Odlučeno: Scenario za "Saut Park" će pisati veštačka inteligencija VIDEO

Kreatori animirane serije "Saut Park" odlučili su da deo scenarija za poslednju epizodu napiše program za veštačku inteligenciju.

Kultura

Izvor: klix.ba

Nedelja, 19.03.2023.

08:14

Odlučeno: Scenario za
Foto: Profimedia, Comedy Central/Courtesy Everett Collection

Deo scenarija za epizodu pod nazivom "Deep Learning" napisao je program ChatGPT kompanije za razvoj veštačke inteligencije OpenAI. Cela epizoda govori o chatbotu, a on je generisao poslednjih nekoliko minuta.

Četvrta epizoda 26. sezone prikazuje nekoliko dečaka iz razeda dečaka Stena, koji koriste chatbot za pisanje eseja i slanje tekstualnih poruka devojčicama, a upravo završna odjava pokazuje da su je napisali Trej Parker i ChatGPT.

Ovaj program za veštačku inteligenciju (Open AI) generisao je Stenov govor, koji je uočljiv zbog svog robotskog zvuka, u kojem dečak argumentuje zašto ljude ne treba kriviti za korišćenje ChatGPT-a.

"Divovske tehnološke kompanije su te koje su uzele Open AI, upakovale ga, unovčile i gurnule ga svima nama što su brže mogle kako bi napredovale", rekao je lik.

Kao što je već poznato, veći deo epizode napisao je Trej Parker, a on i drugi kreator serije Met Stoun već su izrazili interes za korišćenje veštačke inteligencije, budući da su zajedno osigurali 20 miliona dolara ulaganja u svoj AI studio Deep Voodoo u decembru 2022. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: