Elvis je kralj pozornice u Dragačevu: Poznati pobednici 61. Sabora trubača u Guči

Suze radosnice na licima trubača pobednika obeležile su takmičenje na velikoj pozornici u Dragačevu na kojoj svirači već šest decenija ostavljaju svoje srce. Najbolji trubač na 61. Saboru trubača u u Guči je Elvis Bajramović iz Bojnika, koji nije mogao da sakrije emocije.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.08.2022.

08:37

Elvis je kralj pozornice u Dragačevu: Poznati pobednici 61. Sabora trubača u Guči
Foto: RINA

"Ovo je ostvarenje mog sna, sreća koju sada osećam ne može da se opiše rečima. Svi mi živimo za Guču i ovo su najvažnija tri dana u godini za nas. Ova magija koju ima samo Guča je nešto posebno. Mnogo smo radili, vežbali i verovali u pobedu", rekao je za Rinu Elvis, koji je ovu prestižnu nagradu osvojio i na 59. Saboru trubača.

Na ovogodišnjem Saboru svoj san ostvario je i trubač Bojan Krstić iz Vladičinog Hana, koji se ovenčao do sada sa dve titule, a sada je svoj kvalitet potvrdio i trećom. Njegov orkestar proglašen je za najbolji.
Foto: RINA
"Tako dugo smo ovo čekali, nismo odustajali sve ove godine i ovo je samo još jedan dokaz da se trud i rad uvek isplati. Svi smo presrećni, mi zaista za ovo živimo i nema vrednijih i većih nagrada nego ovih u Guči. Mi smo na ovoj bini ostavili i srce i dušu", izjavio je Bojan.

Druga truba je Vladimir Ivanović iz Zagužanja, treća Kristijan Trajković, takođe iz Zagužanja. Za drugi najbolji orkestar proglašen je orkestar Siniše Stankovića iz Zagužanja, a treće mesto zauzeo je orkestar Stefana Mladenovića iz Vranja.

Nagrada publike ove godine otišla je u domaće ruke, jer je prva truba zahvaljujući glasovima naroda otišla u ruke Dragana Pavlovića iz orkestra Dragačevske trube iz Guče. Orkestar Marka Trnavca dobio je nagradu za najizvornije muziciranje.

Najbolji basista je Stefan Ibrahimović, tenorista Igor Mustafić, bubnjar Emanuel Zećirović, a najbolje kolo odsvirao je orkestar Timočki veseljaci iz Knjaževca

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: