Ponovo radi bioskop: Evo koje filmove ćete moći da pogledate i pod kojim uslovima

Uz sva epidemiološka ograničenja odlučeno je da se dozvole kulturna dešavanja, a izvesno je da će bioskopi prvi početi da rade. U publici ne sme da bude više od 500 osoba, nezavisno od toga o kojoj kulturnoj ustanovi je reč i o kom događaju. Ali ostaje pitanje koliki će razmak biti propisan između posetilaca filmskih projekcija.

Kultura

Izvor: Sanja Æulibrk

Ponedeljak, 24.08.2020.

13:14

Ponovo radi bioskop: Evo koje filmove ćete moći da pogledate i pod kojim uslovima
Foto: Gettyimages/Hector Vivas

S obzirom na to da je bioskop bio zatvoren oko šest meseci zbog pandemijske krize, računa se na potrebu sugrađana za socijalizacijom, koja je danas potrebnija nego ikad, ali i na blagi strah u smislu oslobađanja od dosadašnih stega i prilagođavanja novim merama.

Posmatrajući zainteresovanost publike tokom prethodnih meseci za platformu onlajn bioskopa Moj off, kao i Drive in bioskop na Adi, za B92.net Jelena Konstadinović Burazor iz Kombank dvorane, kaže da su ljudi sigurno željni velikog platna i pravog bioskopskog doživljaja.

"U skladu sa propisanim merama, posetioci će boraviti u potpuno dezinfikovanim salama, gde su u više navrata očišćene klime, sa obaveznim razmakom među posetiocima koji ne dođu zajedno, ali i nošenjem zaštitnih maski i korišćenjem dezinfekcionih sredstava za ruke koji će se nalaziti ispred svake sale. Svakako je razmak među redovima u našim salama oko metar i dvadeset, te po prirodi stvari ne postoji nikakva interakcija sa gledalištem iz drugih redova. Sale će raditi smanjenim kapacitetom, odnosno oko 50 odsto popunjenosti. Karte će se po postavljanju repertoara rezervisati na do sada uobičajen način", navela je ona.

Filmofili će prvog dana rada bioskopa nakon pandemije moći da uživaju u uvek atraktivnim prošlogodišnjim naslovima kao što su: animirana avantura Kralj lavova, nastavak naučno-fantastične franšize Ratovi zvezda - Star Wars: Uspon Skajvokera iz 2019. godine; nezaobilazni biseri ''Dizni kraljevstva“- Aladin i Grdana gospodarica zla; ''Frozen'' - film koji je obeležio odrastanje savremenih generacija, kao i film namenjen ljubiteljima trka i automobila- '''Le man: Slavna 24 sata'', sa Metom Dejmonom i Kristijanom Bejlom u autentičnoj priči o nastanku Ferarija.

Među naslovima koji će svakako privući publiku su ''Novi mutanti'' i ''Tenet'' koji će pretpremijerno biti prikazani 2. septembra, a tokom nedelje i najnovija animacija o superjunaku Sam Samu.

Raspored sedenja u Cineplexx bioskopima je izmenjen i prilagođen merama koje su propisane. Prilikom kupovine ulaznica, u sistemu se automatski pravi jedno mesto razmaka između posetilaca. Ukoliko pak dolazite u paru ili kao porodica, možete zajedno da sedite, samo će se sa vaše leve i desne strane momentalno blokirati sedišta za dalju kupovinu.

"Sa poštovanjem jednog sedišta razmaka između posetioca kapaciteti sala su umanjeni. Repertoar filmova će se objavljivati na nedeljnom nivou, tako da će ljubitelji filmova imati dovoljno vremena da ranije planiraju svoju posetu bioskopu", za B92. net rekla je Aleksandra Garić iz Cineplexxa.

U sklopu akcije “Povratak u bioskope”, koja se dešava 1. septembra u svim bioskopima u Srbiji, uz podršku Filmskog centra Srbije, publika će moći da pogleda filmove iz protekle godine po ceni ulaznice od 100 dinara. U pitanju su sledeći filmovi:

1. Ajvar

2. Spajdermen – daleko od kuće

3. Džumandži – sledeći nivo

4. Bilo jednom u Holivudu

5. Džoker

6. Gospoda

7. Paklene ulice – Hobs i Šo

8. Patrolne šape 2

9. Star Wars – Uspon Skajvokera

10. Kralj lavova

11. Kapetan Marvel

12. Aladin

13. Grdana – Gospodarica zla

14. Zaleđeno kraljevstvo 2

15. Boemska rapsodija

16. Le Man 24 hours

17. Frka

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: