Vanja Ejdus: Laskavo priznanje za ulogu Aleksije

Glumica će 22. novembra primiti nagradu za ulogu u predstavi koju je režirao Jug Radivojević.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 20.11.2022.

20:18

Vanja Ejdus: Laskavo priznanje za ulogu Aleksije
Foto: Promo Narodno pozoriste u Beogradu /fotograf Marija Jankovic

Nagrada „Raša Plaović“, koju Narodno pozorište u Beogradu dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na svim beogradskim pozorišnim scenama u sezoni 2021/2022, pripala je Vanji Ejdus za ulogu Aleksije u predstavi „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“, po tekstu Đorđa Kosića i u režiji Juga Đorđevića.

Odluku, većinom glasova, na sednici održanoj 20. novembra, doneo je žiri u kojem su bili dramska umetnica Branka Petrić (predsednik), dramaturg Željko Hubač (potpredsednik) i članovi - novinarka Borka Trebješanin, glumica Bojana Stefanović i reditelj Andrej Nosov.

Predstava „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“, koju je Narodnog pozorište u Beogradu realizovalo u koprodukciji sa Sterijinim pozorjem i Fondacijom „Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022”, premijerno je izvedena 30. aprila ove godine.

Nagrada će biti uručena za Dan Narodnog pozorišta, 22. novembra, u 12 časova na Velikoj sceni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: