"Ćaskanja na kauču, salve smeha, aplauza i na kraju suze" – kolege o Marku Živiću VIDEO

Glumac Marko Živić preminuo je juče u 49. godini života, a kolege su se na društvenim mrežama oprostile od njega. Mnogi ne mogu da se pomire sa činjenicom da Marka više nema.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 15.10.2021.

10:13

FOTO: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIC

Uvek nasmejan lik – uloge po kojima ćemo pamtiti Marka Živića

Ivan Tomić, koji je sa Živićem najviše puta igrao "Ne igraj na Engleze", kaže da je njihov odnos rastao kroz rad na toj predstavi.

"Bio je veliki profesionalac, koji se ulogama davao pozorištu, filmu, televiziji, do daske. Svi koji su ga poznavali znaju da je bio majstor da prenese dobru energiju. Ako je on za stolom, neće biti dosadno", ispričao je Tomić za TV Prva.

Glumac kaže da će Živića pamtiti po radosti koju je nosio.
Foto: Printskrin/ TV Prva
Milica Milša je, kroz suze, rekla da još uvek nije spremna da Marku kaže zbogom.

"Mnogo je teško govoriti. Radili smo zajedno. Ne verujem još uvek da pričam o Marku u prošlom vremenu. Verovala sam da će da se izvuče, da će biti dobro. Marko je mlađi od mene, nisam spremna na odlazak", ispričala je Milša za TV Prva.

Milša je sa Živićem radila "Hotel sa sedam zvezdica", "Prizori iz bračnog zivota", a igrali su i u mnogim dečjim predstavama.

"Večeras ću igrati ovu komediju i za tebe, druže moj", poznati se opraštaju od Marka Živića FOTO

"Bilo je zabavno raditi sa njim. Marko i ja smo imali tih 15 minuta dok ljudi ne uđu u salu, da ležimo na krevetu. Tu smo najviše pričali, i tu mi se poveravao", rekla je Milša.

Miljana Gavrilović, koja je sa Živićem igrala u seriji "Folk", kaže da joj je Marko dosta pomogao glumački i zahvalila mu se na tome.

"Verovala sam da neće biti ovako. Bio je najpozitivniji čovek. Umeo je da ulepša svačiji život, nevezano za posao", kaže Miljana i dodaje da su oboje bili skloni improvizaciji.

"Marko i ja pred sam kadar izgovaramo tekst koga nema u scenariju", na šta je on govorio: "Nema veze, teraj".
Otkriva i da nikada nije iskazivao komplimente na uobičajen način.

"Je li, mala, ono ti nije bilo loše", umeo je da kaže, "umesto da iskaže kompliment na način da se glumci uobraze", ispričala je Mijana Gavrilović.

Pogledajte video-prilog:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: