Egzit dan 3: Nema gde igla da padne; zbog bahatih taksista umalo izbila tuča

Treći dan Egzit festivala tradicionalno je najposećeniji u toku trajanja ovog događaja - i ove godine posetioci su rado iskoristili maksimalni potencijal žurke koju pruža ovaj festival, ali i taksisti nisu propustili svoju priliku da okušaju svoju sreću u potrazi za profitom.

Izvor: S.D.

Nedelja, 11.07.2021.

14:39

Egzit dan 3: Nema gde igla da padne; zbog bahatih taksista umalo izbila tuča
Foto: S.D.

Međutim udarni dan je započeo poprilično sporo, sa tek ponekim posetiocem do oko 21 časa.

Treći dan na Glavnoj bini počeo je domaćim bendom Remedy, koji predvodi Nemanja Kojić Kojot, a nakon njih na scenu je izašao Obojeni program.
Foto: S.D.
Prva ozbiljnija gužva stvorila se na nastupu izraelskog kantautora specifičnog glasa Asafa Avidana, koji je priznao da mu je bilo čudno što su ga organizatori pozvali.

"Mislim da su videli moje ime i mislili da sam didžej", nasmejao se on, i zahvalio se publici što "i dalje voli pravu muziku".
Foto: S.D.
Zagrevanje za elektro-žurku koja tek sledi pružio je Satori, i tim trenucima postalo je svima jasno da treba što bolje da se pozicioniraju ispred Glavne bine, jer ubrzo neće moći da se pomere kada krene sledeći izvođač - Robin Šulc.

Na Robinu Šulcu stajali smo jedni drugima na glavama, a na različitim mestima oko "Mejna" pravili su se čepovi i prolazak kroz masu se pokazao kao poseban izazov. Što, sa druge, nije ni za poređenje gužvi koja je nastala kada je na scenu izašao Pol van Dajk.

"Ne osećam nervozu nego 'slatku tremu'"

Foto: S.D.
Bend E-Play imao je dinamični jun pun nastupa pre povratka na Egzit, a frontmenka Maja Cvetković nam je rekla da se nada da će ceo događaj uspešno da prođe i da ćemo svi biti zdravi.

"Nadam se da će se ovo ustanoviti kao normalan vid življenja i da ćemo imati festivale, tako da se jako radujem što sviramo večeras. Bili smo na pauzi godinu i po dana, nije lako kad ti neko zaustavi sve tvoje finansije i sve čime se ti baviš", navodi Maja.

Navodi da se raduje festivalu i da bi volela da se sve vrati u normalu.

Kaže da ne oseća nervozu jer posle toliko dugog vremena nastupa pred velikom publikom koji Egzit može da ugosti, ali da ima "slatku tremu" koja postoji kada želiš da sve prođe u redu. Najavila je mnogo pesama sa albuma "Sloboda" te večeri.

Bane Sanšajn bio spreman za nastup u jutarnjim časovima

Foto: S.D.
Branko Bojović iz Sanšajna nam je kroz osmeh rekao da mu nije naporno što nastupa u pola 4 ujutru na Fjužn stejdžu.

"S obzirom na to da smo prošli put nastupali u 5 ujutru, ovo je super (smeh). Shvatiš da je to profesija i da imaš sreće da je profesija da voliš ono što radiš. Kad ti je život dao tu sreću da imaš privilegiju da možeš da živiš od onoga što radiš, a radiš ono što voliš", rekao nam je Bane.

Rekao je da je osetio posledice pandemije kao i svi muzičari, jer, kako kaže, "oni u principu nemaju rezervnu" profesiju.

"Bedak, žešći, jer od toga živiš. Mi smo taman krenuli uzlaznom putanjom jer smo izbacili singl 'Da li sam' koji je naglo postao hit, imali smo bukirane nastupe koji su otkazani, pa ponovo zakazani pa opet zakazani. Tada sam pukao. Tada sam doživljavao veliki stres. Sad smo prijatno iznenađeni što uopšte ima koncerata", priznao nam je on.

Dramatično ujutru - taksisti traže ogroman novac za vožnju, umalo izbili incidenti

Foto: S.D.
More posetilaca koje se spustilo tog jutra sa Petrovaradina bilo je svesno da će u tom trenutku biti vrlo teško pronaći taksi. Ono što nisu očekivali je da ih taksisti pitaju prvo gde idu, potom da im traže 20 do 50 evra za uslugu - i to unapred. Domaćim posetiocima tražili su 2000 dinara.

"Ne sme da me pita gde idem niti da mi traži pare unapred, da li je on normalan?", vikao je izrevoltirani lokalni posetilac festivala.

Iako su dispečeri javljali da nema slobodnih vozila, kola iz firmi koje smo pokušali da dobijemo uredno su se poređala ispred očajnih posetilaca, i čekali su ko će dati najbolju ponudu. Ko ponudi (pre)malo, odlazi od vozila pognute glave.
Foto: S.D.
Dispečeri i dalje govore da nema slobodnog vozila, dok troje kola iz njihove firme stoje u nadi da će "što egzotičniji" turista da isprazni džepove, pred ostalih taksista koji su se zatekli tog jutra na istom mestu, spremni za pregovore.

Obično su odbijali da voze nekoga ko nije iz Srbije, iako pojedini nisu propustili da ponude da voze za 2000 dinara, iako prosečna vožnja iznosi do 400 dinara.

Jedan vozač je umalo povredio devojku koja je otvorila vrata i htela da uđe u vozilo, jer je naglo krenuo kako bi se bolje pozicionirao ispred strankinja.

Drugi taksista je pobegao kolima od besnog rejvera nakon što su razmenili nekoliko oštrih reči i psovki, a nekoliko posetilaca se međusobno koškalo

Ko zatvara festival večeras?

Finalno veče ovogodišnjeg Exita proći će u znaku nastupa dvojice velikana elektronske muzike i jednog dua koji je na najboljem putu da im se pridruži. David Guetta svoj će nastup na Glavnoj bini započeti u 02:30, dok je čast da zatvori program mts Dance Arene, ali i kompletnog festivala, pripala Solomunu i prijateljima u petočasovnom setu koji počinje u 5:00. Pre njega, u 3:00, svoj set započeće nove globalne zvezde elektronske scene, ukrajinski duo Artbat!

Main stage donosi uz Davida Guettu, i nastupe Rundeka i Ekipe, grupe Laibach, Sheck Wesa, Jonasa Bluea, Divollya i Markwarda i pobednika HEMI konkursa sastava Koala Voice. Back2back setovi Magdalene i Andrewa Mellera, kao i After Affair i Kristijana Molnara te Bonafide i Coeus zauzeće uz, Solomuna i prijatelje i Artbat, DJ pult mts Dance Arene. Na Visa Fusion bini nastupiće Massimo, Esma's Band Next Generation, Ida Prester & Lollobrigida, Ajs Nigrutin i Timbe, Smoke Mardeljano, Love Hunters, Thundermother, kao i Bas i stega, pobednici konkursa Play@EXIT. Publika No Sleep Novi Sad bine poslednje će veče festivala plesati uz muziku 999999999 Live, Juliane Huxtable, Monosaccharidea, RAR-a, Human Riasa i VTSS-a u back2back nastupu sa SPFDJ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: