Premijera "Don Žuana" u bašti Kapetan Mišinog zdanja VIDEO

Za sve ljubitelje pozorišta imamo lepe vesti - bašta Kapetan Mišinog zdanja je postala pozorišna pozornica i na njoj će 13. jula premijerno biti izvedena predstava "Don Žuan". Glumac Stefan Radonjić je u jutarnjem programu Televizije "Prva" podelio svoja iskustva o radu na predstavi.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.07.2021.

12:06

Premijera
Foto: Printscreen/ TV Prva

Bašta Kapetan Mišinog zdanja je ponovo pozorište, a u ovakvom ambijentu će se 13. jula igrati “Don Žuan”. Ova vest je obradovala sve ljubitelje pozorišta.

"To je velika stvar. Legendarno mesto koje je nekad bilo jako aktivno, a koje pokušavamo da aktiviramo pod inicijativom Tihomira Stanića. Sinoć je na primer Petar Božović igrao svoju monodramu. Svako veče imamo neku predstavu", rekao je Radonjić najavljujući premijeru "Don Žuana", kao i predstavu "Ne oklevaj, improvizuj" koju smo ranije imali prilike da gledamo u Ustanovi Vuk Karadžić, a koja će se na ovoj sceni Kapetan Mišinog zdanja odigrati 26. jula.

Don Žuan - Crnogorac

"Naš Don Žuan je Crnogorac, došao je direktno iz Crne Gore u Beograd i onda pravi svoje avanture koje već svi znaju. Mi smo sve to približili današnjem vremenu. Kako je Beograd središte svih zbivanja, dolaze ljudi ne samo iz Crne Gore, nego i iz unutrašnjosti i cela ta široka lepeza likova koji dolaze u Beograd se tu sreću", rekao je glumac Stefan Radonjić u jutarnjem programu kad ga je ugostila TV Prva.

Don Žuan ne razmišlja o posledicama

Prema rečima Radonjića, proces uklapanja legendarnog francuskog zavodnika u sliku jednog Crnogorca je bio zanimljiv i zabavan.

"U predstavi pričamo i o moralu, časti, o nekoj našoj savesti - da li je imamo ili nemamo. Ne razmišljamo mnogo o posledicama. Tako ni Don Žuan ne razmišlja o posledicama. I onda skupo plati to", kaže Radonjić dodajući da njegov Don Žuan uživa u slobodi koju je sam sebi dao, što sa sobom nosi sve moguće izazove.

On ističe da su mu u građenju lika dosta pomogli konstruktivni saveti Tihomira Stanića, koji je i sam igrao Don Žuana.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: