Kruševačko "Čudo u Šarganu" u Pozorištu Atelje 212

Kruševačko pozorište će 14. juna u 19.30 časova na Sceni "Mira Trailović" Pozorišta Atelje 212 izvesti predstavu "Čudo u Šarganu" koju je po tekstu Ljubomira Simovića režirao Nebojša Bradić.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 09.06.2022.

13:57

Kruševačko
Foto: Promo

"Simović je sedamdesetih godina pisao da čovek ima slobodu koju je spreman da zameni za obećanje lažnog raja, društvo blagostanja i potrošačku kulturu koju diktiraju društvene mašinerije i mediji. Svi pohlepno nastoje da "prišiju osmi džep" koji "guta kuće, guta ljude".

Umesto slobode Šarganci dobijaju čoveka za govornicom, političara koji se opija ulogom vladaoca", izjavio je reditelj Bradić povodom premijere predstave koja je održana 15. i 16. aprila u Kruševcu.

U ovoj ansambl predstavi koja govori o putevima i stranputicama čuda igraju: Biljana Nikolić, Marija Marić, Marija Gašić, Ema Petrović, Bojan Veljović, Zoran Karajić, Nebojša Vranić, Nikola Rakić…

U autorskom timu predstave su kostimografkinja Marina Vukasović Medenica i kompozitor Zoran Erić. Kruševačko "Čudo u Šarganu" je gostovalo u Vrnjačkoj Banji i Kragujevcu, a posle nastupa u Beogradu planirano je izvođenje na Danima duhovnog preobraženja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: