Nestvarna scena na plaži: Skupilo se 2.500 ljudi, svi potpuno goli – razlog genijalan FOTO

Ova instalacija je najnoviji projekat američkog fotografa Spensera Tunika, čiji je cilj da podstakne Australijance na redovne kontrole kože.

Izvor: Jutarnji.hr

Subota, 26.11.2022.

16:11

Nestvarna scena na plaži: Skupilo se 2.500 ljudi, svi potpuno goli – razlog genijalan FOTO
Foto: Shutterstock/Taras Vyshnya

Oko 2.500 golih dobrovoljaca poziralo je u ranim jutarnjim satima na plaži Bondi u Sidneju te tako doprineli stvaranju umetničkog dela osmišljenog za podizanje svesti o raku kože.

Zbog ovog je projekta promenjen i zakon kako bi se po prvi put dopustila javna golotinja na plaži.

Među Australijancima, u odnosu na druge nacije, najveći je procenat onih pogođenih melanomom, kaže Svetsko udruženje za istraživanje raka.
Foto: Profimedia, Spencer Tunick
Od 3:30 po lokalnom vremenu, volonteri su se okupili na plaži kako bi učestvovali u instalaciji, napravljenoj u saradnji s dobrotvornom organizacijom Skin Check Champions tokom Nedelje podizanja svesti o raku kože.

"Imamo priliku da podignemo svest o pregledima kože i bila mi je čast da dođem ovde, stvaram svoju umetnost i samo slavim telo i zaštitu", rekao je svetski poznati umetnik Tunik.

Fotograf Tunik je najpoznatiji po osmišljavanju slika masovnih aktova na nekim od najpoznatijih svetskih lokacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: