Druga sezona serije "The Last of Us" donosi Rat Kinga: Nazivaju ga najstrašnijim čudovištem VIDEO

Ako će se tvorci HBO-ove serije "The Last of Us" držati radnje iz drugog dela videoigre, barem onoliko koliko su se držali radnje iz prvog dela igre u prvoj sezoni serije, u nastavku ćemo verovatno gledati jedno od najstrašnijih i najbizarnijih čudovišta ikad.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 18.03.2023.

20:36

Druga sezona serije
Foto: Profimedia

Oni koji su upoznati s radnjom "The Last of Us Part 2" videoigre verovatno već naslućuju o čemu je reč, a za one koji još nisu čuli za Rat Kinga, čeka ih možda i neprijatno iznenađenje.

Najstrašniji i najzahtjevniji

Dakle, Rat King je, prema mišljenju mnogih, jedan od najstrašnijih i najzahtjevnijih neprijatelja u videoigri "The Last of Us Part 2". Ovaj divovski mutant izazvao je strah i paniku kod igrača širom sveta, a o njemu se možda i najviše govorilo nakon što je drugi deo videoigre izašao.

Rat King se pojavljuje u bolnici u Sijetlu, koja je postala leglo za takozvane inficirane. U igri se saznaje da se u ovoj bolnici eksperimentisalo na zaraženim ljudima u potrazi za lekom protiv virusa Cordyceps, koji je izazvao apokalipsu. Međutim, eksperimenti su krenuli po zlu, a zaraženi su počeli da se spajaju u jedan džinovski organizam koji je poznat kao Rat King, koji je u suštini spoj mnoštva takozvanih clickera, bloatera i stalkera.

Kada se igrač susretne s Rat Kingom, mora se suočiti s više zaraženih koji su spojeni u jedno telo. Ova kreatura se kreće na sve četiri, velika je, ima snažnu mišićnu masu i nekoliko glava koje ispuštaju prepoznatljive krikove i zvukove. Kao da to nije dovoljno, Rat King je gotovo neuništiv, pa se igrač mora boriti na sve načine kako bi preživeo.

Vrhunac vizuelnog dizajna

Borba protiv Rat Kinga predstavlja jedan od najvećih izazova u igri i igrači moraju da se bore protiv svake glave, pokušavajući da izbegnu ogromne ruke i noge koje udaraju i guraju igrača. Ova bitka zahteva od igrača da budu brzi, promišljeni i vešti u borbi, jer čak i jedna greška može značiti kraj igre.

Rat King je izuzetno dobro napravljen i predstavlja vrhunac vizuelnog dizajna u igri. Njegova strašna pojava i sposobnost da se kreće i deluje kao jedno telo čine ga jednim od najupečatljivijih neprijatelja u videoigrama, stoga će biti zanimljivo videti kako će izgledati okršaj s njime u seriji. Ako ga uopšte i bude.

Rat King je stvaran

No, zanimljivo je i odakle tvorcu videoigre Neilu Druckmannu i njegovim saradnicima ideja za stvaranje Rat Kinga. U slučaju da niste znali, Rat King je zaista postojao, i možda još negde postoji i dan-danas, a reč je o fenomenu koji se vezuje za pacove.

Kralj pacova, ili Rat King, jedan je od najjezivijih pojmova koji se vezuju za glodare. Ovaj fenomen se odnosi na grupu pacova čija su tela povezana u čvor, obično repovima, što stvara grotesknu pojavu koja na prvi pogled izaziva nelagodu.

Iako je ova pojava vrlo retka, zabeleženi su slučajevi Rat Kinga širom sveta. Najčešće se javlja kod smeđih pacova, ali postoje i izveštaji o Rat Kingovima koji uključuju druge vrste glodara.

Kako nastaju?

Postoji nekoliko teorija o tome kako se Rat Kingovi formiraju. Jedna od njih je da se pacovi namjerno povezuju kako bi se zaštitili od hladnoće i predatora. Druga teorija kaže da se pacovi slučajno zapetljaju u mrežu i ne uspevaju da se oslobode. Bez obzira na uzrok, činjenica je da su Rat Kingovi vrlo neobični i zastrašujući.

Kada izlazi druga sezona?

Međutim, na ukazanje Rat Kinga u seriji "The Last of Us" korisnici HBO-a će ipak morati da sačekaju, a usput da se i nadaju da će on dospeti u filmsku adaptaciju. Radnja druge sezone za sada je nepoznata. Može se pretpostaviti da će se držati videoigre, koliko toliko, ali kokreator serije Craig Mazin rekao je da će ipak biti izmena.

"Druga sezona biće drugačija, baš kao što je i prva sezona bila drugačija", rekao je Mazin. Za sada se zna da će se u nastavku, koji se odvija pet godina nakon radnje iz prve sezone, verovatno ponovo pojaviti Bela Remzi u ulozi Ellie i da će Pedro Paskal glumiti Joela. Što se druge sezone tiče, nagađa se kako bi ona mogla izaći krajem 2024. ili početkom 2025. godine.

Prva sezona HBO-ove serije srušila je i vlastiti rekord gledanosti. Finale serije gledalo je 8.2 miliona ljudi, a rezultat je još impresivniji ako uzmemo u obzir da je objavljeno u vreme televizijskog prenosa ovogodišnje dodele Oskara. Time je serija gotovo udvostručila broj gledalaca premijerne epizode, koju je gledalo 4.7 miliona ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: