teacher
pre 2 godine
@Branko
Nemas ti druze pojma. Ovde zivot tek pocinje sa 30 ;-).
Četvrtak, 16.09.2021.
12:15
Izvor: B92
pre 2 godine
@Branko
Nemas ti druze pojma. Ovde zivot tek pocinje sa 30 ;-).
pre 2 godine
Ko vecera vina, doruckuje .... piva!
pre 2 godine
Burek ? Posle prave noći - samo kisela čorba i taksi !
pre 2 godine
Masno, masno, slano, masno, alkohol: starost u Nišu počinje oko tridesete.
pre 2 godine
Icepismo ga sa članak! Kao četvrtinu burek sa sira u 5 ujutru kod Mićka prekoput gimnaziju!
pre 2 godine
Bio sa suprugom par dana u Nisu. Dosli iz Beograda, posto nikada nismo bili. Sve nam se svidelo, od ljudi, hrane, grada. Obavezno obici i ko moze ostati koji dan u Nisu.
pre 2 godine
Joj, što me nešto jutros žulja holesterol...
pre 2 godine
Icepismo ga sa članak! Kao četvrtinu burek sa sira u 5 ujutru kod Mićka prekoput gimnaziju!
pre 2 godine
Narodski rečeno to su prave pijanice
pre 2 godine
Voda na usta,i glad u stomaku,momentalno.
pre 2 godine
Ne bih da mračim, ali ovih dana sam majku od 68 godina vodio po urgentnom centru (jer je zbog korone jedini bio dežuran). Srce, pritisak, pluća. Ishrana, izostanak fizičke aktivnosti i cigarete. Ljudi, molim vas pazite se. Hedonizam znači uživati u životu, povremeno sebi dati oduška i jednostavno raditi nešto što vam prija bez razmišljanja. Nažalost, mi ovde često preterujemo, jer kompenzujemo stres i nezadovoljstvo kroz hranu i te "sitne zdravstvene grehe" poput pušenja i alkohola. Molim vas budite umereni, zbog.vas i onih koji brinu o vama. Svako dobro.
pre 2 godine
@samosvesna gradjanka
она о момку који се у Брзом Броду удавио у Нишави (нажалост, никако да упамтим наслов)
Zove se "Udavija se" :-).
pre 2 godine
Za one neupucene - Ne, burek nije najbolji kod Antona a pogotovo ne kod Kalinke, kod Dagija se ide zbog ovcetine a Rajko ima u najbolju ruku, samo prosecnu klopu. Nislije znaju gde sta valja pa mozete pitati, da ne reklamiram vec nepotrebno kafane...
pre 2 godine
Dunja… pa kude rastu te tol’ke dunje za tol’ku dunjevacu?
pre 2 godine
Нема доброг бурека без Косова. Какав црни бурек у Ниш-у, кад те лупи она маст у главу и желудац, цео дан ти се враћа, а тек киселина.
Добар бурек сам јео и у Скопљу, ал давно то беше.
Горанци праве најбољи бурек.
pre 2 godine
Samo mi južnjaci možemo da jedemo te čorbaste stvari,ostalima ne bi preporučio-gore je nego da ste u Kinu!Npr teleća glava je čorbica od teleće glave sa sve ono što ima u glavu i oko glavu-to su izmislili južnjački mangupi zato što je glava otpad i ne košta ništa a jagnjeća sarmica zvuči primamljivo zar ne-je ustvari jagnjeća sitno seckana crevca zamotana u skramu BON APETIT!
pre 2 godine
Kafana Marijan kod Aleksinac,probajte,vraticete se sigurno xD
pre 2 godine
Kalinkin burek sa sirom bolji od Antonovog!
pre 2 godine
Burek je samo sa sirom
pre 2 godine
Smanjite malo doživljaj...Jedite umereno i vežbajte. Ovi specijaliteti su ponekada dobri, ali i tada samo jedno jelo i jedna porcija za dvoje.
pre 2 godine
Sljiva, kajsija, dunja, viljamovka?
Moze.
pre 2 godine
Opet Nis?Kazem ja ipak nas Nis znaci nesto u ovoj nasoj napacenoj drzavi.
pre 2 godine
... obično ide neka od voćnih rakija - dunjevača, šljivovica, kajsijevača ili jabukovača.
Дуњевача, кајсијевача или јабуковача?! Не знам никог ко то пије, нарочито јабуковачу (што се тиче јабуковаче, у Мачви је јабуковача каком дрвеном пресом исцеђен сок од јабука па преврео - у ,,преводу'': вино од јабука; та јабуковача је идеална за пијуцкање и фин вискоуман разговор, например о добрим књигама или о добрим филмовима или о добрим телевизијским серијама), али знам много нас који обавезно наручујемо виљемовку и салату ,,урнебес'' а ако је музика уживо - е, онда ,,Сви у Ниш'', па она о момку који се у Брзом Броду удавио у Нишави (нажалост, никако да упамтим наслов), па ,,Нишка Бања'', па ,,Разболе се дилбер-Тута'', па ,,Дуде, мори, Дуде'', па...
pre 2 godine
Evo, kao beogradjanin, moj mali doprinos.
Dagi ili Dagi plus (nisam siguran za naziv ali necete pogresiti sa samo Dagi) , ko voli ovcetinu i sve od ovcetine (ovcije pljeskavice, rolovana ovcetina, ovciji sir, moravska salata).
Burek sa sirom, pekara Anton, na cosku, kod hotela Rilemen, preko puta saobracajne policije, najverovatnije najbolji burek sa sirom u Srbiji.
pre 2 godine
Nanese me put pre jedno 15- tak godina u Niš.
Mrtav gladan sedoh u "Rajkovu kafanu" i naručih rebarca na kajmaku...
Što kažu ovi moji "Žabari" :
Fine del mondo ( kraj sveta )
Alza morti ( diže i mrtve ).
Da li zato što sam bio jako gladan ,ali tako ukusna rebarca sam jeo samo tu i samo tada...
Sledeći put kada se zateknem u Nišu probaću sve što je na kajmaku...
pre 2 godine
a onda nislijama dosadi i rostilj i klasika i etno i sve i nema da sedne u neki malo drugaciji restoran sa pristojnim cenama i porcijama. Jedna Zapata bi Nisu dobro dosla za promenu, Monument da se vrati, Manufaktura ili nesto nesto drugacije. A ne samo cevapi, pljedze pomfriti, sopske i bureci. Dosadi vise...
pre 2 godine
Sto se kafana tice velika je verovatnoca da necete pogresiti gde god da sednete, hrana je stvarno ukusna iako za sebe ne mogu da kazem da sam hedonista niti obozavam kafane. U Nisu su mnoge kafane sa tradicijom gde mozete probati da kazemo nesto autenticno. Izvan grada po selima isto postoje kafane gde se sve sprema na licu mesta, nema podgrevanja, uvaljivanja svacega. Sukana pita se suce na licu mesta i naravno ceka se a ne instant. Sam burek se pokvario na mnogim mestima mada ljudi koji zive ovde znaju gde mogu da uzmu ono pravo.
pre 2 godine
Ovo je nama veći problem od korone! Uz naravno fizičku neaktivnost i stres. Ali ko će mu odoleti...
pre 2 godine
Svasta
pre 2 godine
Мало сте промашили. После шљиве највише се пије виљамовка, па онда дуња. Кајсија и јабука много ређе. Кад је предјело у питању, шопска салата је правило, класика, а не моравска мада и њу наручимо уз шопску. Такође, даска је врло честа, што ће рећи сланиница, пршута, кукен, сир, качкаваљ. Понекад иду и печурке или димљени качкаваљ. Е кад се добро замези, после могу и репови, телеће главе, бризле, коленице, али најчешће роштиљ и печење. У сваком случају, једе се и пије врхунски, а у многим кафанама има и живе музике па је угођај потпун.
pre 2 godine
Мало сте промашили. После шљиве највише се пије виљамовка, па онда дуња. Кајсија и јабука много ређе. Кад је предјело у питању, шопска салата је правило, класика, а не моравска мада и њу наручимо уз шопску. Такође, даска је врло честа, што ће рећи сланиница, пршута, кукен, сир, качкаваљ. Понекад иду и печурке или димљени качкаваљ. Е кад се добро замези, после могу и репови, телеће главе, бризле, коленице, али најчешће роштиљ и печење. У сваком случају, једе се и пије врхунски, а у многим кафанама има и живе музике па је угођај потпун.
pre 2 godine
Sto se kafana tice velika je verovatnoca da necete pogresiti gde god da sednete, hrana je stvarno ukusna iako za sebe ne mogu da kazem da sam hedonista niti obozavam kafane. U Nisu su mnoge kafane sa tradicijom gde mozete probati da kazemo nesto autenticno. Izvan grada po selima isto postoje kafane gde se sve sprema na licu mesta, nema podgrevanja, uvaljivanja svacega. Sukana pita se suce na licu mesta i naravno ceka se a ne instant. Sam burek se pokvario na mnogim mestima mada ljudi koji zive ovde znaju gde mogu da uzmu ono pravo.
pre 2 godine
Nanese me put pre jedno 15- tak godina u Niš.
Mrtav gladan sedoh u "Rajkovu kafanu" i naručih rebarca na kajmaku...
Što kažu ovi moji "Žabari" :
Fine del mondo ( kraj sveta )
Alza morti ( diže i mrtve ).
Da li zato što sam bio jako gladan ,ali tako ukusna rebarca sam jeo samo tu i samo tada...
Sledeći put kada se zateknem u Nišu probaću sve što je na kajmaku...
pre 2 godine
Evo, kao beogradjanin, moj mali doprinos.
Dagi ili Dagi plus (nisam siguran za naziv ali necete pogresiti sa samo Dagi) , ko voli ovcetinu i sve od ovcetine (ovcije pljeskavice, rolovana ovcetina, ovciji sir, moravska salata).
Burek sa sirom, pekara Anton, na cosku, kod hotela Rilemen, preko puta saobracajne policije, najverovatnije najbolji burek sa sirom u Srbiji.
pre 2 godine
Opet Nis?Kazem ja ipak nas Nis znaci nesto u ovoj nasoj napacenoj drzavi.
pre 2 godine
Ovo je nama veći problem od korone! Uz naravno fizičku neaktivnost i stres. Ali ko će mu odoleti...
pre 2 godine
Smanjite malo doživljaj...Jedite umereno i vežbajte. Ovi specijaliteti su ponekada dobri, ali i tada samo jedno jelo i jedna porcija za dvoje.
pre 2 godine
Sljiva, kajsija, dunja, viljamovka?
Moze.
pre 2 godine
a onda nislijama dosadi i rostilj i klasika i etno i sve i nema da sedne u neki malo drugaciji restoran sa pristojnim cenama i porcijama. Jedna Zapata bi Nisu dobro dosla za promenu, Monument da se vrati, Manufaktura ili nesto nesto drugacije. A ne samo cevapi, pljedze pomfriti, sopske i bureci. Dosadi vise...
pre 2 godine
Kalinkin burek sa sirom bolji od Antonovog!
pre 2 godine
Burek je samo sa sirom
pre 2 godine
Bio sa suprugom par dana u Nisu. Dosli iz Beograda, posto nikada nismo bili. Sve nam se svidelo, od ljudi, hrane, grada. Obavezno obici i ko moze ostati koji dan u Nisu.
pre 2 godine
... obično ide neka od voćnih rakija - dunjevača, šljivovica, kajsijevača ili jabukovača.
Дуњевача, кајсијевача или јабуковача?! Не знам никог ко то пије, нарочито јабуковачу (што се тиче јабуковаче, у Мачви је јабуковача каком дрвеном пресом исцеђен сок од јабука па преврео - у ,,преводу'': вино од јабука; та јабуковача је идеална за пијуцкање и фин вискоуман разговор, например о добрим књигама или о добрим филмовима или о добрим телевизијским серијама), али знам много нас који обавезно наручујемо виљемовку и салату ,,урнебес'' а ако је музика уживо - е, онда ,,Сви у Ниш'', па она о момку који се у Брзом Броду удавио у Нишави (нажалост, никако да упамтим наслов), па ,,Нишка Бања'', па ,,Разболе се дилбер-Тута'', па ,,Дуде, мори, Дуде'', па...
pre 2 godine
Icepismo ga sa članak! Kao četvrtinu burek sa sira u 5 ujutru kod Mićka prekoput gimnaziju!
pre 2 godine
Ne bih da mračim, ali ovih dana sam majku od 68 godina vodio po urgentnom centru (jer je zbog korone jedini bio dežuran). Srce, pritisak, pluća. Ishrana, izostanak fizičke aktivnosti i cigarete. Ljudi, molim vas pazite se. Hedonizam znači uživati u životu, povremeno sebi dati oduška i jednostavno raditi nešto što vam prija bez razmišljanja. Nažalost, mi ovde često preterujemo, jer kompenzujemo stres i nezadovoljstvo kroz hranu i te "sitne zdravstvene grehe" poput pušenja i alkohola. Molim vas budite umereni, zbog.vas i onih koji brinu o vama. Svako dobro.
pre 2 godine
Masno, masno, slano, masno, alkohol: starost u Nišu počinje oko tridesete.
pre 2 godine
Kafana Marijan kod Aleksinac,probajte,vraticete se sigurno xD
pre 2 godine
Dunja… pa kude rastu te tol’ke dunje za tol’ku dunjevacu?
pre 2 godine
Burek ? Posle prave noći - samo kisela čorba i taksi !
pre 2 godine
Voda na usta,i glad u stomaku,momentalno.
pre 2 godine
Svasta
pre 2 godine
Нема доброг бурека без Косова. Какав црни бурек у Ниш-у, кад те лупи она маст у главу и желудац, цео дан ти се враћа, а тек киселина.
Добар бурек сам јео и у Скопљу, ал давно то беше.
Горанци праве најбољи бурек.
pre 2 godine
@Branko
Nemas ti druze pojma. Ovde zivot tek pocinje sa 30 ;-).
pre 2 godine
Samo mi južnjaci možemo da jedemo te čorbaste stvari,ostalima ne bi preporučio-gore je nego da ste u Kinu!Npr teleća glava je čorbica od teleće glave sa sve ono što ima u glavu i oko glavu-to su izmislili južnjački mangupi zato što je glava otpad i ne košta ništa a jagnjeća sarmica zvuči primamljivo zar ne-je ustvari jagnjeća sitno seckana crevca zamotana u skramu BON APETIT!
pre 2 godine
Za one neupucene - Ne, burek nije najbolji kod Antona a pogotovo ne kod Kalinke, kod Dagija se ide zbog ovcetine a Rajko ima u najbolju ruku, samo prosecnu klopu. Nislije znaju gde sta valja pa mozete pitati, da ne reklamiram vec nepotrebno kafane...
pre 2 godine
Joj, što me nešto jutros žulja holesterol...
pre 2 godine
Ko vecera vina, doruckuje .... piva!
pre 2 godine
Icepismo ga sa članak! Kao četvrtinu burek sa sira u 5 ujutru kod Mićka prekoput gimnaziju!
pre 2 godine
@samosvesna gradjanka
она о момку који се у Брзом Броду удавио у Нишави (нажалост, никако да упамтим наслов)
Zove se "Udavija se" :-).
pre 2 godine
Narodski rečeno to su prave pijanice
pre 2 godine
Svasta
pre 2 godine
a onda nislijama dosadi i rostilj i klasika i etno i sve i nema da sedne u neki malo drugaciji restoran sa pristojnim cenama i porcijama. Jedna Zapata bi Nisu dobro dosla za promenu, Monument da se vrati, Manufaktura ili nesto nesto drugacije. A ne samo cevapi, pljedze pomfriti, sopske i bureci. Dosadi vise...
pre 2 godine
Burek je samo sa sirom
pre 2 godine
... obično ide neka od voćnih rakija - dunjevača, šljivovica, kajsijevača ili jabukovača.
Дуњевача, кајсијевача или јабуковача?! Не знам никог ко то пије, нарочито јабуковачу (што се тиче јабуковаче, у Мачви је јабуковача каком дрвеном пресом исцеђен сок од јабука па преврео - у ,,преводу'': вино од јабука; та јабуковача је идеална за пијуцкање и фин вискоуман разговор, например о добрим књигама или о добрим филмовима или о добрим телевизијским серијама), али знам много нас који обавезно наручујемо виљемовку и салату ,,урнебес'' а ако је музика уживо - е, онда ,,Сви у Ниш'', па она о момку који се у Брзом Броду удавио у Нишави (нажалост, никако да упамтим наслов), па ,,Нишка Бања'', па ,,Разболе се дилбер-Тута'', па ,,Дуде, мори, Дуде'', па...
pre 2 godine
Smanjite malo doživljaj...Jedite umereno i vežbajte. Ovi specijaliteti su ponekada dobri, ali i tada samo jedno jelo i jedna porcija za dvoje.
pre 2 godine
Kalinkin burek sa sirom bolji od Antonovog!
pre 2 godine
Нема доброг бурека без Косова. Какав црни бурек у Ниш-у, кад те лупи она маст у главу и желудац, цео дан ти се враћа, а тек киселина.
Добар бурек сам јео и у Скопљу, ал давно то беше.
Горанци праве најбољи бурек.
pre 2 godine
Masno, masno, slano, masno, alkohol: starost u Nišu počinje oko tridesete.
pre 2 godine
Мало сте промашили. После шљиве највише се пије виљамовка, па онда дуња. Кајсија и јабука много ређе. Кад је предјело у питању, шопска салата је правило, класика, а не моравска мада и њу наручимо уз шопску. Такође, даска је врло честа, што ће рећи сланиница, пршута, кукен, сир, качкаваљ. Понекад иду и печурке или димљени качкаваљ. Е кад се добро замези, после могу и репови, телеће главе, бризле, коленице, али најчешће роштиљ и печење. У сваком случају, једе се и пије врхунски, а у многим кафанама има и живе музике па је угођај потпун.
pre 2 godine
Ovo je nama veći problem od korone! Uz naravno fizičku neaktivnost i stres. Ali ko će mu odoleti...
pre 2 godine
Opet Nis?Kazem ja ipak nas Nis znaci nesto u ovoj nasoj napacenoj drzavi.
pre 2 godine
Evo, kao beogradjanin, moj mali doprinos.
Dagi ili Dagi plus (nisam siguran za naziv ali necete pogresiti sa samo Dagi) , ko voli ovcetinu i sve od ovcetine (ovcije pljeskavice, rolovana ovcetina, ovciji sir, moravska salata).
Burek sa sirom, pekara Anton, na cosku, kod hotela Rilemen, preko puta saobracajne policije, najverovatnije najbolji burek sa sirom u Srbiji.
pre 2 godine
Sljiva, kajsija, dunja, viljamovka?
Moze.
pre 2 godine
Nanese me put pre jedno 15- tak godina u Niš.
Mrtav gladan sedoh u "Rajkovu kafanu" i naručih rebarca na kajmaku...
Što kažu ovi moji "Žabari" :
Fine del mondo ( kraj sveta )
Alza morti ( diže i mrtve ).
Da li zato što sam bio jako gladan ,ali tako ukusna rebarca sam jeo samo tu i samo tada...
Sledeći put kada se zateknem u Nišu probaću sve što je na kajmaku...
pre 2 godine
Joj, što me nešto jutros žulja holesterol...
pre 2 godine
Dunja… pa kude rastu te tol’ke dunje za tol’ku dunjevacu?
pre 2 godine
Icepismo ga sa članak! Kao četvrtinu burek sa sira u 5 ujutru kod Mićka prekoput gimnaziju!
pre 2 godine
Sto se kafana tice velika je verovatnoca da necete pogresiti gde god da sednete, hrana je stvarno ukusna iako za sebe ne mogu da kazem da sam hedonista niti obozavam kafane. U Nisu su mnoge kafane sa tradicijom gde mozete probati da kazemo nesto autenticno. Izvan grada po selima isto postoje kafane gde se sve sprema na licu mesta, nema podgrevanja, uvaljivanja svacega. Sukana pita se suce na licu mesta i naravno ceka se a ne instant. Sam burek se pokvario na mnogim mestima mada ljudi koji zive ovde znaju gde mogu da uzmu ono pravo.
pre 2 godine
Kafana Marijan kod Aleksinac,probajte,vraticete se sigurno xD
pre 2 godine
Bio sa suprugom par dana u Nisu. Dosli iz Beograda, posto nikada nismo bili. Sve nam se svidelo, od ljudi, hrane, grada. Obavezno obici i ko moze ostati koji dan u Nisu.
pre 2 godine
@Branko
Nemas ti druze pojma. Ovde zivot tek pocinje sa 30 ;-).
pre 2 godine
Ne bih da mračim, ali ovih dana sam majku od 68 godina vodio po urgentnom centru (jer je zbog korone jedini bio dežuran). Srce, pritisak, pluća. Ishrana, izostanak fizičke aktivnosti i cigarete. Ljudi, molim vas pazite se. Hedonizam znači uživati u životu, povremeno sebi dati oduška i jednostavno raditi nešto što vam prija bez razmišljanja. Nažalost, mi ovde često preterujemo, jer kompenzujemo stres i nezadovoljstvo kroz hranu i te "sitne zdravstvene grehe" poput pušenja i alkohola. Molim vas budite umereni, zbog.vas i onih koji brinu o vama. Svako dobro.
pre 2 godine
Voda na usta,i glad u stomaku,momentalno.
pre 2 godine
Narodski rečeno to su prave pijanice
pre 2 godine
Ko vecera vina, doruckuje .... piva!
pre 2 godine
Samo mi južnjaci možemo da jedemo te čorbaste stvari,ostalima ne bi preporučio-gore je nego da ste u Kinu!Npr teleća glava je čorbica od teleće glave sa sve ono što ima u glavu i oko glavu-to su izmislili južnjački mangupi zato što je glava otpad i ne košta ništa a jagnjeća sarmica zvuči primamljivo zar ne-je ustvari jagnjeća sitno seckana crevca zamotana u skramu BON APETIT!
pre 2 godine
@samosvesna gradjanka
она о момку који се у Брзом Броду удавио у Нишави (нажалост, никако да упамтим наслов)
Zove se "Udavija se" :-).
pre 2 godine
Za one neupucene - Ne, burek nije najbolji kod Antona a pogotovo ne kod Kalinke, kod Dagija se ide zbog ovcetine a Rajko ima u najbolju ruku, samo prosecnu klopu. Nislije znaju gde sta valja pa mozete pitati, da ne reklamiram vec nepotrebno kafane...
pre 2 godine
Burek ? Posle prave noći - samo kisela čorba i taksi !
pre 2 godine
Icepismo ga sa članak! Kao četvrtinu burek sa sira u 5 ujutru kod Mićka prekoput gimnaziju!
30 Komentari
Sortiraj po: