"Gangsta's Paradise" je zapravo obrada: Kulijev hit ima milijardu pregleda VIDEO

Preminuo je reper Artis Leon Ajvi Jr., poznatiji pod umetničkim imenom Kulio, a svetsku slavu stekao je nakon objave hita Gangsta's Paradise iz 1995., za koji je nagrađen Gremijem za najbolje solo rep izvođenje. Ta pesma je ranije ove godine dosegnula milijardu pregleda na Jutjubu.

Kultura

Izvor: index.hr

Četvrtak, 29.09.2022.

10:24

Foto: Profimedia

Pesma je snimljena i izdata u avgustu 1995. godine, a 2017. je objavljena na Jutjubu. Dakle, kultna pesma je ušla u klub "milijardu pregleda" nakon 27 godina od prvog izdavanja i pet godina nakon što je postavljena na Jutjub.

Pesma se pojavila i u filmu "Dangerous Minds" iz 1995. godine u kojem glavnu ulogu ima Mišel Fajfer.

Preminuo reper Kulio VIDEO

"Upravo smo dosegli milijardu. Želim svima da zahvalim za sve godine ljubavi i što ste bili uz mene. Nadam se da sam vas vodio kroz neka dobra i neka loša vremena jer je pesma mene sigurno vodila kroz njih. I to i dalje traje i traje i traje", rekao je tada Kulio. 62 nedelje pesma bila na listi Billboard Hot 100

U spotu se pojavljuje i Mišel Fajfer koja izgovara žestoke reči o reperu, koji recitira stihove pesama u polusenci kadrova iz filmova.

Kulio je snimao film u Hrvatskoj i nije krio strah: "Ovo je opasnije od američkog geta"

Vizual je dobio nagradu za najbolji rep video na MTV Video Music Awards 1995., iste godine kada je proglašen i najprodavanijim singlom na Billboardovoj listi Billboard Hot 100. Čak 12 nedelja hit je bio na prva dva mesta liste, a na listi je proveo ukupno 62 nedelje.

Ipak, manje je poznato da uprkos kultnom statusu, ova pesma je zapravo obrada numere Stivija Vondera "Pastime Paradise", ali je u Kulijovoj verziji dostigla zenit popularnosti i obeležila istoriju rep muzike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: