Tom Henks priznao: "Taj film koji sam snimio je najveće sra*e"

TGlumac Tom Henks je danas jedan od najpoznatijih, glumio je u nekim od najuspešnijih filmova u istoriji kinematografije. No jedan svoj film smatra posebno lošim.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 07.10.2022.

18:25

Tom Henks priznao:
Foto:EPA/ GUILLAUME HORCAJUELO

Slavni glumac otkrio je 2001. godine za O, "The Oprah Magazine" kako je najgori film koji je ikad snimio "The Bonfire of the Vanities" iz 1990. godine, nastao prema romanu Toma Vulfia. Film je režirao Brajan De Palma, a Henks glumi bankara Šermana Mekoja koji upada u nevolje nakon što njegova ljubavnica greškom ubije afroameričkog tinejdžera.

Iako je imao velik potencijal, "The Bonfire of the Vanities" bio je komercijalni i kritički neuspeh, a film trenutno ima niskih 16 odsto pozitivnih ocena kritičara na "Rotten Tomatoes-u". Henks je film nazvao "najvećim sra*em" koje je ikad napravio, kao i "jednim od najsramotnijih filmova ikada snimljenih". Ipak, ne žali što ga je snimio.

"Da nisam prošao kroz to iskustvo, izgubio bih nešto vredno. Taj film je bio fascinantan poduhvat od početka. Bio je veći od života i iz nekog je razloga privukao veliku pažnju", rekao je glumac i dodao kako mu je bilo jako teško da uđe u ulogu Šermana Mekoja jer mu je potpuna suprotnost.

Smatra kako je snimio samo četiri dobra filma

Henks je nedavno otkrio kako smatra da u svom opusu ima samo četiri filma za koje smatra da su "prilično dobri".

"Niko ne zna kako nastaje film iako svi misle da znaju. Snimio sam gomilu filmova, a četiri su prilično dobra, barem ja tako mislim. Još uvek sam zadivljen kako se filmovi spajaju. Od ideje do realizacije slike na ekranu, sav proces je čudo", rekao je Henks za "People" i dodao da je "snimanje filmova vrlo težak posao koji traje dug vremenski period". Ipak, naslove svoja četiri favorita nije hteo da otkrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: