Otvorena grupna izložba "Highlights" u galeriji Novembar

U beogradskoj Galeriji Novembar otvorena je tradicionalna prednovogodišnja grupna izložba pod nazivom "Highlights", na kojoj su izloženi odabrani radovi umetnica i umetnika čija dela su ranije predstavljana publici tokom dosadašnjeg rada galerije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Posetioci imaju priliku da vide radove Darje Bajagić, Nine Ivanović, Milije Čpajka, Dunje Đolović, Olivere Parlić, Nebojše Yamasaki Vukelića, Marije Avramović, Marine Milanović i Alme Gačanin.

"Ideja je da prikažemo u punom sjaju ono što je naš programski cilj i ideja i vizija osnivača galerije. Prisutne su i mlađe i starije generacije umetnika, ponešto što je više konceptualni rad i nešto što su više slike i skulpture", objašnjava kustoskinja Galerije Novembar, Ana Simona Zelenović.

Zelenović napominje da, iako se na izložbi može videti mnoštvo različitih stilova i medija, Galerija Novembar pronalazi logički način da na ovoj i sličnim grupnim izložbama spoji različite estetike i poetike umetnika, u skladu sa kriterijumima koje zastupa. Tako nastaje "amalgam umetničkih dela" koji svedoči o radu galerije, njenih izlagača i vrednostima kulturne scene koju se svojim delovanjem trudi da obogati:

"Mislim da obogaćujemo scenu tako što kombinujemo stvari koje možda nisu očekivane da se kombinuju u jednoj galeriji – obično galerije imaju fokus samo na jednu perspektivu na sceni, a mi se trudimo da ih obuhvatimo više. Takođe, galerija doprinosi stalnom saradnjom sa novim mladim umetnicima, ali i sa onima koje redovno predstavljamo. Mislimo da je to ono što galerijski posao i treba da bude, da zastupa određeni broj umetnika i da stoji iza onoga što je njihov proces rada, njihovo sazrevanje."

Grupna izložba "Highlights" u Galeriji Novembar otvorena je do 5. januara naredne godine, na adresi Kursulina 22.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 29 idi na stranu