1. Hladna voda,nepristupačna zbog rastinja. Okolina prepuna zmija.Pa izvolite.
  (TB, 30. jun 2022 18:50)

  # Link komentara

 2. Katolicanstvo se sirilo duz jadranske obale i sav narod koji je ziveo i bio katolicke vere se integrisao u hrvatski narod.
  (biba, 30. jun 2022 09:44)

  Današnje stanovništvo dalmatinske obale mahom i potiče iz kamenitog zaleđa Dalmacije. Da li su tu došli pre 20, 50, 80, 200 ili 300 godina...ali glavnina stanovništva je odatle. To zaleđe Dalmacije jeste danas demografski slabo naseljeno, ali je u prošlosti bilo demografski rezervoar katoličkog stanovništva koje se odatle širilo u svim pravcima, a naročito ka obali. U srednjem velu je inače došlo do smene tog obalnog stanovništva zbog toga što ih je kuga pokosila, pa je kasnije opet postepenim doseljavanjem došlo i do druge, treće i ko zna koje smene. Nema današnje stanovništvo Dalmacije nikakve veze sa stanovništvom iz perioda o kojem ti pričaš.
  (., 30. jun 2022 11:58)

  # Link komentara

 3. Tako je Siniša!

  Inace sto se Bosne tice zelja mi je da je stvarno obidjem uzduz i popreko, slabo je i promovisu, ni sama ne znam sta tamo sve od lepota ima.
  (m, 30. jun 2022 11:27)

  # Link komentara

 4. Zanimljivo je da se od 5 najlepših lokacija u BIH čak 4 nalaze u Federaciji.
  (Che, 30. jun 2022 08:42)

  Kojih 5 lokacija? Lokacije koje oni najviše reklamiraju kao turističke (vodopadi Štrbački buk i Martin Brod na Uni, Boračko jezero, park prirode Tajan)...su lokacije koje su prije rata bile okružene srpskim selima. Srbi su etnički očišćeni iz svih tih sredina.

  Inače, najljepši dijelovi BIH su planine oko Sarajeva sve do Han Pijeska što je neka šira sarajevska okolina, zatim planina Vlašić, planine oko Teslića, Kozara, Grmeč, prašuma Perućica sa vodopadom...Turistički adut BIH su planine, zimski i avanturistički turizam i poneki vodopad.
  (vr, 30. jun 2022 10:04)

  # Link komentara

 5. Moja žena za svoju dedovinu ima ponudu na stolu na 350 000€. Al još čekamo.
  (Che, 30. jun 2022 08:42)
  Па најдаље прадеда твоје госпоје је био Србин, е мој човече растужио си ме ко човек овом писањем, ти овде без блама представљаш ствари као да су тамо неки наочити хрвати бирали море, журке и зезање а Срби прости били на вр' неке чуке... Јадранска обала је чист камењар сиротињски а туризам је почео недавно у светским оквирима, људи су до недавно сви били исти него су оне крај мора убедили да су хрвати, погледај мало попис становништва. Е да те деда чује и преци, тешко ми је због њих кунем ти се.
  (Урке, 30. jun 2022 09:55)

  # Link komentara

 6. Nije baš tako,che.U Cg na primorju žive srbi i to na najatraktivnijim lokacijama(plaža "Jaz",Pržno,Sv.Stefan...).Nekad,kad nije bilo turizma,više se cenila mnogo,zemlja u brdu,jer se pri vodi računalo da je močvara i nije ni za šta,dok je gore bila plodna zemlja i stoka je mogla da se napasa.Pa u Budvi je pre par decenija na mnogim mestima bila trska a sad su stambeni objekti ili hoteli.Ta zemlja je nekad bila džab džabe i niko je nije hteo.E sad,bilo je vizionara čiji potomci su se oparili žestoko,ali većina nije mogla znati,da će močvarno tlo zavredeti basnoslovno.
  (dr mr, 30. jun 2022 09:50)

  # Link komentara

 7. "Naši preci su stvarno bili fascinantni u izboru mesta gde će da žive. Kad neko kaže da je npr Srbin iz Dalmacije, znajte da je taj s neke planine 20 km od mora. Kad neko kaže da je Hrvat iz Dalmacije, znajte da on živi kraj mora. Isti slučaj je i u Crnoj Gori. Srbi žive pretežno na severu u brdima, a Crnogorci na moru."

  To je zbog vere. Katolicanstvo se sirilo duz jadranske obale i sav narod koji je ziveo i bio katolicke vere se integrisao u hrvatski narod. U Crnoj Gori su pak ziveli samo Srbi dok nije izmisljena crnogorska nacija i identitet u SFRJ. Da je pravoslavlje bilo tako aktivno i nemilosrdno u svom sirenju, da su pokrstavali druge, situacija bi bila drugacija. Vatikan i Turci su tu bili aktivniji. Mnogo pravoslavaca je kroz vekove primilo katolicku i islamsku veru dok gotovo da nema primera da je pokrstavanje islo u drugom smeru.
  (biba, 30. jun 2022 09:44)

  # Link komentara

 8. Ти процењујеш дедовину по количини папира коју можеш добити у замену, нек ти је сретно са хрватицом. Можда ти затреба једном негде комадић земље па ћеш бити срећан што је нико није хтео. А ово хрвати и црногорци уз море а Срби даље, шта рећи, причаш као да је била ствар избора и јагме ко ће где, до недавно је море било најжешћа сиротиња, па не постоји туризам 1000 година... Ствар је у томе што је црква покрштавала и заузимала обалу прво а твој доживљај је да су тамо неки људи дошли па обилазили терен и бирали где ће као данас што раде, не знам шта бих рекао тако плиткој мисли. Твоји преци су остали сачувани јер су били неприступачни, али тебе баш брига, не можеш то сад уновчити са својом хрватицом.
  (Војвода, 30. jun 2022 09:36)

  # Link komentara

 9. Pazi molim te da teško krvavo zarađeni odmor ne provedem u Bosni na kampovanju lolllll. Samo more braćo i sestre, a vi kako hoćete.
  (pivskikvasac, 30. jun 2022 09:35)

  # Link komentara

 10. Che, da ti odgovorim. Nema više Srba u Dalmaciji, pa zato su plodna polja pusta i uglavnom neobradjena. Možda to nekome nema vrednost ali Hrvatska već na neki način žali jer nema više ni domaćeg krompira, voća i povrća, vina i pršute. Turisti na hrvatskom primorju teško da mogu sebi priuštiti domaći sir, pršutu i vino jer je zbog smanjenih količina preskupo. Naravno tu je Lidl koji nudi svoje lažnjake po povoljnim cenama. Izbeglim Srbima ta je zemlja bila dobra i teška srca su je zamenili za Vojvodinu. Dok se na primorskim pijacama ne salome tezge od proizvoda iz Ravnih kotara nema boljitka. A ti prodaj svoju tazbinu dok još možeš i ne tvrdi pazar. Pozdrav od Srbina iz Hrvatske.
  (Siniša Milosavljević, 30. jun 2022 09:34)

  # Link komentara

 11. Moj rodni kraj.
  Prelijepo jezero, prelijepa priroda.
  Nadam se da odgovorni u Općini Konjic znaju da nije dovoljno imati lijepu prirodu.
  Potrebna je infrastuktura u smislu bolje ceste i sadržaja, više kreveta i sl.
  Cesta od jezera do Glavatičeva je odlična a odozgor počinje rafing do Konjica gornjim tokom Neretve.
  Raj.
  (TedThüringen, 30. jun 2022 09:27)

  # Link komentara

 12. Okruzenje Borackog jezera je u poslednjim ratovima meka, medina i stozer fasistickog pokreta Hrvata.

  Cisto kao turisticka znacajka za one koji slabo znaju istoriju svoje (bivse) zemlje.
  (centarfor, 30. jun 2022 09:24)

  # Link komentara

 13. @Che
  Druže, nije tebi lako...
  (Goran, 30. jun 2022 09:22)

  # Link komentara

 14. Da je i 40 u hladu, u jezeru moze da se hladi pivo ili lubenica na podromsku temeraturu. Brate, svaki put kad sam ulazio u njega zubi su škripali
  (homicide, 30. jun 2022 09:21)

  # Link komentara

 15. a bogami može i koji stari frižider da se nađe
  (vidoje, 30. jun 2022 08:57)

  # Link komentara

 16. bio sam ovde, bas je prelepo! malo je teze doci do njega, jer su putevi kao i svugde na Balkanu, ali vredelo je.
  (nikson, 30. jun 2022 08:55)

  # Link komentara

 17. Bio sam tamo, na žalost nemaju dovoljno kreveta, samo preko dana se može posetiti ili moliti nekoga da te primi u vikendicu. Priroda predivna.
  (Janko, 30. jun 2022 08:49)

  # Link komentara

 18. Zanimljivo je da se od 5 najlepših lokacija u BIH čak 4 nalaze u Federaciji. Naši preci su stvarno bili fascinantni u izboru mesta gde će da žive. Kad neko kaže da je npr Srbin iz Dalmacije, znajte da je taj s neke planine 20 km od mora. Kad neko kaže da je Hrvat iz Dalmacije, znajte da on živi kraj mora. Isti slučaj je i u Crnoj Gori. Srbi žive pretežno na severu u brdima, a Crnogorci na moru. Ja sam Srbin, a žena Hrvatica. Ja svoju dedovinu od dede Srbina iz Dalmacije ne mogu nikom da prodam, jer niko tamo u 21.veku nebi žive ni za dzaba. Moja žena za svoju dedovinu ima ponudu na stolu na 350 000€. Al još čekamo.
  (Che, 30. jun 2022 08:42)

  # Link komentara

 19. Kad ono meda sedi na plaži i pijucka pivce lagano...
  (Nikola, 30. jun 2022 08:38)

  # Link komentara

 20. Na Boračkom jezeru su se sakupili svi partizani koji su martu 1943. prešli Neretvu i Prenj nakon bitke. I onakvi izmučeni, gladni okruženi tifusaruma nastavili dalje i razbili "elitne" čezničke kprpuse na Čičevu i Glavatičevu.,a Draža pobrogao iz čezničke prestonice Kalinovika hahaha. Pustite ljudi komentar, Boračko jezero je turistička atrakcija i zbog neopevane sprint bežanije Jugoslovenske vojske u otadžbini
  (Hrvoje Ljakse, 30. jun 2022 08:36)

  # Link komentara