Sokobanja i Stara planina najposećenije destinacije na jugu

U martu ove godine u Srbiji je bilo za 79,6 odsto više turista u odnosu na isti mesec prošle godine, a porastao je i broj noćenja, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Sokobanja je i dalje najpopularnija destinacija na jugu zemlje, a najmanje turista odlučuje da poseti Vranjsku Banju.

Izvor: energetskiportal.rs
Pošaljite komentar
 1. Meni je Sokobanja bas ruzna. Deluje kao vasar, sa prodavnicama iz 18. veka. Nema trotoara. Nije lepo uredjeno. Ne treba niko da izmislja nista. Samo treba da iskopira od nekog drugog.
  (Vienna, 5. maj 2022 18:46)

  # Link komentara

 2. Nema u Srbiji ozbiljnog turizma jer nama turizam nije u genima, ne prepoznajemo potrebe ljudi. Bog nam je dao prelepu prirodu, ali to nije dovoljno. Ili je ona pusta i sama za sebe bez ikakvih sadrzaja tako da nema gde ni kafa da se popije (kao npr. na Vlasini) ili se dozvoljava forsirana gradnja i oretvaranje turistickih mesta u gradove kao recimo na Zlatiboru. A sadrzaja nigde ili jako malo, nista uobliceno u neku ponudu. Kulturno-istorijskog nasledja jako malo sredjeno za posetioce.
  Pogledajte Sloveniju, maheri turizma, isplaniran i smisleno iskoriscen svaki cm zemlje. I pare od turizma samo kaplju. Ali zna se gde je staza, gde je trava, gde je voda, gde je put, gde restoran, gde su istorijske gradjevine, sadrzaji za decu itd.
  (gillette, 4. maj 2022 09:21)

  # Link komentara

 3. Vranjska banja, mesto gde je Bog rekao laku noć. Još imam traume od tog mesta a provela jedno noćenje na putu do Grčke. Dušu dalo za horor film!
  (Gost, 4. maj 2022 07:59)

  # Link komentara

 4. Bio na ski vikendu na Staroj planini... Malo je reći da sam prezadovoljan! U odnosu na Kop, dosta manje staza, posebno crvenih i crnih, ALI zato nema gužve ni na žičarama, ni na stazama, parking mesta dovoljno i besplatno, cene opreme, ski pasa i smeštaja i hrane u obližnjem selu Crni vrh, zqista pristupačne.
  (b1321, 4. maj 2022 07:53)

  # Link komentara

 5. (Exo, 03. maj 2022 21:59)

  Ni ne treba da postoji restoran u okviru Golubačke tvrdjave jer bi se od istorijske znamenitosti napravio vašar. Na samo nekoliko kilometara od tvrdjave pistoji gradić Golubac i tamo je tvoj kolega mogao da jede i šta već. A kate za ulazak u tvrdjavu je mogao da kupi na karticu.
  (igg, 4. maj 2022 06:29)

  # Link komentara

 6. Soko banja - najruznije naselje na najlepsem mestu u Srbiji. Srusiti sve, pa dati Austrijancima da projektuju.
  (Marko, 3. maj 2022 23:33)

  # Link komentara

 7. Srbi znaju o turizmu koliko i Hindusi o tranžiranju krave. Prije nekoliko dana kolega se našao u Požarevcu pa je odlučio posjetiti Golubačku tvrđavu. Imao je nekih 600-700 dinara što mu je jedva bilo dovoljno za kartu. Kad je htio da razmjeni evre u dinare rekli su da ne postoji mjenjačnica jer "to je državno preduzeće", suštinski više novca mu i nije trebalo jer nije imao gdje da ih potroši. Ne postoji restoran u neposrednoj blizini niti bilo kakav sadržaj koji bi zadržao turistu duže od 20-ak min. Uložen je ogroman novac i tvrđava izgleda prelijepo ali moraš izvući pare od turiste pobogu.
  (Exo, 3. maj 2022 21:59)

  # Link komentara

 8. Sokobanja mora i treba duplo više gostiju
  ALI treba kositi travu,urediti pešačke staze,očistiti korito moravice,popraviti mostove ,uraditi novu pijacu,popločati parter kod limun banje,prazniti kante za smeće ceo dan u letnjem periodu i sve to ne bi koštalo više od 50.000 evra ALI ALI nema ko da to uradi i da pokrene inicijativu i to zadnjih 10 godina apsolutno ništa nije urađeno a tek da ne spominjem očno i grudno ,gde ništa nije dirano više od 20 godina sve propada ,sve zaraslo i urušeno
  Ovo nije ništa drugo nego dobronamerna kritika 8 ne bih voleo ni želeo da se drugačije shvati ,zato i pišem ovako dugačku poruku,koja će nadam se biti objavljena a sve može da se proveri ili da neki novinar ode do Sokobanje ili da lokalni novinar napiše
  Pozdrav svima i nadam se da će se bar nešto od ovog uraditi
  (Q, 3. maj 2022 21:51)

  # Link komentara