Najnovije

sreda 22. 9. 2021.

Nemačka imenuje Tedrosa

Nemačka je predložila za drugi mandat sadašnjeg generalnog direktora Svetske zdravstvene organizacije (SZO), Etiopljanina Tedrosa Adhanoma Gebrejesusa.

Kurc saslušan

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc saslušan je u vezi lažnog iskaza kojeg je dao pred Istražnim odborom austrijskog parlamenta u vezi afere "Ibica".

Rekonstrukcija "Kolevke" do kraja godine

Radovi na rekonstrukciji Doma za decu ometenu u razvoju "Kolevka" su u punom jeku i zvanično bi trebalo da budu završeni poslednjeg dana ove godine. Na taj način će više od 200 mališana, koji se nalaze kako u Domu, tako i u dva Dnevna boravka, dobiti ne samo komforniji smeštaj, već i nove sadržaje, poput fiskulturne sale i bazena, koji imaju značajnu ulogu u njihovom psihomotornom razvoju.

Nemaju fiskulturnu salu, ali imaju medalje

Za učenike Osnovne škole "Natalija Nana Nedeljković", učesnike Međunarodnog sportskog takmičenja "Školarijada", koji su osvojili srebro u disciplinama štafeta četiri puta 100 metara i trka na 200 metara, priređen je prijem u Gradskoj upravi.

Do sutra

Poslodavci do sutra mogu da oglase radna mesta u okviru drugog ciklusa programa "Moja prva plata".

FBI u panici

Nacionalne bezbednosne agencije i agencije za sprovođenje zakona SAD bore se protiv "značajnog skoka" pretnji koje stižu od domaćih terorista.

Zeman pušten iz bolnice

Češki predsednik Miloš Zeman pušten je danas Centralne vojne bolnice u Pragu, u koju je premiljen 14. septembra zbog stanja dehidracije i iscrpljenosti.

Čačanin u taksiju sa marihuanom

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku, u okviru akcije "Gnev", uhapsili su M. Š. (27) iz Čačka, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kina odustala

Kineski predsednik Si Ðinping izjavio je da Kina neće graditi nove termoelektrane na ugalj u inostranstvu.

Selaković u Njujorku

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković bio je na sastanku predstavnika delegacija Zapadnog Balkana sa visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom.

Za deset dana uklonjeno osam divljih deponija

Uklanjanjem divlje deponije u Pakašničkoj šumi, koje je završeno u subotu, očišćena je i poslednja od osam divljih deponija čije je saniranje predviđeno projektom Ministarstva zaštite životne sredine, u kome učestvuje Grad Kruševac.

Stižu pare

Penzionerima u Srbiji danas počinje isplata državne pomoći za ublažavanje posledica pandemije koronavirusa.