Emotivna priča o deci iz "kolone": Premijera filma "Put u nepoznato" u novembru VIDEO

Premijera dugometražnog dokumentarnog filma "Put u nepoznato", koji prikazuje životni put dece iz "kolone" tokom akcije "Oluja", predviđena je za prvu polovinu novembra u Beogradu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin/Jutjub
Foto: Printskrin/Jutjub

Akteri ovog filma, čiji je cilj da osetljivu priču o deci iz "kolone" obradi objektivno i profesionalno, emotivno i iskreno, sada su već odrasli mladi ljudi.

Mnogi od njih danas su visoko obrazovani ljudi, uspešni u svojim strukama, poslovnim poduhvatima, nauci, umetnosti i drugim oblastima. To govori o drugoj strani tragičnog događaja - optimističnoj, koja pokazuje potencijale, izdržljivost i vrednoću Srba iz Hrvatske.

U toku je priprema filma "Put u nepoznato", koji će trajati 50 minuta.

U projektu, koji bi trebalo da da trajni doprinos istorijskom pamćenju svih srpskih stradanja ali i dizanja iz pepela, učestvuju: Nenad Jurišić, autor; dr Milan Gulić, dr istorije, stručni konsultant na scenariju u oblasti istorijskih činjenica i supervizor autentičnosti korišćene građe; mr Sava Samardžić, istoričar, stručni konsultant; Milena Šećerović, stručni konsultant - arhivska građa, Dragana Jurišić, producent; Nebojša Matejić, izvršni producent; Danko Perić, stručni konsultant i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 23 idi na stranu