgust 2022 14:12)

Ne, nije valjala! Ko je vas poznavao ni pakao mu nece tesko pasti.
(Mario, 04. avgust 2022 15:49)

Naravno da nije valjala. Ali nije ni trebalo da postoji, već da mi dobijemo sve te zemlje koje smo MI oslobodili i dali vama. I to dva puta.
A vi ste za par decenija nakon NAŠEG oslobođenja izvršili najgori genocid posle nacističkog.
I vi imate m*** da za za nekoga kažete da ste poznavali nas i da je gore od pakla. Hrvatijnci su najgori i naj nemoralniji narod u Evropi sigurno, a i možda i na svetu. Bez stana i stida.

Pepa

pre 1 godinu

Bez ikakvih loših namera: neka mi neko objasni zašto ima toliko Hrvata na našim - srpskim portalima?! Ne smeta mi, nego - ne razumem, ja jednostavno nemam potrebu da posećujem hrvatske sajtove, o čemu se radi?

zemljak

pre 1 godinu

osamdesetih sam bio kao momak na moru… bilo je dobrih zurka… mestanke nismo smeli da diramo :-)) ali nikad nam nebi palo na pamet neko lupanje ili divljanje… ljudi moji, danasnji klinci ne znaju sta su vaspitanke od policajca (nema veze od kojeg) a kad se zalis roditeljima, oni ce odgovoriti: trebo si jos da dobijes :-)))

ajme

pre 1 godinu

Da li se to zale oni Splicani koji lincuju i bacaju u more srpske vaterpoliste?
(Komsija, 04. avgust 2022 15:58)

A nemoj zezat. Onaj jedan je bio crnogorac.

Sima Kosmos iz dalekog svemira

pre 1 godinu

(Mario, 4. avgust 2022 17:26)

Da ne raspravljamo mnogo. Sve najbolje i daleko vam lepa kuća. Komšijski što bolje, zajedno više nikad.

Hrvatko

pre 1 godinu

Zaboravio sam jos napisati di ovaj iz pule nesto drobi o bosancima. Blazeni gosti su ti bosanci, srbi i makedonci. Za ove zapadnjake gospoda u svakom smislu te rijeci. I nek nemaju para ko norvezani ili englezi oni su olicenje kulture za sve ove nazovi platezne goste. Ovima englezima svabama treba im uzeti dusu di god se moze, odrat ih sto vise i sto bezobraznije jer ne zasluzuju nase more. Ali za nase ljude moraju postojati pristojne cijene. Ti stranci pa oni su toliko nekulturni, neuki, osnove opce kulture i znanja nemaju. Neki dan vozim norvezane i zena me potiho pita da li sam ikad cuo za norvesku? Pravim se blesav i kazem da nisam. Pokida se ziva da mi objasni di je. Onda englezi kontaju da je rusija iza dubrovnika pa da je litva dio bivse jugoslavije. Ne znam koliko je nas narod nepismen ali u mojih skoro 50 godina nisam sreo ni upola takve d*bile ko zapadnjake

Mario

pre 1 godinu

Uživajte Splićani sa mladim turistima dok možete.

Kada dođu Srbi po svoju Dalmaciju biće mnogo većih problema koje mi Srbi kad idemo turistički u kontraofanzivu izazivamo.

Čuvajte mi do tad Split od cionističko-vatikansko-germsnsko-persijanskih isparenja...
(Ona su bez boje i mirisa a otrovnija od urina..., 4. avgust 2022 15:31)

Sta, nabavili ste turbo traktore??

gradjanin

pre 1 godinu

"Kulturni" Englezi i Nemci, više rase.Gledala sam ih na Majorci,Zakintosu Kritu...Sljam od naroda,generalno.Samo nemojte da mi kažete da su to izuzetci, nešto mi je to previše izuzetaka.Takvim svojim stavom prema drugim narodima su osvajali svet,drskoscu i bezobrazlukom,svako u svojoj sferi bilo da je to politika,rat,ekonomija...Nisu zaslužili reč odbrane.

GoranH

pre 1 godinu

@A nije Vam valjala Jugoslavija gde ovoga nije bilo ni u tragovima? Srecno Vam bilo u liberalnom kapitalizmu i zdravo da ga nosite.
(Marko, 4. avgust 2022 14:12)

Ne, nije valjala! Ko je vas poznavao ni pakao mu nece tesko pasti.
(Mario, 04. avgust 2022 15:49)

Pitaj neke starije, ne lupetaj, ne brukaj se.

Alex

pre 1 godinu

Mnogo smo mi krvi prolili za nasu domovinu da dozvolimo da nas levate neki koji ni vlastitu zemlju nisu sposobni sami osloboditi vec ste se sa visegodisnjeg ljetovanja na Krfu dok ste istovremeno zene i djecu ostavili na milost neprijatelju dovucarili za repovima francuskih konja. I vi nekog takvi oslobadjali jadovi.
(Mario, 04. avgust 2022 17:26)

Pa sto onda vi niste vladali tom Jugoslavijom kad ste tako bili spretni a mi jadni? Sto niste dali kralja? Sto je taj kralj bio u Beogradu a ne u Zagrebu? A nadji malo procitaj neku objektivnu istoriju majstore, Srbija da nije napravila tu Jugoslaviju svakako bi uzela prilicno Hrvatske, to svi Srbi i zamjeraju kralju. Dubrovnik i ekipa su rekli ako vi necete da se ujedinite sa njima, mi hocemo. Tako da da, toj Jugoslaviji dugujes drzavu jer da niste usli u nju svako bi uzeo ono sto mu pripada od to malo vase kukale zemlje. Slusaj nekog svog istoricara kao sto je Tvrtko Jakovina, prica isto ovo. Nemoj da od kompleksa gorite mnogo, opustite se. I mene bi bolelo da su mi Srbi napravili drzavu. A i da su mi preci fasisti i nacisti. Nije lako ali mora se napred nekako. Budi jak.

Mentol

pre 1 godinu

I sredinom 80tih su Englezi i Švedjani palili tompuse dinarima po Istri! A da ne pričam za ostalo ponašanje! Tako da ste oduvek znali koga primate! Mi smo bili gospoda za njih koju ste proterali!

genije

pre 1 godinu

@mario

A nije Vam valjala Jugoslavija gde ovoga nije bilo ni u tragovima? Srecno Vam bilo u liberalnom kapitalizmu i zdravo da ga nosite.
(Marko, 4. avgust 2022 14:12)
Ne, nije valjala! Ko je vas poznavao ni pakao mu nece tesko pasti.
(Mario, 04. avgust 2022 15:49)

Tito je bio hrvat ako nisi znao. Šta god ti nije valjalo (a proširio vas kud nigde bili niste, iako vam lijepa vaša NDH izgubila rat), javi se pokojniku sa reklamacijom.

kejdl

pre 1 godinu

Cekaj, bas sam skoro citao da je neki Jure, Mario ili Ante pisao ovde na srpskom portalu komentare kako oni ne cekaju vise te bedne i proste srbe vec svetsku ekskluzivu turizma! Ajde Jureante, izivajte sa metlama u rukama pa ribajte..

boki89

pre 1 godinu

o ovome sam bas pisao uzmu oni pare dobre ali je to ludilo sta prezive u tim turistickim gradovima od silne guzve i cekanja gde god se uputis do ovakvih aljkavih radnji.

ne lupajte

pre 1 godinu

Nakon njih ostanu razbijene boce, prazne limenke....Sta mislite kako to sve izgleda jednom njemcu, talijanu, belgijancu kad prode i vidi to. Sramota!
(Hrvatska- Pula, 4. avgust 2022 14:10)

Pa dobro, šta izigravaš ti. Ovi koji pišaju i divljaju po Splitu i jesu Englezi i ostali zapadnjaci, tačnije zapadni huligani i narkomani, ali tebi je kao svakom lokalnom iskompleksiranom jadniku lakše da pogneš glavu pred njima i nadomestiš tu poniznost optužujući nekakve bivše zemljake iz BIH i Srbije zbog narodnjaka, ovog puta vrlo nadmeno i sa visine.

Druga stvar, moraš imati u vidu da Hrvatska nije elitna destinacija i ako se već baviš turizmom i živiš od njega, onda je tvoje da služiš, čistiš i ćutiš, a ne da olajavaš goste kakvi god da su.

pera

pre 1 godinu

ne verujem koliko debila s komentarima podrske idiotima koji izigravaju turiste i to samo zato sto je u pitanju Hrvatska. A isti komentatori nisu presli preko granice u zivotu al daj da uvek imamo nesto da mrzimo

omniameamecumporto

pre 1 godinu

Nemaju svi lokalci koristi od turizma, to je na žalost uvijek tako. Zato se neki više ili manje bune. Dolaze neka nova vremena i trebati će donijeti neka nova pravila igre i kažnjavati one koji se nedolično ponašaju.
Vidim opet likovanje sa svih strana kao da je to samo hrvatski problem. Ima toga posvuda. Treba samo donijeti novu turističku strategiju i prilagoditi se. Izdržati ćemo . Treba ugrabiti 10-15 milijardi kad se već nude izdržati ćemo nekako braćo Srbi. Meni je mnogo drago što po splavovima gostuje kulturna klijantela i što vi tih problema nemate osim koji rigoleto kada padne tek da se malo prihrani mlađ.

Dux

pre 1 godinu

Da je Jugoslavija dobra ostavili biste taj naziv, ne biste se zvali Srbija.
(jednom nogom tu, drugom prema izlazu, 04. avgust 2022 17:44)

Hm, zato ste vi dobri-poslednja rupu na EU svirali od zemlje spala na šaku degenerika koji vam udjeljuju eure da preživite zimu. Epohalno kao i vaša kratka “istorija”.

srbijanski srbin

pre 1 godinu

sta se komentatori zabrinuli za hrvatsku. imamo mi takvih problema i od nasih lokalaca i od turista. posebno beograd prednjaci u necistoci.

sebastijan

pre 1 godinu

Splićani su se već lanjske sezone imali priliku suočiti sa stilom i ponašanjem mlade party klijentele, kojoj su slijedom nekih okolnosti postali omiljena destinacija. Samo tada je zbog covid režima razulareno i incidentno ponašanje mladih turista (ali i mladih lokalaca) bilo prostorno ograničeno na "okupiranu" plažu Bačvice. Ove su godine, međutim, svi sadržaji noćne zabave ponovo aktivirani, uz napomenu da se u najvećoj mjeri nalaze u strogom centru grada. Pa imamo to što imamo. Neopravdano "zatečena" i uspavana gradska uprava napokon će trebati razmisliti o preusmjeravanu noćne zabave na dislocirane, periferne lokacije, odnosno o uvođenju rigoroznih sankcija za incidentno ponašanje i prekršaje. No, u tom slučaju, dok spavaju građani, policija i konunalni redari trebati će biti budni i aktivni. Sada međutim svi spavaju, odnosno oni koji imaju privilegiju da žive u Getu to tek pokušavaju...Jer noć je "njihova"....

Smuleco

pre 1 godinu

Ovaj Mario koji se stalno pojavljuje na ovom portalu sa debilnim komentarima, boluje od jedne teške autoimune bolesti, tako svojstvene u Hrvata, a to je mržnja prema Srbima i svemu srpskom.

p.s. Inače, znam ko si i odakle se javljaš, nekada veliki Jugoslavenu.

Max Planck

pre 1 godinu

Ne znam da li je hrvatijancima pametno da druge nazivaju neandertalcima obzirom da je jedno od najvecih nalazista neandartalskih ostataka upravo na teritoriji na kojoj oni obitavaju (Husnjakovo brdo kod Krapine), tako da im je bojle da razmisle tko su im pretci.

i jare i pare

pre 1 godinu

Ništa neočekivano ako se zna da u Split dnevno sliječe desetak aviona iz Londona. U posezoni će biti znatno mirnije, u novembru - nažalost - i potpuno mirno. Pa kako ovdje kaže narod: taj se nije rodija ko bi nami ugodija.

Mario

pre 1 godinu

Naravno da nije valjala. Ali nije ni trebalo da postoji, već da mi dobijemo sve te zemlje koje smo MI oslobodili i dali vama. I to dva puta.
A vi ste za par decenija nakon NAŠEG oslobođenja izvršili najgori genocid posle nacističkog.
I vi imate m*** da za za nekoga kažete da ste poznavali nas i da je gore od pakla. Hrvatijnci su najgori i naj nemoralniji narod u Evropi sigurno, a i možda i na svetu. Bez stana i stida.
(Bender, 4. avgust 2022 16:08)

Gdje ste vi to i u kojim bitkama oslobadjali Hrvatsku. Navedi jednu! Ponadali ste se da ce u zajednickoj drzavi gdje ste vi drzali fige iza ledja nasa zemlja vama pripasti. To se ne zove oslobadjanje decko vec pokusaj prevare. Mnogo smo mi krvi prolili za nasu domovinu da dozvolimo da nas levate neki koji ni vlastitu zemlju nisu sposobni sami osloboditi vec ste se sa visegodisnjeg ljetovanja na Krfu dok ste istovremeno zene i djecu ostavili na milost neprijatelju dovucarili za repovima francuskih konja. I vi nekog takvi oslobadjali jadovi.

Deli

pre 1 godinu

Letujte “Srbi” kod ovog maria ,sto ga zanima šta mi pišemo ovde. Verovano je neka sirotinja,čim se bavi nama ,a ne sme oo svojoj vladi da pljuje . Pravi primerak.

Nikola

pre 1 godinu

Upravo sam sa crnogorskog primorja nazad.. Moram reci da ima istine sto piše.. i moram nažalost naglasiti ako se uopšte smije… Ukrajinci su katastrofa po ponašanju… a pogotovu njihova bajata i divlja djeca… KATASTROFA!!
U Budvi su toliko odvratni da mi se više uopšte ne ide dolje…

n

pre 1 godinu

Hteli su elitni turizam, goste sa Zapada. Šta su tražili to su i dobili.
(Neutralni turista, 4. avgust 2022 14:31)

Da li je to neki sarkazam? Dalmacija nikad nije bila destinacija za elitni turizam, a što se ovih huligana koji je posećuju tiče, na istom su kulturološkom nivou kao i lokalci.

Mario

pre 1 godinu

@A nije Vam valjala Jugoslavija gde ovoga nije bilo ni u tragovima? Srecno Vam bilo u liberalnom kapitalizmu i zdravo da ga nosite.
(Marko, 4. avgust 2022 14:12)

Ne, nije valjala! Ko je vas poznavao ni pakao mu nece tesko pasti.

VX

pre 1 godinu

Uživajte Splićani sa mladim turistima dok možete.

Kada dođu Srbi po svoju Dalmaciju biće mnogo većih problema koje mi Srbi kad idemo turistički u kontraofanzivu izazivamo.

Čuvajte mi do tad Split od cionističko-vatikansko-germsnsko-persijanskih isparenja...
(Ona su bez boje i mirisa a otrovnija od urina..., 4. avgust 2022 15:31)

Pa evo već ste u ofanzivi, kelneri i sobarice većinom svi iz Srbije. Totalna invazija, brate.

Jovan

pre 1 godinu

Jedan savet samo ogromne kazne novčane oni su osetljivi na džep, i za neke stvari robija, sve to na flajer i prilikom ulaska svakom flajer.
Kad jednom naplatiš uriniranje 2000€ na ulici, taj će i u wc 2 puta pogledati gde je i dal sme.

Hrvatska- Pula

pre 1 godinu

sportdetective, 4. avgust 2022 15:05) # Link

Bosanci sa Slovenskim tablicama, medusobno se zovu Meho, Denis i jedan je bio Mirzet ili Mirza, tako nesto...Oni su bili najglasniji kad su se poceli svadati, cuo sam imena. Citam vase komentare, mislim da niste shvatili, nisu to turisti. To su sumari. Ne spavaju po apartmanima, kucama za odmor, oni u sumi spavaju u kamp prikolicama i nocu se opijaju kod crkve. Turisti se u to doba obicno vracaju iz restorana, Pule, Rovinja....Ti sumari nisu turisti, ne trose nista, zive u kamp prikolicama, jedu pastete i sendvice, gdje naprave sendvic th ostave papir od salame, nocu bude cijelo selk, psovkama, svadama, muzikom, pjevanjem...

Duki

pre 1 godinu

Da sto vise pojedu i popiju, a sto manje se istovare i ono drugo u fontani. Da pociste za sobom, a vi da pocistite njihove novcanike. Aaaah

Mirta

pre 1 godinu

Ne znam šta mi je više neprihvatljivo: ono što se događa u Splitu ili komentari tipa " e, baš nam je drago". U Splitu prostakluk i obest, ovde zluradost i lupetanje...

milan

pre 1 godinu

Nema spasa od omladine kojoj hormoni udare u glavu. Secam se sa gadjenjem samog sebe i isto tako gledam neke nove klince. Kao pusteni sa lanca, vicu, piju, uriniraju...

Raff, ZG

pre 1 godinu

One koji nemaju kućni odgoj trebaju odgajati institucije i za taj odgoj ispostaviti im takav račun da se sjećaju do kraja života.

Djidji

pre 1 godinu

Neko mi je ukrao biciklo
Jer ga nisam dobro vezo lancom
Na biciklo ovde sam naviklo
Da se ne bi osećalo strancom
Kučiči po ulicama kaku
Cipelu sam umazo govancom
Oće da me grizaju u mraku
Da se ne bi osećalo strancom

tako i treba

pre 1 godinu

I onda kad vidim da mi hrvati dodju ovde da likuju o moru itd. To vam nije nista drugo nego morate da trpite teror svih svetskih baraba, u prevodu da uriniraju po vama za novac. Da ne iskoristim socniji termin.
(Alex, 4. avgust 2022 14:03)

Па они то воле. навикли људи, имали су 1.000 година праксе. Не умеју другачије.

ikac klisa

pre 1 godinu

Spplicani nekom da kazu da su neandertalci?!
AHAHHAHAHAHH
Najprimitivniji ljudi na svetu a i sire.
Split iliti "ipak je on cetnik" grad.

mario

pre 1 godinu

Lova do krova, to sve ide gazdi u Deutschland hahahahahaha.
(Danke Aufwiedersehen, 04. avgust 2022 17:40)
Možeš misliti kaže netko tko mota kablove za Nijemce haha. Inače samo da znaš najmanje su vlasnici na obali Nijemci većinom Hrvati.
Ali kad iz Srbije drugima govore o kulturi to je vrhunac ali evo par primjera na jednoj tv reporterka priča o čistoći voda u Srbiji, a ono iz nje na sred jezera iz čamca frajer mokri u jezero baš kultura, pa onda vidimo što ostane nakon proslave 1 maja zbilja kulturno ili kad drugima pričate o čistoći reportaža sa Dunava reporterka priča sa jednim alasom koji se žali kako je Dunav zagađen, a onda kamera prikaže kako se kanalizacija izljeva direktno u Dunav ili primjer onog Nijemca koji je plivao Dunavom, pa je kod Beograda morao izaći van jer je Dunav bio pun fekalija.
Pa eto sad vi i dalje dijelite drugima lekcije.

omniameamecumporto

pre 1 godinu

Pa dobro, valjda je jasno svima da smo od Pacta Convente pod tuđim kraljevima, ali postojimo i djelujemo unutar te asocijacije. Evo kada ste vi Srbi ili pravoslavci što nije isto poturčeni ratovali protiv kršćana. Mi smo morali kod Siska namlatiti tog vašeg Hasan pašu Predojevića, da se jadan u Kupi utopio. Osvajanje Bihaća bilo mu je zadnje u životu.
Dok smo mi bili pod Habzburzima vas su Turci turčili i taj Hasan paša Predojević njihovo je remek djelo. Ako treba davati još malo povijesti pokažem ali ovo nije tema ali vi Srbi znate samo za Dušana Silnog, Miloša Velikog.... ako treba može par riječi i za njih.

Ona su bez boje i mirisa a otrovnija od urina...

pre 1 godinu

Uživajte Splićani sa mladim turistima dok možete.

Kada dođu Srbi po svoju Dalmaciju biće mnogo većih problema koje mi Srbi kad idemo turistički u kontraofanzivu izazivamo.

Čuvajte mi do tad Split od cionističko-vatikansko-germsnsko-persijanskih isparenja...

Loreda

pre 1 godinu

I za te stvari postoji rješenje i to vrlo jednostavno. Nadam se da već za sljedeću sezonu naučiti nešto korisno isto ono kako je napravio Dubrovnik. Strogo ograničiti broj gostiju i strancima dignut cijene do neba. Dvije muhe jednim udarcem, manje gostiju, a veća zarada.

Max

pre 1 godinu

Nepravda je koristiti reč neandertalac u ovom negativnom kontekstu. Nisu to bile nikakve divlje primitivne zveri, i mešali se genetski sa drugim hominidima. Današnji čovek nosi koji procenat neandertalskog dnk.

Hrvatska- Pula

pre 1 godinu

Pa dobro, šta izigravaš ti. Ovi koji pišaju i divljaju po Splitu i jesu Englezi i ostali zapadnjaci, tačnije zapadni huligani i narkomani, ali tebi je kao svakom lokalnom iskompleksiranom jadniku lakše da pogneš glavu pred njima i nadomestiš tu poniznost optužujući nekakve bivše zemljake iz BIH i Srbije zbog narodnjaka, ovog puta vrlo nadmeno i sa visine.

Druga stvar, moraš imati u vidu da Hrvatska nije elitna destinacija i ako se već baviš turizmom i živiš od njega, onda je tvoje da služiš, čistiš i ćutiš, a ne da olajavaš goste kakvi god da su.
(ne lupajte, 4. avgust 2022 16:12)

Postovani,
zao mi je sto nikad niste imali prilike doci u Istru u sezoni da vidite sto znaci turist. Onibse djele na tri klase. Prva je ona koja iznajmi kucu za odmor i da dvije tisuce eura za tjedan dana, druga je onan koji uzme sobu u hotelu, a treci je onaj koji iznajmi apartman. One koji u sumi zive u kamp prikllicama i koji se hrane pastetom i parizerom, necu ni navesti kao turiste. Prve tri klase u svojim kucama, sobama ili apartmanima borave samo preko noci. Danju rano ujutro idu na more i cijeli dan su na moru, iznajme jet ski, gliser 8li jedrilicu, neki idu turistickim brodovima u razgledavanje, navecer svi oni idu u Pilu, Rovinj...u restoran na vecere, ili neki koncert, predstavu...neki idu na korzo samo na pice. Svi se oni vracaju oko 00:00 sati i idu spavati. Zato Istra ima turiste od 40 na dalje . Nema ponude kao sto ima Zrce ili Split. Nas ne mozes usporediti sa Splitom!

kens

pre 1 godinu

svaku noc po jedno urnisanje i povraćanje na desetke hiljada turista u Splitu.Ne smeta nikome,nek se provode.Split je oličenje cistoce i uredjenosti uporedujuci sa Atinom,Rimom,Solunom i drugim gradovima na obali

Steva

pre 1 godinu

Mene ka Splićanina od kolina ovo uopće ne pogađa.
Jednostavno nisam u Splitu.
Koji pravi Splićanin nema kuću negdi na nekom otoku?
(miro split, 4. avgust 2022 17:19)

Ne brigaj se Miro, stići će ti radoznali turisti i do tebe da te razvesele i razonode samo da ti nama poživiš dovoljno dugo.

Smuleco

pre 1 godinu

Ostavljaju Vam ogromne pare, još im samo treba sada, da im vi delite lekcije o tome šta smeju, a šta ne smeju da rade na svom odmoru!:(

Mario

pre 1 godinu

Ovaj Mario koji se stalno pojavljuje na ovom portalu sa debilnim komentarima, boluje od jedne teške autoimune bolesti, tako svojstvene u Hrvata, a to je mržnja prema Srbima i svemu srpskom.

p.s. Inače, znam ko si i odakle se javljaš, nekada veliki Jugoslavenu.
(Smuleco, 4. avgust 2022 18:30)

Istina boli.. A jugoslaven nikad. Pa i Tito ti se izjasnjavao kao Hrvat.

chMario

pre 1 godinu

Istina boli.. A jugoslaven nikad. Pa i Tito ti se izjasnjavao kao Hrvat.
(Mario, 04. avgust 2022 19:30)

Pa boli te, nego šta, znaš da su srbi u svemu bolji, čak i u plivanju, a da ti ne smeš više tamo da kažeš da si srbin. A to što su vam nemci i amerikanci napravili državu i identitet, jer vi ni za šta niste sposobni sem da zavidite i mrzite, o tome možemo da popričamo kad se vidimo, hrabri moj druže.

SrbizCg

pre 1 godinu

To su vam elitni gosti iz EU, ne kazem da su Rusi i Ukrajinci bolji ali barem ostave pare. Ovi iz Eu ne trose ni centa preko onog sto su uplatili plus ovo drugo sto rade....

zoran71

pre 1 godinu

Letovanje u Splitu 1986 sam upamtio ,razlupali nam hotel skroz kad je stigla policija ladno su nam rekli da su to narkomani i da im nemogu nista sad se izgleda izmenula situacija.

Ja*

pre 1 godinu

Треба да се лепо понашају али не у Хрватској њу треба тотачно уништити, јер нису ништа боље ни заслужили…

Konfeder i EU

pre 1 godinu

(Ona su bez boje i mirisa a otrovnija od urina..., 4. avgust 2022 15:31) Bome, kad niste 90. sa cijelim narodom i JNA... :) :) :) kasno...

taxi driver

pre 1 godinu

@ SrbizCG
Nije baš tako. Ovdje se radi o mladoj populaciji koja doduše nije od nekih fensi restorana, ali zato ne štedi na koktelima u noćnim klubovima, ostavljajući veliku lovu....nakon čega slijedi njihov noćni show program....

Pepa

pre 1 godinu

Oh Ives, kak si to lijepo rekla: dobrodošli ste mili stranci da nam ostavite devize, ali samo sa punim poštovanjem i prema našim, splitskim pravilima.

nisam ja, ja je

pre 1 godinu

A pare od tih "neandertalaca" ipak valjaju...?!
(zgizgi, 4. avgust 2022 14:38)

Ko je rekao da valjaju? Niko ne zeli ni neandertalce, ni njihove pare. Na zalost, ne postoje dozvole za turiste, pa da ti je oduzmu ako se pogrebes pred crkvom, kao sto ti oduzmu vozacku, ako se pijan zakucas u policijska kola, ili da dobijes 10 negativnih poena za malu nuzdu na javnom mestu (za veliku 20, druze), kao za prekoracenje brzine, ili za preticanje preko pune.

mario

pre 1 godinu

Hrvati našli nekom nešto da pričaju...
(NikolaBg, 04. avgust 2022 16:05)
Srbi se našli da nekome pričaju.

Šta nas briga za taj italijanski grad i italijansku obalu, trenutno okupiranu.
(bVb, 04. avgust 2022 16:26)
Bogme izgleda da su veliki problem ove visoke temperature.

Ivan ZG

pre 1 godinu

Vidim da je Srbima sada puno lakše nakon ovakvih vijesti. To si ponosan Srpski narod nikada ne bi dozvolio. Zato mi imamo 12 milijardi eura prihoda pa ćemo malo zaliječiti rane, a vama ostaje da se tjašite da je nama gore.
Vi ionako više volite da susjedu ckne krava nego da se vama oteli.
Samo u našem slučaju prije nego što je crknula, krava je ostavila 12 milijardi eura.

Zagor

pre 1 godinu

@pera ne lupetaj, putovao sam sigurno više od tebe - to ne menja činjenicu da nemam razumevanja za tako "pitom" narod koji mrzi i tebe Pero samo zato što si iz SRB (osim ako nisi croat). Elem, pozivaju se na kulturu a sami nisu poradili na istoj.

mario

pre 1 godinu

nije Vam valjala Jugoslavija gde ovoga nije bilo ni u tragovima? Srecno Vam bilo u liberalnom kapitalizmu i zdravo da ga nosite.
(Marko, 4. avgust 2022 14:12)
Naporni ste više sa ExYu jedino vi plačete za njom jer bi sada vjerojatno besplatno ljetovali.

omniameamecumporto

pre 1 godinu

Bili ste na strani Rusije, Engleske Francuske i Amerike jer su se i ovi uključili u prvi svjetski rat zbog bahate politike njemačke i šta. Šta ste dobili ništa a imao je taj vaš kralj planove i to velike. Želio je između ostaloga i pola Mađarske preko Pečuha, ali nije dobio ništa...koji saveznici a već onda su dvoje saveznika, Francuzi i Rusi bili vaša braća. Čitajte malo vlastitu povijest nemojte mitomaniti. Jel vam treba objašnjavati da vam nisu dali veliku Srbiju na koju ste mislili da imate pravo jer ste mislili da ste povijesno nešto. Zbog vas je pala carska Rusija, vjerojatno bi pala ali vi ste ubrzali , a lijepo su vas Rusi molili izbjegnimo rat mi nismo spremni ali vi ste upravo iz balkanskih ratova izašli i vama se ratovalo.

Sima Kosmos iz dalekog svemira

pre 1 godinu

Sima Kosmos iz dalekog svemira, 4. avgust 2022 18:33) Hoćeš da kažeš da oni hoće zajedno ?
(Postglu, 4. avgust 2022 19:11)
Ne. pročitaj nekoliko puta dok ne shvatiš.
Dobar ti je nick, priliči ti.

Hik

pre 1 godinu

"Ona su bez boje i mirisa a otrovnija od urina..., " vi možete samo flutat po dalmaciji ,istri i Dubrovniku. A i to je upitno zavisi koliko ti dopuste. Lp.

Tura

pre 1 godinu

Zato po Holandiji i Madjarskoj videh kako te civilizovane britance i njemce vezuju konpoljem u liniju da ih pokupe pijane i odvedu na aeodrom.

Sad u Hungaroringu videh sto smo mi balkanci za njemce i engleze, evropa. Ono samo jede pije i dernja se. Valjaju se u prasini pijani, spavaju na kisi.

Sto se mene tice, nikad ne moramo da budemo kao oni kulturni i jaki

Aj svi kući

pre 1 godinu

Ovo je neka čangrizava dalmoška, a ni turisti nisu bolji. A najgori smo mi što guramo noseve u tuđe probleme. To nam je u folkloru.

Sto juznije to tuznije

pre 1 godinu

Da li se to zale oni Splicani koji lincuju i bacaju u more srpske vaterpoliste?
(Komsija, 04. avgust 2022 15:58)

A nemoj zezat. Onaj jedan je bio crnogorac.
(ajme, 4. avgust 2022 23:59)

A i on je dobrovoljno skocio u more kada je video da ne moze pobeci od svojih fanova koji su ga jurili zbog autograma.

Драган

pre 1 godinu

Ти са запада, ти либерални екстремисти, то нема обзира ни према чему, ко пси и мачке, не смета им да се паре на сред улице.

Đo

pre 1 godinu

Uzalud vam trud svirači....
Opet će svi htjeti u SPLIT, prelijepi grad prepun života, sunca, mora, emocija i mnogobrojnih kulturnih i sportskih događanja, koncerata....Jučer je bio pun Poljud, Splitski festival , Ultra, traje Spitsko ljeto, Mediteran film festival, sutra su Sportske igre mladih pa Europsko prvenstvo u vaterpolu, pa Villareal na Poljudu, pa Svjetsko prvenstvo u piciginu na Bačvicama......

sremac

pre 1 godinu

Kao da je sad to nešto novo, uvek je toga bilo i biće. Naravno, sa druge strane, ljudi postaju tj. nove generacije, sve izopačenije.

Trovach

pre 1 godinu

@miro Split...Da li si na prvom, drugom, ili trecem Braču? Salim se, ali idemo za 2 dana u Dubrovnik, a malo cemo se provozati i do Splita. Ja sam tamo bio davno, a supruga nikad. Jedini mi je cilj da pronadjem lokaciju Mestrove brijacnice. Na Poljudu sam vec bio i slikao se sa Kupom Marsala Tita, a tu utakmicu sam gledao u BG na Marakani.

Koki

pre 1 godinu

Sto se svadjate i jevcete ko hijene? Isti ste kao ovi divljacki turisti na koje se gospodja s pravom zali. Nikakve razlike, s tim sto vi potezete i teske teme o kojima ne znate nista, u vredjate svakig coveka na svetu. Jadnici hadni!

Mario

pre 1 godinu

@A nije Vam valjala Jugoslavija gde ovoga nije bilo ni u tragovima? Srecno Vam bilo u liberalnom kapitalizmu i zdravo da ga nosite.
(Marko, 4. avgust 2022 14:12)

Ne, nije valjala! Ko je vas poznavao ni pakao mu nece tesko pasti.

Mario

pre 1 godinu

Uživajte Splićani sa mladim turistima dok možete.

Kada dođu Srbi po svoju Dalmaciju biće mnogo većih problema koje mi Srbi kad idemo turistički u kontraofanzivu izazivamo.

Čuvajte mi do tad Split od cionističko-vatikansko-germsnsko-persijanskih isparenja...
(Ona su bez boje i mirisa a otrovnija od urina..., 4. avgust 2022 15:31)

Sta, nabavili ste turbo traktore??

Mario

pre 1 godinu

Naravno da nije valjala. Ali nije ni trebalo da postoji, već da mi dobijemo sve te zemlje koje smo MI oslobodili i dali vama. I to dva puta.
A vi ste za par decenija nakon NAŠEG oslobođenja izvršili najgori genocid posle nacističkog.
I vi imate m*** da za za nekoga kažete da ste poznavali nas i da je gore od pakla. Hrvatijnci su najgori i naj nemoralniji narod u Evropi sigurno, a i možda i na svetu. Bez stana i stida.
(Bender, 4. avgust 2022 16:08)

Gdje ste vi to i u kojim bitkama oslobadjali Hrvatsku. Navedi jednu! Ponadali ste se da ce u zajednickoj drzavi gdje ste vi drzali fige iza ledja nasa zemlja vama pripasti. To se ne zove oslobadjanje decko vec pokusaj prevare. Mnogo smo mi krvi prolili za nasu domovinu da dozvolimo da nas levate neki koji ni vlastitu zemlju nisu sposobni sami osloboditi vec ste se sa visegodisnjeg ljetovanja na Krfu dok ste istovremeno zene i djecu ostavili na milost neprijatelju dovucarili za repovima francuskih konja. I vi nekog takvi oslobadjali jadovi.

Ona su bez boje i mirisa a otrovnija od urina...

pre 1 godinu

Uživajte Splićani sa mladim turistima dok možete.

Kada dođu Srbi po svoju Dalmaciju biće mnogo većih problema koje mi Srbi kad idemo turistički u kontraofanzivu izazivamo.

Čuvajte mi do tad Split od cionističko-vatikansko-germsnsko-persijanskih isparenja...

omniameamecumporto

pre 1 godinu

Pa dobro, valjda je jasno svima da smo od Pacta Convente pod tuđim kraljevima, ali postojimo i djelujemo unutar te asocijacije. Evo kada ste vi Srbi ili pravoslavci što nije isto poturčeni ratovali protiv kršćana. Mi smo morali kod Siska namlatiti tog vašeg Hasan pašu Predojevića, da se jadan u Kupi utopio. Osvajanje Bihaća bilo mu je zadnje u životu.
Dok smo mi bili pod Habzburzima vas su Turci turčili i taj Hasan paša Predojević njihovo je remek djelo. Ako treba davati još malo povijesti pokažem ali ovo nije tema ali vi Srbi znate samo za Dušana Silnog, Miloša Velikog.... ako treba može par riječi i za njih.

Hrvatska- Pula

pre 1 godinu

To je katastrofa. Ja sam rodeni istrijan, zivim u jednom selu blizu Pule. To nisu turisti. Svaku noc dodu kod crkve , parkiraju 4-5 automobila i pustaju muziku na maksimum. Dodu u 00:00, a ostanu do 04:00. Piju, deru se, svadaju, glasno smiju...a narodnjaci full gas. Samo cujes, To garo...opleti! To su bosanci sa Slovenskim tablicama . Zive u sumi, kupili su 100 kvadrata sume, stavili kamp prikolicu i nocu dolaze u selo kod crkve. Zoves policiju oni ne izlaze na teren, rekao bi da se boje. Nakon njih ostanu razbijene boce, prazne limenke....Sta mislite kako to sve izgleda jednom njemcu, talijanu, belgijancu kad prode i vidi to. Sramota! Nitko u blizini ne moze spavati, a rade i dizu se u 06:00, tko moze izgurati dan. Ima male djece koja se bude, tesko zaspu....Sa uzmes stvari u ruke, optuzili bi te za napad, ispalo bi da napadamo turiste, goste... Vezane su nan ruke, a policija dno dna, ne sluze bas nicemu!

Alex

pre 1 godinu

I onda kad vidim da mi hrvati dodju ovde da likuju o moru itd. To vam nije nista drugo nego morate da trpite teror svih svetskih baraba, u prevodu da uriniraju po vama za novac. Da ne iskoristim socniji termin.

Ja*

pre 1 godinu

Треба да се лепо понашају али не у Хрватској њу треба тотачно уништити, јер нису ништа боље ни заслужили…

glineni golubovi

pre 1 godinu

Mnogo smo mi krvi prolili za nasu domovinu da dozvolimo da nas levate neki koji ni vlastitu zemlju nisu sposobni sami osloboditi vec ste se sa visegodisnjeg ljetovanja na Krfu dok ste istovremeno zene i djecu ostavili na milost neprijatelju dovucarili za repovima francuskih konja. I vi nekog takvi oslobadjali jadovi.
(Mario, 04. avgust 2022 17:26)

Ti si baš izgoreo u mržnji.

Mi smo svoju zemlju oslobodili, a ono što tebe najviše boli - oslobodili smo i vas. Vojsku smo privremeno povukli pred napadom AU vojske, Nemačke vojske i bugarske vojske, gde je odnos snaga bio 5:1 u korist okupatora. nismo bili ni na kakvom letovanju, niti smo se vukli za nečijim konjima.

Šta tek reći o vama, zašto se vi letovali 4 godine od '91 do '95 i ostavili žene i decu na milost i nemilost Srbima u Krajini kada je odnos snaga bio 5:1 u vašu korist? Niste mogli ni da privirite u Krajinu do '95, nego vam je bilo potrebno da uvedu sankcije Srbiji da nateraju Miloševića da odustane od pomoći Krajini, pa ni to nije bilo dovoljno nego je morala i NATO avijacija da vam pomaže u oluji. I vi takvi nekog da oslobađate jadovi.

Mi smo bar nakon 4 godine porazili jačeg na kraju 1. svetskog rata. Vi ste posle 4. godine porazili 5 puta slabijeg. Jadovi.

'ajde sad paljba i da očistiš ta g...a za engleskim i nemačkim gazdama, kao svaki pravi konjušar, što ti je svi znamo porodična tradicija.

omniameamecumporto

pre 1 godinu

Bili ste na strani Rusije, Engleske Francuske i Amerike jer su se i ovi uključili u prvi svjetski rat zbog bahate politike njemačke i šta. Šta ste dobili ništa a imao je taj vaš kralj planove i to velike. Želio je između ostaloga i pola Mađarske preko Pečuha, ali nije dobio ništa...koji saveznici a već onda su dvoje saveznika, Francuzi i Rusi bili vaša braća. Čitajte malo vlastitu povijest nemojte mitomaniti. Jel vam treba objašnjavati da vam nisu dali veliku Srbiju na koju ste mislili da imate pravo jer ste mislili da ste povijesno nešto. Zbog vas je pala carska Rusija, vjerojatno bi pala ali vi ste ubrzali , a lijepo su vas Rusi molili izbjegnimo rat mi nismo spremni ali vi ste upravo iz balkanskih ratova izašli i vama se ratovalo.

Mario

pre 1 godinu

Ovaj Mario koji se stalno pojavljuje na ovom portalu sa debilnim komentarima, boluje od jedne teške autoimune bolesti, tako svojstvene u Hrvata, a to je mržnja prema Srbima i svemu srpskom.

p.s. Inače, znam ko si i odakle se javljaš, nekada veliki Jugoslavenu.
(Smuleco, 4. avgust 2022 18:30)

Istina boli.. A jugoslaven nikad. Pa i Tito ti se izjasnjavao kao Hrvat.

Bender

pre 1 godinu

@A nije Vam valjala Jugoslavija gde ovoga nije bilo ni u tragovima? Srecno Vam bilo u liberalnom kapitalizmu i zdravo da ga nosite.
(Marko, 4. avgust 2022 14:12)

Ne, nije valjala! Ko je vas poznavao ni pakao mu nece tesko pasti.
(Mario, 04. avgust 2022 15:49)

Naravno da nije valjala. Ali nije ni trebalo da postoji, već da mi dobijemo sve te zemlje koje smo MI oslobodili i dali vama. I to dva puta.
A vi ste za par decenija nakon NAŠEG oslobođenja izvršili najgori genocid posle nacističkog.
I vi imate m*** da za za nekoga kažete da ste poznavali nas i da je gore od pakla. Hrvatijnci su najgori i naj nemoralniji narod u Evropi sigurno, a i možda i na svetu. Bez stana i stida.

Smuleco

pre 1 godinu

Ostavljaju Vam ogromne pare, još im samo treba sada, da im vi delite lekcije o tome šta smeju, a šta ne smeju da rade na svom odmoru!:(

ne lupajte

pre 1 godinu

Nakon njih ostanu razbijene boce, prazne limenke....Sta mislite kako to sve izgleda jednom njemcu, talijanu, belgijancu kad prode i vidi to. Sramota!
(Hrvatska- Pula, 4. avgust 2022 14:10)

Pa dobro, šta izigravaš ti. Ovi koji pišaju i divljaju po Splitu i jesu Englezi i ostali zapadnjaci, tačnije zapadni huligani i narkomani, ali tebi je kao svakom lokalnom iskompleksiranom jadniku lakše da pogneš glavu pred njima i nadomestiš tu poniznost optužujući nekakve bivše zemljake iz BIH i Srbije zbog narodnjaka, ovog puta vrlo nadmeno i sa visine.

Druga stvar, moraš imati u vidu da Hrvatska nije elitna destinacija i ako se već baviš turizmom i živiš od njega, onda je tvoje da služiš, čistiš i ćutiš, a ne da olajavaš goste kakvi god da su.

tako i treba

pre 1 godinu

I onda kad vidim da mi hrvati dodju ovde da likuju o moru itd. To vam nije nista drugo nego morate da trpite teror svih svetskih baraba, u prevodu da uriniraju po vama za novac. Da ne iskoristim socniji termin.
(Alex, 4. avgust 2022 14:03)

Па они то воле. навикли људи, имали су 1.000 година праксе. Не умеју другачије.

Max Planck

pre 1 godinu

Ne znam da li je hrvatijancima pametno da druge nazivaju neandertalcima obzirom da je jedno od najvecih nalazista neandartalskih ostataka upravo na teritoriji na kojoj oni obitavaju (Husnjakovo brdo kod Krapine), tako da im je bojle da razmisle tko su im pretci.

P76-er

pre 1 godinu

Da je Jugoslavija dobra ostavili biste taj naziv, ne biste se zvali Srbija.
(jednom nogom tu, drugom prema izlazu, 04. avgust 2022 17:44)

Da nije bilo ideje ludog kralja i da je poslušao savet velikog srbina nikad ne bi bilo jugoslavije, a vas bi bilo u tragovima...

Alex

pre 1 godinu

Mnogo smo mi krvi prolili za nasu domovinu da dozvolimo da nas levate neki koji ni vlastitu zemlju nisu sposobni sami osloboditi vec ste se sa visegodisnjeg ljetovanja na Krfu dok ste istovremeno zene i djecu ostavili na milost neprijatelju dovucarili za repovima francuskih konja. I vi nekog takvi oslobadjali jadovi.
(Mario, 04. avgust 2022 17:26)

Pa sto onda vi niste vladali tom Jugoslavijom kad ste tako bili spretni a mi jadni? Sto niste dali kralja? Sto je taj kralj bio u Beogradu a ne u Zagrebu? A nadji malo procitaj neku objektivnu istoriju majstore, Srbija da nije napravila tu Jugoslaviju svakako bi uzela prilicno Hrvatske, to svi Srbi i zamjeraju kralju. Dubrovnik i ekipa su rekli ako vi necete da se ujedinite sa njima, mi hocemo. Tako da da, toj Jugoslaviji dugujes drzavu jer da niste usli u nju svako bi uzeo ono sto mu pripada od to malo vase kukale zemlje. Slusaj nekog svog istoricara kao sto je Tvrtko Jakovina, prica isto ovo. Nemoj da od kompleksa gorite mnogo, opustite se. I mene bi bolelo da su mi Srbi napravili drzavu. A i da su mi preci fasisti i nacisti. Nije lako ali mora se napred nekako. Budi jak.

Dux

pre 1 godinu

Da je Jugoslavija dobra ostavili biste taj naziv, ne biste se zvali Srbija.
(jednom nogom tu, drugom prema izlazu, 04. avgust 2022 17:44)

Hm, zato ste vi dobri-poslednja rupu na EU svirali od zemlje spala na šaku degenerika koji vam udjeljuju eure da preživite zimu. Epohalno kao i vaša kratka “istorija”.

mario

pre 1 godinu

Lova do krova, to sve ide gazdi u Deutschland hahahahahaha.
(Danke Aufwiedersehen, 04. avgust 2022 17:40)
Možeš misliti kaže netko tko mota kablove za Nijemce haha. Inače samo da znaš najmanje su vlasnici na obali Nijemci većinom Hrvati.
Ali kad iz Srbije drugima govore o kulturi to je vrhunac ali evo par primjera na jednoj tv reporterka priča o čistoći voda u Srbiji, a ono iz nje na sred jezera iz čamca frajer mokri u jezero baš kultura, pa onda vidimo što ostane nakon proslave 1 maja zbilja kulturno ili kad drugima pričate o čistoći reportaža sa Dunava reporterka priča sa jednim alasom koji se žali kako je Dunav zagađen, a onda kamera prikaže kako se kanalizacija izljeva direktno u Dunav ili primjer onog Nijemca koji je plivao Dunavom, pa je kod Beograda morao izaći van jer je Dunav bio pun fekalija.
Pa eto sad vi i dalje dijelite drugima lekcije.

gagi4

pre 1 godinu

Bas sam juce odgledao jedan snimak iz centra Dubrovnika, gde dvoje Engleza imaju odnos na sred trga!? To su, valjda, te letnje Dubrovacke igre.

Smuleco

pre 1 godinu

Ovaj Mario koji se stalno pojavljuje na ovom portalu sa debilnim komentarima, boluje od jedne teške autoimune bolesti, tako svojstvene u Hrvata, a to je mržnja prema Srbima i svemu srpskom.

p.s. Inače, znam ko si i odakle se javljaš, nekada veliki Jugoslavenu.

Hik

pre 1 godinu

"Ona su bez boje i mirisa a otrovnija od urina..., " vi možete samo flutat po dalmaciji ,istri i Dubrovniku. A i to je upitno zavisi koliko ti dopuste. Lp.

kens

pre 1 godinu

svaku noc po jedno urnisanje i povraćanje na desetke hiljada turista u Splitu.Ne smeta nikome,nek se provode.Split je oličenje cistoce i uredjenosti uporedujuci sa Atinom,Rimom,Solunom i drugim gradovima na obali

omniameamecumporto

pre 1 godinu

Nemaju svi lokalci koristi od turizma, to je na žalost uvijek tako. Zato se neki više ili manje bune. Dolaze neka nova vremena i trebati će donijeti neka nova pravila igre i kažnjavati one koji se nedolično ponašaju.
Vidim opet likovanje sa svih strana kao da je to samo hrvatski problem. Ima toga posvuda. Treba samo donijeti novu turističku strategiju i prilagoditi se. Izdržati ćemo . Treba ugrabiti 10-15 milijardi kad se već nude izdržati ćemo nekako braćo Srbi. Meni je mnogo drago što po splavovima gostuje kulturna klijantela i što vi tih problema nemate osim koji rigoleto kada padne tek da se malo prihrani mlađ.

Ivan ZG

pre 1 godinu

Vidim da je Srbima sada puno lakše nakon ovakvih vijesti. To si ponosan Srpski narod nikada ne bi dozvolio. Zato mi imamo 12 milijardi eura prihoda pa ćemo malo zaliječiti rane, a vama ostaje da se tjašite da je nama gore.
Vi ionako više volite da susjedu ckne krava nego da se vama oteli.
Samo u našem slučaju prije nego što je crknula, krava je ostavila 12 milijardi eura.

GoranH

pre 1 godinu

@A nije Vam valjala Jugoslavija gde ovoga nije bilo ni u tragovima? Srecno Vam bilo u liberalnom kapitalizmu i zdravo da ga nosite.
(Marko, 4. avgust 2022 14:12)

Ne, nije valjala! Ko je vas poznavao ni pakao mu nece tesko pasti.
(Mario, 04. avgust 2022 15:49)

Pitaj neke starije, ne lupetaj, ne brukaj se.

n

pre 1 godinu

Hteli su elitni turizam, goste sa Zapada. Šta su tražili to su i dobili.
(Neutralni turista, 4. avgust 2022 14:31)

Da li je to neki sarkazam? Dalmacija nikad nije bila destinacija za elitni turizam, a što se ovih huligana koji je posećuju tiče, na istom su kulturološkom nivou kao i lokalci.

Mentol

pre 1 godinu

I sredinom 80tih su Englezi i Švedjani palili tompuse dinarima po Istri! A da ne pričam za ostalo ponašanje! Tako da ste oduvek znali koga primate! Mi smo bili gospoda za njih koju ste proterali!

pera

pre 1 godinu

ne verujem koliko debila s komentarima podrske idiotima koji izigravaju turiste i to samo zato sto je u pitanju Hrvatska. A isti komentatori nisu presli preko granice u zivotu al daj da uvek imamo nesto da mrzimo

mario

pre 1 godinu

nije Vam valjala Jugoslavija gde ovoga nije bilo ni u tragovima? Srecno Vam bilo u liberalnom kapitalizmu i zdravo da ga nosite.
(Marko, 4. avgust 2022 14:12)
Naporni ste više sa ExYu jedino vi plačete za njom jer bi sada vjerojatno besplatno ljetovali.

genije

pre 1 godinu

@mario

A nije Vam valjala Jugoslavija gde ovoga nije bilo ni u tragovima? Srecno Vam bilo u liberalnom kapitalizmu i zdravo da ga nosite.
(Marko, 4. avgust 2022 14:12)
Ne, nije valjala! Ko je vas poznavao ni pakao mu nece tesko pasti.
(Mario, 04. avgust 2022 15:49)

Tito je bio hrvat ako nisi znao. Šta god ti nije valjalo (a proširio vas kud nigde bili niste, iako vam lijepa vaša NDH izgubila rat), javi se pokojniku sa reklamacijom.

mario

pre 1 godinu

Hrvati našli nekom nešto da pričaju...
(NikolaBg, 04. avgust 2022 16:05)
Srbi se našli da nekome pričaju.

Šta nas briga za taj italijanski grad i italijansku obalu, trenutno okupiranu.
(bVb, 04. avgust 2022 16:26)
Bogme izgleda da su veliki problem ove visoke temperature.

sportdetective

pre 1 godinu

(Hrvatska- Pula, 04. avgust 2022 14:10) Nisu to bosanci sa slovenskim tablicama, tu sumu su kupili hrvati iz bosne(dervente) koji rade i zive u sloveniji. Ako zelis mogu ti dati imena i prezimena. Sad to sto ste vi zeleli da popravite demografsku sliku, pa ste svim hravtima iz BIH prodavali zemlju(sumu) u Istri, sad kad su ovi donjeli i svoju kulturu sa sobom sad vam to ne odgovara. Ne slusaju samo srbi cajke, hrvati koji zive i rade u sloveniji slusaju to i to samo tako, kao i sto se cajke vrte u klubovima u Zagrebu, Umagu, na Krku, Splitu, Makarskoj. Povezivati muziku sa jednim narodom je glupo. I uvek u negativnom smislu.

kejdl

pre 1 godinu

Cekaj, bas sam skoro citao da je neki Jure, Mario ili Ante pisao ovde na srpskom portalu komentare kako oni ne cekaju vise te bedne i proste srbe vec svetsku ekskluzivu turizma! Ajde Jureante, izivajte sa metlama u rukama pa ribajte..

ikac klisa

pre 1 godinu

Spplicani nekom da kazu da su neandertalci?!
AHAHHAHAHAHH
Najprimitivniji ljudi na svetu a i sire.
Split iliti "ipak je on cetnik" grad.

Vlasta Skokoglavac iz Kozjaka

pre 1 godinu

Mladost je razuzdana i neukrotiva. Se.u, pishaju i je.avaju gde stignu. Juče u Monaku na stepenistu prema dvorcu neko se istovario za sve pare. Ostavio za sobom i toalet papir da se zna da nije neka velika kuca. Tako gospodo iz Splita budućnost je stigla pa gledajte sta će te.

Konfeder i EU

pre 1 godinu

(Ona su bez boje i mirisa a otrovnija od urina..., 4. avgust 2022 15:31) Bome, kad niste 90. sa cijelim narodom i JNA... :) :) :) kasno...

gagi4

pre 1 godinu

Mario, 04. avgust 2022 15:49)

Mарио синко, толико често си на овом порталу, да би комотно могао да почнеш да пишеш ћирилицом, неће ти твоји замерити и они су је научили.

ajme

pre 1 godinu

Da li se to zale oni Splicani koji lincuju i bacaju u more srpske vaterpoliste?
(Komsija, 04. avgust 2022 15:58)

A nemoj zezat. Onaj jedan je bio crnogorac.

Zagor

pre 1 godinu

@pera ne lupetaj, putovao sam sigurno više od tebe - to ne menja činjenicu da nemam razumevanja za tako "pitom" narod koji mrzi i tebe Pero samo zato što si iz SRB (osim ako nisi croat). Elem, pozivaju se na kulturu a sami nisu poradili na istoj.

Deli

pre 1 godinu

Letujte “Srbi” kod ovog maria ,sto ga zanima šta mi pišemo ovde. Verovano je neka sirotinja,čim se bavi nama ,a ne sme oo svojoj vladi da pljuje . Pravi primerak.

Sima Kosmos iz dalekog svemira

pre 1 godinu

(Mario, 4. avgust 2022 17:26)

Da ne raspravljamo mnogo. Sve najbolje i daleko vam lepa kuća. Komšijski što bolje, zajedno više nikad.

Pepa

pre 1 godinu

Bez ikakvih loših namera: neka mi neko objasni zašto ima toliko Hrvata na našim - srpskim portalima?! Ne smeta mi, nego - ne razumem, ja jednostavno nemam potrebu da posećujem hrvatske sajtove, o čemu se radi?

Hrvatska- Pula

pre 1 godinu

sportdetective, 4. avgust 2022 15:05) # Link

Bosanci sa Slovenskim tablicama, medusobno se zovu Meho, Denis i jedan je bio Mirzet ili Mirza, tako nesto...Oni su bili najglasniji kad su se poceli svadati, cuo sam imena. Citam vase komentare, mislim da niste shvatili, nisu to turisti. To su sumari. Ne spavaju po apartmanima, kucama za odmor, oni u sumi spavaju u kamp prikolicama i nocu se opijaju kod crkve. Turisti se u to doba obicno vracaju iz restorana, Pule, Rovinja....Ti sumari nisu turisti, ne trose nista, zive u kamp prikolicama, jedu pastete i sendvice, gdje naprave sendvic th ostave papir od salame, nocu bude cijelo selk, psovkama, svadama, muzikom, pjevanjem...

Mirta

pre 1 godinu

Ne znam šta mi je više neprihvatljivo: ono što se događa u Splitu ili komentari tipa " e, baš nam je drago". U Splitu prostakluk i obest, ovde zluradost i lupetanje...

kimi

pre 1 godinu

evo i kod mene u Cirihu, u najelitnijem hotelu u gradu...čovek se mrtav 'ladan izurinirao u ukrasni šimšir pored samog ulaza u hotel...
Onaj čuvar u uniformi i šeširu koji je tu da otvori vrata limuzine, pomogne...se samo okrenuo i pravio da ga ne vidi..! Posle saznam da je taj dolazio i kasnije, trošio...zato mu niko reč nije rekao!
Anglosaksonska stoka, ne smeta im....a od nas se gnušaju!

Duki

pre 1 godinu

Da sto vise pojedu i popiju, a sto manje se istovare i ono drugo u fontani. Da pociste za sobom, a vi da pocistite njihove novcanike. Aaaah

VX

pre 1 godinu

Uživajte Splićani sa mladim turistima dok možete.

Kada dođu Srbi po svoju Dalmaciju biće mnogo većih problema koje mi Srbi kad idemo turistički u kontraofanzivu izazivamo.

Čuvajte mi do tad Split od cionističko-vatikansko-germsnsko-persijanskih isparenja...
(Ona su bez boje i mirisa a otrovnija od urina..., 4. avgust 2022 15:31)

Pa evo već ste u ofanzivi, kelneri i sobarice većinom svi iz Srbije. Totalna invazija, brate.

chMario

pre 1 godinu

Istina boli.. A jugoslaven nikad. Pa i Tito ti se izjasnjavao kao Hrvat.
(Mario, 04. avgust 2022 19:30)

Pa boli te, nego šta, znaš da su srbi u svemu bolji, čak i u plivanju, a da ti ne smeš više tamo da kažeš da si srbin. A to što su vam nemci i amerikanci napravili državu i identitet, jer vi ni za šta niste sposobni sem da zavidite i mrzite, o tome možemo da popričamo kad se vidimo, hrabri moj druže.

Ivan

pre 1 godinu

Sećam se s kraja osamdesetih razgovora nekoliko starijih lokalaca u Šibeniku, u jednom restoranu. Žalili su se kako im je dosta svih tih seljaka iz Novog Sada, Sarajeva, Beograda, Praga. Maštali su finu gospodu iz Londona, Dublina, Berlina, Amsterdama. Pa eto ti ih, sad im se nasmeši, trpi, ribaj fekalije, skupljaj kondome po staroj gradskoj jezgri. Postojala je ipak određena kultura ponašanja u našoj bivšoj državi, a ondašnja milicija je jedva čekala neku budalu da se malo bahatije ponaša.

Васа

pre 1 godinu

Прошле године у Поречу један старији брачни пар из Аустрије почео на плажи да се љубака уз мало непристојних покрета. Онда је пришао локални пензионер и онако љутит на одличном немачком им одржао предавање да им више није пало на памет тако нешто.
Наравоученије: Мораш сам да се бориш за ред у својој земљи.

Djidji

pre 1 godinu

Neko mi je ukrao biciklo
Jer ga nisam dobro vezo lancom
Na biciklo ovde sam naviklo
Da se ne bi osećalo strancom
Kučiči po ulicama kaku
Cipelu sam umazo govancom
Oće da me grizaju u mraku
Da se ne bi osećalo strancom

srbijanski srbin

pre 1 godinu

sta se komentatori zabrinuli za hrvatsku. imamo mi takvih problema i od nasih lokalaca i od turista. posebno beograd prednjaci u necistoci.

boki89

pre 1 godinu

o ovome sam bas pisao uzmu oni pare dobre ali je to ludilo sta prezive u tim turistickim gradovima od silne guzve i cekanja gde god se uputis do ovakvih aljkavih radnji.

Pepa

pre 1 godinu

Oh Ives, kak si to lijepo rekla: dobrodošli ste mili stranci da nam ostavite devize, ali samo sa punim poštovanjem i prema našim, splitskim pravilima.

R.I.P. Eurosong

pre 1 godinu

Pa takvi izgrednici se lepo uhapse, navede se iz koje dežave potiču, pa će to za buduće turiste tih država, takođe, biti loša "preporuka".
Uvek sam bio kulturan turista jer sam uvek želeo da svojim pozitivnim primerom pokažem i ukažem na kulturu države iz koje potičem. Na žalost nismo svi istih namera.

SrbizCg

pre 1 godinu

To su vam elitni gosti iz EU, ne kazem da su Rusi i Ukrajinci bolji ali barem ostave pare. Ovi iz Eu ne trose ni centa preko onog sto su uplatili plus ovo drugo sto rade....

Darvin

pre 1 godinu

Dovoljno je nekoliko njih kazniti sa par stotina evra.
Ne mislim da sam izmislio toplu vodu, zna to i vlast u Splitu, ali se verovatno boje da bi to bila loša reklama.

Hrvatko

pre 1 godinu

Zaboravio sam jos napisati di ovaj iz pule nesto drobi o bosancima. Blazeni gosti su ti bosanci, srbi i makedonci. Za ove zapadnjake gospoda u svakom smislu te rijeci. I nek nemaju para ko norvezani ili englezi oni su olicenje kulture za sve ove nazovi platezne goste. Ovima englezima svabama treba im uzeti dusu di god se moze, odrat ih sto vise i sto bezobraznije jer ne zasluzuju nase more. Ali za nase ljude moraju postojati pristojne cijene. Ti stranci pa oni su toliko nekulturni, neuki, osnove opce kulture i znanja nemaju. Neki dan vozim norvezane i zena me potiho pita da li sam ikad cuo za norvesku? Pravim se blesav i kazem da nisam. Pokida se ziva da mi objasni di je. Onda englezi kontaju da je rusija iza dubrovnika pa da je litva dio bivse jugoslavije. Ne znam koliko je nas narod nepismen ali u mojih skoro 50 godina nisam sreo ni upola takve d*bile ko zapadnjake

Jovan

pre 1 godinu

Jedan savet samo ogromne kazne novčane oni su osetljivi na džep, i za neke stvari robija, sve to na flajer i prilikom ulaska svakom flajer.
Kad jednom naplatiš uriniranje 2000€ na ulici, taj će i u wc 2 puta pogledati gde je i dal sme.

zemljak

pre 1 godinu

osamdesetih sam bio kao momak na moru… bilo je dobrih zurka… mestanke nismo smeli da diramo :-)) ali nikad nam nebi palo na pamet neko lupanje ili divljanje… ljudi moji, danasnji klinci ne znaju sta su vaspitanke od policajca (nema veze od kojeg) a kad se zalis roditeljima, oni ce odgovoriti: trebo si jos da dobijes :-)))

Nikola

pre 1 godinu

Upravo sam sa crnogorskog primorja nazad.. Moram reci da ima istine sto piše.. i moram nažalost naglasiti ako se uopšte smije… Ukrajinci su katastrofa po ponašanju… a pogotovu njihova bajata i divlja djeca… KATASTROFA!!
U Budvi su toliko odvratni da mi se više uopšte ne ide dolje…

Steva

pre 1 godinu

Mene ka Splićanina od kolina ovo uopće ne pogađa.
Jednostavno nisam u Splitu.
Koji pravi Splićanin nema kuću negdi na nekom otoku?
(miro split, 4. avgust 2022 17:19)

Ne brigaj se Miro, stići će ti radoznali turisti i do tebe da te razvesele i razonode samo da ti nama poživiš dovoljno dugo.

Nedjo

pre 1 godinu

Mi malo stariji koji smo isli na exit od 2000. Pa od neke 2010. god su Britanci poceli da dolaze. Mogu samo da kazem da se exit deli na period pre I posle Britanaca. Takodje ako na trip adviceru gledate ocene nekih hotela videcete da su komentari tipa "dobar hotel nema Britanaca".
Drrugim recima Britanci su najveca stoka na planet.

Macak

pre 1 godinu

a lova kad se ostavi je ok
(kali the greek, 4. avgust 2022 18:55)

Nema tu frajeru nikakve love.. to je ista ekipa "Engleza" koja dolazi na Exit, recimo. Raspala i od Boga zaboravljena selendra i katuni sa severa Engleske, kupe jeftine ryan air karte i bukiraju najjeftiniji smestaj. Ujutro se naderu pastete iz Konzuma i onda locu rum za kolace (fino pise-rum) i vodku sto se zove VODKA ...uvece mozda na Exitu neki kuhani kukuruza na putu ka tvrdjavi, u Dalmaciji cvaknu neki pils.. i onda se valjaju kao svinje u brlogu.
Split mora otkaciti te tkzv partijanere, rastjerace im normalne goste a da ne govorimo sto ta bagra nema osjecaj za kulturu i istoriju mesta.
Ali i domaci politicari su krivi- zbog sitne love dopustii da se jedan Petrovaradin razvaljuje od te bagre i da ista zgadija baulja po Rivi i oko palace...
Pa u njihovoj zemlji ti partijaneri prave koncerte po livadama gde se odrzavaju sajmovi za prodaju stoke ( zaista).

Loreda

pre 1 godinu

I za te stvari postoji rješenje i to vrlo jednostavno. Nadam se da već za sljedeću sezonu naučiti nešto korisno isto ono kako je napravio Dubrovnik. Strogo ograničiti broj gostiju i strancima dignut cijene do neba. Dvije muhe jednim udarcem, manje gostiju, a veća zarada.

Hrvatska- Pula

pre 1 godinu

Pa dobro, šta izigravaš ti. Ovi koji pišaju i divljaju po Splitu i jesu Englezi i ostali zapadnjaci, tačnije zapadni huligani i narkomani, ali tebi je kao svakom lokalnom iskompleksiranom jadniku lakše da pogneš glavu pred njima i nadomestiš tu poniznost optužujući nekakve bivše zemljake iz BIH i Srbije zbog narodnjaka, ovog puta vrlo nadmeno i sa visine.

Druga stvar, moraš imati u vidu da Hrvatska nije elitna destinacija i ako se već baviš turizmom i živiš od njega, onda je tvoje da služiš, čistiš i ćutiš, a ne da olajavaš goste kakvi god da su.
(ne lupajte, 4. avgust 2022 16:12)

Postovani,
zao mi je sto nikad niste imali prilike doci u Istru u sezoni da vidite sto znaci turist. Onibse djele na tri klase. Prva je ona koja iznajmi kucu za odmor i da dvije tisuce eura za tjedan dana, druga je onan koji uzme sobu u hotelu, a treci je onaj koji iznajmi apartman. One koji u sumi zive u kamp prikllicama i koji se hrane pastetom i parizerom, necu ni navesti kao turiste. Prve tri klase u svojim kucama, sobama ili apartmanima borave samo preko noci. Danju rano ujutro idu na more i cijeli dan su na moru, iznajme jet ski, gliser 8li jedrilicu, neki idu turistickim brodovima u razgledavanje, navecer svi oni idu u Pilu, Rovinj...u restoran na vecere, ili neki koncert, predstavu...neki idu na korzo samo na pice. Svi se oni vracaju oko 00:00 sati i idu spavati. Zato Istra ima turiste od 40 na dalje . Nema ponude kao sto ima Zrce ili Split. Nas ne mozes usporediti sa Splitom!

zoran71

pre 1 godinu

Letovanje u Splitu 1986 sam upamtio ,razlupali nam hotel skroz kad je stigla policija ladno su nam rekli da su to narkomani i da im nemogu nista sad se izgleda izmenula situacija.

Max

pre 1 godinu

Nepravda je koristiti reč neandertalac u ovom negativnom kontekstu. Nisu to bile nikakve divlje primitivne zveri, i mešali se genetski sa drugim hominidima. Današnji čovek nosi koji procenat neandertalskog dnk.

Đo

pre 1 godinu

Uzalud vam trud svirači....
Opet će svi htjeti u SPLIT, prelijepi grad prepun života, sunca, mora, emocija i mnogobrojnih kulturnih i sportskih događanja, koncerata....Jučer je bio pun Poljud, Splitski festival , Ultra, traje Spitsko ljeto, Mediteran film festival, sutra su Sportske igre mladih pa Europsko prvenstvo u vaterpolu, pa Villareal na Poljudu, pa Svjetsko prvenstvo u piciginu na Bačvicama......

sebastijan

pre 1 godinu

Splićani su se već lanjske sezone imali priliku suočiti sa stilom i ponašanjem mlade party klijentele, kojoj su slijedom nekih okolnosti postali omiljena destinacija. Samo tada je zbog covid režima razulareno i incidentno ponašanje mladih turista (ali i mladih lokalaca) bilo prostorno ograničeno na "okupiranu" plažu Bačvice. Ove su godine, međutim, svi sadržaji noćne zabave ponovo aktivirani, uz napomenu da se u najvećoj mjeri nalaze u strogom centru grada. Pa imamo to što imamo. Neopravdano "zatečena" i uspavana gradska uprava napokon će trebati razmisliti o preusmjeravanu noćne zabave na dislocirane, periferne lokacije, odnosno o uvođenju rigoroznih sankcija za incidentno ponašanje i prekršaje. No, u tom slučaju, dok spavaju građani, policija i konunalni redari trebati će biti budni i aktivni. Sada međutim svi spavaju, odnosno oni koji imaju privilegiju da žive u Getu to tek pokušavaju...Jer noć je "njihova"....

nisam ja, ja je

pre 1 godinu

A pare od tih "neandertalaca" ipak valjaju...?!
(zgizgi, 4. avgust 2022 14:38)

Ko je rekao da valjaju? Niko ne zeli ni neandertalce, ni njihove pare. Na zalost, ne postoje dozvole za turiste, pa da ti je oduzmu ako se pogrebes pred crkvom, kao sto ti oduzmu vozacku, ako se pijan zakucas u policijska kola, ili da dobijes 10 negativnih poena za malu nuzdu na javnom mestu (za veliku 20, druze), kao za prekoracenje brzine, ili za preticanje preko pune.

Sima Kosmos iz dalekog svemira

pre 1 godinu

Sima Kosmos iz dalekog svemira, 4. avgust 2022 18:33) Hoćeš da kažeš da oni hoće zajedno ?
(Postglu, 4. avgust 2022 19:11)
Ne. pročitaj nekoliko puta dok ne shvatiš.
Dobar ti je nick, priliči ti.

gradjanin

pre 1 godinu

"Kulturni" Englezi i Nemci, više rase.Gledala sam ih na Majorci,Zakintosu Kritu...Sljam od naroda,generalno.Samo nemojte da mi kažete da su to izuzetci, nešto mi je to previše izuzetaka.Takvim svojim stavom prema drugim narodima su osvajali svet,drskoscu i bezobrazlukom,svako u svojoj sferi bilo da je to politika,rat,ekonomija...Nisu zaslužili reč odbrane.

milan

pre 1 godinu

Nema spasa od omladine kojoj hormoni udare u glavu. Secam se sa gadjenjem samog sebe i isto tako gledam neke nove klince. Kao pusteni sa lanca, vicu, piju, uriniraju...

i jare i pare

pre 1 godinu

Ništa neočekivano ako se zna da u Split dnevno sliječe desetak aviona iz Londona. U posezoni će biti znatno mirnije, u novembru - nažalost - i potpuno mirno. Pa kako ovdje kaže narod: taj se nije rodija ko bi nami ugodija.

Hrvatko

pre 1 godinu

Vozim taksi, otok pag, novalja, zadar taj djir. Sta sam sve vidio kako se stranci ponasaju i to vecinom englezi opcenito zapadnjaci gadi m8 se sve. Vozim dvije zenske i lika, pripiti englezi od poznate plaze zrce do novalje ni 5km. Vec sam usao u grad kad zenska odjednom kaze da stanem. Stao ona izasla i na sred ulice na stazi cucne i obavlja veliku nuzdu!! Ljudi prolaze boli nju briga ona s*re. Nit se obrisala n8t ocistila izmet nista vec cap nazad u auto. Od soka prvo nisam mogao doc k sebi, a onda sam ih istjerao sve van i natjero da sve ociste i izglancaju. Pa to nema ni u zoloskom vrtu. O povracanju u autu da ne pricam svako malo. Ni trunke odgoja. Uzas.

Raff, ZG

pre 1 godinu

One koji nemaju kućni odgoj trebaju odgajati institucije i za taj odgoj ispostaviti im takav račun da se sjećaju do kraja života.

taxi driver

pre 1 godinu

@ SrbizCG
Nije baš tako. Ovdje se radi o mladoj populaciji koja doduše nije od nekih fensi restorana, ali zato ne štedi na koktelima u noćnim klubovima, ostavljajući veliku lovu....nakon čega slijedi njihov noćni show program....

Aj svi kući

pre 1 godinu

Ovo je neka čangrizava dalmoška, a ni turisti nisu bolji. A najgori smo mi što guramo noseve u tuđe probleme. To nam je u folkloru.

Драган

pre 1 godinu

Ти са запада, ти либерални екстремисти, то нема обзира ни према чему, ко пси и мачке, не смета им да се паре на сред улице.

Tura

pre 1 godinu

Zato po Holandiji i Madjarskoj videh kako te civilizovane britance i njemce vezuju konpoljem u liniju da ih pokupe pijane i odvedu na aeodrom.

Sad u Hungaroringu videh sto smo mi balkanci za njemce i engleze, evropa. Ono samo jede pije i dernja se. Valjaju se u prasini pijani, spavaju na kisi.

Sto se mene tice, nikad ne moramo da budemo kao oni kulturni i jaki

Sto juznije to tuznije

pre 1 godinu

Da li se to zale oni Splicani koji lincuju i bacaju u more srpske vaterpoliste?
(Komsija, 04. avgust 2022 15:58)

A nemoj zezat. Onaj jedan je bio crnogorac.
(ajme, 4. avgust 2022 23:59)

A i on je dobrovoljno skocio u more kada je video da ne moze pobeci od svojih fanova koji su ga jurili zbog autograma.

sremac

pre 1 godinu

Kao da je sad to nešto novo, uvek je toga bilo i biće. Naravno, sa druge strane, ljudi postaju tj. nove generacije, sve izopačenije.

Koki

pre 1 godinu

Sto se svadjate i jevcete ko hijene? Isti ste kao ovi divljacki turisti na koje se gospodja s pravom zali. Nikakve razlike, s tim sto vi potezete i teske teme o kojima ne znate nista, u vredjate svakig coveka na svetu. Jadnici hadni!

Trovach

pre 1 godinu

@miro Split...Da li si na prvom, drugom, ili trecem Braču? Salim se, ali idemo za 2 dana u Dubrovnik, a malo cemo se provozati i do Splita. Ja sam tamo bio davno, a supruga nikad. Jedini mi je cilj da pronadjem lokaciju Mestrove brijacnice. Na Poljudu sam vec bio i slikao se sa Kupom Marsala Tita, a tu utakmicu sam gledao u BG na Marakani.