Oglasio se bend Kaluš orkestra

Predstavnici Ukrajine na ovogodišnjoj Evroviziji koji su ujedno iz ovog takmičenja izašli kao pobednici, grupa Kaluš orkestra, oglasili su se povodom povlačenja nastupa sa Si dens (Sea Dance) festivala, nakon što su organizatori odbili da na zahtev ovih Ukrajinaca otkažu nastup ruske didžejice Nine Kravic.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Na svom zvaničnom nalogu na Instagramu jedan od članova ovog sastava objasnio je situaciju, a iz Exita su nam ustupili prevod koji su i oni sami dobili.

"Pozdrav svima. Nažalost, nismo mogli da 'izbacimo' rusku didžejicu sa festivala 28. u Crnoj Gori, zato nećemo doći, jer nećemo da nastupamo sa njom na istoj sceni. Zato uzmite u obzir, da ako ste hteli da kupite ulaznice zbog nas, mi nećemo doći", rekao je član ove grupe.

Podsetimo, pobednici ovogodišnjeg izdanja Evrovizije, bend Kaluš orkestra iz Ukrajine, postavili su čudan ultimatum organizatorima Sea Dance festivala, rekavši da neće nastupiti ukoliko na istoj manifestaciji bude nastupala didžejica Nina Kravic, koja je poreklom iz Rusije. Organizatori su u zvaničnom saopštenju odgovorili bendu Kaluš orkestra i naveli da je otkazivanje nastupa bilo kog izvođača isključivo na osnovu nacionalnosti, rase ili vere suprotno vrednostima koje zagovaraju.

Takođe, ove godine Kaluš orkestra trebalo je da nastupi i na Egzitu (Exitu), ali je njihovo učešće otkazano desetak dana pre početka festivala zbog "okolnosti van kontrole festivala, benda i njihovih članova".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 26 idi na stranu