I posle EKV – EKV: 30 godina ste čekali da je čujete VIDEO

Virgin Music Label & Artist Services u saradnji sa Zadužbinom Milana Mladenovića predstavlja novo izdanje Ekatarine Velike. U pitanju je akustična verzija numere "Ti si sav moj bol" koja je 1992. godine snimljena u Skoplju, a sada je ekranizovana uz pomoć talentovanog tima koji čine Jana Oršolić, Darko Arsić i Igor Oršolić.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 30.09.2022.

13:53

I posle EKV – EKV: 30 godina ste čekali da je čujete VIDEO
Foto: chaipong pramjit/shutterstock

"Rad na ovom spotu za mene je bio uzbudljivo introspektivno iskustvo. Unplugged verzija koja je sada prvi put pred nama, 30 godina posle originalnog izvođenja, donela mi je dobro poznatu pesmu na sasvim novi način – dublji, intenzivniji, ličniji. Zahvalna sam silno Zadužbini na poverenju koje mi je pružila dajući mi priliku da ovaj dirljivi muzičko emotivni dragulj na svoj način pretvorim u igru savremene kaligrafije", rekla je autorka spota, dizajnerka i edukatorka Jana Oršolić.

Objavljivanje lyric videa označava pokretanje kanala Ekatarina Velika Official na Youtubeu. Ideja je da se na jednom mestu objavljuju remasterizovani i restaurirani video-materijali i koncerti, kao i EKV VHS arhiva koju Zadužbina Milana Mladenovića poseduje i svakodnevno vredno prikuplja.

Ovo izdanje ujedno je i najava za predstojeći album pod nazivom "EKV Unplugged Skopje 1992" koji čine snimci sa koncerta održanog krajem novembra 1992. godine u kamernom Studiju M1 Makedonske TV, a u sklopu mini-turneje po Makedoniji kojom je promovisan album "Dum dum". Koncert i snimak su posebni, jer Ekatarina Velika u kompletnom sastavu nikada nije svirala akustične koncerte. Album će biti objavljen na digitalnim platformama 7. oktobra, pod etiketom Universal Music a za nekoliko meseci će biti dostupan i na ploči.

Izdanje "Ti si sav moj bol (Unplugged in Skopje 1992)" je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Deezer, Apple Music, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://ekv.lnk.to/tisisavmojbol

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: