"Nečuveno"; "Zabraniti DC filmove": Novi video-spot sa Supermenom razbesneo Indijce

Indijski ljubitelji DC komiksa kritikuju izdavača stripova zbog prikazivanja Kašmira kao sporne teritorije u svom najnovijem animiranom filmu "Injustice", koji je objavljen 19. oktobra.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 20.10.2021.

09:35

Foto: Profimedia

U video-snimku koji kruži internetom prikazano je kako Supermen i Čudesna Žena uništavaju indijsku vojnu infrastrukturu.

Pred kraj, Supermen proglašava teritoriju savezne unije zonom bez oružja. I Indija i Pakistan polažu pravo na etnički raznoliku himalajsku regiju u potpunosti, ali kontrolišu samo njene delove. Indija istorijski tvrdi da je federalna teritorija Džamu i Kašmir sastavni deo njenog jedinstva.

"Obožavaoci DC -ja u Indiji, pokažite patriotizam i bojkotujte Injustice. Ovo je grozno. Propagandni antiindijski narativi treba da nestanu", napisala je jedna osoba na Tviteru.

"DC komiks, ovo je nečuveno, Kašmir je sastavni deo Indije, zato se klonite toga ili uništite svoje tržište u Indiji"; "Vreme je da se zabrane DC filmovi u Indiji", pisali su korisnici mreže. Međutim, ima onih koji tvrde da su takve scene oduvek postojale u univerzumu DC "mnogo pre nego što je 'Wokism' postao bitan".

"Bar pročitajte priču o Injustice i stripove koji su nastali pre nego što je 'Wokism' postao stvar", napisao je jedan tviteraš.

"Ovo je oduvek postojalo, i ne samo Kašmir, Supermen je s***ao svaki drugi vojni sukob na planeti", piše drugi korisnik mreže.

"Injustice" je animirani film iz serijala "Justice League" koji je zasnovan na istoimenoj video-igri. Priča se dešava na drugoj planeti Zemlji u kojoj je Džoker prevario Supermena da ubije Luiz Lejn, razbesnevši junaka.

Neobuzdani Supermen odlučuje da preuzme kontrolu nad Zemljom za svoje dobro, navodeći Betmena i njegove saveznike da pokušaju da ga zaustave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: