Ilija Đoković: "Pandemija mi je pomogla da malo stanem na noge"

Dens arena je nezaobilazna stanica svakog posetioca Egzita, a jedno od lica koje je nastupalo prve večeri ovogodišnjeg izdanja ovog festivala bio je i DJ Ilija Đoković, lice koje je gotovo za tren oka postao nezaobilazni deo svakog regionalnog elektro-festivala.

Izvor: S.D.

Petak, 09.07.2021.

15:00

Ilija Đoković:
Foto: S.D.

Nakon velike pauze od nastupa, Ilija navodi za naš portal da oseća "hajp" dva sata pre nego što će se popeti na binu. Navodi da je imao nekoliko nastupa protekle godine na privanim žurkama, što nije ni nalik onome što se dešava na Egzitu.

"Uzbuđen sam i nervozan sam pomalo ali sve to u nekom pozitivnom smeru", rekao nam je Ilija.

Pandemija je posebno udarila umetnike, ali ovaj perspektivni DJ rekao je da veća pauza nije mnogo uticala na njegov kreativni rad, već, naprotiv, "pomogla mu je da malo stane na noge.

"Generalno smo živeli u nekoj brzini, putovali smo dosta jer sam imao dosta internacionalnih gigova pre pandemije. I bukvalno nisam imao vremena da razmišljam generalno o sebi, svom radu… zato su mi ova pandemija i sve što se izdešavalo dali prilike da zastanem. Tada su mi se otvorili neki drugi horizonti, sada otprilike znam, hladne glave, gde želim i u kom smeru žeim da se kreće u nekoj budućnosti", priznao je Ilija.

Kako ga generalno svi vezuju za tvrđi zvuk, za tehno, želi da to proširim u neke melodičnije vode.

"Ljudi znaju da mu to nije strano, ali želim da malo učestalije da radim na tome", navodi on.

Pre nego što je postao prepoznatljivo ime elektro-scene, Đoković je "preleteo" preko nekoliko žanrova pre nego što se zaustavio na tehnu.

"Iz Smederava sam i bio sam rezident u jednom klubu u kom se puštala komercijalnija muzika – radijski hitovi i haus, pa sam miksao i to, nisam to nikada krio", navodi on.

A do tehna je došao jer je odrastao na hausu.

"Kad sam ušao u muzičku produkciju počeo sam da pravim haus, pa mu je to bilo previše mekano i hteo sam da probam nešto mračnije.Tehno mi se desilo, pogodilo se fino i na sceni - imao sam sreće da se nađem u pravom mestu u pravom trenutku", zaključuje Ilija Đoković za B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: