Rober Dauni nije trebalo da glumi Ajronmena: "Da nije bilo njega, ne bismo imali studio"

U poslednjih 15 godina, Marvel Studios je postao jedna od vodećih snaga u Holivudu, a njihov koncept Marvel filmskog univerzuma, koji se trenutno sastoji od 32 filma, zauvek je promenio filmsku industriju.

Kultura

Izvor: index.hr

Sreda, 31.05.2023.

15:20

Rober Dauni nije trebalo da glumi Ajronmena:
Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Sve je počelo jednim rizičnim filmom - Iron Man u režiji Džona Favroa.

Favro i Fajdž su nedavno proslavili 15. godišnjicu Iron Man-a, a pritom su se dotakli angažmana Roberta Daunija mlađeg, piše IndieWire. Mnogi su rekli da je biranje Daunija za ulogu Ajron mena rizično zbog glumčeve duge borbe sa zavisnošću, ali Favro je otkrio da je Marvel želeo da radi sa Daunijem čak i pre Iron Mana.

"Sećam se da ste se već sreli sa Daunijem oko uloge doktora Duma ili nekog drugog projekta“, rekao je Favro u razgovoru sa producentom (Fajdž). "Mislim da je imao dogovor sa Fantastičnom četvorkom tako da su svi već znali ko je on.

Fajdž i Favro su objasnili da je sve došlo na svoje mesto kada je Dauni pristao da igra Tonija Starka.

"Kada je dobio ulogu, to mi je mnogo olakšalo život jer je razumeo lik koji igra“, rekao je Favro. "Posle njega su svi počeli da se prijavljuju jer im je projekat odjednom postao zanimljiv."

Zbog Marvelove reputacije holivudskog giganta, koji je prevelik da bi propao, mnogi zaboravljaju koliko je Marvelov filmski svemir bio rizičan u početku. Fajdž je rekao da neki od najranijih projekata studija nisu ispunili očekivanja, a Daunijeva zvezdana moć održala je brend u životu tokom perioda nesigurnosti.

"Rekao bih Robertu: ‘Ne bismo imali ove probleme da nije bilo tebe’, drugim rečima, da nije bilo njega, ne bismo imali studio", izjavio je Fajdž.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: