Ponedeljak, 23.05.2022.

14:44

Kakve cene očekuju srpske turiste u Grčkoj?

Izvor: B92

Kakve cene oèekuju srpske turiste u Grèkoj? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

rebro

pre 1 godinu

@ken, kada ideš na odmor sa detetom starim 4 godine onda ne menjaš plaže već ideš u All-Inclusive hotel.
Moj sin obožava bazene, tobogane. Briga me za plaže. Idem da uživam sa detetom i da ne mislim o hrani i gužvi.

ime

pre 1 godinu

(Zoki, 24. maj 2022 08:34)

Inace, prosle godine je bilo prljavo more na Tasosu, Halkidikiju... uopste, taj sever Grcke. I boja zelenkasta... bas sam se neprijatno iznenadio. Bilo i meduza, jesu bile bezopasne, al nije prijalo.

Sa decom je najlepsi i "najzdraviji" Tasos. Po meni. Blizu je, jedino mozda zbog trajekta 60-70e skuplji.

Apartmanskom smestaju dajem prednost, Grcka je takva- treba obilaziti plaze. Turska mozda ima bolju ponudu smestaja i jelovnika, al to je za one gladne i zeljne. (razumem i to)

Svake godine je Grcka sve skuplja, pre svega smestaj. Hrana, hemija, kozmetika isto ko ovde. (jer je kod nas postalo preskupo)
Tako da savetujem da se sve kupuje dole, od krema, autana, deterdzenta, hrane... Eventualno ako ima neka akcija ovde, istek roka, zaliha- tad moze da se jeftinije prodje s kremama.

Elem. koliko kosta Zlatibor, Kop, Tara, Divcibare etno selo, salasi... Grcka je jos jeftina. Neko pomeuo apartmane, da nisu renovirani, al vazno da je uredno i cisto. U smestaju samo prespavam... i deca dok ne padnu u dvoristu, ne vide krevet.

Za malu decu je vazno jedno: smestaj da ima dvoriste sa prirodnim hladom.
Idealno je kad postoji zajednicka kuhinja (mnogo razloga).
Da smestaj nije na ulici zbog nocnog provoda i buke.
I to je to.

Giros, hobotnice, sladoledi, smokve... kazem, za one zeljne hrane. Mozda ima smisla zbog celokupnog ugodjaja (taverna, obala, bezbriznost...).
Nekad sam bio zeljan grcke fante. Eto.

ime

pre 1 godinu

(pera, 23. maj 2022 18:47)

A u Bugarskoj 2 meseca!

Inace, podrzavam kad je letovanje duze od 2 nedelje. Sve ispod toga u Grckoj je patnja.

C i n i k

pre 1 godinu

Polihrono, iskustva? Isao bih kolima sa suprugom i bebom.
(Kosta, 23. maj 2022 20:43)

Mesto je super, fenomenalne plaze i more, taman za dete, ali nedostatak su "plitke" plaze ( od mora do zavrsetka plaze je svega 10,15 metara), ogromna guzva, ostavljanje peskira nocu, mnogo malo mesta za parkiranje auta, u smislu ako ga pomeris u toku dana tesko ces se vratiti vise autom na isto mesto a vrv ces do kraja letovanja morati da ga parkiras na 500 m od app..
Ja dajem preporuku za Polihrono svakako ko je spreman da istrpi i veliki guzvu i neke druge nedostatke..
Ali Thasos je recimo nesto sto bih na 1.ruku svakom preporucio, izvanredno ostrvo sa neverovatnim plazama i morem a nije mnogo dalje od Polihrona..

C i n i k

pre 1 godinu

Zna li neko koliko kosta trajekt do Tasosa?
(Sogard, 24. maj 2022 07:13)

Zavisi od prevoznika ali kolko se secam oko 20 evra u 1 pravcu..
Thasos je extra, pogotovo juzni deo Potos, svakom bih iskreno preporucio ovo ostrvo, plaze su nestvarno dobre kao i more, misim da je Krf takodje extra ali meni se vise dopao Thasos..
Ko ide kolima obavezno da obidje bar 10 ak cuvenih plaza nece se pokajati..

C i n i k

pre 1 godinu

Grčki OTE je vlasnik Cosmote, ali vlasnici OTE su Nemci (Dojče Telekom). Nije to tako jednostavno.
(rebro, 24. maj 2022 00:38)

A D-Telekom je deonicar i u SRB Telekom...
Sem toga stvar sa roamingom je zavrsena, oba ministra ( Srb i Gr) dali su zvanicnu izjavu da ce ugovor biti zakljucen do kraja maja...

kiki

pre 1 godinu

Prosle godine u Grckoj pocetak jula nikad bolje, nije bilo guzve plaza poluprazna jedino vikendom kad se grci sidju u primorje, 15 dana, cene pristojne, ove godine isti termin gledao sam Tursku 10 dana nema sanse ispod 2500-3000, rezervisao sam opet Grcku i to rani booking po istoj ceni kao i prosle godine, i 15 dana me nece izaci vise od 1500-1800 sopstveni prevoz i vozikanje od plaze do plaze, sto bi neko rekao ne moram baciti bas 200€ na lezaljke i suncubrane ponecu nase.

Zoki

pre 1 godinu

Polihrono, iskustva? Isao bih kolima sa suprugom i bebom.
(Kosta, 23. maj 2022 20:43)

Isao pre nekoliko godina u avgustu, jedan od najgorih odmora ikada. Plaza sa nabijenim lezaljkama maksimalno, guzva strasna na ulicama, posebno uvece. Prodavci ponekada vrlo neljubazni, kao i nas ljudi - toliko nevaspitanja nigde nisam video. Gazda apartmana odmah vikao na nas jer smo stali na njegovom parkingu samo da izbacimo stvari. Promenio se prema nama kada je video da smo vaspitani i kada sam mu pomagao da nabavi novi ruter jer mu je stari neko od turista ukrao (zaista, neverovatno...). Apartman odlican sa dvostranom terasom ali bez tople vode u kuhinji, pranje sudova ziva muka.
Ali pravi problem je mesto: uvece nije moglo da se prodje ulicama od uzasne guzve u kombinaciji turista i kola koje idu istim putem. Prepuno Albanaca (nisam nacionalista) koji drze girosdzinice i kafice, OK su, ali uvece mladi Albanci patroliraju mestom u grupama - naseg sina od 14 godina tada su terali sa lezaljki jer je pricao sa devojkom iz NS koja se dopala nekom Albancu. Sa cerkom i kisobran kolicima smo se mucili samo tako... Polihrono je najgora "seljanija" koju sam video u zivotu.

Preporucujem Jerisos (Ierissos), bilo je lepih ponuda i tamo smo isli sledecih par godina, pravi odmor za porodice dok su deca mala, nije guzva, setaliste lepo i odrzavano, Lidl i Masutis blizu, ma sve je bilo potaman. Samo pazite na vodu: na 2. i 3. prstu prosle godine je bila dosta prljava.

Nebitno je meni, a tek vama

pre 1 godinu

Ne mogu da verujem koliko smo mi loši ljudi! Ovakva prepucavanja i malodušnost oko običnog letovanja! Izlivi nekog noblesa, kao ja mogu da platim sve, svi ostali su paradajz turisti... Ja sam bio na ovom ostrvu, na onom, zarađujem toliko, mogu to, hoću to...
Ne mogu da platim AI, ali skrpiću toliko da letujem u nekom apartmanu sa porodicom, odmoriću se i biće mi lepo, Grčka mi je nezamenjiva. A ovi koji mogu da plate sve, što se maju po Turskoj, Egiptu... idi bajo na Bahame, Sejšele, Maldive... ostavi pošten narod da bar tih desetak dana uživa, svako u svom raju, koliko je ko u mogućnosti.

Mirta

pre 1 godinu

Letovala u Pargi, predvnom Krfu, ali se betonirala na Kefaloniji. PREDIVNO more plaže, mir, hrana, ljubazni domaćini, izleti u Fiskardo, Asos .. + Itaka - obavezno! Jedva čekam.

Tomy Čubura

pre 1 godinu

Giros je 4€,a sa tzatzikijem 4,30 €...sve je (malo) skuplje u odnosu na proslu godinu...hleb je 1.20, 1.30€...ali more je more
(miodrag, 23. maj 2022 18:52)
giros u TC Stadion je 500 din ! i to jadan

Tomy Čubura

pre 1 godinu

Grčki ministar ističe da je Srbija prijateljska zemlja, da su turisti iz Srbije uvek dobrodošli. "

A šta to bi prethodne dve godine?
Ne hvala, možda za 4 godine im oprostim, do tada moje pare idu u tr i eg
(kaboom, 23. maj 2022 21:31)

Ok.
(Srđan, 23. maj 2022 21:58)
a šta to bi ? test od 10€ koji su inace svima trazili ne samo nama , a pri tome nikome nisu zaista ni gledali ? nikad lepše nije bilo 2020 e i 2021 e u Grckoj !

Hoh

pre 1 godinu

Zato u Srbiji, bez mora, imate preskupe hotele i apartmane i hotele jer im se osladio kovid! Spustite se na zemlju, alo bre! Loši vam Crnogorci, Hrvati, Grci koji bar imaju šta da ponude od prirode i usluge, a more da ne pominjem, a bogami i prelepe planine!

deps

pre 1 godinu

Eto mene 15. jula na 17 dana!!! Nisu problem malo veće cene, svuda je tako, računamo na to! Kalimera!!!Juhuuuuuuu
(Shomi, 23. maj 2022 15:52)
ako nisi paradajz turista, za te pare koje ces dati za 17 dana u Turskoj bi potrosio za mesec
(pera, 23. maj 2022 18:47)
A kako ga mozes zvati Paradajz Turista? Pa 17 dana neće izdržati paradajz istrulice. Izgleda da smo svi Paradajz Turisti, pa i onaj sto ima Al inkluziv jesce paradajz. Svi tu kukaju u Srbiji nema posla nema para, plate nikakve. A vidim svi se razbacuju ko gde ide i koliko košta odmor. Pa pitanje jedno Odakle vam Braćo Srbi pare za takav luksuz?

rebro

pre 1 godinu

@Alex, za ukidanje naplate rominga se pita EU, a ne Grčka. Ne može grčka vlada da naredi privatnim kompanijama da ne naplaćuju roaming za SIM iz Srbije.
Grčki OTE je vlasnik Cosmote, ali vlasnici OTE su Nemci (Dojče Telekom). Nije to tako jednostavno.

Alex

pre 1 godinu

Ha ha...ista prica kao I prosle godine....ukidanje rominga I na kraju patka....nista...nesto mi govori da ce biti isto I ove godine....prijatelji

Zkne

pre 1 godinu

Ono brdo kad se popneš pred Solunom pa pogled na more, jedva čekam. Kažu giros skup 4-5 e , pa u BGu je 6e. Kažu nema TV , dali je realno da neko ide na more i gleda TV. Moze kafić i ležaljke al moze i peškir i suncobran , ništa nam lošije nije bilo ni tako. Moze restoran ,a može i Lidl. Kad vidiš jedan all inclusive , video si sve. Vidim ljude srećne sa decom , prijateljima , ljubimcima. Život je lep , radujte se , nema kompleksa , isto je lepo i onima u prikolici kao i onima u vili . Sećanja su čudo.

Srđan

pre 1 godinu

Za pristojnije porodicno letovanje u Grckoj ce vam trebati od 3.000€ pa na vise. Ko zeli potpuni ugodjaj ispod pet somova neka ne trazi. Svi koji planiraju nesto jeftinije moraju se pripremiti na krajnju skromnost od smestaja do plaza na kojima cete boraviti. U Grckoj su samo najskuplja mesta lepo sredjena a ostalo je srednja zalost. Nekada su Grci bili nenadmasni sa uslugom i gostoljubivoscu ali ta vremena su davno prosla.
(Kosarkas, 23. maj 2022 20:43)

Sve se slažem i još bi dodao da je sramota na letovanje potrošiti ispod 5000 evra. Sedi bre kući i smrdi, gde si pošao kad si golja.

Igor

pre 1 godinu

Ove godine Turska, rodjaci.
Avion, hotel sa 5 zvezdica, hrana...sve to po ceni klot apartmana bez klime, na Halkidikiju.
(Kobaja Grande, 23. maj 2022 19:20)

Letnjem bas u takvim smestajima kakve ste naveli, cena turske 5* AI ove godine je malo poskupelo i bez oko 3000eur za dvoje teško da ćete nesto naći, apartmani u grčkoj svakako nisu te cene, hoteli 4* PP su oko 2000-2500, 5* AI svakako preko 3000-3500, ali apartmani svakako mnogo jeftiniji. egipat je takođe poskupeo, hoteli koji valjaju teško bez 2400 za dvoje. sve što navodim je veoma lako poverljivo.

Beograđanka

pre 1 godinu

Pogledajte Kopaonik, Zlatibor, Divčibare i svaku božju šupu od vikendice u celoj Srbiji...Abnormalne cene, ali dok ima ovaca biče i vune. Smetaju vam Grci, Hrvati, ovi, oni, a Srbin prvi jedva dočekao da vas odere!

zulu iz kulu

pre 1 godinu

Grcka je idalje pristupacna, ko ne veruje neka ode do italije, sve je puta dva. A more ne moze da se poredi, kao ni turska, usluga ful ali more…. Jedini konkurent je Egipat. Usluga savrsena, more najbolje od svih navedenih.
(Ja, 23. maj 2022 20:20)
Zavisi u kojoj si Italiji bio,verovatno Lido ili Rimini koji su jeftini ,da si išao na Sardiniju,Siciliju ili Pulju ne bi tako pisao ,bar što se mora tiče,a da nije za svačiji džep to da!

rebro

pre 1 godinu

@istina i samo istina, mi porodično idemo u Tursku. Supruga, sin i ja. Ne idemo u diskoteke već all-inclusive, zatvoren rizort. Kafa, ratluk, pivo, vermut, plaža, sladoledi, bazeni. Kakva bre diskoteka.

Atreides

pre 1 godinu

Ne znam sta ocekuju ljudi.Uporedite cene u Srbiji od propsle godine i danas.Da ne pricamo od pre 2 godine i danas.I onda neko kukanje na poskupljenja u Grckoj.

kaboom

pre 1 godinu

"Grčki ministar ističe da je Srbija prijateljska zemlja, da su turisti iz Srbije uvek dobrodošli. "

A šta to bi prethodne dve godine?
Ne hvala, možda za 4 godine im oprostim, do tada moje pare idu u tr i eg

Srđan

pre 1 godinu

"Grčki ministar ističe da je Srbija prijateljska zemlja, da su turisti iz Srbije uvek dobrodošli. "

A šta to bi prethodne dve godine?
Ne hvala, možda za 4 godine im oprostim, do tada moje pare idu u tr i eg
(kaboom, 23. maj 2022 21:31)

Ok.

Ja

pre 1 godinu

Grcka je idalje pristupacna, ko ne veruje neka ode do italije, sve je puta dva. A more ne moze da se poredi, kao ni turska, usluga ful ali more…. Jedini konkurent je Egipat. Usluga savrsena, more najbolje od svih navedenih.

Alex

pre 1 godinu

edva završio škole , radim kad mi se hoće , extra zaradjujem , cene i ne gledam ...jedva cekam 12 juli
(Tomy Čubura, 23. maj 2022 16:07

Sanjaj.

Kosarkas

pre 1 godinu

Za pristojnije porodicno letovanje u Grckoj ce vam trebati od 3.000€ pa na vise. Ko zeli potpuni ugodjaj ispod pet somova neka ne trazi. Svi koji planiraju nesto jeftinije moraju se pripremiti na krajnju skromnost od smestaja do plaza na kojima cete boraviti. U Grckoj su samo najskuplja mesta lepo sredjena a ostalo je srednja zalost. Nekada su Grci bili nenadmasni sa uslugom i gostoljubivoscu ali ta vremena su davno prosla.

Siniša

pre 1 godinu

Prošle godine (Kasandra) sam za isti novac dobio upola manje nego godinu dana pre korone (Skijatos). Ako može uopšte da se poredi. Ne znam šta da kažem. Prosudite sami.

pera

pre 1 godinu

Eto mene 15. jula na 17 dana!!! Nisu problem malo veće cene, svuda je tako, računamo na to! Kalimera!!!Juhuuuuuuu
(Shomi, 23. maj 2022 15:52)
ako nisi paradajz turista, za te pare koje ces dati za 17 dana u Turskoj bi potrosio za mesec

miodrag

pre 1 godinu

Giros je 4€,a sa tzatzikijem 4,30 €...sve je (malo) skuplje u odnosu na proslu godinu...hleb je 1.20, 1.30€...ali more je more

istina i samo istina

pre 1 godinu

Biće skuplje, a usluga ista. I tako godinama. Trika nema da obnove nameštaj u sobama. Makar da stave neki noviji TV sa kanalima koji nisu grčki.
Zato lepo Turska ko čovek.
(rebro, 23. maj 2022 15:52)

Turska kao čovek da ali kao žena ne.
Ne smeš nigde da ideš sama jer te vuku za ruku u svim prodavnicama i omalovažavaju.
Da ne kažem šta sve rade mladim devojkama po barovima i diskotekama gde im stavljaju svašta u piće.
Daleko je Turska od Grčke ali ni Grčka za odmor nije samo Halkidiki,mada ni Halkidiki nije za bacanje.

ken

pre 1 godinu

@Marko
to ti je taj profil sto ide u Tursku. Bitna im je krka do iznemoglosti i bazeni u hotelu. A plaze da menjaju, cisto more, to im nije stavka.

Čiča

pre 1 godinu

Kreveti nisu standardnih dimenzija.doplata za klimu po danu internet loš itd i tako iz godine u godinu a cene dve veće i veće.Grčka nikad.Ima još mora i mora.

Pevac

pre 1 godinu

a Zlatibor seljan vam nije skupa..i da placate dan u budjavim vikendicama 70 e i to vam nije skupo..ipak je to more. mora biti skuplje..bolje Jonsko more za sve pare..nego seljana. Kaludjerica na Zlatboru

Tomy Čubura

pre 1 godinu

Završio škole na vreme, imao sreće pri zaposlenju, radim pošteno, zarađujem... Svuda je sve skuplje, nije veliki problem!!! Jedva čekam 14. juli!!!
(Shomi, 23. maj 2022 15:55)
jedva završio škole , radim kad mi se hoće , extra zaradjujem , cene i ne gledam ...jedva cekam 12 juli

Marko

pre 1 godinu

Biće skuplje, a usluga ista. I tako godinama. Trika nema da obnove nameštaj u sobama. Makar da stave neki noviji TV sa kanalima koji nisu grčki.
Zato lepo Turska ko čovek.

Čovek ide na more da bi gledao tv u sobi.. O Bože... Bitno mi je da je smeštaj čist i da imam gde da prespavam i da se okupam. Grčka uvek ispred svih!

rebro

pre 1 godinu

Biće skuplje, a usluga ista. I tako godinama. Trika nema da obnove nameštaj u sobama. Makar da stave neki noviji TV sa kanalima koji nisu grčki.
Zato lepo Turska ko čovek.

Pa

pre 1 godinu

Prošle godine su bile jako visoke, a ni za kakvu naročitu uslugu. Nadam se ove godine u drugoj zemlji za te dve hiljade evra malo više vrednosti.

Shomi

pre 1 godinu

Završio škole na vreme, imao sreće pri zaposlenju, radim pošteno, zarađujem... Svuda je sve skuplje, nije veliki problem!!! Jedva čekam 14. juli!!!

Marko

pre 1 godinu

Biće skuplje, a usluga ista. I tako godinama. Trika nema da obnove nameštaj u sobama. Makar da stave neki noviji TV sa kanalima koji nisu grčki.
Zato lepo Turska ko čovek.

Čovek ide na more da bi gledao tv u sobi.. O Bože... Bitno mi je da je smeštaj čist i da imam gde da prespavam i da se okupam. Grčka uvek ispred svih!

Zkne

pre 1 godinu

Ono brdo kad se popneš pred Solunom pa pogled na more, jedva čekam. Kažu giros skup 4-5 e , pa u BGu je 6e. Kažu nema TV , dali je realno da neko ide na more i gleda TV. Moze kafić i ležaljke al moze i peškir i suncobran , ništa nam lošije nije bilo ni tako. Moze restoran ,a može i Lidl. Kad vidiš jedan all inclusive , video si sve. Vidim ljude srećne sa decom , prijateljima , ljubimcima. Život je lep , radujte se , nema kompleksa , isto je lepo i onima u prikolici kao i onima u vili . Sećanja su čudo.

Beograđanka

pre 1 godinu

Pogledajte Kopaonik, Zlatibor, Divčibare i svaku božju šupu od vikendice u celoj Srbiji...Abnormalne cene, ali dok ima ovaca biče i vune. Smetaju vam Grci, Hrvati, ovi, oni, a Srbin prvi jedva dočekao da vas odere!

rebro

pre 1 godinu

Biće skuplje, a usluga ista. I tako godinama. Trika nema da obnove nameštaj u sobama. Makar da stave neki noviji TV sa kanalima koji nisu grčki.
Zato lepo Turska ko čovek.

ken

pre 1 godinu

@Marko
to ti je taj profil sto ide u Tursku. Bitna im je krka do iznemoglosti i bazeni u hotelu. A plaze da menjaju, cisto more, to im nije stavka.

istina i samo istina

pre 1 godinu

Biće skuplje, a usluga ista. I tako godinama. Trika nema da obnove nameštaj u sobama. Makar da stave neki noviji TV sa kanalima koji nisu grčki.
Zato lepo Turska ko čovek.
(rebro, 23. maj 2022 15:52)

Turska kao čovek da ali kao žena ne.
Ne smeš nigde da ideš sama jer te vuku za ruku u svim prodavnicama i omalovažavaju.
Da ne kažem šta sve rade mladim devojkama po barovima i diskotekama gde im stavljaju svašta u piće.
Daleko je Turska od Grčke ali ni Grčka za odmor nije samo Halkidiki,mada ni Halkidiki nije za bacanje.

Shomi

pre 1 godinu

Završio škole na vreme, imao sreće pri zaposlenju, radim pošteno, zarađujem... Svuda je sve skuplje, nije veliki problem!!! Jedva čekam 14. juli!!!

Pevac

pre 1 godinu

a Zlatibor seljan vam nije skupa..i da placate dan u budjavim vikendicama 70 e i to vam nije skupo..ipak je to more. mora biti skuplje..bolje Jonsko more za sve pare..nego seljana. Kaludjerica na Zlatboru

Atreides

pre 1 godinu

Ne znam sta ocekuju ljudi.Uporedite cene u Srbiji od propsle godine i danas.Da ne pricamo od pre 2 godine i danas.I onda neko kukanje na poskupljenja u Grckoj.

miodrag

pre 1 godinu

Giros je 4€,a sa tzatzikijem 4,30 €...sve je (malo) skuplje u odnosu na proslu godinu...hleb je 1.20, 1.30€...ali more je more

Pa

pre 1 godinu

Prošle godine su bile jako visoke, a ni za kakvu naročitu uslugu. Nadam se ove godine u drugoj zemlji za te dve hiljade evra malo više vrednosti.

Kosarkas

pre 1 godinu

Za pristojnije porodicno letovanje u Grckoj ce vam trebati od 3.000€ pa na vise. Ko zeli potpuni ugodjaj ispod pet somova neka ne trazi. Svi koji planiraju nesto jeftinije moraju se pripremiti na krajnju skromnost od smestaja do plaza na kojima cete boraviti. U Grckoj su samo najskuplja mesta lepo sredjena a ostalo je srednja zalost. Nekada su Grci bili nenadmasni sa uslugom i gostoljubivoscu ali ta vremena su davno prosla.

Siniša

pre 1 godinu

Prošle godine (Kasandra) sam za isti novac dobio upola manje nego godinu dana pre korone (Skijatos). Ako može uopšte da se poredi. Ne znam šta da kažem. Prosudite sami.

Ja

pre 1 godinu

Grcka je idalje pristupacna, ko ne veruje neka ode do italije, sve je puta dva. A more ne moze da se poredi, kao ni turska, usluga ful ali more…. Jedini konkurent je Egipat. Usluga savrsena, more najbolje od svih navedenih.

Tomy Čubura

pre 1 godinu

Završio škole na vreme, imao sreće pri zaposlenju, radim pošteno, zarađujem... Svuda je sve skuplje, nije veliki problem!!! Jedva čekam 14. juli!!!
(Shomi, 23. maj 2022 15:55)
jedva završio škole , radim kad mi se hoće , extra zaradjujem , cene i ne gledam ...jedva cekam 12 juli

Igor

pre 1 godinu

Ove godine Turska, rodjaci.
Avion, hotel sa 5 zvezdica, hrana...sve to po ceni klot apartmana bez klime, na Halkidikiju.
(Kobaja Grande, 23. maj 2022 19:20)

Letnjem bas u takvim smestajima kakve ste naveli, cena turske 5* AI ove godine je malo poskupelo i bez oko 3000eur za dvoje teško da ćete nesto naći, apartmani u grčkoj svakako nisu te cene, hoteli 4* PP su oko 2000-2500, 5* AI svakako preko 3000-3500, ali apartmani svakako mnogo jeftiniji. egipat je takođe poskupeo, hoteli koji valjaju teško bez 2400 za dvoje. sve što navodim je veoma lako poverljivo.

Alex

pre 1 godinu

edva završio škole , radim kad mi se hoće , extra zaradjujem , cene i ne gledam ...jedva cekam 12 juli
(Tomy Čubura, 23. maj 2022 16:07

Sanjaj.

zulu iz kulu

pre 1 godinu

Grcka je idalje pristupacna, ko ne veruje neka ode do italije, sve je puta dva. A more ne moze da se poredi, kao ni turska, usluga ful ali more…. Jedini konkurent je Egipat. Usluga savrsena, more najbolje od svih navedenih.
(Ja, 23. maj 2022 20:20)
Zavisi u kojoj si Italiji bio,verovatno Lido ili Rimini koji su jeftini ,da si išao na Sardiniju,Siciliju ili Pulju ne bi tako pisao ,bar što se mora tiče,a da nije za svačiji džep to da!

Čiča

pre 1 godinu

Kreveti nisu standardnih dimenzija.doplata za klimu po danu internet loš itd i tako iz godine u godinu a cene dve veće i veće.Grčka nikad.Ima još mora i mora.

Srđan

pre 1 godinu

Za pristojnije porodicno letovanje u Grckoj ce vam trebati od 3.000€ pa na vise. Ko zeli potpuni ugodjaj ispod pet somova neka ne trazi. Svi koji planiraju nesto jeftinije moraju se pripremiti na krajnju skromnost od smestaja do plaza na kojima cete boraviti. U Grckoj su samo najskuplja mesta lepo sredjena a ostalo je srednja zalost. Nekada su Grci bili nenadmasni sa uslugom i gostoljubivoscu ali ta vremena su davno prosla.
(Kosarkas, 23. maj 2022 20:43)

Sve se slažem i još bi dodao da je sramota na letovanje potrošiti ispod 5000 evra. Sedi bre kući i smrdi, gde si pošao kad si golja.

Alex

pre 1 godinu

Ha ha...ista prica kao I prosle godine....ukidanje rominga I na kraju patka....nista...nesto mi govori da ce biti isto I ove godine....prijatelji

Hoh

pre 1 godinu

Zato u Srbiji, bez mora, imate preskupe hotele i apartmane i hotele jer im se osladio kovid! Spustite se na zemlju, alo bre! Loši vam Crnogorci, Hrvati, Grci koji bar imaju šta da ponude od prirode i usluge, a more da ne pominjem, a bogami i prelepe planine!

kaboom

pre 1 godinu

"Grčki ministar ističe da je Srbija prijateljska zemlja, da su turisti iz Srbije uvek dobrodošli. "

A šta to bi prethodne dve godine?
Ne hvala, možda za 4 godine im oprostim, do tada moje pare idu u tr i eg

Tomy Čubura

pre 1 godinu

Giros je 4€,a sa tzatzikijem 4,30 €...sve je (malo) skuplje u odnosu na proslu godinu...hleb je 1.20, 1.30€...ali more je more
(miodrag, 23. maj 2022 18:52)
giros u TC Stadion je 500 din ! i to jadan

Zoki

pre 1 godinu

Polihrono, iskustva? Isao bih kolima sa suprugom i bebom.
(Kosta, 23. maj 2022 20:43)

Isao pre nekoliko godina u avgustu, jedan od najgorih odmora ikada. Plaza sa nabijenim lezaljkama maksimalno, guzva strasna na ulicama, posebno uvece. Prodavci ponekada vrlo neljubazni, kao i nas ljudi - toliko nevaspitanja nigde nisam video. Gazda apartmana odmah vikao na nas jer smo stali na njegovom parkingu samo da izbacimo stvari. Promenio se prema nama kada je video da smo vaspitani i kada sam mu pomagao da nabavi novi ruter jer mu je stari neko od turista ukrao (zaista, neverovatno...). Apartman odlican sa dvostranom terasom ali bez tople vode u kuhinji, pranje sudova ziva muka.
Ali pravi problem je mesto: uvece nije moglo da se prodje ulicama od uzasne guzve u kombinaciji turista i kola koje idu istim putem. Prepuno Albanaca (nisam nacionalista) koji drze girosdzinice i kafice, OK su, ali uvece mladi Albanci patroliraju mestom u grupama - naseg sina od 14 godina tada su terali sa lezaljki jer je pricao sa devojkom iz NS koja se dopala nekom Albancu. Sa cerkom i kisobran kolicima smo se mucili samo tako... Polihrono je najgora "seljanija" koju sam video u zivotu.

Preporucujem Jerisos (Ierissos), bilo je lepih ponuda i tamo smo isli sledecih par godina, pravi odmor za porodice dok su deca mala, nije guzva, setaliste lepo i odrzavano, Lidl i Masutis blizu, ma sve je bilo potaman. Samo pazite na vodu: na 2. i 3. prstu prosle godine je bila dosta prljava.

Srđan

pre 1 godinu

"Grčki ministar ističe da je Srbija prijateljska zemlja, da su turisti iz Srbije uvek dobrodošli. "

A šta to bi prethodne dve godine?
Ne hvala, možda za 4 godine im oprostim, do tada moje pare idu u tr i eg
(kaboom, 23. maj 2022 21:31)

Ok.

deps

pre 1 godinu

Eto mene 15. jula na 17 dana!!! Nisu problem malo veće cene, svuda je tako, računamo na to! Kalimera!!!Juhuuuuuuu
(Shomi, 23. maj 2022 15:52)
ako nisi paradajz turista, za te pare koje ces dati za 17 dana u Turskoj bi potrosio za mesec
(pera, 23. maj 2022 18:47)
A kako ga mozes zvati Paradajz Turista? Pa 17 dana neće izdržati paradajz istrulice. Izgleda da smo svi Paradajz Turisti, pa i onaj sto ima Al inkluziv jesce paradajz. Svi tu kukaju u Srbiji nema posla nema para, plate nikakve. A vidim svi se razbacuju ko gde ide i koliko košta odmor. Pa pitanje jedno Odakle vam Braćo Srbi pare za takav luksuz?

Tomy Čubura

pre 1 godinu

Grčki ministar ističe da je Srbija prijateljska zemlja, da su turisti iz Srbije uvek dobrodošli. "

A šta to bi prethodne dve godine?
Ne hvala, možda za 4 godine im oprostim, do tada moje pare idu u tr i eg
(kaboom, 23. maj 2022 21:31)

Ok.
(Srđan, 23. maj 2022 21:58)
a šta to bi ? test od 10€ koji su inace svima trazili ne samo nama , a pri tome nikome nisu zaista ni gledali ? nikad lepše nije bilo 2020 e i 2021 e u Grckoj !

pera

pre 1 godinu

Eto mene 15. jula na 17 dana!!! Nisu problem malo veće cene, svuda je tako, računamo na to! Kalimera!!!Juhuuuuuuu
(Shomi, 23. maj 2022 15:52)
ako nisi paradajz turista, za te pare koje ces dati za 17 dana u Turskoj bi potrosio za mesec

rebro

pre 1 godinu

@istina i samo istina, mi porodično idemo u Tursku. Supruga, sin i ja. Ne idemo u diskoteke već all-inclusive, zatvoren rizort. Kafa, ratluk, pivo, vermut, plaža, sladoledi, bazeni. Kakva bre diskoteka.

ime

pre 1 godinu

(Zoki, 24. maj 2022 08:34)

Inace, prosle godine je bilo prljavo more na Tasosu, Halkidikiju... uopste, taj sever Grcke. I boja zelenkasta... bas sam se neprijatno iznenadio. Bilo i meduza, jesu bile bezopasne, al nije prijalo.

Sa decom je najlepsi i "najzdraviji" Tasos. Po meni. Blizu je, jedino mozda zbog trajekta 60-70e skuplji.

Apartmanskom smestaju dajem prednost, Grcka je takva- treba obilaziti plaze. Turska mozda ima bolju ponudu smestaja i jelovnika, al to je za one gladne i zeljne. (razumem i to)

Svake godine je Grcka sve skuplja, pre svega smestaj. Hrana, hemija, kozmetika isto ko ovde. (jer je kod nas postalo preskupo)
Tako da savetujem da se sve kupuje dole, od krema, autana, deterdzenta, hrane... Eventualno ako ima neka akcija ovde, istek roka, zaliha- tad moze da se jeftinije prodje s kremama.

Elem. koliko kosta Zlatibor, Kop, Tara, Divcibare etno selo, salasi... Grcka je jos jeftina. Neko pomeuo apartmane, da nisu renovirani, al vazno da je uredno i cisto. U smestaju samo prespavam... i deca dok ne padnu u dvoristu, ne vide krevet.

Za malu decu je vazno jedno: smestaj da ima dvoriste sa prirodnim hladom.
Idealno je kad postoji zajednicka kuhinja (mnogo razloga).
Da smestaj nije na ulici zbog nocnog provoda i buke.
I to je to.

Giros, hobotnice, sladoledi, smokve... kazem, za one zeljne hrane. Mozda ima smisla zbog celokupnog ugodjaja (taverna, obala, bezbriznost...).
Nekad sam bio zeljan grcke fante. Eto.

rebro

pre 1 godinu

@Alex, za ukidanje naplate rominga se pita EU, a ne Grčka. Ne može grčka vlada da naredi privatnim kompanijama da ne naplaćuju roaming za SIM iz Srbije.
Grčki OTE je vlasnik Cosmote, ali vlasnici OTE su Nemci (Dojče Telekom). Nije to tako jednostavno.

Nebitno je meni, a tek vama

pre 1 godinu

Ne mogu da verujem koliko smo mi loši ljudi! Ovakva prepucavanja i malodušnost oko običnog letovanja! Izlivi nekog noblesa, kao ja mogu da platim sve, svi ostali su paradajz turisti... Ja sam bio na ovom ostrvu, na onom, zarađujem toliko, mogu to, hoću to...
Ne mogu da platim AI, ali skrpiću toliko da letujem u nekom apartmanu sa porodicom, odmoriću se i biće mi lepo, Grčka mi je nezamenjiva. A ovi koji mogu da plate sve, što se maju po Turskoj, Egiptu... idi bajo na Bahame, Sejšele, Maldive... ostavi pošten narod da bar tih desetak dana uživa, svako u svom raju, koliko je ko u mogućnosti.

ime

pre 1 godinu

(pera, 23. maj 2022 18:47)

A u Bugarskoj 2 meseca!

Inace, podrzavam kad je letovanje duze od 2 nedelje. Sve ispod toga u Grckoj je patnja.

Mirta

pre 1 godinu

Letovala u Pargi, predvnom Krfu, ali se betonirala na Kefaloniji. PREDIVNO more plaže, mir, hrana, ljubazni domaćini, izleti u Fiskardo, Asos .. + Itaka - obavezno! Jedva čekam.

C i n i k

pre 1 godinu

Zna li neko koliko kosta trajekt do Tasosa?
(Sogard, 24. maj 2022 07:13)

Zavisi od prevoznika ali kolko se secam oko 20 evra u 1 pravcu..
Thasos je extra, pogotovo juzni deo Potos, svakom bih iskreno preporucio ovo ostrvo, plaze su nestvarno dobre kao i more, misim da je Krf takodje extra ali meni se vise dopao Thasos..
Ko ide kolima obavezno da obidje bar 10 ak cuvenih plaza nece se pokajati..

C i n i k

pre 1 godinu

Grčki OTE je vlasnik Cosmote, ali vlasnici OTE su Nemci (Dojče Telekom). Nije to tako jednostavno.
(rebro, 24. maj 2022 00:38)

A D-Telekom je deonicar i u SRB Telekom...
Sem toga stvar sa roamingom je zavrsena, oba ministra ( Srb i Gr) dali su zvanicnu izjavu da ce ugovor biti zakljucen do kraja maja...

kiki

pre 1 godinu

Prosle godine u Grckoj pocetak jula nikad bolje, nije bilo guzve plaza poluprazna jedino vikendom kad se grci sidju u primorje, 15 dana, cene pristojne, ove godine isti termin gledao sam Tursku 10 dana nema sanse ispod 2500-3000, rezervisao sam opet Grcku i to rani booking po istoj ceni kao i prosle godine, i 15 dana me nece izaci vise od 1500-1800 sopstveni prevoz i vozikanje od plaze do plaze, sto bi neko rekao ne moram baciti bas 200€ na lezaljke i suncubrane ponecu nase.

C i n i k

pre 1 godinu

Polihrono, iskustva? Isao bih kolima sa suprugom i bebom.
(Kosta, 23. maj 2022 20:43)

Mesto je super, fenomenalne plaze i more, taman za dete, ali nedostatak su "plitke" plaze ( od mora do zavrsetka plaze je svega 10,15 metara), ogromna guzva, ostavljanje peskira nocu, mnogo malo mesta za parkiranje auta, u smislu ako ga pomeris u toku dana tesko ces se vratiti vise autom na isto mesto a vrv ces do kraja letovanja morati da ga parkiras na 500 m od app..
Ja dajem preporuku za Polihrono svakako ko je spreman da istrpi i veliki guzvu i neke druge nedostatke..
Ali Thasos je recimo nesto sto bih na 1.ruku svakom preporucio, izvanredno ostrvo sa neverovatnim plazama i morem a nije mnogo dalje od Polihrona..

rebro

pre 1 godinu

@ken, kada ideš na odmor sa detetom starim 4 godine onda ne menjaš plaže već ideš u All-Inclusive hotel.
Moj sin obožava bazene, tobogane. Briga me za plaže. Idem da uživam sa detetom i da ne mislim o hrani i gužvi.

rebro

pre 1 godinu

Biće skuplje, a usluga ista. I tako godinama. Trika nema da obnove nameštaj u sobama. Makar da stave neki noviji TV sa kanalima koji nisu grčki.
Zato lepo Turska ko čovek.

Shomi

pre 1 godinu

Završio škole na vreme, imao sreće pri zaposlenju, radim pošteno, zarađujem... Svuda je sve skuplje, nije veliki problem!!! Jedva čekam 14. juli!!!

Kosarkas

pre 1 godinu

Za pristojnije porodicno letovanje u Grckoj ce vam trebati od 3.000€ pa na vise. Ko zeli potpuni ugodjaj ispod pet somova neka ne trazi. Svi koji planiraju nesto jeftinije moraju se pripremiti na krajnju skromnost od smestaja do plaza na kojima cete boraviti. U Grckoj su samo najskuplja mesta lepo sredjena a ostalo je srednja zalost. Nekada su Grci bili nenadmasni sa uslugom i gostoljubivoscu ali ta vremena su davno prosla.

Pa

pre 1 godinu

Prošle godine su bile jako visoke, a ni za kakvu naročitu uslugu. Nadam se ove godine u drugoj zemlji za te dve hiljade evra malo više vrednosti.

Srđan

pre 1 godinu

Za pristojnije porodicno letovanje u Grckoj ce vam trebati od 3.000€ pa na vise. Ko zeli potpuni ugodjaj ispod pet somova neka ne trazi. Svi koji planiraju nesto jeftinije moraju se pripremiti na krajnju skromnost od smestaja do plaza na kojima cete boraviti. U Grckoj su samo najskuplja mesta lepo sredjena a ostalo je srednja zalost. Nekada su Grci bili nenadmasni sa uslugom i gostoljubivoscu ali ta vremena su davno prosla.
(Kosarkas, 23. maj 2022 20:43)

Sve se slažem i još bi dodao da je sramota na letovanje potrošiti ispod 5000 evra. Sedi bre kući i smrdi, gde si pošao kad si golja.

pera

pre 1 godinu

Eto mene 15. jula na 17 dana!!! Nisu problem malo veće cene, svuda je tako, računamo na to! Kalimera!!!Juhuuuuuuu
(Shomi, 23. maj 2022 15:52)
ako nisi paradajz turista, za te pare koje ces dati za 17 dana u Turskoj bi potrosio za mesec

Marko

pre 1 godinu

Biće skuplje, a usluga ista. I tako godinama. Trika nema da obnove nameštaj u sobama. Makar da stave neki noviji TV sa kanalima koji nisu grčki.
Zato lepo Turska ko čovek.

Čovek ide na more da bi gledao tv u sobi.. O Bože... Bitno mi je da je smeštaj čist i da imam gde da prespavam i da se okupam. Grčka uvek ispred svih!

kaboom

pre 1 godinu

"Grčki ministar ističe da je Srbija prijateljska zemlja, da su turisti iz Srbije uvek dobrodošli. "

A šta to bi prethodne dve godine?
Ne hvala, možda za 4 godine im oprostim, do tada moje pare idu u tr i eg

rebro

pre 1 godinu

@istina i samo istina, mi porodično idemo u Tursku. Supruga, sin i ja. Ne idemo u diskoteke već all-inclusive, zatvoren rizort. Kafa, ratluk, pivo, vermut, plaža, sladoledi, bazeni. Kakva bre diskoteka.

Tomy Čubura

pre 1 godinu

Završio škole na vreme, imao sreće pri zaposlenju, radim pošteno, zarađujem... Svuda je sve skuplje, nije veliki problem!!! Jedva čekam 14. juli!!!
(Shomi, 23. maj 2022 15:55)
jedva završio škole , radim kad mi se hoće , extra zaradjujem , cene i ne gledam ...jedva cekam 12 juli

Čiča

pre 1 godinu

Kreveti nisu standardnih dimenzija.doplata za klimu po danu internet loš itd i tako iz godine u godinu a cene dve veće i veće.Grčka nikad.Ima još mora i mora.

istina i samo istina

pre 1 godinu

Biće skuplje, a usluga ista. I tako godinama. Trika nema da obnove nameštaj u sobama. Makar da stave neki noviji TV sa kanalima koji nisu grčki.
Zato lepo Turska ko čovek.
(rebro, 23. maj 2022 15:52)

Turska kao čovek da ali kao žena ne.
Ne smeš nigde da ideš sama jer te vuku za ruku u svim prodavnicama i omalovažavaju.
Da ne kažem šta sve rade mladim devojkama po barovima i diskotekama gde im stavljaju svašta u piće.
Daleko je Turska od Grčke ali ni Grčka za odmor nije samo Halkidiki,mada ni Halkidiki nije za bacanje.

Alex

pre 1 godinu

Ha ha...ista prica kao I prosle godine....ukidanje rominga I na kraju patka....nista...nesto mi govori da ce biti isto I ove godine....prijatelji

Alex

pre 1 godinu

edva završio škole , radim kad mi se hoće , extra zaradjujem , cene i ne gledam ...jedva cekam 12 juli
(Tomy Čubura, 23. maj 2022 16:07

Sanjaj.

ken

pre 1 godinu

@Marko
to ti je taj profil sto ide u Tursku. Bitna im je krka do iznemoglosti i bazeni u hotelu. A plaze da menjaju, cisto more, to im nije stavka.

miodrag

pre 1 godinu

Giros je 4€,a sa tzatzikijem 4,30 €...sve je (malo) skuplje u odnosu na proslu godinu...hleb je 1.20, 1.30€...ali more je more

rebro

pre 1 godinu

@ken, kada ideš na odmor sa detetom starim 4 godine onda ne menjaš plaže već ideš u All-Inclusive hotel.
Moj sin obožava bazene, tobogane. Briga me za plaže. Idem da uživam sa detetom i da ne mislim o hrani i gužvi.

Pevac

pre 1 godinu

a Zlatibor seljan vam nije skupa..i da placate dan u budjavim vikendicama 70 e i to vam nije skupo..ipak je to more. mora biti skuplje..bolje Jonsko more za sve pare..nego seljana. Kaludjerica na Zlatboru

Ja

pre 1 godinu

Grcka je idalje pristupacna, ko ne veruje neka ode do italije, sve je puta dva. A more ne moze da se poredi, kao ni turska, usluga ful ali more…. Jedini konkurent je Egipat. Usluga savrsena, more najbolje od svih navedenih.

Igor

pre 1 godinu

Ove godine Turska, rodjaci.
Avion, hotel sa 5 zvezdica, hrana...sve to po ceni klot apartmana bez klime, na Halkidikiju.
(Kobaja Grande, 23. maj 2022 19:20)

Letnjem bas u takvim smestajima kakve ste naveli, cena turske 5* AI ove godine je malo poskupelo i bez oko 3000eur za dvoje teško da ćete nesto naći, apartmani u grčkoj svakako nisu te cene, hoteli 4* PP su oko 2000-2500, 5* AI svakako preko 3000-3500, ali apartmani svakako mnogo jeftiniji. egipat je takođe poskupeo, hoteli koji valjaju teško bez 2400 za dvoje. sve što navodim je veoma lako poverljivo.

Hoh

pre 1 godinu

Zato u Srbiji, bez mora, imate preskupe hotele i apartmane i hotele jer im se osladio kovid! Spustite se na zemlju, alo bre! Loši vam Crnogorci, Hrvati, Grci koji bar imaju šta da ponude od prirode i usluge, a more da ne pominjem, a bogami i prelepe planine!

Beograđanka

pre 1 godinu

Pogledajte Kopaonik, Zlatibor, Divčibare i svaku božju šupu od vikendice u celoj Srbiji...Abnormalne cene, ali dok ima ovaca biče i vune. Smetaju vam Grci, Hrvati, ovi, oni, a Srbin prvi jedva dočekao da vas odere!

rebro

pre 1 godinu

@Alex, za ukidanje naplate rominga se pita EU, a ne Grčka. Ne može grčka vlada da naredi privatnim kompanijama da ne naplaćuju roaming za SIM iz Srbije.
Grčki OTE je vlasnik Cosmote, ali vlasnici OTE su Nemci (Dojče Telekom). Nije to tako jednostavno.

Siniša

pre 1 godinu

Prošle godine (Kasandra) sam za isti novac dobio upola manje nego godinu dana pre korone (Skijatos). Ako može uopšte da se poredi. Ne znam šta da kažem. Prosudite sami.

Zkne

pre 1 godinu

Ono brdo kad se popneš pred Solunom pa pogled na more, jedva čekam. Kažu giros skup 4-5 e , pa u BGu je 6e. Kažu nema TV , dali je realno da neko ide na more i gleda TV. Moze kafić i ležaljke al moze i peškir i suncobran , ništa nam lošije nije bilo ni tako. Moze restoran ,a može i Lidl. Kad vidiš jedan all inclusive , video si sve. Vidim ljude srećne sa decom , prijateljima , ljubimcima. Život je lep , radujte se , nema kompleksa , isto je lepo i onima u prikolici kao i onima u vili . Sećanja su čudo.

ime

pre 1 godinu

(Zoki, 24. maj 2022 08:34)

Inace, prosle godine je bilo prljavo more na Tasosu, Halkidikiju... uopste, taj sever Grcke. I boja zelenkasta... bas sam se neprijatno iznenadio. Bilo i meduza, jesu bile bezopasne, al nije prijalo.

Sa decom je najlepsi i "najzdraviji" Tasos. Po meni. Blizu je, jedino mozda zbog trajekta 60-70e skuplji.

Apartmanskom smestaju dajem prednost, Grcka je takva- treba obilaziti plaze. Turska mozda ima bolju ponudu smestaja i jelovnika, al to je za one gladne i zeljne. (razumem i to)

Svake godine je Grcka sve skuplja, pre svega smestaj. Hrana, hemija, kozmetika isto ko ovde. (jer je kod nas postalo preskupo)
Tako da savetujem da se sve kupuje dole, od krema, autana, deterdzenta, hrane... Eventualno ako ima neka akcija ovde, istek roka, zaliha- tad moze da se jeftinije prodje s kremama.

Elem. koliko kosta Zlatibor, Kop, Tara, Divcibare etno selo, salasi... Grcka je jos jeftina. Neko pomeuo apartmane, da nisu renovirani, al vazno da je uredno i cisto. U smestaju samo prespavam... i deca dok ne padnu u dvoristu, ne vide krevet.

Za malu decu je vazno jedno: smestaj da ima dvoriste sa prirodnim hladom.
Idealno je kad postoji zajednicka kuhinja (mnogo razloga).
Da smestaj nije na ulici zbog nocnog provoda i buke.
I to je to.

Giros, hobotnice, sladoledi, smokve... kazem, za one zeljne hrane. Mozda ima smisla zbog celokupnog ugodjaja (taverna, obala, bezbriznost...).
Nekad sam bio zeljan grcke fante. Eto.

Srđan

pre 1 godinu

"Grčki ministar ističe da je Srbija prijateljska zemlja, da su turisti iz Srbije uvek dobrodošli. "

A šta to bi prethodne dve godine?
Ne hvala, možda za 4 godine im oprostim, do tada moje pare idu u tr i eg
(kaboom, 23. maj 2022 21:31)

Ok.

zulu iz kulu

pre 1 godinu

Grcka je idalje pristupacna, ko ne veruje neka ode do italije, sve je puta dva. A more ne moze da se poredi, kao ni turska, usluga ful ali more…. Jedini konkurent je Egipat. Usluga savrsena, more najbolje od svih navedenih.
(Ja, 23. maj 2022 20:20)
Zavisi u kojoj si Italiji bio,verovatno Lido ili Rimini koji su jeftini ,da si išao na Sardiniju,Siciliju ili Pulju ne bi tako pisao ,bar što se mora tiče,a da nije za svačiji džep to da!

kiki

pre 1 godinu

Prosle godine u Grckoj pocetak jula nikad bolje, nije bilo guzve plaza poluprazna jedino vikendom kad se grci sidju u primorje, 15 dana, cene pristojne, ove godine isti termin gledao sam Tursku 10 dana nema sanse ispod 2500-3000, rezervisao sam opet Grcku i to rani booking po istoj ceni kao i prosle godine, i 15 dana me nece izaci vise od 1500-1800 sopstveni prevoz i vozikanje od plaze do plaze, sto bi neko rekao ne moram baciti bas 200€ na lezaljke i suncubrane ponecu nase.

deps

pre 1 godinu

Eto mene 15. jula na 17 dana!!! Nisu problem malo veće cene, svuda je tako, računamo na to! Kalimera!!!Juhuuuuuuu
(Shomi, 23. maj 2022 15:52)
ako nisi paradajz turista, za te pare koje ces dati za 17 dana u Turskoj bi potrosio za mesec
(pera, 23. maj 2022 18:47)
A kako ga mozes zvati Paradajz Turista? Pa 17 dana neće izdržati paradajz istrulice. Izgleda da smo svi Paradajz Turisti, pa i onaj sto ima Al inkluziv jesce paradajz. Svi tu kukaju u Srbiji nema posla nema para, plate nikakve. A vidim svi se razbacuju ko gde ide i koliko košta odmor. Pa pitanje jedno Odakle vam Braćo Srbi pare za takav luksuz?

Tomy Čubura

pre 1 godinu

Grčki ministar ističe da je Srbija prijateljska zemlja, da su turisti iz Srbije uvek dobrodošli. "

A šta to bi prethodne dve godine?
Ne hvala, možda za 4 godine im oprostim, do tada moje pare idu u tr i eg
(kaboom, 23. maj 2022 21:31)

Ok.
(Srđan, 23. maj 2022 21:58)
a šta to bi ? test od 10€ koji su inace svima trazili ne samo nama , a pri tome nikome nisu zaista ni gledali ? nikad lepše nije bilo 2020 e i 2021 e u Grckoj !

Nebitno je meni, a tek vama

pre 1 godinu

Ne mogu da verujem koliko smo mi loši ljudi! Ovakva prepucavanja i malodušnost oko običnog letovanja! Izlivi nekog noblesa, kao ja mogu da platim sve, svi ostali su paradajz turisti... Ja sam bio na ovom ostrvu, na onom, zarađujem toliko, mogu to, hoću to...
Ne mogu da platim AI, ali skrpiću toliko da letujem u nekom apartmanu sa porodicom, odmoriću se i biće mi lepo, Grčka mi je nezamenjiva. A ovi koji mogu da plate sve, što se maju po Turskoj, Egiptu... idi bajo na Bahame, Sejšele, Maldive... ostavi pošten narod da bar tih desetak dana uživa, svako u svom raju, koliko je ko u mogućnosti.

Atreides

pre 1 godinu

Ne znam sta ocekuju ljudi.Uporedite cene u Srbiji od propsle godine i danas.Da ne pricamo od pre 2 godine i danas.I onda neko kukanje na poskupljenja u Grckoj.

Tomy Čubura

pre 1 godinu

Giros je 4€,a sa tzatzikijem 4,30 €...sve je (malo) skuplje u odnosu na proslu godinu...hleb je 1.20, 1.30€...ali more je more
(miodrag, 23. maj 2022 18:52)
giros u TC Stadion je 500 din ! i to jadan

C i n i k

pre 1 godinu

Grčki OTE je vlasnik Cosmote, ali vlasnici OTE su Nemci (Dojče Telekom). Nije to tako jednostavno.
(rebro, 24. maj 2022 00:38)

A D-Telekom je deonicar i u SRB Telekom...
Sem toga stvar sa roamingom je zavrsena, oba ministra ( Srb i Gr) dali su zvanicnu izjavu da ce ugovor biti zakljucen do kraja maja...

ime

pre 1 godinu

(pera, 23. maj 2022 18:47)

A u Bugarskoj 2 meseca!

Inace, podrzavam kad je letovanje duze od 2 nedelje. Sve ispod toga u Grckoj je patnja.

Zoki

pre 1 godinu

Polihrono, iskustva? Isao bih kolima sa suprugom i bebom.
(Kosta, 23. maj 2022 20:43)

Isao pre nekoliko godina u avgustu, jedan od najgorih odmora ikada. Plaza sa nabijenim lezaljkama maksimalno, guzva strasna na ulicama, posebno uvece. Prodavci ponekada vrlo neljubazni, kao i nas ljudi - toliko nevaspitanja nigde nisam video. Gazda apartmana odmah vikao na nas jer smo stali na njegovom parkingu samo da izbacimo stvari. Promenio se prema nama kada je video da smo vaspitani i kada sam mu pomagao da nabavi novi ruter jer mu je stari neko od turista ukrao (zaista, neverovatno...). Apartman odlican sa dvostranom terasom ali bez tople vode u kuhinji, pranje sudova ziva muka.
Ali pravi problem je mesto: uvece nije moglo da se prodje ulicama od uzasne guzve u kombinaciji turista i kola koje idu istim putem. Prepuno Albanaca (nisam nacionalista) koji drze girosdzinice i kafice, OK su, ali uvece mladi Albanci patroliraju mestom u grupama - naseg sina od 14 godina tada su terali sa lezaljki jer je pricao sa devojkom iz NS koja se dopala nekom Albancu. Sa cerkom i kisobran kolicima smo se mucili samo tako... Polihrono je najgora "seljanija" koju sam video u zivotu.

Preporucujem Jerisos (Ierissos), bilo je lepih ponuda i tamo smo isli sledecih par godina, pravi odmor za porodice dok su deca mala, nije guzva, setaliste lepo i odrzavano, Lidl i Masutis blizu, ma sve je bilo potaman. Samo pazite na vodu: na 2. i 3. prstu prosle godine je bila dosta prljava.

C i n i k

pre 1 godinu

Polihrono, iskustva? Isao bih kolima sa suprugom i bebom.
(Kosta, 23. maj 2022 20:43)

Mesto je super, fenomenalne plaze i more, taman za dete, ali nedostatak su "plitke" plaze ( od mora do zavrsetka plaze je svega 10,15 metara), ogromna guzva, ostavljanje peskira nocu, mnogo malo mesta za parkiranje auta, u smislu ako ga pomeris u toku dana tesko ces se vratiti vise autom na isto mesto a vrv ces do kraja letovanja morati da ga parkiras na 500 m od app..
Ja dajem preporuku za Polihrono svakako ko je spreman da istrpi i veliki guzvu i neke druge nedostatke..
Ali Thasos je recimo nesto sto bih na 1.ruku svakom preporucio, izvanredno ostrvo sa neverovatnim plazama i morem a nije mnogo dalje od Polihrona..

C i n i k

pre 1 godinu

Zna li neko koliko kosta trajekt do Tasosa?
(Sogard, 24. maj 2022 07:13)

Zavisi od prevoznika ali kolko se secam oko 20 evra u 1 pravcu..
Thasos je extra, pogotovo juzni deo Potos, svakom bih iskreno preporucio ovo ostrvo, plaze su nestvarno dobre kao i more, misim da je Krf takodje extra ali meni se vise dopao Thasos..
Ko ide kolima obavezno da obidje bar 10 ak cuvenih plaza nece se pokajati..

Mirta

pre 1 godinu

Letovala u Pargi, predvnom Krfu, ali se betonirala na Kefaloniji. PREDIVNO more plaže, mir, hrana, ljubazni domaćini, izleti u Fiskardo, Asos .. + Itaka - obavezno! Jedva čekam.