David Guetta - prošlost, sadašnjost i budućnost dobre zabave

Šta radiš kad postaneš najveći u svom poslu? Uzmeš sve nagrade u svojoj struci, budeš prvi na svim top listama, sarađuješ sa najvećim svetskim zvezdama? Pa, ili rešiš da odeš u svemir, ili rešiš da napraviš novi muzički stil i žanr. David Guetta nije otišao u svemir. Barem ne još, ali je smislio Future Rave!

Izvor: B92

Utorak, 06.07.2021.

10:29

David Guetta - prošlost, sadašnjost i budućnost dobre zabave
Foto: Promo

U saradnji sa svojim prijateljem, producentom i DJ-em Mortenom, David je rešio da napravi nešto novo, s čim nije želeo da bude u prvom planu medija, i da ne bude hit na radiju. Future rave su nepoznate vode za njega, nešto tvrđa muzika.

Bit više udara u stomak. Bas je snažniji, sintovi su pozajmljeni iz tehna, a vokali su sporedna stvar. Međutim, kad neko zna šta želi i ima jasan put, i apsolutni je profesionalac u svom poslu, od svega može da napravi hit. Tako se Future Rave, odnosno EP New Rave vrlo brzo popeo na liste najslušanijih na streaming servisma u okviru elektronskih muzičkih žanrova.

Tokom prethodne godine Guetta je nastupao, ali sâm u prostoriji, i za ljude na internetu, u okviru svog projekta United at home, gde je zabavljao sve nas širom sveta, i skupljao pomoć za one kojima je najpotrebnija. Godinu dana kasnije, kao što mi jedva čekamo da izađemo i đuskamo na poljani ispred glavne bine na Petrovaradinskoj tvrđavi, tako i on jedva čeka da zavrti Memories, Titanium ili Sexy Bitch pred publikom.

Da li će Guetta doneti Future Rave na zatvaranje ovogodišnjeg Exita? On zna. Ono što mi znamo jeste da David obožava EXIT (dobro, i mi njega), i da će učiniti sve da tu ljubav svojim pesmama, ritmovima i muzikom prenese na nas. U njegovim rukama, svaka traka postaje hit, i svaki žanr postaje baš onaj koji vodi u budućnost!

Sve ovo potvrđuje i nedavna vest koja je odjeknula svetom – da je Guetta prodao svoj muzički katalog kompaniji Warner Music za vrtoglavih 100 miliona dolara! Tokom svoje karijere je prodao čak 50 miliona albuma, a dve Gremi nagrade bile su u njegovim rukama.

Tekst: Miloš Dašić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: