Prvo veče - zagrevanje na Egzitu: Stranci željni muzike; ekipa stigla na Senidah FOTO

U Novom Sadu ovaj četvrtak je među ljubiteljima muzike dugo priželjkivan. Ponovo su na putu ka Petrovaradinskoj tvrđavi horde ljudi, spremne za prvo veče Egzita.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 08.07.2021.

20:00

Prvo veče - zagrevanje na Egzitu: Stranci željni muzike; ekipa stigla na Senidah FOTO
Foto: S.D.

Opušteno i veselo, polako se podgrevala atmosfera za ovu muzičku noć. Grupice prijatelja "naoružale" su se ukrasima za kosu, kapicama i "rejverskim" naočarama. Dominiraju - šljokice.

Večeras počinje čuveni "Exit" festival

Stranci, može se reći, prvi su na liniji za ovogodišnju manifestaciju, čuju se mahom razgovori na engleskom jeziku. Toliko ih je u većini da se prodavci hrane obraduju kad čuju da neko prozbori srpski jezik. Primetan je veći broj gostiju iz Francuske, Iraka, Avganistana i Turske.

"Nisam dosad bio redovan na Egzitu, ali sam se uželeo bilo kakvog dešavanja. Za večeras - jedva čekam Ronija Sajza", rekao nam je Blažo iz Crne Gore.

Da vide bendove koje su već dugo želeli došli su i Humaj i njen prijatelj Akbar iz Azerbejdžana, a pandemija ih odavno ne brine.

"Sutra sviraju neki bendovi koje smo odavno hteli da vidimo. Zato smo se i odlučili ovde da doputujemo, a ne negde drugde", kazao nam je dvojac.

Mada su ranijih godina mlađe generacije "preuzimale" posetu festivalu, ove godine primetno je da su godišta izmešana, a trenutno smo zatekli najviše ljude u tridesetim.
Foto: S.D.
Foto: S.D.
Prvi dan festivala startuje sa DJ Snake, Amelie Lens, Charlotte de Witte, Buč Kesidijem, Hladnim pivom, Senidah, Vojkom V, a sve izvođače možete da pogledate na ovom linku.

Sa Senidah krenulo "gibanje"

Foto: S.D.
Sa "Replay" svoj nastup otvorila je Senidah, koja nije ni ovog puta razočarala svojom modnom kombinacijom. Sva u belom, te se u masi moglo čuti da je "kao boginja".

Kako prenosi naša reporterka na Main stage-u su sada uglavnom mlađe generacije, a parovi među njima čak su i zaplesali.
Foto: S.D.

Eksploziv i Mejn "najtraženiji"

Foto: S.D.
Mnogi su na početku večeri lutali između stejdževa, tražeći dobru atmosferu ili svoj bend da provedu festivalsku noć, ali Eksploziv i Mejn stejdž jedini "drže" na okupu veći broj ljudi.
Foto: S.D.

Svečana ceremonija otvaranja festivala

Foto: S.D.
Nakon nastupa pančevačkog benda Buč Kesidi i pank veterana Hladno pivo, započela je svečana ceremonija otvaranja festivala. Plesna grupa zauzela je binu i igrala uz engleske reči "priđi mi" i "dodirni me", podsećajući nas na usamljenost koju smo osećali od početka pandemije.

Na binu su izašli i medicinski radnici koji su pozdravljeni velikim aplauzom zbog izdržljivosti i požrtvovanosti koju su pokazali poslednjih meseci.

Ekipa festivala je u obraćanju publici poručila sa bine da su jedva dočekali da možemo svi da budemo zajedno.

Kraj ceremonije obeležen je tradicionalnim vatrometom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: