Izvršna direktorka Marvela otpuštena?

Dugogodišnja izvršna direktorka Viktorija Alonso iznenada je napustila kompaniju ranije ove nedelje.

Kultura

Izvor: IGN Adria

Subota, 25.03.2023.

17:17

Izvršna direktorka Marvela otpuštena?
Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Viktorija Alonso, dugogodišnja Marvelova predsednica zadužena za produkciju, postprodukciju, VFX i animaciju, otpuštena je po nalogu kopredsednika Diznija Alana Bergmana, navodi se u novom izveštaju Varajetija.

Izveštaj je usledio nakon iznenadnog odlaska Alonsove iz kompanije, što je mnoge iznenadilo. Alonsova je bila sa Diznijem od 2006. godine, i bila je poznata kao jedna od najuticajnijih producentkinja kompanije. Njen rad datira još od 2008. godine, kada je producirala Iron Mana.

Nejasno je zašto je Alonsova otpuštena, mada se već neko vreme priča o Marvelovim problemima sa vizuelnim efektima, a Ant-Man & The Wasp: Quantumania je najnoviji projekat koji je dobio negativne kritike za VFX. Alonsova navodno nije očekivala ovu odluku. Kevin Feige, koji je bio njen šef, izgleda nije učestvovao u odluci.

Vizuelni efekti su postali problem koji se ponavlja u Marvelu, usled napornog tempa koji je studio nametnuo dok pokušava da podrži više platformi.

Iako je Alonsova igrala veliku ulogu u Diznijevoj sveukupnoj strategiji, nisu je svi odmah okrivili za Marvelove VFX probleme.

"Alonsova je bila oličenje profesionalca i držala je materiju u malom prstu", rekao je bivši direktor Diznijevih filmova za Varajeti.

Bez obzira na razlog koji stoji iza naglog odlaska Alonsove, Marvel se našao pod većim pritiskom nego ikada i to baš pred početak pete faze, sa još jednom rupom koju treba popuniti usled gubitka još jednog dugogodišnjeg veterana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: