"To je kao šamar": Bijonse ponovo snima tek objavljenu pesmu – jedna reč izazvala oštre kritike

Nakon šest godina Bijonse je objavila novi album "Renaissance", a jedna pesma je izazvala posebnu pažnju i kritike zbog čega je pevačica odlučila da je ponovo snimi.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 02.08.2022.

08:23

Foto: EPA-EFE/MIKE NELSON

Na novom albumu "Renaissance" nalazi se 16 pesama, u kojima su obuhvaćene brojne saradnje i različiti muzički žanrovi. U pitanju je album koji je prvi u planiranoj trilogiji i nastao je tokom tri godine pandemije.

"Moja namera je bila da stvorim sigurno mesto. Mesto bez osuđivanja. Mesto bez perfekcionizma i preteranog razmišljanja. Mesto za vrištanje, oslobađanje, osećaj slobode", napisala je Bijonse na svojoj veb-stranici.

Fanovi tvrde: Nove pesme Bijonse su plagijat – pevačica bez reakcije VIDEO

Odmah su usledile reakcije i fanova i kritičara. Neke od njih su bile pozitivne, dok su drugi popularnoj pevačici zamerili reči pesme "Heated". Naime, u stihovima pesme stoji termin spaz, koji se često koristi kako bi se degradirale osobe koje imaju spastičnu cerebralnu paralizu.

"Bijonse je koristila reč spaz u svojoj novoj pesmi Heated. Meni, zajednici osoba s invaliditetom i napretku koji smo pokušali postići sa Lizo, to je kao šamar", napisala je predstavnica osoba s invaliditetom Hana Divajni.

"Nije namerno upotrebljena ova reč na štetan način. Biće zamenjena", rekli su uz tima pevačice za BBC, pa su objasnili da ovaj izraz može da ima različite konotacije, kao i da će snimiti pesmu u kojoj će biti zamenjeni sporni stihovi.

Bijonse razočarala novom pesmom: "Očaj, jeftino" VIDEO/ANKETA

Ova reakcija je usledila samo nekoliko nedelja nakon što se američka pop zvezda Lizo izvinila za korišćene iste reči u pesmi "GRRRLS", te naišla na osudu i ponovo objavila pesmu izostavljajući sporan tekst.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: