Hari Poter se vraća na male ekrane: Stiže nam deveti film o velikom čarobnjaku?

Iako smo mislili da je saga o Hariju Poteru odavno za nama, magazin Hollywood Reporter je objavio vest da su započeli pregovori o snimanju serije.

Kultura

Izvor: oslobodjenje.ba

Sreda, 01.02.2023.

15:34

Hari Poter se vraća na male ekrane: Stiže nam deveti film o velikom čarobnjaku?
Foto: EPA/DANIEL DEME

Ovo su sjajne vesti za sve ljubitelje čarobnjaka i njegove družine, iako za sada nije poznato ko su scenaristi. Stoga, i dalje iščekujemo detalje saradnje kompanija HBO Max i Warner Bros.

Ovakav razvoj događaja se mogao očekivati s obzirom na to da je interesovanje za ovaj lik iz romana, a zatim i filmova i dalje veliko. Sa druge strane, i očekivanja su velika, kako od budućih autora, tako i od spisateljice Džej Kej Rouling.

Naime, poslednji, osmi filmski nastavak o Hariju Poteru, njegovim prijateljima Ronu i Hermioni, ali i borbi sa zlim magom Voldemortom stigao je u bioskope sada već davne 2011. godine, a obožavatelji magičnog seta čarobnjaštva i dalje jednakim žarom vole ovu franšizu. Baš zato se veruje da će vest o mogućnosti gledanja Harija Potera, i to u devetom nastavku filma, oduševiti sve.

Naime, otkako je Džej Kej Rouling odobrila stvaranje pozorišne drame o njegovom životu, počelo se pričati kako će se snimati "Harry Potter and the Cursed Child".

Sada je izvršni direktor Warner Bros. Discovery-a, David Zaslav, izazvao histeriju među fanovima jer je dao nagoveštaj o tome kako se ta velika produkcijska kuća svakog časa sprema da odobri snimanje devetog filma o Hariju, a film će pratiti radnju predstave te će nam približiti Harija kao odraslog čarobnjaka čija deca odlaze u Hogvarts. Osim Zaslava, ova šuškanja potvrdio je i Rupert Grint, koji je u originalnih osam nastavaka filma igrao Rona, Harijevog prijatelja.

Najavljeno je skoro objavljivanje još detalja vezanih uz ovu najavu snimanja. Do tada, budimo strpljivi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: