Četvrtak, 16.09.2021.

12:15

Niški hedonizam počinje sukanom pitom i rakijom; nakon burne noći "lek" je burek FOTO

Izvor: B92

Niški hedonizam poèinje sukanom pitom i rakijom; nakon burne noæi "lek" je burek FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Zvalavi

pre 2 godine

Bio sa suprugom par dana u Nisu. Dosli iz Beograda, posto nikada nismo bili. Sve nam se svidelo, od ljudi, hrane, grada. Obavezno obici i ko moze ostati koji dan u Nisu.

Reziel

pre 2 godine

Ne bih da mračim, ali ovih dana sam majku od 68 godina vodio po urgentnom centru (jer je zbog korone jedini bio dežuran). Srce, pritisak, pluća. Ishrana, izostanak fizičke aktivnosti i cigarete. Ljudi, molim vas pazite se. Hedonizam znači uživati u životu, povremeno sebi dati oduška i jednostavno raditi nešto što vam prija bez razmišljanja. Nažalost, mi ovde često preterujemo, jer kompenzujemo stres i nezadovoljstvo kroz hranu i te "sitne zdravstvene grehe" poput pušenja i alkohola. Molim vas budite umereni, zbog.vas i onih koji brinu o vama. Svako dobro.

teacher

pre 2 godine

@samosvesna gradjanka
она о момку који се у Брзом Броду удавио у Нишави (нажалост, никако да упамтим наслов)

Zove se "Udavija se" :-).

Srdjan

pre 2 godine

Za one neupucene - Ne, burek nije najbolji kod Antona a pogotovo ne kod Kalinke, kod Dagija se ide zbog ovcetine a Rajko ima u najbolju ruku, samo prosecnu klopu. Nislije znaju gde sta valja pa mozete pitati, da ne reklamiram vec nepotrebno kafane...

Valdens

pre 2 godine

Нема доброг бурека без Косова. Какав црни бурек у Ниш-у, кад те лупи она маст у главу и желудац, цео дан ти се враћа, а тек киселина.
Добар бурек сам јео и у Скопљу, ал давно то беше.
Горанци праве најбољи бурек.

nišlija

pre 2 godine

Samo mi južnjaci možemo da jedemo te čorbaste stvari,ostalima ne bi preporučio-gore je nego da ste u Kinu!Npr teleća glava je čorbica od teleće glave sa sve ono što ima u glavu i oko glavu-to su izmislili južnjački mangupi zato što je glava otpad i ne košta ništa a jagnjeća sarmica zvuči primamljivo zar ne-je ustvari jagnjeća sitno seckana crevca zamotana u skramu BON APETIT!

Milos Radunovic

pre 2 godine

Smanjite malo doživljaj...Jedite umereno i vežbajte. Ovi specijaliteti su ponekada dobri, ali i tada samo jedno jelo i jedna porcija za dvoje.

Самосвесна грађанка

pre 2 godine

... obično ide neka od voćnih rakija - dunjevača, šljivovica, kajsijevača ili jabukovača.

Дуњевача, кајсијевача или јабуковача?! Не знам никог ко то пије, нарочито јабуковачу (што се тиче јабуковаче, у Мачви је јабуковача каком дрвеном пресом исцеђен сок од јабука па преврео - у ,,преводу'': вино од јабука; та јабуковача је идеална за пијуцкање и фин вискоуман разговор, например о добрим књигама или о добрим филмовима или о добрим телевизијским серијама), али знам много нас који обавезно наручујемо виљемовку и салату ,,урнебес'' а ако је музика уживо - е, онда ,,Сви у Ниш'', па она о момку који се у Брзом Броду удавио у Нишави (нажалост, никако да упамтим наслов), па ,,Нишка Бања'', па ,,Разболе се дилбер-Тута'', па ,,Дуде, мори, Дуде'', па...

X

pre 2 godine

Evo, kao beogradjanin, moj mali doprinos.

Dagi ili Dagi plus (nisam siguran za naziv ali necete pogresiti sa samo Dagi) , ko voli ovcetinu i sve od ovcetine (ovcije pljeskavice, rolovana ovcetina, ovciji sir, moravska salata).

Burek sa sirom, pekara Anton, na cosku, kod hotela Rilemen, preko puta saobracajne policije, najverovatnije najbolji burek sa sirom u Srbiji.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Nanese me put pre jedno 15- tak godina u Niš.
Mrtav gladan sedoh u "Rajkovu kafanu" i naručih rebarca na kajmaku...

Što kažu ovi moji "Žabari" :
Fine del mondo ( kraj sveta )
Alza morti ( diže i mrtve ).

Da li zato što sam bio jako gladan ,ali tako ukusna rebarca sam jeo samo tu i samo tada...

Sledeći put kada se zateknem u Nišu probaću sve što je na kajmaku...

MedTeh

pre 2 godine

a onda nislijama dosadi i rostilj i klasika i etno i sve i nema da sedne u neki malo drugaciji restoran sa pristojnim cenama i porcijama. Jedna Zapata bi Nisu dobro dosla za promenu, Monument da se vrati, Manufaktura ili nesto nesto drugacije. A ne samo cevapi, pljedze pomfriti, sopske i bureci. Dosadi vise...

Stefan

pre 2 godine

Sto se kafana tice velika je verovatnoca da necete pogresiti gde god da sednete, hrana je stvarno ukusna iako za sebe ne mogu da kazem da sam hedonista niti obozavam kafane. U Nisu su mnoge kafane sa tradicijom gde mozete probati da kazemo nesto autenticno. Izvan grada po selima isto postoje kafane gde se sve sprema na licu mesta, nema podgrevanja, uvaljivanja svacega. Sukana pita se suce na licu mesta i naravno ceka se a ne instant. Sam burek se pokvario na mnogim mestima mada ljudi koji zive ovde znaju gde mogu da uzmu ono pravo.

veliki strunf

pre 2 godine

Мало сте промашили. После шљиве највише се пије виљамовка, па онда дуња. Кајсија и јабука много ређе. Кад је предјело у питању, шопска салата је правило, класика, а не моравска мада и њу наручимо уз шопску. Такође, даска је врло честа, што ће рећи сланиница, пршута, кукен, сир, качкаваљ. Понекад иду и печурке или димљени качкаваљ. Е кад се добро замези, после могу и репови, телеће главе, бризле, коленице, али најчешће роштиљ и печење. У сваком случају, једе се и пије врхунски, а у многим кафанама има и живе музике па је угођај потпун.

veliki strunf

pre 2 godine

Мало сте промашили. После шљиве највише се пије виљамовка, па онда дуња. Кајсија и јабука много ређе. Кад је предјело у питању, шопска салата је правило, класика, а не моравска мада и њу наручимо уз шопску. Такође, даска је врло честа, што ће рећи сланиница, пршута, кукен, сир, качкаваљ. Понекад иду и печурке или димљени качкаваљ. Е кад се добро замези, после могу и репови, телеће главе, бризле, коленице, али најчешће роштиљ и печење. У сваком случају, једе се и пије врхунски, а у многим кафанама има и живе музике па је угођај потпун.

Stefan

pre 2 godine

Sto se kafana tice velika je verovatnoca da necete pogresiti gde god da sednete, hrana je stvarno ukusna iako za sebe ne mogu da kazem da sam hedonista niti obozavam kafane. U Nisu su mnoge kafane sa tradicijom gde mozete probati da kazemo nesto autenticno. Izvan grada po selima isto postoje kafane gde se sve sprema na licu mesta, nema podgrevanja, uvaljivanja svacega. Sukana pita se suce na licu mesta i naravno ceka se a ne instant. Sam burek se pokvario na mnogim mestima mada ljudi koji zive ovde znaju gde mogu da uzmu ono pravo.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Nanese me put pre jedno 15- tak godina u Niš.
Mrtav gladan sedoh u "Rajkovu kafanu" i naručih rebarca na kajmaku...

Što kažu ovi moji "Žabari" :
Fine del mondo ( kraj sveta )
Alza morti ( diže i mrtve ).

Da li zato što sam bio jako gladan ,ali tako ukusna rebarca sam jeo samo tu i samo tada...

Sledeći put kada se zateknem u Nišu probaću sve što je na kajmaku...

X

pre 2 godine

Evo, kao beogradjanin, moj mali doprinos.

Dagi ili Dagi plus (nisam siguran za naziv ali necete pogresiti sa samo Dagi) , ko voli ovcetinu i sve od ovcetine (ovcije pljeskavice, rolovana ovcetina, ovciji sir, moravska salata).

Burek sa sirom, pekara Anton, na cosku, kod hotela Rilemen, preko puta saobracajne policije, najverovatnije najbolji burek sa sirom u Srbiji.

Milos Radunovic

pre 2 godine

Smanjite malo doživljaj...Jedite umereno i vežbajte. Ovi specijaliteti su ponekada dobri, ali i tada samo jedno jelo i jedna porcija za dvoje.

MedTeh

pre 2 godine

a onda nislijama dosadi i rostilj i klasika i etno i sve i nema da sedne u neki malo drugaciji restoran sa pristojnim cenama i porcijama. Jedna Zapata bi Nisu dobro dosla za promenu, Monument da se vrati, Manufaktura ili nesto nesto drugacije. A ne samo cevapi, pljedze pomfriti, sopske i bureci. Dosadi vise...

Zvalavi

pre 2 godine

Bio sa suprugom par dana u Nisu. Dosli iz Beograda, posto nikada nismo bili. Sve nam se svidelo, od ljudi, hrane, grada. Obavezno obici i ko moze ostati koji dan u Nisu.

Самосвесна грађанка

pre 2 godine

... obično ide neka od voćnih rakija - dunjevača, šljivovica, kajsijevača ili jabukovača.

Дуњевача, кајсијевача или јабуковача?! Не знам никог ко то пије, нарочито јабуковачу (што се тиче јабуковаче, у Мачви је јабуковача каком дрвеном пресом исцеђен сок од јабука па преврео - у ,,преводу'': вино од јабука; та јабуковача је идеална за пијуцкање и фин вискоуман разговор, например о добрим књигама или о добрим филмовима или о добрим телевизијским серијама), али знам много нас који обавезно наручујемо виљемовку и салату ,,урнебес'' а ако је музика уживо - е, онда ,,Сви у Ниш'', па она о момку који се у Брзом Броду удавио у Нишави (нажалост, никако да упамтим наслов), па ,,Нишка Бања'', па ,,Разболе се дилбер-Тута'', па ,,Дуде, мори, Дуде'', па...

Reziel

pre 2 godine

Ne bih da mračim, ali ovih dana sam majku od 68 godina vodio po urgentnom centru (jer je zbog korone jedini bio dežuran). Srce, pritisak, pluća. Ishrana, izostanak fizičke aktivnosti i cigarete. Ljudi, molim vas pazite se. Hedonizam znači uživati u životu, povremeno sebi dati oduška i jednostavno raditi nešto što vam prija bez razmišljanja. Nažalost, mi ovde često preterujemo, jer kompenzujemo stres i nezadovoljstvo kroz hranu i te "sitne zdravstvene grehe" poput pušenja i alkohola. Molim vas budite umereni, zbog.vas i onih koji brinu o vama. Svako dobro.

Valdens

pre 2 godine

Нема доброг бурека без Косова. Какав црни бурек у Ниш-у, кад те лупи она маст у главу и желудац, цео дан ти се враћа, а тек киселина.
Добар бурек сам јео и у Скопљу, ал давно то беше.
Горанци праве најбољи бурек.

nišlija

pre 2 godine

Samo mi južnjaci možemo da jedemo te čorbaste stvari,ostalima ne bi preporučio-gore je nego da ste u Kinu!Npr teleća glava je čorbica od teleće glave sa sve ono što ima u glavu i oko glavu-to su izmislili južnjački mangupi zato što je glava otpad i ne košta ništa a jagnjeća sarmica zvuči primamljivo zar ne-je ustvari jagnjeća sitno seckana crevca zamotana u skramu BON APETIT!

Srdjan

pre 2 godine

Za one neupucene - Ne, burek nije najbolji kod Antona a pogotovo ne kod Kalinke, kod Dagija se ide zbog ovcetine a Rajko ima u najbolju ruku, samo prosecnu klopu. Nislije znaju gde sta valja pa mozete pitati, da ne reklamiram vec nepotrebno kafane...

teacher

pre 2 godine

@samosvesna gradjanka
она о момку који се у Брзом Броду удавио у Нишави (нажалост, никако да упамтим наслов)

Zove se "Udavija se" :-).

MedTeh

pre 2 godine

a onda nislijama dosadi i rostilj i klasika i etno i sve i nema da sedne u neki malo drugaciji restoran sa pristojnim cenama i porcijama. Jedna Zapata bi Nisu dobro dosla za promenu, Monument da se vrati, Manufaktura ili nesto nesto drugacije. A ne samo cevapi, pljedze pomfriti, sopske i bureci. Dosadi vise...

Самосвесна грађанка

pre 2 godine

... obično ide neka od voćnih rakija - dunjevača, šljivovica, kajsijevača ili jabukovača.

Дуњевача, кајсијевача или јабуковача?! Не знам никог ко то пије, нарочито јабуковачу (што се тиче јабуковаче, у Мачви је јабуковача каком дрвеном пресом исцеђен сок од јабука па преврео - у ,,преводу'': вино од јабука; та јабуковача је идеална за пијуцкање и фин вискоуман разговор, например о добрим књигама или о добрим филмовима или о добрим телевизијским серијама), али знам много нас који обавезно наручујемо виљемовку и салату ,,урнебес'' а ако је музика уживо - е, онда ,,Сви у Ниш'', па она о момку који се у Брзом Броду удавио у Нишави (нажалост, никако да упамтим наслов), па ,,Нишка Бања'', па ,,Разболе се дилбер-Тута'', па ,,Дуде, мори, Дуде'', па...

Milos Radunovic

pre 2 godine

Smanjite malo doživljaj...Jedite umereno i vežbajte. Ovi specijaliteti su ponekada dobri, ali i tada samo jedno jelo i jedna porcija za dvoje.

Valdens

pre 2 godine

Нема доброг бурека без Косова. Какав црни бурек у Ниш-у, кад те лупи она маст у главу и желудац, цео дан ти се враћа, а тек киселина.
Добар бурек сам јео и у Скопљу, ал давно то беше.
Горанци праве најбољи бурек.

veliki strunf

pre 2 godine

Мало сте промашили. После шљиве највише се пије виљамовка, па онда дуња. Кајсија и јабука много ређе. Кад је предјело у питању, шопска салата је правило, класика, а не моравска мада и њу наручимо уз шопску. Такође, даска је врло честа, што ће рећи сланиница, пршута, кукен, сир, качкаваљ. Понекад иду и печурке или димљени качкаваљ. Е кад се добро замези, после могу и репови, телеће главе, бризле, коленице, али најчешће роштиљ и печење. У сваком случају, једе се и пије врхунски, а у многим кафанама има и живе музике па је угођај потпун.

X

pre 2 godine

Evo, kao beogradjanin, moj mali doprinos.

Dagi ili Dagi plus (nisam siguran za naziv ali necete pogresiti sa samo Dagi) , ko voli ovcetinu i sve od ovcetine (ovcije pljeskavice, rolovana ovcetina, ovciji sir, moravska salata).

Burek sa sirom, pekara Anton, na cosku, kod hotela Rilemen, preko puta saobracajne policije, najverovatnije najbolji burek sa sirom u Srbiji.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Nanese me put pre jedno 15- tak godina u Niš.
Mrtav gladan sedoh u "Rajkovu kafanu" i naručih rebarca na kajmaku...

Što kažu ovi moji "Žabari" :
Fine del mondo ( kraj sveta )
Alza morti ( diže i mrtve ).

Da li zato što sam bio jako gladan ,ali tako ukusna rebarca sam jeo samo tu i samo tada...

Sledeći put kada se zateknem u Nišu probaću sve što je na kajmaku...

Stefan

pre 2 godine

Sto se kafana tice velika je verovatnoca da necete pogresiti gde god da sednete, hrana je stvarno ukusna iako za sebe ne mogu da kazem da sam hedonista niti obozavam kafane. U Nisu su mnoge kafane sa tradicijom gde mozete probati da kazemo nesto autenticno. Izvan grada po selima isto postoje kafane gde se sve sprema na licu mesta, nema podgrevanja, uvaljivanja svacega. Sukana pita se suce na licu mesta i naravno ceka se a ne instant. Sam burek se pokvario na mnogim mestima mada ljudi koji zive ovde znaju gde mogu da uzmu ono pravo.

Zvalavi

pre 2 godine

Bio sa suprugom par dana u Nisu. Dosli iz Beograda, posto nikada nismo bili. Sve nam se svidelo, od ljudi, hrane, grada. Obavezno obici i ko moze ostati koji dan u Nisu.

Reziel

pre 2 godine

Ne bih da mračim, ali ovih dana sam majku od 68 godina vodio po urgentnom centru (jer je zbog korone jedini bio dežuran). Srce, pritisak, pluća. Ishrana, izostanak fizičke aktivnosti i cigarete. Ljudi, molim vas pazite se. Hedonizam znači uživati u životu, povremeno sebi dati oduška i jednostavno raditi nešto što vam prija bez razmišljanja. Nažalost, mi ovde često preterujemo, jer kompenzujemo stres i nezadovoljstvo kroz hranu i te "sitne zdravstvene grehe" poput pušenja i alkohola. Molim vas budite umereni, zbog.vas i onih koji brinu o vama. Svako dobro.

nišlija

pre 2 godine

Samo mi južnjaci možemo da jedemo te čorbaste stvari,ostalima ne bi preporučio-gore je nego da ste u Kinu!Npr teleća glava je čorbica od teleće glave sa sve ono što ima u glavu i oko glavu-to su izmislili južnjački mangupi zato što je glava otpad i ne košta ništa a jagnjeća sarmica zvuči primamljivo zar ne-je ustvari jagnjeća sitno seckana crevca zamotana u skramu BON APETIT!

teacher

pre 2 godine

@samosvesna gradjanka
она о момку који се у Брзом Броду удавио у Нишави (нажалост, никако да упамтим наслов)

Zove se "Udavija se" :-).

Srdjan

pre 2 godine

Za one neupucene - Ne, burek nije najbolji kod Antona a pogotovo ne kod Kalinke, kod Dagija se ide zbog ovcetine a Rajko ima u najbolju ruku, samo prosecnu klopu. Nislije znaju gde sta valja pa mozete pitati, da ne reklamiram vec nepotrebno kafane...