Konstrakta mora biti na Exitu

Najtraženije muzičko ime na domaćoj sceni Ana Đurić poznatija i kao Konstrakta, krunisaće ovogodišnji EXIT festival

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 20.04.2022.

14:52

Konstrakta mora biti na Exitu
Promo/Kosta Djurakoviæ

Iako deluje da se njen uspeh desio preko noći, Ana Đurić je na muzičkoj sceni već 20 godina, a ovo je trenutak kada njena genijalnost dolazi do punog izražaja. Srpska muzičarka atipičnim zvukom pesme „In Corpore Sano“, kojom će predstavljati Srbiju na Evroviziji, ne prestaje da oduševljava i publiku i medije na našim prostorima.

Onima koji nisu ranije pratili njen samostalni rad donela je potpuno osveženje i autentičnost, ali i začuđenost nad njenim stvaralaštvom. „In corpore samo“ je deo projekta Triptih, u kojem su i pesme „Nobl“ i „Mekano“, a autorka svih tekstova je Konstrakta. Triptih, osim društveno angažovanih poruka, donosi i vizuelni koncept koji je takođe osmislila Ana Đurić, uz Maju Uzelac i Anu Rodić. Svoju samostalnu karijeru Konstrakta je započela 2019. godine pesmama „Žvake“ i „Neam šamana“, koje prate žanrovske inovacije, kao i originalni i zanimljivi video spotovi. Ana Đurić svoje muzičke korene vuče još od benda Mistake Mistake, sa kojima je nastupala do 2007. godine. Te godine članovi benda – Zoe Kida, MC Milovan i Konstrakta formiraju bend Zemlja gruva, Gruvlend izdavaštvo i Gruvlend produkcijski studio, koji postaje okosnica svih daljih projekata ovog kolektiva.

Konstrakta će ovog leta predstaviti svoje pesme na nekoliko događaja, među kojima će prvi biti Exitov Sea Star festival u Umagu, ali specijalan performans planira se za veliko finale EXIT festivala, 10. jula! - "Na Exitu sam bila i kao posetilac, i kao deo Mistake Mistake i Zemlje gruva, i kao voditeljka jedne godine, a ove godine sam na Mejn stejdžu kao Konstrakta, tako da vidimo se", poručuje Ana Đurić Konstrakta!

EXIT festival će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. jula, uz potvrđena velika muzička imena, kao što su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Joel Corry, Jax Jones, Alok, ATB, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex, Reinier Zonneveld, Monolink, Denis Sulta, Mathame, ZHU, ACRAZE, Sama’ Abdulhadi, ANNA, Sepultura, Napalm Death, Marky Ramone, Molchat Doma, She Past Away, Konstrakta, Brkovi, Paraf, Vizelj, Coach Party, Sana Garić, Prti Bee Gee i mnogi drugi, a stižu i objave novih izvođača!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: